Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gonzalez : "Ξέρω καλά πλέον την ελληνική πραγματικότητα και τις απαιτήσεις των φιλάθλων του Ιωνικού, που είναι το ίδιο απαιτητικοί όπως αυτοί της προηγούμενης ομάδας μου, του ΠΑΟΚ."
Ετσι να αποδεικνύετε οτι δεν πείρατε ποτε χαμπαρι σε τι ομαδα παίζατε.
Γεννημένος στις 19 Ιουνίου 1974 στο Κάιρο, ο Αμπντελσατάρ Αμπντελμαζίντ Μαχμούντ Σάμπρι (όπως είναι το πλήρες όνομά του) ξεκίνησε την καριέρα του το 1996 από την Αραμπ Κονστράκτιονς της πατρίδας του.
Ενα χρόνο μετά, με το ταλέντο και το όνομά του να γίνει γνωστό στην Ευρώπη, αποκτήθηκε από την – πανίσχυρη τότε - Τιρόλ Ίνσμπρουκ. Στην Αυστρία παρέμεινε για δυόμιση σεζόν, έως ότου δηλαδή αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ, τον Ιανουάριο του 1999. Προηγήθηκε ένα εξάμηνο που τον βρήκε στην Ελβετία ως δανεικό με τη φανέλα της Ααράου.
Στους Θεσσαλονικείς ο Αιγύπτιος κόστισε περίπου 200 εκατομμύρια δραχμές και είχε ετήσιες απολαβές ύψους 45 εκατομμυρίων δραχμών. Πρόλαβε να αγωνιστεί σε 12 παιχνίδια Α’ Εθνικής και σημείωσε 4 γκολ, δύο σε ένα 5-0 επί της Ξάνθης στην Τούμπα.
Το ίδιο χρονικό διάστημα, στην Ευρώπη, αγωνίστηκε σε τρία παιχνίδια σκοράροντας δις: στο 7-0 επί της Λοκομοτίβ στην Τιφλίδα και στην νίκη (αλλά αποκλεισμό στα πέναλτι, 5-3) με 2-1 στο «Ντα Λουζ» από τη Μπενφίκα. Οι Λουζιτανοί τον είδαν, τους άρεσε και τον απέκτησαν!
Ο Σάμπρι δεν ήθελε να φύγει από την συμπρωτεύουσα όμως ο τότε μεγαλομέτοχος, Γιώργος Μπατατούδης, αναζητούσε απεγνωσμένα έσοδα. Εκτός από τον Αιγύπτιο στον τότε προπονητή των «αετών», Γιουπ Χάινκες, άρεσε και ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης: αμφότεροι παραχωρήθηκαν στη Μπενφίκα έναντι 1,2 δις δρχ.! «Δεν είναι σωστός ο τρόπος που φεύγω από τον ΠΑΟΚ. Πηγαίνω σε μία άγνωστη χώρα» δήλωνε τότε ο Σάμπρι.
Ο ύψους 1,68 μ. παίκτης αποχώρησε από την Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο του ‘99 και παρέμεινε στην πορτογαλική πρωτεύουσα για δύο χρόνια. Ο Γερμανός Χάινκες αποχώρησε και ο Αιγύπτιος ουδέποτε κατόρθωσε να προσαρμοστεί. Highlight στην επί Ιβηρικής καριέρα του ήταν το γκολ στο ντέρμπι απέναντι στην Πόρτο (1-0) τον Απρίλιο του ‘00. Τον Ιανουάριο του 2001 πήγε στην Μαρίτιμο, όπου παρέμεινε για 18 μήνες ενώ τη σεζόν 2003/04 αγωνίστηκε για λογαριασμό της Εστρέλα Αμαδόρα.
Το καλοκαίρι του 2004 ο Σάμπρι αποφάσισε να επαναπατριστεί. Συμφώνησε με την ENPPI, κατόπιν εισήγησης του… αδερφού του, Σαμίρ Σάμπρι, ο οποίος έπαιζε εκεί. Παρέμεινε για δύο χρόνια και στο νέο πρωτάθλημα που ξεκινά σε λίγες ημέρες θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Ελ Γκέις, την ομάδα του στρατού της χώρας. Ίσως στο εγγύς μέλλον κινηθεί η Ζάμαλεκ για την απόκτησή του, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα.
Επίσης, αντιμετώπισε ορισμένα προβλήματα με το νόμο για ένα πλαστό πορτογαλικό διαβατήριο, καταδικάστηκε όμως εξαγόρασε την ποινή του έναντι 12.000 δολαρίων!
Για τους Σκαρντίνα και Φοφανά που αναρωτιόταν παλιότερα ο φίλος μου ο costacurta να του πω ότι ο Σκαρντίνα έπαιζε πέρυσι στη Βιτσέντζα, ενώ ο Φοφανά πήγε για λίγο από την Μίλγουολ και κατόπιν εξαφανίστηκε...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος teacher την Σάβ 16 Αύγ 2008, 12:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πάντως ο Φοφανά σε έναω αγώνα (νομίζω ότι ίσως να ήταν και το φιλικό με το σκουλίκι το 1-1) τραυματίστηκε και αποχώρησε από το γήπεδο γιατί τον χτύπησε η μπάλα...
παντος ειναι καλο να εχουμε και εμεις και η διοικηση πιστευω καλες σχεσεις με παλιους παιχτες του παοκ τωρα και πως ασταο αφησουμε παντος μερικοι οπως ο λαγος{ σαλπιγγιδης } και κατι δημοπουλη και ξερω εγω ας του δικαση η ιστορια ο παοκ μας ειναι και θα ειναι ομαδα που θα κανει ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣΜΟ ας το καταλαβουμε και καθε πρωην ας ειναι πρεσβετησμας ανα τον κοσμο . Εγω χερωμαι που ηρθαν παιχτες που πρωφερανε και εχουν δοξασει οχι το ονομα τους αλλα με τα λογια τους δοξασαν τον παοκ 1 φρατσεσκος τη να πω γιαυτο το παιδι 2ζαγορακης προεδραρα 3 βρυζας 4 ολιβαρες εκεινη η φουρνα ειναι που ξανα εκανε τον παοκ μεγαλο εκεινη η φουρνα που δεν προλαβε να χαρει κουπες ερχεται τωρα να τις παρει απο αλλο ποστο και να τις προσφερει στους εκατονταδες οπαδους μας ναστε καλα ρε μορτιδες η παναγια μαζι σας μερες που ηταν.