Διάφορα άρθρα για τον Π.Α.Ο.Κ.

Θέματα που αφορούν την επικαιρότητα και τα Μ.Μ.Ε.
Άβαταρ μέλους
gash04

Re: Διάφορα άρθρα για τον Π.Α.Ο.Κ.

Δημοσίευση από gash04 »

Ο Δημήτρης Ναλιτζής μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την αναμέτρηση πρωταθλήματος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο, γνωρίζοντας πολύ καλά τις δύο ομάδες αφού έχει φορέσει τις φανέλες τους.

«Είμαι περισσότερο Πανιώνιος διότι μένω στην Αθήνα και δεν λησμονώ ότι σε αυτή την ομάδα μεγάλωσα ποδοσφαιρικά. Από την άλλη βέβαια στον ΠΑΟΚ πέρασα απίστευτες στιγμές και ξέρω ότι ο κόσμος με αγαπάει, όπως βέβαια τον αγαπάω κι εγώ. Πραγματικά μέσα από την ψυχή μου εύχομαι αυτή η ομάδα να βρίσκεται πάντοτε ψηλά και να μπορεί να διεκδικεί τίτλους», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Το παιχνίδι είναι περισσότερο δύσκολο για τον ΠΑΟΚ που είναι γηπεδούχους και πρέπει να κερδίσει. Οι δύο ομάδες είναι σε καλή κατάσταση. Ο Πανιώνιος είναι πολύ καλός στις αντεπιθέσεις και ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να ανοιχτεί από την αρχή για να ψάξει το γκολ. Εκεί ίσως δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ. Πάντως αν ο ΠΑΟΚ σκοράρει πρώτος έχω την εντύπωση πως θα έχει μεγάλο προβάδισμα. Άλλωστε παίζει και στην έδρα του κι αυτό είναι πολύ σημαντικό ατού για τον ΠΑΟΚ».

Για τη δύναμη της Τούμπας: «Αν δεν το ζήσει κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει. Υπάρχει φοβερό «σπρώξιμο» από τον κόσμο και χρειάζεται ο ΠΑΟΚ ένα 20λεπτο για να κερδίσει ένα ματς. Ο αντίπαλος έχει διαστήματα που τα χάνει με αυτό που συμβαίνει στην Τούμπα. Δεν είναι γλείψιμο για τον κόσμο αυτό. Δεν έχω λόγο να κάνω κάτι τέτοιο. Είναι μία πραγματικότητα. Έχεις φοβερή ψυχολογία όταν είσαι παίκτης του ΠΑΟΚ και παίζεις στην Τούμπα. Είναι πολύ διαφορετικό».

Ο Ναλιτζής δεν φάνηκε ικανοποιημένος πάντως για το θέαμα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ: «Δεν ευχαριστιόμαστε τον ΠΑΟΚ πλέον. Ο ΠΑΟΚ ήταν μία ομάδα κατεξοχήν επιθετική. Ερχόταν ο κόσμος στην Τούμπα και έβλεπε τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει τρία και τέσσερα γκολ. Εμένα δεν μου αρέσει να βλέπω έναν ΠΑΟΚ που δεν είναι επιθετικός. Συμφωνώ ότι μπορεί να παίρνει τα αποτελέσματα όμως ειδικά στην Τούμπα προσωπικά περιμένω να δω έναν ΠΑΟΚ πολύ πιο επιθετικό και όχι να παίζει για το μισό μηδέν. Νομίζω πως δεν αρέσει και στον κόσμο αυτό. Εκτός έδρας το καταλαβαίνω να παίζει ίσως λίγο πιο «σφιχτά». Όμως στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ ήταν ανέκαθεν πιο επιθετικός».

Για την ομάδα του ΠΑΟΚ, που ήταν και ο ίδιος μέλος και το που θα μπορούσε ενδεχομένως να φθάσει, ο Ναλιτζής τόνισε: «Όπως είχαμε αποδείξει τότε και στο γήπεδο, η ομάδα είχε φοβερό υλικό. Όμως πάνω απ΄ όλα είχε τρομερή ομοψυχία. Θυμάμαι ότι όλοι ήμασταν φίλοι και κάτι παραπάνω από φίλοι μπορώ να πω. Καταφέραμε να κερδίσουμε το κύπελλο και ήμασταν συχνά στους στόχους μας, όμως πάντοτε κάτι έλειπε. Κι αυτό που έλειπε ήταν η διοικητική ηρεμία που υπάρχει σήμερα. Εκείνη η ομάδα σαφώς μπορούσε να «χτυπήσει» και το πρωτάθλημα με δύο – τρεις καλές προσθήκες».

Για τα δύο γκολ στους τελικούς που έπαιξε με τον Παναθηναϊκό (με τη φανέλα του Πανιωνίου) και με τον Ολυμπιακό (με τη φανέλα του ΠΑΟΚ), ο Δημήτρης Ναλιτζής επισήμανε: «Πολλοί ποδοσφαιριστές περνούν από μεγάλες ομάδες και δε νιώθουν τέτοιες στιγμές. Όταν πετυχαίνεις τα γκολ και σηκώνεις το κύπελλο, λόγω της κατάστασης που υπάρχει τότε, δεν συνειδητοποιείς αυτό που έχεις πετύχει. Σήμερα που δείχνω στα παιδιά μου αυτά τα γκολ και αυτές τις επιτυχίες είναι ότι πιο ευχάριστο μπορώ να νιώσω. Αυτά μένουν στο ποδόσφαιρο».

Για το γεγονός πως η καριέρα του από ένα σημείο και μετά είχε πτωτική πορεία, ο Δημήτρης Ναλιτζής ομολόγησε πως: «Έκανα λάθος επιλογές. Ήταν ίσως βιαστικές από την πλευρά μου και η καριέρα μου δεν πήγε όπως πιστεύω ότι μου άρμοζε. Μπορούσα να έχω μεγαλύτερη διάρκεια και σήμερα να ήμουν ακόμη ένας ενεργός ποδοσφαιριστής».
http://www.sportnet.gr/report.php?id=210187

Νάλι
paok87

Δημοσίευση από paok87 »

Φαντάζομαι οι περισσοτεροι απο μας, θυμομαστε τον ναλιτζή για την τρις επαναλαμβανόμενη φράση του "τους ...μαδήσαμε" μετά το 4ο γκολ το 2001.
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/WHXA0K3Z3OM&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/WHXA0K3Z3OM&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Άβαταρ μέλους
novito

Δημοσίευση από novito »

Ο Άγγελος Αναστασιάδης σπάνια εκτίθεται στα μέσα ενημέρωσης. Αλλά όταν το κάνει, δεν μασάει τα λόγια του. Όπως στην απολαυστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Κύπρου μίλησε για:

Τον ΑΠΟΕΛ: «Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, έκανε την πορεία που έκανε και είδαν όλοι τα παιχνίδια με Τσέλσι και Ατλέτικο. Έπρεπε να προκριθεί ο Ιβάν, εγώ του το είπα».

Το ελληνικό πρωτάθλημα: «Άνοιξε και πάλι η ψαλίδα με τους δύο πρώτους, αφού η ΑΕΚ διανύει τη χειρότερη σεζόν των τελευταίων 20 χρόνων, ενώ η κρίση επηρέασε τις ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είναι στην καλύτερη κατάσταση του με 21.000 διαρκείας. Πιστεύω ότι θα πάει ακόμα καλύτερα. Ήταν ευκαιρία να είναι πιο κοντά στον Ολυμπιακό, αν δεν έχανε στην Τούμπα. Ο Ολυμπιακός ήρθε στην χειρότερη του κατάσταση, με προβλήματα και πήρε διπλό. Εκεί... αναστήθηκε. Και τώρα στον δεύτερο γύρο ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος. Για μένα είναι πολύ εύκολο για τον ΠΑΟΚ να κερδίσει μέσα στον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα πειθαρχημένη, που οι παίκτες της παίζουν αρκετό καιρό μαζί. Ο ΠΑΟΚ της εποχής μου, με αυτόν είναι τελείως διαφορετικός. Τώρα ο ΠΑΟΚ έχει γεμάτο γήπεδο, εμείς είχαμε 2.000 διαρκείας και άλλους 8.000 που βρίζανε την εκάστοτε διοίκηση».

Τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός πιστεύω θα πάει καλύτερα γιατί ήρθαν τα δύο παιδιά. Ξέρω τον Βαζέχα και πιστεύω ότι έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει πρωτάθλημα».

Τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει την υπέρβαση με την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό περιμένουν όλοι. Ο κόσμος είναι κοντά, το υλικό είναι καλό, οι παίκτες είναι αγαπημένοι και δεν υπάρχουν διοικητικά προβλήματα. Τον Γενάρη είναι δύσκολα να βρεις παίκτη, εγώ δεν είμαι υπέρ των μεταγραφών αυτή την περίοδο. Προτιμούσα να έβγαινε ένας παίκτης από την ομάδα των νεαρών».

Τον Ηρακλή: «Είναι άσχημα πράγματα αυτά που γίνονται στον Ηρακλή. Δεν υπάρχει ομόνοια, σύμπνοια, φωνάζει ο ένας να φύγουν παίκτες, ο άλλος να φύγει η διοίκηση. Είναι μεγάλα τα μπερδέματα, να ευχηθώ να λυθούν άμεσα τα προβλήματα. Είναι ιστορική ομάδα ο Ηρακλής, δούλεψα εκεί, έφαγα ψωμί και το τίμησα».

Την εθνική Κύπρου: «Βρήκα ένα εξαιρετικό κλίμα εκεί. Δύο-τρεις ανθρώπους καταπληκτικούς, δεν χρειάζεται παραπάνω. Και είπα ας προσπαθήσουμε για την υπέρβαση στο Πανευρωπαικό, να κάνουμε μία προσπάθεια. Αν δεν τα καταφέρουμε, θα φύγω μόνος μου γρήγορα. Είναι ένα στοίχημα».

Την επιστροφή του στην Ελλάδα: «Συμπλήρωσα κοντά έξι χρόνια που λείπω. Είχα προτάσεις από ομάδες, αλλά αν βάλεις έναν στόχο δεν μπορείς να φύγεις. Κι εμένα πρέπει να με διώξουν, δεν φεύγω μόνος μου. Αν πετύχουμε σε αυτή την προσπάθεια που θα κάνουμε, θα είναι καλό».

Τέλος ο Άγγελος Αναστασιάδης θυμήθηκε ότι «το 1996 όταν πήγα στον ΠΑΟΚ είπα να έρθει ένας πρόεδρος από την λαχαναγορά, να μην κλέβει. Πέρασα δύσκολες στιγμές. Να φωτίσει ο Θεός τα παιδιά να κάνουν το καλύτερο για την ομάδα, είναι δύσκολο το καράβι. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Τα οικονομικά για μένα είναι τι θες να κάνεις και πως τα προγραμματίζεις. Όταν πήραμε το Κύπελλο, ήμασταν 17 δις μέσα και το κατεβάσαμε στα 13 και την επόμενη το ρίξαμε στα 5 δις. Και είπαμε να πάμε για πρωτάθλημα για να τα σβήσουμε.

Δεν μπορώ να καταλάβω ομάδα να έχει οικονομικά προβλήματα με 21.000 διαρκείας. Γι’ αυτό λέω να φωτίσει ο Θεός τα παιδιά, να κάνουν σωστές κινήσεις. Γιατί καμιά φορά από τον ενθουσιασμό σου κάνεις και λάθη. Ό,τι έγινε στην ΑΕΚ, θα κάνουμε δέκα μεταγραφές, να ανεβάσουμε το μπάτζετ για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Εμένα τότε μου φωνάζανε για τις μεταγραφές, αν δεν μπαίναμε στο Τσάμπιονς Λιγκ τα χρέη θα έφταναν πάλι στα 15 δις και θα πήγαιναν στράφι οι προσπάθειες δύο ετών. Μακάρι να τα καταφέρουν οι Ζαγοράκης και Βρύζας».

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/259657.html
Άβαταρ μέλους
Isaak the Greek

Δημοσίευση από Isaak the Greek »

novito έγραψε:Ο Άγγελος Αναστασιάδης σπάνια εκτίθεται στα μέσα ενημέρωσης.....

Τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει την υπέρβαση με την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό περιμένουν όλοι. Ο κόσμος είναι κοντά, το υλικό είναι καλό, οι παίκτες είναι αγαπημένοι και δεν υπάρχουν διοικητικά προβλήματα. Τον Γενάρη είναι δύσκολα να βρεις παίκτη, εγώ δεν είμαι υπέρ των μεταγραφών αυτή την περίοδο. Προτιμούσα να έβγαινε ένας παίκτης από την ομάδα των νεαρών»......

Ωστε ετσι λοιπον κυριε Σαντος.Μαθαμε τελικα απο ποιον παιρνεις μαθηματα...Ηθικον διδαγμα...

Ολοι κρυβουν ενα Αγγελοσκυλο μεσα τους!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
DimisK
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από DimisK »

Αυτό ξαναπές το Ισαάκ!!! :lol:
Άβαταρ μέλους
paokovia

Δημοσίευση από paokovia »

Πέταξε σπόντα (και) για τη διοίκηση ή μου φαίνεται?...
Με τα μαθηματικά πάντως δεν τα πάει καλά
Άβαταρ μέλους
novito

Δημοσίευση από novito »

paokovia και νόμιζα ότι μόνο εγώ το αντιλήφθηκα σα σπόντα... :roll:
Άβαταρ μέλους
eorptol

Δημοσίευση από eorptol »

οτι ναναι ο αγγελος και βγαζει χολη για την διοικηση .....
αγγελε ευχαριστουμε για ολα που προσφερες ειναι ομως παρελθον πλεον σε θελουμε σαν οπαδο της ομαδας ......

"Δεν μπορώ να καταλάβω ομάδα να έχει οικονομικά προβλήματα με 21.000 διαρκείας."

αυτο ρε αγγελε γιατι δεν το καταλαβαινεις ρωτα τον μπατατουδη γουμενο παγωνη ΓΙΑΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ 21.000
ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .....αφου ξερεις γιατι εχει μην μας τρελενεις......
kos

Δημοσίευση από kos »

και τον κουτση, και τον κουτση.
και κατι κλειστα 4ετη συμβολαια σε γιασεμακηδες,
και για το παγκοσμιο ρεκορ ομαδας να εχει στο ροστερ 7 τερματοφυλακες.

ο ανθρωπος που ηθελε προεδρο απο την λαχαναγορα και συνεργαστηκε για χρονια με μπουμπουκια τυπου μπατμαν
Άβαταρ μέλους
Kolokotronis_4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Kolokotronis_4 »

Άγγελε βγάζεις χολή.

Πάντως θυμάμαι ότι στο CL πήγαμε με Σκαρμούτσο, Ανδράλα και Λουκά! Κι ήταν μοναδική ευκαιρία ρε γαμώτο!
(σχετικό: η δυναμό βουκουρεστίου φέτος με 0-3 μηδενισμό στην έδρα της πήγε μέσα στην σλοβακία έριξε 0-3 και κέρδισε την πρόκριση στα πέναλτυ. Θέλω να πω ότι τότε με την μακάμπι, αν είχαμε καλύτερη ομάδα, ακόμα και με το μηδενισμό λόγω λουκά θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση μέσα στο ισραήλ, αλλά και εκεί χάσαμε! Αγωνιστικά και παικτικά δεν ήμασταν έτοιμοι )

- Παρόλα αυτά είσαι προπονητής Τίτλου οπότε απόλυτο respect.
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS

Δημοσίευση από MANIAKOS »

Χθες ο ΠΑΟΚ… νίκησε τον… ΠΑΟΚ!
δημοσιευμένο από τον : sport24 στην κατηγορία Reporter - Sport24, Νίκος Τοσκίτσης, ΠΑΟΚ, Ποδόσφαιρο

Κάποιοι που δηλώνουν ΠΑΟΚτσήδες δεν ήθελαν να κάνει ο ΠΑΟΚ πρωταθλητισμό. Όταν ανέφερα πριν λίγες αγωνιστικές ότι ο ΠΑΟΚ κάνει πρωταθλητισμό ΠΑΟΚτσήδες ήταν κάποιοι από αυτούς που μιλούσαν ειρωνικά για την ομάδα και κυρίως για τον προπονητή Φερνάντο Σάντος.

Και όμως ο ΠΑΟΚ είναι μείον μόλις 5 βαθμούς από τον Ολυμπιακό των εκατομμυρίων και είναι τρίτος και μαγκιά του. Όχι δεν υποβαθμίζω την ομάδα. Απλά δεν ξεχνάω πως ήταν πριν λίγα χρόνια. Δεν ξεχνάω επίσης απέναντι σε τι μεγαθήρια οικονομικά τα βάζει ο ΠΑΟΚ. Δεν ξεχνάω πως είχε καταντήσει η ομάδα και τι θυσίες και τι μάχες έγιναν για να φτάσει εδώ που έφτασε.

Είτε το θέλουμε είτε όχι, έτσι είναι ο ΠΑΟΚ αναγκασμένος να πρωταγωνιστεί. Και όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες πρέπει κανονικά να είναι περήφανοι που η ομάδα τους μέσα σε δύο χρόνια έσβησε όλε τι ντροπές που έφεραν οι Γούμενοι και οι προηγούμενοι. Να είναι περήφανοι και να στηρίζουν την ομάδα τους από το πρώτο λεπτό μέχρι το τέλος.

Κάτι που δεν έκαναν χθες, καθώς ασχολήθηκαν με έναν παίκτη του Παναθηναϊκού. Θα πουν κάποιοι σε λάθος μέρα, σε λάθος στιγμή, σε λάθος μέρος. Είτε όμως το θέλουμε είτε όχι αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Δεν είναι απλά μία εταιρία. Είναι ένα ζωντανός οργανισμός, με άποψη, με συναισθήματα. Ακραία κάποια φορά που φέρνουν ακραίες αντιδράσεις.

Σε μία οικογένεια θα υπάρξουν και οι διαφωνίες και οι εντάσεις και οι διάσταση απόψεων. Θα υπάρχουν τριβές και ίσως και λογομαχίες. Και έτσι γίνεται και στην οικογένεια που λέγεται κόσμος του ΠΑΟΚ. Αυτό όμως που σίγουρα κρατάει μία οικογένεια δεμένη ακόμα και όταν περνάει φουρτούνες, είναι ο σεβασμός μεταξύ των μελών της.

Χρειάζεται λοιπόν σεβασμός και στην αντίθετη άποψη. Σεβασμός στο άλλο μέλος της οικογένειας. Έτσι άλλωστε δείχνει κάποιος και σεβασμό στη νυν διοίκηση, που οι άνθρωποι που την αποτελούν έχουν δείξει ότι σέβονται τον σύλλογο.

Επίσης όταν η ομάδα δίνει μάχη στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει τρεις βαθμούς και να δώσει χαρά στον κόσμο της, αξίζει και αυτήν τον σεβασμό. Και χθες η ομάδα πάλεψε, έδωσε μάχη και την κέρδισε ξανά. Ακόμα και όταν η Τούμπα «μάλωνε» για έναν παίκτη του Παναθηναϊκού. Απέναντι μάλιστα σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Πανιώνιος.

Με όλα αυτά που έγιναν στα τελευταία λεπτά του αγώνα που ήταν και πολύ κρίσιμα, το σύνολο του Σάντος ήταν σαν να… νίκησε τον… ΠΑΟΚ! Έδειξε χαρακτήρα, έμεινε ήρεμη, συγκεντρωμένη στον στόχο της και πήρε αυτό που ήθελε. Όλα τα άλλα θα λυθούν εσωτερικά και ότι και να γραφτεί είναι να… χαμε να λέγαμε ή εκ το πονηρού

http://sport24.yooblog.gr/2010/01/07/1351/
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Σε μια ιδιόμορφη αντιπαράθεση μεταξύ των οπαδών και φιλάθλων του ΠΑΟΚ στις κερκίδες εξελίχθηκε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανιώνιο στη Τούμπα.

Την αρχή έκαναν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στη Θύρα 4, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Οπαδοί, ενός μεγάλου κομματιού των υπόλοιπων κερκίδων, τους αποδοκίμαζαν, "απαντώντας" (ιδίως από τις Θύρες 1-2-3) με σύνθημα υπέρ του Σαλπιγγίδη, το γνωστό "Σαλπιγγίδης οε, οε, οε".

Για πρώτη φορά στα χρονικά αποθεώθηκε (άλλο το χειροκρότημα στον Βαζέχα) από τους φίλους του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα παίκτης -εν απουσία του μάλιστα- του Παναθηναϊκού, ο οποίος, όμως, είναι κοινό μυστικό εδώ και καιρό στη Θεσσαλονίκη, ότι έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ και θα επιστρέψει το ερχόμενο καλοκαίρι στη Τούμπα.

Το γεγονός είναι ότι το όνομα του Σαλπιγγίδη έφερε την διχόνοια ανάμεσα στους φιλάθλους και οπαδούς του ΠΑΟΚ, σε μια περίοδο που ο κόσμος ήταν ενωμένος όσο ποτέ σχεδόν στο παρελθόν.

"Άνοιξε" από το πουθενά μια "πληγή", η οποία κανείς δεν ξέρει εάν και με τι συνέπειες για τον ΠΑΟΚ θα "κλείσει", σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, κατά την οποία η ομάδα χρειάζεται συσπειρωμένο τον κόσμο και όχι διχασμένο. Ήδη υπάρχει η ανησυχία, ότι θα ξεσπάσει "εμφύλιος" στις κερκίδες στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής (28 Φεβρουαρίου) με τον Παναθηναϊκό μέσα στη Τούμπα.

Από την άλλη, όμως, σε κανέναν σοβαρό αθλητικό σύλλογο του κόσμου δεν κάνουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας οι οπαδοί και οι φίλαθλοι. Εφόσον η διοίκηση και ο προπονητής θεωρούν ότι ο Σαλπιγγίδης είναι ο κατάλληλος, αυτός που θα βοηθήσει στην υλοποίηση των -υψηλών- στόχων του ΠΑΟΚ τη νέα χρονιά, πρέπει να αποκτηθεί. Μια σοβαρή διοίκηση κάνει απλά το αυτονόητο: αποφασίζει για το ρόστερ και οτιδήποτε άλλο αφορά την ομάδα και αναλαμβάνει το κόστος των επιλογών της.

Εκτός, όμως, από θέμα αρχής, η περίπτωση απόκτησης του Σαλπιγγγίδη συγκεντρώνει και πολλά πλεονεκτήματα. Είναι κατά κοινή ομολογία ένας από τους καλύτερους Έλληνες επιθετικούς. Είναι γρήγορος, δυνατός, εκρηκτικός και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος για αρκετά χρόνια (συνδυασμός δυσεύρετος για επιθετικό), ενώ παίζοντας στο Μουντιάλ θα πάρει ακόμα περισσότερες εμπειρίες σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Επίσης, δεν θα χρειασθεί ούτε μια μέρα στάδιο προσαρμογής, αφού θα επιστρέψει στην ομάδα και στην πόλη στις οποίες μεγάλωσε. Δεν υπάρχει ο κίνδυνος της μη εξοικείωσής του στον ΠΑΟΚ, ή στον τρόπο ζωής στη Θεσσαλονίκη, κάτι που συμβαίνει με αρκετούς αστέρες που έρχονται κατά περιόδους από το εξωτερικό.

Πολλοί λένε ότι με Σαλπιγγίδη και Βιερίνια θα "βγάζει" φωτιές του χρόνου η επίθεση του ΠΑΟΚ. Θεωρητικά έχουν δίκιο, αλλά αυτό που μετράει κυρίως στην περίπτωση του Σαλπιγγίδη, είναι ότι για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας αποφασίζουν η διοίκηση και ο προπονητής και κανείς άλλος.

Οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του ΠΑΟΚ (εάν είναι μειοψηφία ή πλειοψηφία δεν έχει σημασία) έχουν κάθε δικαίωμα να μην θέλουν τον Σαλπιγγίδη πίσω, επικαλούμενοι λόγους ηθικής τάξης, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να θέλουν να επιβάλουν τις απόψεις τους στη διοίκηση και στον προπονητή, που είναι οι υπεύθυνοι για την ομάδα.

Η δεύτερη σημαντικότερη και ταυτόχρονα δυσάρεστη παρατήρηση στον αγώνα με τον Πανιώνιο ήταν ότι μετά από πολύ καιρό έπεσαν πλαστικά μπουκάλια μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ανεγκέφαλοι οπαδοί από την Θύρα 4 στο πρώτο ημίχρονο τα πετούσαν στις γωνίες του κόρνερ με στόχο παίκτες του Πανιωνίου.

Ειδικά στο 37' το μπουκάλι που έπεσε πάνω στον Τζαβάρα και προκάλεσε την προσωρινή διακοπή του αγώνα, "ακύρωσε" το ψυχολογικό προβάδισμα του ΠΑΟΚ από το γκολ που είχε πετύχει λίγο νωρίτερα ο Ίβιτς και έκοψε τον ρυθμό των γηπεδούχων. Λειτούργησε, δηλαδή, όποιος το πέταξε, υπέρ του Πανιωνίου. Αλλά, είπαμε... Όσοι ανεγκέφαλοι τα κάνουν αυτά, δεν αγαπούν ούτε τον ΠΑΟΚ, ούτε το ποδόσφαιρο. Φοράνε ως προκάλυμα μια ασπρόμαυρη φανέλα (ή ερυθρόλευκη, κιτρινόμαυρη, πράσινη κ.τ.λ. σε άλλα γήπεδα) για να έχουν ασυλία και μέσα από την ανωνυμία του πλήθους ξεσπούν σε πράξεις βίας, προσπαθώντας να λύσουν μ' αυτό τον τρόπο τα προσωπικά τους αδιέξοδα.

Όσο οι ίδιες οι διοικήσεις των ομάδων δεν προχωρούν σε "αυτοκάθαρση", ή δεν συνεργάζονται με τις αρχές με στόχο τη σύλληψη όσων προβαίνουν σε παράνομες πράξεις, αλλά αντιθέτως τους καλύπτουν... χαϊδεύοντας αυτιά, τόσο θα "επιστρέφει δριμύτερη" η βία στα ελληνικά γήπεδα, προσβάλλοντας τον αθλητισμό και τον πολιτισμό μας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Πανιώνιο σε ένα παιχνίδι κάτω του μετρίου και χωρίς να πιάσει καλή απόδοση, επειδή ήταν αποτελεσματικός και ουσιαστικός, που είναι και τα χαρακτηριστικά της "σφραγίδας" του Φερνάντο Σάντος.

Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Σάντος ήταν τόσο στατικοί, που δεν θύμιζαν επαγγελματική ομάδα. Ευτυχώς, ήρθε το υπέροχο γκολ του Ίβιτς, ο οποίος αρχικά αστόχησε για πρώτη φορά μετά από έξι συνεχόμενα εύστοχα πέναλτι, αλλά λίγο αργότερα "αποζημίωσε" και με το παραπάνω τον κόσμο και την ομάδα του, με ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση γκολ, το οποίο έφερε και την νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, προφανώς, μετά τις φωνές του Σάντος στα αποδυτήρια, "ξύπνησαν" οι παίκτες του ΠΑΟΚ και έκαναν το σωστό, πρεσάροντας μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής του αντιπάλου, με αποτέλεσμα να "μπλοκαριστεί" πλήρως η ανάπτυξη του Πανιωνίου, ο οποίος ήταν σχεδόν ακίνδυνος.

Εκτός του σκόρερ Ίβιτς και του εξαιρετικού στο κέντρο Βιτόλο, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν μετριότατοι. Ο νεοαποκτηθείς Κριστιάνο στο ντεμπούτο του φάνηκε ανέτοιμος, αλλά έδειξε μερικά από τα τεχνικά προσόντα του. Ο Φιλομένο χρησιμοποιήθηκε, όπως αποδείχτηκε, πρόωρα από τον Σάντος. Έδειξε επίσης φανερά ανέτοιμος. Χρειάζεται ακόμα αρκετό χρόνο ο Αργεντινός επιθετικός για να βρει τον καλό εαυτό του.

Το μείζον είναι ότι ο ΠΑΟΚ, μετά την ήττα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, μείωσε τη διαφορά από την δεύτερη θέση στους πέντε βαθμούς και αυτό γεννά υψηλές προσδοκίες για το δεύτερο γύρο.

Απο contra
λουστείτε την περηφάνια σας κύριοι τώρα με τα περίεργα μυαλά σας.
Άβαταρ μέλους
novito

Δημοσίευση από novito »

gash04 έγραψε:...
Όσο οι ίδιες οι διοικήσεις των ομάδων δεν προχωρούν σε "αυτοκάθαρση", ή δεν συνεργάζονται με τις αρχές με στόχο τη σύλληψη όσων προβαίνουν σε παράνομες πράξεις, αλλά αντιθέτως τους καλύπτουν... χαϊδεύοντας αυτιά, τόσο θα "επιστρέφει δριμύτερη" η βία στα ελληνικά γήπεδα, προσβάλλοντας τον αθλητισμό και τον πολιτισμό μας.
...
Απο contra
λουστείτε την περηφάνια σας κύριοι τώρα με τα περίεργα μυαλά σας.
ουτε στον εχθρο σου κατι τετοιο... εξω ορισμενοι καφροι απ το γηπεδο, αλλα και εξω οι μπατσοι απ το γηπεδο!
Άβαταρ μέλους
Athanasiadhs

Δημοσίευση από Athanasiadhs »

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα τον Πανιώνιο και εδώ και κανα δυο μήνες είναι στα επίπεδα που τον θέλει ο Σάντος. Δέχεται δύσκολα γκολ, κερδίζει, δεν εξαρτάται από κανένα παίκτη και δεν αφήνει τον αντίπαλο να κυκλοφορήσει καλά τη μπάλα. Η ερώτηση είναι αν μπορεί να βελτιωθεί γιατί για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα π.χ (προσοχή να το διεκδικήσει όχι να το κατακτήσει) χρειάζεται να παίξει μια ταχύτητα πιο γρήγορα, πολύ πιο πιεστικά και σαφώς πιο ελεύθερα. Εδώ νομίζω ότι το θέμα είναι κατά κάποιο τρόπο ιδεολογικό: όποιος αγαπάει αυτού του τύπου το ποδόσφαιρο δεν μπορεί παρά να στηρίζει τον προπονητή και να ελπίζει ότι από κάπου θα εμφανιστούν κάποιοι παίκτες που θα μεταμορφώσουν την ομάδα – ειλικρινά δεν ξέρω από πού. Πάντως η Τούμπα είναι ένα καταπληκτικό θέαμα: ένα αληθινό μάθημα στήριξης της προσπάθειας μιας ομάδας αρκετά τσιγκούνας. Δεν μπορώ να πω ότι δεν μου κάνει εντύπωση μολονότι γνωρίζω πολλούς άντρες που χουν φάει κάτι τρελές καψούρες με κάτι ασχημούλες!

http://www.gazzetta.gr/blogs/karpetopou ... CE%AE.html

Ειρωνεύεται ή το πιστεύει; :?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα - Μ.Μ.Ε”