Ιβάν Σαββίδης ΙΙΙ

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...
Άβαταρ μέλους
eorptol

Re: Ιβαν Σαββίδης ΙΙΙ

Δημοσίευση από eorptol »

Ο γκοραν είναι ωραίο ΠΑΟΚτσακι με την τρέλα που λίγο πολύ έχουμε όλοι

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
abc_o_ karpouzas

Δημοσίευση από abc_o_ karpouzas »

βανια......

ριξε τα κακγελα να τελειωνει το παραμθι
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Και να φέρει τη κερκίδα 20 μέτρα πιο κοντά στο γήπεδο.
Να γκαρίζουν οι οργανωτές της 4 "φωνάχτε όλοι ρεε!!" και να πονάνε τα αυτιά του αντιπάλου που θα έρθει να εκτελέσει κόρνερ!

:pano:
Άβαταρ μέλους
pilotos

Δημοσίευση από pilotos »

Όταν λες αυτά που ακούς στο γήπεδο να βάζεις και ποιος τα λέει. ;)

SM-G920F
Άβαταρ μέλους
zarathustra79

Δημοσίευση από zarathustra79 »

Έβλεπα τα στιγμιότυπα του liverpool - manchester και αναρωτιόμουν πως γίνεται μια ομάδα σαν την manchester με τέτοιους παικταράδες συνολικής αξίας στο τράνσφερμαρκτ 412Μ (μόνο ο ρούνευ κοστίζει περισσότερα χρήματα από οτι η πρώτη ομάδα μας) να χάνει από όμάδες όπως η stoke, η norwich, η west brom κλπ. Ομοιως η liverpool απο τη newcastle που παει για φουντο, απο τη watford, τη west ham μεσα κ εξω κλπ κλπ. Η απάντηση είναι στο οτι μπορει η διαφορα δυναμικότητας να είναι εμφανης, αλλά όλες αυτές οι ομάδες από τα τηλεοπτικά της premier league πέρνουν ασύλληπτα χρήματα. Η newcastle για παράδειγμα παει μεν για φούντο, η αξία της όμως είναι στα 180Μ έχοντας 6 παίκτες με αξία πάνω από 10Μ.

Πιστεύω οτι η λύση στο πρωτάθλημα μας είναι να δυναμώσουν και να ανεξαρτοποιηθούν οι πιο μικρές ομάδες για να μη χρειάζεται να τρέχουν από πίσω από το γαύρο για τα φραγκοδίφραγκα. Αυτό που πρότεινε ο μελισσανίδης για τα χρήματα του champions league είναι ένα καλό βήμα, εγώ θα έλεγα να το πήγαιναν ακόμη πιο μπροστά με ίσο μοίρασμα των τηλεοπτικών ή αν όχι ίσο μοίρασμα, μοίρασμα ενός ποσού της τάξεως του 70% περίπου, όπως γίνεται στα περισσότερα μεγάλα πρωταθλήματα. Κάποιοι σίγουρα θα ψάρωναν και θα καταλάβαιναν οτι είναι για το καλό της ομάδας τους και του πρωταθλήματος. Βέβαια από την άλλη κάτι λαμόγια τύπου κομπότη δε νομίζω να πτοούνταν και πολύ.

Αλλά αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο μόνος τρόπος για να σωθεί το πρωτάθλημα είναι να μην είναι οι μισές ομάδες στο παρακαλητό προς τον δυνατό για να τους δώσει μια άδεια συμμετοχής και ένα ξεροκόμματο για να κάνουν καναδυο μεταγραφές. Μόνο έτσι θα αλλάξουν οι συσχετισμοί στη σουπερληγκ και θα σταματήσουν οι μικρές ομάδες να κρύβονται πίσω από τη σκιά του ηγεμόνα...
Άβαταρ μέλους
aoratos

Δημοσίευση από aoratos »

++++++++

Συμφωνώ, η πρόταση Μελισσανίδη είναι προς την σωστή κατεύθυνση.
Άβαταρ μέλους
bane1980

Δημοσίευση από bane1980 »

Ακριβώς!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά έτσι θα είναι και πιο ωραίο και ενδιαφέρον και το πρωτάθλημα. Και σαν προϊόν.
Άβαταρ μέλους
Περιπτερος

Δημοσίευση από Περιπτερος »

zarathustra79 έγραψε:Έβλεπα τα στιγμιότυπα του liverpool - manchester και αναρωτιόμουν πως γίνεται μια ομάδα σαν την manchester με τέτοιους παικταράδες συνολικής αξίας στο τράνσφερμαρκτ 412Μ (μόνο ο ρούνευ κοστίζει περισσότερα χρήματα από οτι η πρώτη ομάδα μας) να χάνει από όμάδες όπως η stoke, η norwich, η west brom κλπ. Ομοιως η liverpool απο τη newcastle που παει για φουντο, απο τη watford, τη west ham μεσα κ εξω κλπ κλπ. Η απάντηση είναι στο οτι μπορει η διαφορα δυναμικότητας να είναι εμφανης, αλλά όλες αυτές οι ομάδες από τα τηλεοπτικά της premier league πέρνουν ασύλληπτα χρήματα. Η newcastle για παράδειγμα παει μεν για φούντο, η αξία της όμως είναι στα 180Μ έχοντας 6 παίκτες με αξία πάνω από 10Μ.

Πιστεύω οτι η λύση στο πρωτάθλημα μας είναι να δυναμώσουν και να ανεξαρτοποιηθούν οι πιο μικρές ομάδες για να μη χρειάζεται να τρέχουν από πίσω από το γαύρο για τα φραγκοδίφραγκα. Αυτό που πρότεινε ο μελισσανίδης για τα χρήματα του champions league είναι ένα καλό βήμα, εγώ θα έλεγα να το πήγαιναν ακόμη πιο μπροστά με ίσο μοίρασμα των τηλεοπτικών ή αν όχι ίσο μοίρασμα, μοίρασμα ενός ποσού της τάξεως του 70% περίπου, όπως γίνεται στα περισσότερα μεγάλα πρωταθλήματα. Κάποιοι σίγουρα θα ψάρωναν και θα καταλάβαιναν οτι είναι για το καλό της ομάδας τους και του πρωταθλήματος. Βέβαια από την άλλη κάτι λαμόγια τύπου κομπότη δε νομίζω να πτοούνταν και πολύ.

Αλλά αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο μόνος τρόπος για να σωθεί το πρωτάθλημα είναι να μην είναι οι μισές ομάδες στο παρακαλητό προς τον δυνατό για να τους δώσει μια άδεια συμμετοχής και ένα ξεροκόμματο για να κάνουν καναδυο μεταγραφές. Μόνο έτσι θα αλλάξουν οι συσχετισμοί στη σουπερληγκ και θα σταματήσουν οι μικρές ομάδες να κρύβονται πίσω από τη σκιά του ηγεμόνα...
Ισως ο Μελισσανίδης να με διαβάζει (το έχω προτείνει εδώ και καιρό). Το θέμα είναι να με διαβάζει και ο Ιβαν Σαββίδης.
Είναι σαφές ότι το μοίρασμα των χρημάτων είναι βασικό στοιχείο της ανόδου του γενικού επιπέδου.
Το σύστημα πρωτοκαθιερώθηκε στο ΝΒΑ και η ανταγωνιστικότητα και το επίπεδο του πρωταθλήματος επί πολλές δεκαετίες είναι η απόδειξη της επιτυχίας του.
Χρήσιμο όμως θεωρώ να εξεταστούν και οι υπόλοιπες προτάσεις μου (διαιτησία, πολιτισμική επανάσταση στα γήπεδα κλπ.)
Άβαταρ μέλους
Περιπτερος

Επίσης κάποιες προτάσεις που αφορούν τον Ιβαν Σαββίδη :
Λάθος οργανωτικά και λειτουργικά μοντέλα ακολουθεί.
Το ποδόσφαιρο έχει ένα κύριο τμήμα: το αγωνιστικό. Ολα τα υπόλοιπα, έπονται και εξαρτώνται από αυτό.
Δεν είναι βιομηχανία να έχει 5 εξίσου σημαντικά τμήματα.
Αλλο είναι το πρόβλημα: Βάζει και μπερδεύονται πολλοί για να μειώσει το ρίσκο να του φάει κάποιος από όλους λεφτά. Καλά κάνει από αυτή την πλευρά, αλλά από την άλλη: λαλούν πολλοί κοκκόροι ... .
Αρα πρέπει να βρεθεί ένας που να είναι σίγουρα έντιμος και να τον εμπιστεύεται και επειδή τέτοιος είναι μόνο ο ΑΑ, θα πρέπει αντί αυτού να βρεθεί ένας ασφαλής μηχανισμός που να ελέγχει το χρήμα. Δηλ. να κάνει ο προπονητής της επιλογή του παίκτη και να χειρίζεται το οικονομικό μέρος το συμβούλιο των πολλών ... .
Βέβαια τον χειρισμό του μπάτζετ πρέπει να τον έχει ο προπονητής και αυτό κάνει δύσκολη την πιο πάνω λύση.
Ο προπονητής ξέρει ότι έχει 5 μύρια και αυτός αξιολογεί προτεραιότητες, τιμή κλπ. .
Αν οι άλλοι του κόβουν μεταγραφές, επειδή τις κρίνουν αλμυρές και αυτός τις χρειάζεται, πάλι σε αδιέξοδο και αλαλούμ καταλήγουμε.
Τελικά ο Ιβάν πρέπει να κάνει το αποφασιστικό βήμα. Να δώσει 5 μύρια και να τα ξεχάσει. Ελπίζοντας στην εντιμότητα του προπονητή και κάνοντας εκ των υστέρων ελέγχους.
Άβαταρ μέλους
Περιπτερος

Ιβάν Σαββίδη, πρόταση :

Αν ο πρόεδρος, το Δ.Σ. κλπ. θέλουν να είναι σωστοί απολύτως, πρώτα από όλα αποφασίζουν τι είδους και στόχων ομάδα θέλουν να φτιάξουν (νεανική, έμπειρη, για να πουλήσουν παίκτες, για να μαζέψουν καλούς έμπειρους κλπ.)

Μετά επιλέγουν και προσλαμβάνουν έναν προπονητή που ταιριάζει στο πλάνο που έχουν και έχει δώσει τα σχετικά δείγματα γραφής (δεν παίρνουν άπειρο εκτός και υπάρχει θέμα μπάτζετ, οποτε παίρνουν έναν φτηνό).

Τον καλούν, του αναλύουν το πλάνο και το μπάτζετ και του ζητούν την γνώμη του. Μπορεί να έχει κάτι να προτείνει και αυτός, όπως κάποια τροποποίηση, κάποιους παίκτες που θεωρεί αναγκαίους και μπορεί να κοστίζουν κάτι παραπάνω.

Ο προπονητής, εφόσον συμφωνήσουν, διαχειρίζεται το μπάτζετ με βοηθό τον Τ.Δ. και όχι προϊστάμενό του. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο προπονητής. Ο Τ.Δ. κάνει το κάστ και θα του προτείνει ηθοποιούς-παίκτες να παίξουν στους αναγκαίους ρόλους. Αν ο σκηνοθέτης θέλει τον Χ ή τον Ψ, θα μετρήσει η δική του άποψη, θα τον πάρει και τηλέφωνο ο ίδιος και ο Τ.Δ. φυσικά. Αλλά ο προπονητής έχει το πλάνο στο μυαλό του και αυτός επιλέγει παίκτες και κυριαρχεί. Αυτός έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις επιλογές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προτείνουν και άλλοι, αλλά την δέσμια αποφασιστική αρμοδιότητα και την ευθύνη πρέπει να την έχει ένας: ο προπονητής.

Τώρα αν ο πρόεδρος ή κάποιος χρηματοδότης έχει μεράκι και θέλει να δώσει εξτρά για να φέρει κάποιον παίκτη και παλι οφειλει να το συζητήσει με τον προπονητή - σκηνοθέτη, γιατί μπορεί ο παίκτης να μην του κάνει και να του κάνει διακαώς κάποιος άλλος. Εκεί ο πρόεδρος (που είναι ο παραγωγός της ταινίας) πρέπει να κάνει πίσω. Ο σκηνοθέτης - προπονητής θα είναι υπεύθυνος για το αποτέλεσμα, για κακές ηθοποιίες κλπ. ...

Το σύστημα αυτό δεν παίχτηκε στον ΠΑΟΚ του Σαββίδη.
Παίχτηκαν όλα τα άλλα, εκτός από αυτό και είναι η ώρα να το δοκιμάσουμε.
Πιστά, όπως το γράφω παραπάνω και χωρίς παραλλαγές (π.χ. πρόεδρος-προπονητής, πρόεδρος - Τ.Δ., τ.δ. - προπονητής κλπ.), γιατί θα είναι καταστροφικό (όπως αποδείχθηκε) και πολύ περισσότερο θα δημιουργεί αλαλούμ ευθυνών και απόδοσής τους.
π.χ. προπονητής ΠΑΟΚ : εγώ ήθελα αυτόν τον παίκτη και μου πήραν τον άλλο,
προπονητής ΠΑΟΚ : ζήτησα σέντερ μπακ και χαφ, αλλά ο Τ.Δ. δεν μου πήρε, αλλά πήρε σέντερ φορ .
Τ.Δ. : Βάλε να παίξει αυτός για να δικαιωθώ για την επιλογή μου
Τ.Δ. ή Πρόεδρος : βάλε αυτούς ή παίξε έτσι ...

Αυτά πρέπει να καταλάβουμε στον ΠΑΟΚ.
Άβαταρ μέλους
Περιπτερος

Επίσης :

Στον ΠΑΟΚ μόνο ο αρμόδιος δεν έκανε κουμάντο. Μέχρι και η Γκοντζάρεβα είχε λόγο και χάλαγε μεταγραφές.
Επι Χουμπ, τον 1ο λόγο είχαν οι ΖΒ και ο ρώσος (το ξεχνάω το παλικάρι), επίσης η Γκοντσάρεβα, ο Ζαγ. ο Ιβάν και δεν ξέρω εγώ ποιοί άλλοι. Το πλάνο ήταν "εθνικη ελλάδος" + δανεικοί (απέτυχε). Ο Χουμπ διαμαρτυρόταν ότι είναι αδιάφοροι.
Επί Αγγελου, τον 1ο λόγο τον είχαν όλοι αυτοί εκτός του ρώσου, που έφυγε και του Ζαγόρ που έγινε ευρωβουλευτής !!!... . Το πλάνο ήταν να φύγουν οι περσινοί παίκτες και βλέπουμε, Κ20 + κάποιοι που βρήκε ο ΖΒ. Ο Αναστασιάδης διαμαρτυρόταν ότι δεν έχει παίκτες και δεν του παίρνουν αυτούς που θέλει.
Επί Ιγκόρ τον πρώτο λόγο είχε ο Τ.Δ. μαζί με τον προεδρο, τον Ιβαν, ίσως την Γκοντσάρεβα και τον προπονητή. Το πλάνο ήταν Κ24 (ολυμπιακή ομάδα). Ο Ιγκορ διαμαρτυρόταν για την ποιότητα των παικτών του.

Το μόνο πλάνο που δεν έχει παιχτεί επί Ιβαν, είναι του υπεύθυνου προπονητή (και να το βουλώνουν όλοι οι τριγύρω).
δηλαδή, το ορθολογικό που λέει ότι προϊστάμενος όλων είναι ο προπονητής, αυτός ζητάει, αυτός αποφασίζει. Οι άλλοι απλώς βοηθούν και δεν του κάνουν πόλεμο.
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Ρε Περιπτερε πρεπει να εχεις πολυ χρονο ρε φιλαρακι...(ελπιζω οχι για κακο λογο αν ισχυει).Μπορει και να διαβασα τα πρωτα δεν θυμαμαι ποσα ποστ σου αλλα πλεον κουραστηκα.Βαλε ενα φρενο ρε φιλε και μαζεψε λιγο τις σκεψεις σου σε λιγοτερα και πιο συνοπτικα μυνηματα.(φιλικα)

Υ.Γ Τουλαχιστον βεβαια εσυ κατι προσπαθεις να πεις με τα ποστ σου αλλοι εχουν σπασει καθε ρεκορ ποστ ανα δευτερολεπτο και δεν...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος joshua την Παρ 11 Μαρ 2016, 11:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Sick Bastard

Δημοσίευση από Sick Bastard »

Καλή η πρόταση με τη διανομή των χρημάτων και ουσιαστικά αναδιανομή πλούτου,
το ζήτημα είναι ποιός θα τα πάρει για να τα διαχειριστεί. Εφόσον αποφασίσεις να δώσεις λεφτά στους Κομπότηδες και co.
πρέπει να μπουν ρήτρες για τον τρόπο που αυτά θα χρησιμοποιηθούν. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
Περιπτερος

Ηθελα να ζητήσω συγγνώμη για τα πολλά και μακροσκελή ποστ, αλλά με πρόλαβε ο Joshua.
Χρόνο δεν έχω, αλλά έχω μεράκι να σκέφτομαι για την ομάδα.
Σήμερα, όπως και χθες, είμαι στο πόδι και εργάζομαι από τις 6 το πρωί. Αλλά η αρρώστια με την ομάδα, είναι ανίατη.
Άβαταρ μέλους
Περιπτερος

Sick Bastard έγραψε:Καλή η πρόταση με τη διανομή των χρημάτων και ουσιαστικά αναδιανομή πλούτου,
το ζήτημα είναι ποιός θα τα πάρει για να τα διαχειριστεί. Εφόσον αποφασίσεις να δώσεις λεφτά στους Κομπότηδες και co.
πρέπει να μπουν ρήτρες για τον τρόπο που αυτά θα χρησιμοποιηθούν. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.
Να μελετήσουν το σύστημα του ΝΒΑ, που είναι αναλυτικό και απόλυτα επιτυχημένο.
Τα λεφτά δεν πάνε στις τσέπες των "επενδυτών", αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται αποδεδειγμένα για ρόστερ κλπ.
Στο ρόστερ των ομάδων του ΝΒΑ υπάρχει σκεπή, όριο. Κανείς δεν μπορεί να ξοδέψει παραπάνω από όσα ορίζει ο κανονισμός = ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ανάδειξη νεαρών παικτών κλπ..
Τα χρήματα από τα συλλογικά δικαιώματα πάνε περισσότερα στους αδύνατους και λιγότερα στους ισχυρούς.
Οταν κάνουν "σοσιαλισμό" οι Η.Π.Α. ...

Εδώ υπάρχουν τα χρήματα του CL (που πρέπει να μοιράζονται), τα τηλεοπτικά κλπ., επίσης. Υπάρχει η γάγγραινα της διαιτησίας που μοχλεύει το πρωτάθλημα και προκαλεί αηδία στους υποψήφιους φιλάθλους και επεισόδια κλπ. .

Υπάρχει και η ποιότητα των παραγόντων, που δεν διορθώνεται παρά μόνο με θεσμική παρέμβαση που να αφορά όχι μόνο τα πρόσωπα (βάζουν αχυράνθρωπους) αλλά την διαφάνεια της συνολικής λειτουργίας μίας ομάδας.
Πολλά είναι, ένας κυκκεώνας ολόκληρος και τελικά μόνο με πολιτισμικό επαναπροσδιορισμό του αθλητικού φαινομένου μπορεί να διορθωθεί.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Διοικητικά”