Τι ακούτε τώρα?? Και όταν λέω τώρα εννοώ τώρα!!

Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Re: Τι ακούτε τώρα?? Και όταν λέω τώρα εννοώ τώρα!!

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Ο ήλιος που ανατέλλει και μας οδηγεί;
Άβαταρ μέλους
tolis01

Δημοσίευση από tolis01 »

Χθες πιάσαμε τον κινηματογράφο και μουσική και θες ο μελαγχολικός καιρός, το γύρισα στο πιο κλασσικό και βάζω ίσως τα ωραιότερα και βαλς που γράφτηκαν στον 20ο αιώνα. Και τα δύο από σοβιετικούς συνθέτες, που βρήκαν το δρόμο τους και στην μεγάλη οθόνη.

Ξεκινάμε με Мой ласковый и нежный зверь (My Affectionate and Tender Beast), ταινία του 1978, συμμετοχή στο φεστιβάλ των Καννών σε διασκευή θεατρικού του Άντον Τσέχοβ.
Νεαρά παντρεύεται για την αποκατάστση 50άρη, και στη γαμήλια εορτή το σκάει. Πολύ κλάμα και λυρισμός. Ως κι ο Ρήγκαν όταν είχε επισκευτεί τη Μόσχα το χαρακτήρισε ως το ¨βαλς του αιώνα¨.
[youtube]0mSHQgpeCbQ[/youtube]

Tο Waltz από την Jazz Suite No. 2. του Ντμίτρι Σοστακόβιτς σίγουρα το έχετε ακούσει.
1η κινηματογραφική εμφάνιση σε σοβιετική ταινία του 1957, όπου φαίνεται να χορεύουν στρατιώτες το τέλος πολέμου σε σιδηροδρομικό σταθμό
[youtube]xMU2fy1tCnQ[/youtube]

Και φυσικά από το Eyes Wide Shut του Stanley Kubrick.
[youtube]f8PGKB3GKeQ[/youtube]

Τα συγκεκριμένα ακούστηκαν προφανώς και στους ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι, το 1ο στην τελετή έναρξης και το 2ο στην τελετή λήξης.

ΥΓ: Το πρώτο με έβαλε να το χορέψουμε η γυναίκα μου στο γάμο μας. 8-)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tolis01 την Κυρ 30 Οκτ 2016, 00:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Απάντηση στο ΥΓ: Καλά να πάθεις! Εμείς βάλαμε κλαρίνα, γιατί η γυναίκα μου είναι Αρβανίτισα!
Άβαταρ μέλους
back in black

Δημοσίευση από back in black »

Αδελφέ Τόλη είσαι θησαυρός ρε φίλε.Μας οδηγείς σε δρόμους ξεχωριστούς.

ΥΓ Στο γάμο μου αναγκάστηκα να χορέψω παϊτούσκα, γιατί τα πεθερικά μου έχουν καταγωγή απο Ανατολική Ρωμυλία
Άβαταρ μέλους
goran 64

Δημοσίευση από goran 64 »

Παλικάρια, @Τόλη, @back ή όποιος άλλος έχει τον χρόνο και πιθανά την διάθεση τέλος πάντων, μήπως μπορείτε να με κάνετε την χάρη να ποστάρετε τις "Μέλισσες" που τραγουδάει η Φωτεινή Βελεσιώτου?
Η εν λόγω κυρία έχει φωνή που μου θυμίζει σε μεγάλο βαθμό (όχι στο συγκεκριμένο τραγούδι όμως, αλλά π.χ. στα "Διόδια" περισσότερο) αυτήν της αείμνηστης Σωτηρίας Μπέλου και οι "Μέλισσες" είναι απ τα πλέον αξιόλογα σε μουσική και στίχους "σύγχρονα" τραγούδια που έχω ακούσει...
Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον μπορέσει να το βάλει (απ το YouTube φυσικά)...
Άβαταρ μέλους
tolis01

Δημοσίευση από tolis01 »

ΑποστόληςΑ έγραψε:Απάντηση στο ΥΓ: Καλά να πάθεις! Εμείς βάλαμε κλαρίνα, γιατί η γυναίκα μου είναι Αρβανίτισα!
back in black έγραψε:Αδελφέ Τόλη είσαι θησαυρός ρε φίλε.Μας οδηγείς σε δρόμους ξεχωριστούς.

ΥΓ Στο γάμο μου αναγκάστηκα να χορέψω παϊτούσκα, γιατί τα πεθερικά μου έχουν καταγωγή απο Ανατολική Ρωμυλία
Χαχαχαχα!!! Πως τα γλύτωσα κι εγώ τα σαρακατσάνικα στα μικράτα μου όταν είχα νταραβέρια με Τρίκαλα μεγάλη κωλοφαρδία.
τα καλά να παντρεύεσαι ¨αλλοδαπή¨, το κόβεις με τα πολλά δημοτικά, στέλνεις τους >50 μετά τις 12 σπίτι, και κατεβαίνεις στο μπιτς μπαρ του ξενοδοχείου μόνο με τη ¨νεολαία¨ και τις φίλες της νύφης κι ακούς ΚΑΙ τέτοια. :lol: :lol: :lol:

[youtube]Z905_6S8eH4[/youtube]

ΥΓ: Κι εγώ μισός από Ανατολική Ρωμυλία, οπότε είχαμε τη δόση από Θρακιώτικα.
tasso85

Δημοσίευση από tasso85 »

2 βαλς θυμηθηκα προχειρα, ενα ηλεκτρονικο...

[youtube]ySPlL1Op2c8[/youtube]

...και ενα κιθαριστικο (μπλουζ ειναι αλλα δεν πειραζει εχει το waltz στον τιτλο)

[youtube]IsuNAJGunV4[/youtube]
Spiros_S

Δημοσίευση από Spiros_S »

goran 64 έγραψε:Παλικάρια, @Τόλη, @back ή όποιος άλλος έχει τον χρόνο και πιθανά την διάθεση τέλος πάντων, μήπως μπορείτε να με κάνετε την χάρη να ποστάρετε τις "Μέλισσες" που τραγουδάει η Φωτεινή Βελεσιώτου?
Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον μπορέσει να το βάλει (απ το YouTube φυσικά)...

[youtube]MlcTsQky_58[/youtube]

Παρακαλώ.
Άβαταρ μέλους
goran 64

Δημοσίευση από goran 64 »

Να είσαι καλά ρε Σπύρο, σε ευχαριστώ πάρα πολύ...ξανά και προσωπικά... ;)

Σε μια τελείως μεταφορική έννοια των στίχων του, φαντάζομαι το συγκεκριμένο τραγούδι να το τραγουδάει ο Π.Α.Ο.Κ. του '30-'40 απευθυνόμενος στον λαό του... ;)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος goran 64 την Τετ 19 Οκτ 2016, 13:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
PAOKhead

Δημοσίευση από PAOKhead »

Βροχή από βαλς σήμερα...

[youtube]v2kYmFG1qIA[/youtube]
Spiros_S

Δημοσίευση από Spiros_S »

Δε κάνει τίποτα Γρηγόρη.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

back in black έγραψε:Αδελφέ Τόλη είσαι θησαυρός ρε φίλε.Μας οδηγείς σε δρόμους ξεχωριστούς.

Παϊτούσκα χορεύω κι εγώ που είμαι Θρακιώτης. Και γαμώ τους χορούς, αλλά θέλει και λίγο πνευμόνι...
Άβαταρ μέλους
Lacedaemonian

Δημοσίευση από Lacedaemonian »

Απ τον πιο σπανιο ελληνικο δισκο
[youtube]5Ym-umawlsA[/youtube]
[youtube]u6wgPVeFdLk[/youtube]

Για το προβλημα των ελληνικων τραγουδιων στους γαμους τα ποσταρα :)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lacedaemonian την Τετ 19 Οκτ 2016, 15:01, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
tolis01

Δημοσίευση από tolis01 »

ΑποστόληςΑ έγραψε:

Παϊτούσκα χορεύω κι εγώ που είμαι Θρακιώτης. Και γαμώ τους χορούς, αλλά θέλει και λίγο πνευμόνι...
Από που είστε ρε παιδιά; Εμένα ο παππούς (που με έκανε και ΠΑΟΚ από Στενήμαχο) κι η γιαγιά ¨πρωτευουσιάνα, αστή¨ από Φιλιππούπολη.
Άβαταρ μέλους
tolis01

Δημοσίευση από tolis01 »

και για να κλείσουμε τη μέρα των βαλς και κινηματογράφου, Νίνο Ρότα και (με ελληνική ομορφιά) Apolonnia από Νονό Ι

Με τον άντρα το σωστό Μικέλε Κορλεόνε, που ξέρει να καθαρίζει σαν άντρας.
[youtube]Q9HOBQVcmmg[/youtube]

Το βαλσάκι πέρα από την αρχή της σκηνής, παίζεται και μετά το 6:45 σε μία από τις πιο γλυκιές στιγμές της τριλογίας με το σόι να ακολουθεί τους ερωτευμένους.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μουσική”