Για ακόμη μία φορά ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ κάνοντας κυριολεκτικά τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο περνάει με διαφορά την καλύτερη περίοδο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, σε μία εποχή μάλιστα που πλησιάζει το τέλος του συμβολαίου του με τους Θεσσαλονικείς. Ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει αποφασίσει για το αν θα συνεχίσει το ποδόσφαιρο ή θα σταματήσει. Ο Κονσεϊσάο μίλησε στην «Εξέδρα» για όλα όσα τον απασχολούν, για την ομάδα και για το σκεπτικό του όσον αφορά την ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ.
- Δείχνεις πως είσαι σε πολύ καλή κατάσταση τόσο αγωνιστική όσο και ψυχολογική.
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την επιτυχία της ομάδας. Αυτό που είναι σημαντικό για εμένα είναι να έχω τη δυνατότητα να βοηθάω την ομάδα με όποιον τρόπο μπορώ. Αυτό είναι που πρέπει να κάνει και κάθε ποδοσφαιριστής σε μια ομάδα. Ωστόσο, προσπαθώ να γίνομαι όσο καλύτερος μπορώ παιχνίδι με παιχνίδι και να βοηθάω την ομάδα μου. Επιπλέον, είμαι πολύ καλά στη Θεσσαλονίκη. Από την αρχή του ερχομού μου στον ΠΑΟΚ όλοι με υποδέχτηκαν πολύ ζεστά. Οι οπαδοί της ομάδας ήταν κι αυτοί που με έκαναν να αισθανθώ μέλος μιας μεγάλης οικογένειας και μου έδωσαν να καταλάβω τι σημαίνει να αγωνίζεσαι στον ΠΑΟΚ».
- Είσαι ένας πραγματικός ηγέτης για την ομάδα. Αυτό είναι κάτι που σε γεμίζει επιπλέον ευθύνες;
«Ευθύνες έχουμε όλοι από τη στιγμή που αγωνιζόμαστε σε μια τόσο σημαντική ομάδα. Σίγουρα και λόγω του περιβραχιόνιου του αρχηγού που φοράω, αλλά και της ηλικίας μου, αισθάνομαι την ευθύνη να βοηθάω και να συμβουλεύω τους υπόλοιπους και κυρίως τους νεαρούς παίκτες της ομάδας. Το ίδιο εξάλλου κάνουν και οι υπόλοιποι μεγαλύτεροι και πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές, αλλά και ο προπονητής μας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θέλω να είμαι πιο πάνω από όλους, είμαι και εγώ ένας ποδοσφαιριστής όπως οι υπόλοιποι, που με τις εμπειρίες μου προσπαθώ απλώς να δίνω το καλό παράδειγμα».
- Τώρα πια τι σκέφτεσαι για τον επόμενο χρόνο; Την Πρωτοχρονιά είχες πει ότι δεν έχεις αποφασίσει αν θα συνεχίσεις να παίζεις ποδόσφαιρο...
«Γι' αυτό το θέμα να μιλήσετε με τον πρόεδρο και τον Ζήση (σ.σ.: Βρύζα). Από αυτούς εξαρτάται. Εγώ δεν ξέρω τίποτα ακόμα (σ.σ.: χαμογελάει)».
- Πώς αισθάνεσαι ως μέλος αυτής της ομάδας;
«Αισθάνομαι χαρούμενος που είμαι εδώ! Πραγματικά νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου να έρθω στον ΠΑΟΚ και να αγωνιστώ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θα ήμουν πραγματικά χαρούμενος αν αποφάσιζα να ολοκληρώσω την καριέρα μου φέτος, καθώς θα τελείωνα με το ποδόσφαιρο σε ένα ιδανικό περιβάλλον και σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ».
- Τώρα παίρνει σειρά ο Πανιώνιος και αμέσως μετά οι δύο διαδοχικές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό για Κύπελλο και πρωτάθλημα.
«Ελπίζουμε για την καλύτερη δυνατή συνέχεια και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Ωστόσο, αυτό που μετράει είναι να δούμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Αυτήν τη στιγμή προέχει να επικεντρωθούμε στον αγώνα με τον Πανιώνιο στην Αθήνα και να δουλέψουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι την Κυριακή για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα, όταν ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο παιχνίδι, τότε θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τον Ολυμπιακό. Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ειδάλλως θα αποπροσανατολιστούμε και θα χάσουμε την ουσία».
- Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο πραγματικός αντίπαλος του ΠΑΟΚ;
«Εμείς οι ίδιοι είμαστε ο πραγματικός αντίπαλός μας. Ο κακός μας εαυτός είναι αυτός που μπορεί να μας κερδίσει και κανένας άλλος. Οταν είμαστε όλοι σε καλή μέρα, δεν έχουμε να φοβηθούμε και παίρνουμε αυτό που θέλουμε».
http://www.exedrasports.gr/default.asp? ... 2&catid=24