Γαύρος - ΠΑΟΚ 2-1 MVP Σχόλια & Παραλειπόμενα

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του νέου πρωταθλήματος Superleague και όλων των παραλειπομένων...

MVP

Κοτάρσκι
1
1%
Σαστρε
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Κεντζιόρα
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Βιετετσκα
1
1%
Ότο
1
1%
Καμαρά
39
48%
Σβάμπ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Ζίφκοβιτς
2
2%
Κωνσταντέλιας
3
4%
Τάισον
2
2%
Σαματα
29
35%
Μπάμπα
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Μεϊτέ
1
1%
Ντεσποντοφ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Τσαλόφ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Πελκας
3
4%

Σύνολο ψήφων: 82

Άβαταρ μέλους
Ettien26

Re: Γαύρος - ΠΑΟΚ 2-1 MVP Σχόλια & Παραλειπόμενα

Δημοσίευση από Ettien26 »

Υπάρχουν βέβαια και τα αντικειμενικά πράγματα για να ορίσει κανείς τι είναι αποτυχία.
Miles
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από Miles »

Αυτά που λέει ο vs40, για τα 4 χρόνια ένας τίτλος μόνο;
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

mbison έγραψε: ...
Φίλε mbison δέχομαι την εξήγηση που δίνεις και σε διαβεβαιώνω από τη μεριά μου πως δεν έχω καμία σχέση με ότι προηγείται από την κατάληξη roll. Ούτε troll, ούτε payroll.

Πάνω σε αυτά που γράφεις..
Όλα είναι θέμα οπτικής..
Το μπράβο λέγεται ανάλογα με το πως διαβάζει κανείς τη στιγμή.
Προφανώς δεν είσαι υποχρεωμένος να ξέρεις όλα όσα έχω γράψει. Αν κάνεις ένα κόπο και μπεις στο τοπικ του πρωταθλήματος θα δεις όσα έχω γράψει από τον Οκτώβρη και μετά.
Επειδή είναι πολλά μπορεί να μη χρειάζεται καν να μπεις σε τέτοιον κόπο.
Θα προσπαθήσω λοιπόν επιγραμματικα να σου εξηγήσω το σκεπτικό μου και γιατί καταλήγω να λέω μπράβο.
Έχουμε μια ομάδα που έχει συγκεκριμένη πορεία, της εχουν συμβεί συγκεκριμένα εξωαγωνιστικα γεγονότα και παρουσιάζει επαναλαμβανομενα αγωνιστικά μοτίβα όταν επικρατούν ίδιες συνθήκες.
Για μένα η χρονιά τελείωσε στο πάρκινγκ. Το έγραψα αρκετές φορές. Ταυτόχρονα έγραψα πως κύριος στόχος ήταν η 4η θέση και σιγά σιγά όταν άρχιζε να ξαναπατά στα πόδια της η ομάδα θα έβλεπε αν μπορούσε να φάει κάποιον από τους από πάνω με ευκολότερο θύμα τον βάζελο καθώς αυτός είναι ο πιο ευάλωτος πνευματικά σε μια διαδικασία πρωταθλητισμου. Επιπλέον είχα επισημάνει πως η ομάδα προβλέπω να ξαναρχίζει να κινείται αποκλειστικά εντός ποδοσφαιρικων πλαισίων από τον αγώνα με τον οφη όταν θα βλεπαμε κατάφατσα τη βαθμολογία και θα είχαν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές. Και συμπληρωνα πως ουσιαστικά το ματς με τον ΟΦΗ είναι το πρώτο της επόμενης χρονιάς. Από εκεί και μετά θα βλέπουμε σταδιακά την ομάδα να επανέρχεται και να εξελίσσεται. Όλα αυτά είναι γραμμένα πολλές φορές και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.
Τα μπράβο που λέω λοιπόν σήμερα έρχονται ως συνέχεια των προηγούμενων και εξηγούμαι.
Μια ομάδα η οποία όλη τη χρονιά εμφανίζει κάκιστη εικόνα όταν έχει παίξει αγώνα πριν από 3 ημέρες, επιτέλους μετά την προηγούμενη Κυριακή έρχεται μια δεύτερη Κυριακή και δείχνει πως τώρα που γέμισε το ροστερ της μπορεί να βρει το δρόμο λύσης αυτού του προβλήματος. Γιατί αυτό το πρόβλημα θα υπάρχει πάντα.
Μια ομάδα που έχει την σοκαριστικη εικόνα της Πέμπτης και μένει πίσω στο σκορ με ένα τέτοιο γκολ δεν καταρρέει και βγάζει σφυγμό. Αυτό ναι, είναι βάση για να χτίσει.
Μια ομάδα που σχεδόν σε όλα τα προηγούμενα ντέρμπι πιανοταν κότσο από τον κάθε αντίπαλο και φαινόταν κομμένη, επιτέλους αρχίζει να δείχνει συμπαγής, πατα καλά στο γήπεδο και δεν αφήνει τον αντίπαλο να κάνει ότι έκανε στους άλλους 2 συνδιεκδικητες.
Βλέπω λοιπόν τα πράγματα ως μέρος μιας διαδικασίας. Δεν είναι υποχρεωμένος κάποιος άλλος να τα βλέπει έτσι. Κάποιος μπορεί να τρελαίνεται από το -11, κάποιος άλλος να χαλιεται από τις μηδέν νίκες σε ντέρμπι και κάποιος άλλος να πίστευε μάταια στο 9 στα 9 και να έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του που η ομάδα δε θα πάρει τίποτα φέτος.
Ο καθένας λοιπόν ανάλογα με την οπτική που έχει βιώνει και τα αντίστοιχα συναισθήματα.
Εγώ λοιπόν το απίστευτο χάλασμα που νιωθουν σήμερα πολλοί συνοπαδοι, το πέρασα αμέσως μετά τον αγώνα κυπέλλου με την αεκ όταν διέρρευσε το βίντεο και διάβασα τις κλήσεις σε απολογία. Τότε κατάλαβα τι θα περάσει εξωαγωνιστικα και κατά συνέπεια αγωνιστικά η ομάδα. Όσο πιο γρήγορα αναλογιστουμε την ακολουθία των γεγονότων, συνειδητοποιησουμε την σημερινή πραγματική κατάσταση και καταλάβουμε την πραγματική μας θέση τόσο πιο γρήγορα θα στρωσουμε το έδαφος για την επόμενη χρονιά.
Οι επόμενοι 8 αγώνες μπορούν να δημιουργήσουν τον επόμενο πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Αρκεί να διαβασθουν σωστά οι συνθήκες. Τη χρονιά του χαρτινου η ομάδα στους τελευταίους αγώνες έχτισε το μέταλλο της επόμενης. Το ίδιο μπορεί να κάνει και φέτος.
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
Moderator
Has thanked: 1 time

Δημοσίευση από Mitsospaoki4 »

Επιβάλλεται 2/2 να μην έχουμε και άλλα δραματα σε μια χρονιά που δεν μας βγαίνει τίποτα..
ΓΚΟΥΕΡΙΝΟ 4

Δημοσίευση από ΓΚΟΥΕΡΙΝΟ 4 »

Καμία οπτική και καμία προσεγγιση δεν μπορεί να δικαιλογήσει τη νέα αποτυχία.
Πρσπάθησε λεει ο ΠΑΟΚ...
Απέναντι σε μια μέτρια ομάδα που έκανε μάλιστα συντήρηση ενόψει κυπελλου και ευρώπης.
Δυστυχώς, ο ΠΑΟΚ φέτος δείχνει και είναι ανήμπορος να κοντράρει άλλη μεγάλη ομάδα. Και χάνει με όλους τους τρόπους. Παίζοντας σχετικά καλά κατά διαστήματα, παίζοντας άσχημα, με λάθη ατομικά, με ανεπάρκεια του αγωνιστικού συστήματος, με κολλήματα Λουτσέσκου, με αδιαφορη αντιμετώπιση από τους παίκτες αυτούς στην πλειοψηφία των αγώνων...
Δηλαδή τώρα με νίκη απέναντι στο χωριό που έφαγε 3 χθές, θα έχουν το θράσος να κάνουν τα γνωστά καραγκιοζιλίκια πανηγυράκια όταν έχουν μεσολαβήσει τέτοιες αποτυχίες σε όλους τους μεγάλους και κρίσιμους αγώνες. Μήπως στηθεί και μια μικρή φιέστα για τη νίκη και εξασφάλιση της 4ης θέσης ??
Ο ΠΑΟΚ είναι λες και έχασε το μεταλλο του αγωνιστή που είχε μέχρι και πέρυσι...
Λες και μέσα σε λίγους μήνες μεταμορφώθηκε από μια αγωνίστρια ομάδα σε ένα soft συνοθύλευμα χωρίς ψυχή, χωρίς προσανατολισμό.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

thomas Murg έγραψε:
giapas έγραψε:Κράταγε δυνάμεις για την Ευρώπη που παίζει σε 20 μέρες...
Μιλάμε για εγκεφάλους ξυράφια όχι παίξε γέλασε.

Με πρόλαβες!! Γελάω ακόμα.
Δεν χρειάζονται ειρωνείες.
Η ουσία αυτών που λεει ο συμφορουμίτης είναι σωστή. Ότι δηλαδή ο γαύρος μπορεί να κράτησε δυνάμεις γιατί μπαίνει σε πολύ απαιτητικό χρονικό διάστημα, αφού στις επόμενες 19 ημέρες θα δώσει 6 αγώνες, οι περισσότεροι των οποίων δύσκολοι:

Χθες 23/2 γαύρος - ΠΑΟΚ,
Τετάρτη 26/2 κύπελλο γαύρος - ΑΕΧ,
Κυριακή 2/3 πρωτάθλημα ΑΕΧ- γαύρος
Πέμπτη 6/3 Bondo - γαύρος
Κυριακή 9/3 γαύρος - ΟΦΗ
Πέμπτη 13/3 γαύρος - Bondo
Κυριακή 16/3, play-off (μάλλον)
Άβαταρ μέλους
Sera4

Δημοσίευση από Sera4 »

marsantos έγραψε:
mbison έγραψε: ...
Φίλε mbison δέχομαι την εξήγηση που δίνεις και σε διαβεβαιώνω από τη μεριά μου πως δεν έχω καμία σχέση με ότι προηγείται από την κατάληξη roll. Ούτε troll, ούτε payroll.

Πάνω σε αυτά που γράφεις..
Όλα είναι θέμα οπτικής..
Το μπράβο λέγεται ανάλογα με το πως διαβάζει κανείς τη στιγμή.
Προφανώς δεν είσαι υποχρεωμένος να ξέρεις όλα όσα έχω γράψει. Αν κάνεις ένα κόπο και μπεις στο τοπικ του πρωταθλήματος θα δεις όσα έχω γράψει από τον Οκτώβρη και μετά.
Επειδή είναι πολλά μπορεί να μη χρειάζεται καν να μπεις σε τέτοιον κόπο.
Θα προσπαθήσω λοιπόν επιγραμματικα να σου εξηγήσω το σκεπτικό μου και γιατί καταλήγω να λέω μπράβο.
Έχουμε μια ομάδα που έχει συγκεκριμένη πορεία, της εχουν συμβεί συγκεκριμένα εξωαγωνιστικα γεγονότα και παρουσιάζει επαναλαμβανομενα αγωνιστικά μοτίβα όταν επικρατούν ίδιες συνθήκες.
Για μένα η χρονιά τελείωσε στο πάρκινγκ. Το έγραψα αρκετές φορές. Ταυτόχρονα έγραψα πως κύριος στόχος ήταν η 4η θέση και σιγά σιγά όταν άρχιζε να ξαναπατά στα πόδια της η ομάδα θα έβλεπε αν μπορούσε να φάει κάποιον από τους από πάνω με ευκολότερο θύμα τον βάζελο καθώς αυτός είναι ο πιο ευάλωτος πνευματικά σε μια διαδικασία πρωταθλητισμου. Επιπλέον είχα επισημάνει πως η ομάδα προβλέπω να ξαναρχίζει να κινείται αποκλειστικά εντός ποδοσφαιρικων πλαισίων από τον αγώνα με τον οφη όταν θα βλεπαμε κατάφατσα τη βαθμολογία και θα είχαν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές. Και συμπληρωνα πως ουσιαστικά το ματς με τον ΟΦΗ είναι το πρώτο της επόμενης χρονιάς. Από εκεί και μετά θα βλέπουμε σταδιακά την ομάδα να επανέρχεται και να εξελίσσεται. Όλα αυτά είναι γραμμένα πολλές φορές και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.
Τα μπράβο που λέω λοιπόν σήμερα έρχονται ως συνέχεια των προηγούμενων και εξηγούμαι.
Μια ομάδα η οποία όλη τη χρονιά εμφανίζει κάκιστη εικόνα όταν έχει παίξει αγώνα πριν από 3 ημέρες, επιτέλους μετά την προηγούμενη Κυριακή έρχεται μια δεύτερη Κυριακή και δείχνει πως τώρα που γέμισε το ροστερ της μπορεί να βρει το δρόμο λύσης αυτού του προβλήματος. Γιατί αυτό το πρόβλημα θα υπάρχει πάντα.
Μια ομάδα που έχει την σοκαριστικη εικόνα της Πέμπτης και μένει πίσω στο σκορ με ένα τέτοιο γκολ δεν καταρρέει και βγάζει σφυγμό. Αυτό ναι, είναι βάση για να χτίσει.
Μια ομάδα που σχεδόν σε όλα τα προηγούμενα ντέρμπι πιανοταν κότσο από τον κάθε αντίπαλο και φαινόταν κομμένη, επιτέλους αρχίζει να δείχνει συμπαγής, πατα καλά στο γήπεδο και δεν αφήνει τον αντίπαλο να κάνει ότι έκανε στους άλλους 2 συνδιεκδικητες.
Βλέπω λοιπόν τα πράγματα ως μέρος μιας διαδικασίας. Δεν είναι υποχρεωμένος κάποιος άλλος να τα βλέπει έτσι. Κάποιος μπορεί να τρελαίνεται από το -11, κάποιος άλλος να χαλιεται από τις μηδέν νίκες σε ντέρμπι και κάποιος άλλος να πίστευε μάταια στο 9 στα 9 και να έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του που η ομάδα δε θα πάρει τίποτα φέτος.
Ο καθένας λοιπόν ανάλογα με την οπτική που έχει βιώνει και τα αντίστοιχα συναισθήματα.
Εγώ λοιπόν το απίστευτο χάλασμα που νιωθουν σήμερα πολλοί συνοπαδοι, το πέρασα αμέσως μετά τον αγώνα κυπέλλου με την αεκ όταν διέρρευσε το βίντεο και διάβασα τις κλήσεις σε απολογία. Τότε κατάλαβα τι θα περάσει εξωαγωνιστικα και κατά συνέπεια αγωνιστικά η ομάδα. Όσο πιο γρήγορα αναλογιστουμε την ακολουθία των γεγονότων, συνειδητοποιησουμε την σημερινή πραγματική κατάσταση και καταλάβουμε την πραγματική μας θέση τόσο πιο γρήγορα θα στρωσουμε το έδαφος για την επόμενη χρονιά.
Οι επόμενοι 8 αγώνες μπορούν να δημιουργήσουν τον επόμενο πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Αρκεί να διαβασθουν σωστά οι συνθήκες. Τη χρονιά του χαρτινου η ομάδα στους τελευταίους αγώνες έχτισε το μέταλλο της επόμενης. Το ίδιο μπορεί να κάνει και φέτος.
Φίλε μου συμφωνώ εν μέρει με το σχόλιο σου, για το στόχο της 4ης θέσης ναι οφείλουμε να δώσουμε τα μπράβο μας στην ομάδα εφόσον τον πετύχει. Άλλωστε και εγώ αρκετά πριν τον αγώνα με την αεκ είχα προβλέψει ότι η χρονιά έχει τελειώσει.

Η χρονιά είχε τελειώσει γιατί πολύ απλά έβλεπες πόσο πειραγμένο είναι το μυαλό του προπονητή από την αρχή της χρονιάς. Αυτό το γεγονός δεν οφείλεται καθαρά σε αγωνιστικούς παράγοντες και δεν θα επεκταθώ παραπάνω. Είναι ξεκάθαρο ότι η προετοιμασία του καλοκαιριού δεν έγινε υπό τους καλύτερους οιωνούς και η ομάδα ζει με μια μόνιμη σύγχυση και νευρικότητα, πράγμα που αποτυπώνεται σε διάφορες πτυχές του παιχνιδιού. Το σκηνικό στο πάρκινγκ ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σε καμία περσινή στιγμή δεν θα είχε συμβεί το συγκεκριμένο περιστατικό, η ομάδα έχει βιώσει πολύ χειρότερες αντιμετωπίσεις κατά καιρούς.

Διαφωνώ ως προς το σκέλος του χτισίματος όμως. Η ομάδα προσωπικά δεν μου δείχνει κάτι καινούργιο από τον ΟΦΗ και μετά. Γέμισε απλά με 3-4 παίχτες, άνοιξε το ροτέσιον. Το καλοκαίρι λήγουν 11 συμβόλαια αν δεν με απατά η μνήμη μου, ελάχιστα από αυτά θα ανανεωθούν, κυρίως λόγω πιέσεων του προπονητή. Οπότε δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση για χτισίματα, το καλοκαίρι θα έχουμε πάλι την ίδια ιστορία, έναν προπονητή να γκρινιάζει για τις πολλές αλλαγές και μια ομάδα να παλεύει για κάποιον ευρωπαϊκό όμιλο, όντας η πιο πιασμένη ομάδα στην Ευρώπη για την περίοδο (σήμα κατατεθέν μας τα καλοκαίρια).

Στα παιχνίδια με λίγο πιο ποιοτικούς αντιπάλους είναι ακόμα απών, Η οπτική μου για το χθεσινό είναι ότι φετινή ομάδα του ολυμπιακού και λόγω των χαρακτηριστικών των παιχτών και του παιχνιδιού του και λόγω του προγράμματος που είχε μετά, είναι ότι πιο κοντινό σε στυλ παιχνιδιού που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Δηλαδή αν το χθεσινό ματς ήταν με τον αλαφούζο ή το χανούμι, πιστεύω πως θα είχαμε την ίδια αποκαρδιωτική εικόνα.

Με βάση αυτά, δεν έχουμε κάτι να ελπίζουμε φέτος, καπαρώνουμε την 4η θέση (ευχαριστούμε Λειβαδιά) και περιμένουμε υπομονετικά να λήξει το μαρτύριο για μια από τις πιο μαύρες χρονιές στην ιστορία μας, με μόνο αρνητικά ρεκόρ και αρνητικούς πρωταγωνιστές.
Άβαταρ μέλους
van rooy

Δημοσίευση από van rooy »

Κακή επιλογή παικτών.

Κακή προετοιμασία.

Κακή ψυχολογία μετά τον αποκλεισμό απο την Μάλμε.

Καμία πίστη απο τον Λουτσέσκου προς την ομάδα μέχρι και την συνέντευξη.

Τιμωρία Λουτσέσκου.

Τούμπα η χαρά του φιλοξενούμενων.

Κακό πρόγραμμα αγώνων (...)

Καμία νίκη σε ντέρμπι

Όταν ξυπνήσαμε ήταν ήδη αργά.

Στραβά ξεκίνησε η σεζόν και έτσι κλείνει.

Ακόμα και μετά την χθεσινή ήττα θα πρέπει να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τις πιθανότητες μας για την 2η θέση.

Υγ. Όλα φέτος ήταν εναντίον μας γιατί πρώτα η ομάδα μας δεν πίστευε στον εαυτό της.

Ο εκατέρωθεν εγωισμός ...διοίκησης και προπονητή ήταν η αιτία της φετινής μας αποτυχίας.

Ομάδα σημαίνει ότι όλοι είναι ένα...όλοι κοιτάνε προς την ίδια κατεύθυνση.

Όπως στρώνεις ...κοιμάσαι.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Κ15: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-1 και προχθές ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-0
Κ17: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1 και προχθές ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-0
Κ19: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-0 και προχθές Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-1
Ανδρική ομάδα: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-3 και προχθές Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1
giapas

Δημοσίευση από giapas »

ΑποστόληςΑ έγραψε:
thomas Murg έγραψε:
giapas έγραψε:Κράταγε δυνάμεις για την Ευρώπη που παίζει σε 20 μέρες...
Μιλάμε για εγκεφάλους ξυράφια όχι παίξε γέλασε.

Με πρόλαβες!! Γελάω ακόμα.
Δεν χρειάζονται ειρωνείες.
Η ουσία αυτών που λεει ο συμφορουμίτης είναι σωστή. Ότι δηλαδή ο γαύρος μπορεί να κράτησε δυνάμεις γιατί μπαίνει σε πολύ απαιτητικό χρονικό διάστημα, αφού στις επόμενες 19 ημέρες θα δώσει 6 αγώνες, οι περισσότεροι των οποίων δύσκολοι:

Χθες 23/2 γαύρος - ΠΑΟΚ,
Τετάρτη 26/2 κύπελλο γαύρος - ΑΕΧ,
Κυριακή 2/3 πρωτάθλημα ΑΕΧ- γαύρος
Πέμπτη 6/3 Bondo - γαύρος
Κυριακή 9/3 γαύρος - ΟΦΗ
Πέμπτη 13/3 γαύρος - Bondo
Κυριακή 16/3, play-off (μάλλον)
Αποστόλη σε ντέρμπυ τίτλου για το γαύρο , που το έπαιξε σε φουλ ένταση και το σκορ ήταν ρευστό μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο , με ρυθμό πάνω κάτω ο χρήστης mbison εντόπισε ότι ο γαύρος δεν έπαιξε στο 100% και έκανε συντήρηση δυνάμεων.
Το ίδιο πράγμα εντόπισες και εσύ ;
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δεν έχει νόημα να γράψω τι εντόπισα. Ο καθένας κάνει μία εκτίμηση. Αυτό δεν σημαίνει πως αν διαφωνούμε με την εκτίμηση αυτή θα πρέπει να λοιδορούμε αυτόν που τη γράφει.
Καταλαβαίνω ότι το ποδόσφαιρο περιέχει πολύ φανατισμό και όπου υπάρχει φανατισμός απουσιάζει η δημοκρατία. Μου έχει συμβεί πολλάκις να γράψω ανάλογα κείμενα και το έχω μετανιώσει, αλλά ...αργά.
Όσον αφορά στο παιχνίδι είδα ότι οι γαύροι έμπαιναν στις φάσεις με πάθος, αλλά σε αρκετά σημεία έκαναν λάθη και τους παίρναμε τον έλεγχο του αγώνα. Αν αυτό οφείλεται στο ότι εμείς είμασταν πιο δραστήριοι, ή εκείνοι έκαναν συντήρηση δυνάμεων δεν το ξέρω.
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

Sera4 έγραψε: Φίλε μου συμφωνώ εν μέρει με το σχόλιο σου, για το στόχο της 4ης θέσης ναι οφείλουμε να δώσουμε τα μπράβο μας στην ομάδα εφόσον τον πετύχει.
...
Φίλε Sera καλημέρα. Προσπαθώ να παραθέτω όσο πιο αναλυτικά μπορώ τη σκέψη μου ώστε να μη δημιουργούνται παρερμηνείες αλλά λόγω του προχωρημένου της ώρας μπορεί να έγραψα λίγο μπερδεμένα.
Δεν ανέφερα πως η 4η θέση αξίζει μπράβο. Άλλο πράγμα προσπαθώ να φανερώσω ως θετικό. Το ότι η ομάδα αρχίζει να καταπολεμά αυτό που την ταλαιπώρησε όλη τη χρονιά και ότι η ομάδα έδειξε πως μπορεί να έχει σφυγμό ακόμα κι όταν φαίνεται πως δεν υπάρχει κίνητρο. Και όλα αυτά τυλιγμένα χωροχρονικά. Ελλάδα - Ευρώπη, περυσινή - επόμενη χρονιά με φόντο την εξέλιξη και τη δημιουργία ενός πρωταθληματικού γκρουπ.
Διαφωνώ ως προς το σκέλος του χτισίματος όμως. Η ομάδα προσωπικά δεν μου δείχνει κάτι καινούργιο από τον ΟΦΗ και μετά. Γέμισε απλά με 3-4 παίχτες, άνοιξε το ροτέσιον.
Όταν μιλάω για χτίσιμο δεν αναφέρομαι σε αγωνιστικό χτίσιμο. Η ομάδα είναι έτοιμη αγωνιστικά όσον αφορά τις αρχές, τη φιλοσοφία και την προσέγγιση. Λίγα πράγματα και σημαντικά πρέπει να προσθέσει.
Η έννοια του χτισίματος περιέχει και άλλες πτυχές. Γκρουπ, ξεσκαρτάρισμα, κίνητρα, στόχοι, πνευματικό κομμάτι.
Στα παιχνίδια με λίγο πιο ποιοτικούς αντιπάλους είναι ακόμα απών, Η οπτική μου για το χθεσινό είναι ότι φετινή ομάδα του ολυμπιακού και λόγω των χαρακτηριστικών των παιχτών και του παιχνιδιού του και λόγω του προγράμματος που είχε μετά, είναι ότι πιο κοντινό σε στυλ παιχνιδιού που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Δηλαδή αν το χθεσινό ματς ήταν με τον αλαφούζο ή το χανούμι, πιστεύω πως θα είχαμε την ίδια αποκαρδιωτική εικόνα.
Δε θεωρώ πως υστερούμε σε κάτι από κάποιον, ειδικά με τον πάο. Ο πάο είναι άρρωστη ομάδα. Οκ, με την άεκ θα συμφωνήσω πως δε μας ταιριάζει καθώς δε μπορούμε να ματσάρουμε το σκληρό της παιχνίδι. Όμως δε θεωρώ πως έχουμε μεγάλη διαφορά. Στα 4 ματς που έχουμε παίξει δε φάνηκε κάτι τέτοιο. Ο οσφπ είναι απλά η πιο έξυπνη και συγκεντρωμένη ομάδα και αυτή που μπορεί να σε εκθέσει αν είσαι λίγο χαλαρός. Αλλιώς σαν πλάνο παιχνιδιού είναι η πιο εύκολα αντιμετωπίσιμη απλά πρέπει να είσαι 90 λεπτά alert γιατί είναι κι αυτός 90 λεπτά απόλυτα έτοιμος.
Ο ΠΑΟΚ έχει χρυσή ευκαιρία για του χρόνου. Η βαθμολογία δεν αντικατοπτρίζει την αγωνιστική διαφορά των ομάδων.
Περισσότερα στο τόπικ του πρωταθλήματος.
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Δημοσίευση από JohnDag »

Να με συμπαθάς φίλε marsanto αλλά η βαθμολογία αντικατοπτρίζει μια χαρά την (φετινή) δυναμική των ομάδων.

Ακόμα και τον βαζελο που αντικειμενικά είναι μια κακή ομάδα τον έπαιξες δύο φορές φέτος και κατάφερες να πάρεις..ένα βαθμό.

Από κει και πέρα έχεις σπάσει ότι αρνητικό ρεκόρ υπήρχε αραχνιασμένο για καμία 70-80 χρόνια.

Η χρονιά είναι κακή, χαρακτηριστική μιας κακής ομάδας ενός κακού (φέτος) προπονητή.

Δεν χρειάζεται sugar coating, ούτε βοηθάει κάπου ούτε προσφέρει κάτι.

Αποδεχόμαστε ότι δεν μας βγήκε φέτος, πάμε να εξασφαλίσουμε την 4η θέση ως bare minimum και ξεκινάμε δουλειά για του χρόνου.

Με τον Ραζβαν στο τιμόνι, το γράφω γιατί βαριέμαι πάλι να με κυνηγάνε από πίσω δράκοι και δεινόσαυροι..
Άβαταρ μέλους
navigator11
Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από navigator11 »

Κατά βάση θα συμφωνήσω με Σκαρτάδο. Διαφωνώντας ως προς το δίκαιο της βαθμολογικής διαφοράς ωστόσο από τη δυάδα. Εν πάση περιπτώσει, η σεζόν δε βγήκε, μπορεί να συμβεί. Δε νομίζω ότι είναι κάτι ανεπανάληπτο, που θα έχει συμβεί στον ποδοσφαιρικό πλανήτη άπαξ, μόνο σε εμάς. Δε χρειάζεται καταστροφολογία.
Άβαταρ μέλους
omerta76

Δημοσίευση από omerta76 »

Καλημέρα

Μετά το σοκ της Πέμπτης όπου πλέον είδαμε την αλήθεια κατάματα, ήρθε και το χθεσινό για να "τελειώσει" πρόωρα η σεζόν και να μπούμε?? playoffs χωρίς στόχο.

Η αλήθεια είναι το "ότι πληρώνεις παίρνεις" και δυστυχώς εμείς δεν προγραμματίσαμε, δεν κάναμε αυτό που έπρεπε, δεν δώσαμε τα λεφτά που έπρεπε και στον χρόνο που έπρεπε.

Φυσικά και να τα κάναμε όλα σωστά, κανείς δεν σου εγγυάται την επιτυχία αλλά τουλάχιστον αυξάνεις τις πιθανότητες σου. Και δυστυχώς η χρονιά φάνηκε φέτος από τα φιλικά όπου είδαμε μία ανόρεχτη και κορεσμένη ομάδα!

Επιπρόσθετα, έπρεπε να προβλέψουμε ότι μία Πρωταθλήτρια ομάδα πάντα έχει μία πτώση στην απόδοση της, αλλά και να υπολογίσουμε το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι ομάδα που ξέρει να διαχειρίζεται τις επιτυχίες: το έχουμε δει και στα 4 Πρωταθλήματα μας.

Όλα αυτά + τις κακές επιλογές παιχτών + την ατυχία σε καίρια παιχνίδια (Μάλμε, Ολυμπιακό-ΑΕΚ εντός) + την έλλειψη χαρακτηριστικών σύγχρονου ποδοσφαίρου + την τιμωρία που έπληξε την ομάδα σε καίριο σημείο, μας έφερε στο σήμερα.

Μπορούμε όλοι να την κατασπαράξουμε και να ζητάμε την "κεφαλή" των υπευθύνων ή να θέλουμε "αλλαγές μέχρι και στα πλακάκια" αλλά τις αποφάσεις δεν τις παίρνουμε εμείς.

Ελπίζω οι υπεύθυνοι να τα βάλουν όλα κάτω και να αποφασίσουν σωστά και με καθαρό μυαλό. Πρώτα όμως κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πρωτάθλημα Superleague”