Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες XΙΙ

Θέματα που αφορούν την αθλητική επικαιρότητα, άλλες ομάδες και όχι μόνο!
ΓΚΟΥΕΡΙΝΟ 4

Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες XΙΙ

Δημοσίευση από ΓΚΟΥΕΡΙΝΟ 4 »

Θεωρώ ότι κατανοείτε τα απλά ελληνικά που χρησιμοποιώ
Πού είναι η τοξικότητα όταν λέω ότι ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ με την ομάδα της συνοικίας. Δεν με αφορά ως οντότητα και ως μεγεθος. Για να μισήσω κάποιον πρέπει να με απασχολήσει πρώτα.
Είναι σαν να λές να νιώσει μίσος η Γαλλία ως κράτος και μέγεθος για την Αλγερία ή την Τυνησία. Το αντίστροφο συμβαίνει. Οι Αλγερινοί νιώθουν μίσος για τη Γαλλία ως αποικιοκρατική δύναμη που τους καταπίεζε.
Κανένα μίσος λοιπόν. Καμία εμπάθεια, κόμπλεξ, σύμπλεγμα.
Όλα αυτά τα νιώθουν αντίθετα οι φίλοι της συνοικίας εναντίον του ΠΑΟΚ και όλων των ΠΑΟΚτσήδων. Γιατί πάντα έτσι αντιδρούν οι καταπιεζόμενοι απέναντι στον ισχυρό.
Η δε πολιτεία που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ (ΧΑ ΧΑ) ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕς ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΆ ΤΖΗΛΟΥ, πρέπει να λέει ότι πρέπει να μπεί τέλος στην οπαδική βία ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΠΑΝΤΑ και όχι σε επιλεγμένες περιπτώσεις.
Άβαταρ μέλους
nunies4

Δημοσίευση από nunies4 »

Συζηταμε αν ειναι οπαδικο η κοινωνικο εχοντας δει ολα τα ευρηματα και απο τον ελεγχο της αστυνομιας χθες στον συνδεσμο (και που υπαρχουν σε καθε συνδεσμο καθε ομαδας για να μην παρεξηγηθω);;;;
Εκτος και αν αυτα ηταν εργαλεια για να βοηθησουν τα παιδια στο χτισιμο της Νεας Τουμπας....
Άβαταρ μέλους
sic-4

Δημοσίευση από sic-4 »

PAOK_Antarctica έγραψε:Icue δεν είπε κανείς ότι φταις εσύ.
Αλλά μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι στην εξάλειψη του μισους. Ένας τρόπος με τον οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε είναι το να μην αναπαράγουμε την ρητορική του.
ε οχι και ρητορικη μισους ρε παιδια... ρητορικη καζουρας ειναι ξεκαθαρα... σκουληκια, γυφτοι, χανουμια, βαζελοι κλπ... Σιγα μην ειναι αυτα οι σπιθες που αναβουν τη φωτια στα σαπια κεφαλια των δολοφονων... Αυτα ειναι αγνη οπαδικη καζουρα που κανουμε απο 5χρονα. Ευτελιζουμε τη βαρυτητα των πραγματικων αιτιων οταν αναγουμε κατι τετοια σε πηγες μισους.
Άβαταρ μέλους
rade paprica

Δημοσίευση από rade paprica »

εγώ πάντως έχω φίλους αρειανούς που ούτε με μισούνε ούτε με περιφρονούνε, ούτε την ομάδα μου
και ούτε φυσικά εγώ αυτούς ή την ομάδα τους

αυτά είναι μόνο για φανατισμένους
Άβαταρ μέλους
Jairo

Δημοσίευση από Jairo »

..για μένα ο θάνατος του Αλέξανδρου Λάμπη μέσα σε ποδοσφαιρικό γήπεδο χωρις τα απαραίτητα μέτρα είναι επίσης ανθρωποκτονία ... δεν βλέπω να αγγίζει κανέναν δυστυχώς...
Άβαταρ μέλους
PAOK_Antarctica

Δημοσίευση από PAOK_Antarctica »

Το ξαναειπα, πως δεν είναι αυτή η πηγή του μισους, όμως η ρητορική αυτή το αναπαράγει και το διαιωνίζει.
Προφανώς τα αίτια είναι πολύ βαθύτερα και χρειάζεται θεσμική παρέμβαση σε βάθος δεκαετιών. Δεν λύνεται το πρόβλημα με δύο νομους από τη μια μέρα στην άλλη.

Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε ΕΜΕΙΣ, ως πολίτες, φίλαθλοι και οπαδοί, είναι να μην εκφέρουμε αυτή τη ρητορική, ως μικρό λιθαράκι και συμβολή.

Καζουρα μπορείς να κάνεις σε κάποιον και χωρίς να τον λες σκουλήκι ή γύφτο.
ΓΚΟΥΕΡΙΝΟ 4

Δημοσίευση από ΓΚΟΥΕΡΙΝΟ 4 »

Jairo έγραψε:..για μένα ο θάνατος του Αλέξανδρου Λάμπη μέσα σε ποδοσφαιρικό γήπεδο χωρις τα απαραίτητα μέτρα είναι επίσης ανθρωποκτονία ... δεν βλέπω να αγγίζει κανέναν δυστυχώς...
Πράγματι. Έτσι είναι.
Με αφορμή δε αυτό, να πω ότι με έχει σοκάρει το γεγονός ότι η παε ΠΑΟΚ δεν έχει βγάλει ακόμα ανακοίνωση και ο Σαββίδης δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τον τραγικό χαμό και αυτού του άτυχου ποδοσφαιριστή.
Σε λίγο, θα απαιτείται από το Σαββίδη να απολογείται και να αναλαμβάνει την ευθύνη και για τις πυρκαϊές, και τις πλημμύρες, και τους αποκλεισμούς απο τα χιόνια και τις κακοκαιρίες...
Άβαταρ μέλους
sic-4

Δημοσίευση από sic-4 »

Αυτα με τις "ρητορικες μισους" κλπ καταληγουν να ειναι ακροτητες εως γραφικοτητες...

Οχι σκουληκι, Βρωμοσκουληκο τον λεω τον φιλο μου το σκωληκα κι εκεινος με λεει Κωλογυφτο εδω και δεκαετιες και σε διαβεβαιω δεν μισησαμε ποτε ο ενας τον αλλον.

edit: δεν θα μιλαμε και στην καθαρευουσα επειδη καποιοι ειναι ορκ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sic-4 την Πέμ 03 Φεβ 2022, 14:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
panpangr77

Δημοσίευση από panpangr77 »

Υπάρχει ένας γεγονός από το 80 και μετά και λέγεται οπαδικη βία . Υπάρχουν από το 80 ραντεβού θανάτου. Μαζευόμαστε φοράμε τις φανέλες και πάμε για ξύλο .
Όταν επιτρεπόταν οι μετακίνηση φιλάθλων απίστευτα σκηνικά ,λεηλατημένα γήπεδα και πόλεις .
Τώρα που δεν επιτρέπονται έχουμε καταδρομικές ,μέχρι και βόμβες, να ανατινάζονται ολόκληρες περιοχές.
Ότι έχουμε "λιγους" θανάτους από το 80 έως το 22 είναι στατιστικό λάθος. Μου την έχουν πέσει αρκετές φορές γιατί είμαι ΠΑΟΚ στην Αττική ,έχω σωθεί είτε γιατί μένω στην Αττική είτε από κολλητούς οπαδοί άλλων ομαδων .
Κάποια στιγμή ο ΠΑΟΚ έγινε και μόδα εδώ κάτω και μια ανοχή ή χαριτωμένια υπηρχε. Φαντάζομαι έτσι γίνεται και στην Θεσσαλονίκη αντίστοιχα αν ο άλλος είναι Παναθηναϊκός,Ολυμπιακός,Αεκ. Έχω βρεθεί σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπου τους έλεγες ότι είσαι ΠΑΟΚ και ξεροκαταπιναν. Το καλύτερο εκεί που πάγωναν ήταν συζήτηση για τα αθλητικά και άκουγες την λεξη Βούλγαρος και έπεφτε από την άλλη άκρη του δωματίου ,τι σας έκανε ο ΠΑΟΚ και εκεί λόγω αστικής ευγένειας άλλαζε η συζήτηση .
Έχω πάψει να πηγαίνω σε καφέ να βλέπω τον ΠΑΟΚ , μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχω πάψει να φωνάζω τα γκολ του ΠΑΟΚ ακόμα και μέσα στο σπίτι μου.Υπαρχει κόσμος που του έχει φύγει η βίδα δεν λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη λύση από το να διαλυθούν οι σύνδεσμοι αρχικά. Δυστυχώς το ελειμμα Παιδείας και σεβασμού στην διαφορετικότητα είναι τεράστιο δεν θα καλυφτεί ποτέ στην ελληνική κοινωνία και η βία θα είναι μόνιμα στην ζωή μας.
Έφτασα 45 θα αγαπώ τον ΠΑΟΚ μεχρι να πεθάνω .Αλλά θα είναι ο ΠΑΟΚ μου .Ο δικός μου ΠΑΟΚ που ίσως δεν είναι ίδιος με άλλους συνοπαδους.
Άβαταρ μέλους
stravostomis

Δημοσίευση από stravostomis »

Τα ραντεβού θανάτου δεν μας ενδιαφέρουν. Καλό είναι, μάλιστα, να γίνονται, και μακάρι να σκοτώνονται όσο περισσότεροι γίνεται σε αυτά, μπας και ξεβρωμίσει η κοινωνία και το DNA pool.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μπορεί ο καθένας να περπατάει στον δρόμο χωρίς να φοβάται να μην του την πέσουν ψυχασθενείς.

Αν θέλει να πάει να σκοτωθεί για τις ομάδες είναι δικαίωμα του, αλλά να σκοτώσει δεν έχει κανένα δικαίωμα.

Συγγνώμη για την ωμότητα και τον κυνισμό αλλά εγώ έτσι τα βλέπω τα πράγματα.
Άβαταρ μέλους
Sardan

Δημοσίευση από Sardan »

Έχω από προχθές προσπαθώ να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά.

Πρώτα απ' όλα θεωρώ ότι οι σύνδεσμοι -όπως έχουν καταντήσει- εκφράζουν μια μικρή μειοψηφία του κόσμου του ΠΑΟΚ. Προσωπικά τελευταία φορά πήγα γήπεδο στο ΠΑΟΚ - ΑΓΙΑΞ το 2010 (ήμουν κάτοχος διαρκείας αλλά δεν πάτησα όλη χρονιά ούτε ξανά Τούμπα, σε άλλα γήπεδα έχω πάει και ματς δεν χάνω). Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι μόλις εκλείψει η υποκουλτούρα του σουρωμένου/μαστουρωμένου δερβέναγα εγώ θα ξαναπατάω κι ας είμαι άρρωστος ΠΑΟΚΣΗΣ. Η υγεία μου, ψυχική και σωματική, είναι πάνω από το γήπεδο. Να μην τα πολυλογώ βρήκα 3 40αρηδες στις θέσεις μας και όταν ευγενικά ζήτησα να φύγουν ξεκινήσαν τσαμπουκά και στραβοστομιές οι 2 και ο 3ος πήγε για ενισχύσεις. Ψιλοτσαμπουκάς έγινε, συγχύστηκα τόσο πολύ δεν ξαναπάτησα.

Ως προς το τραγικό συμβάν του άτυχου παιδιού θεωρώ ότι αυτά τα καθάρματα (συμπεριλαμβάνει και αυτούς που διαχρονικά τα γνωρίζουν πχ συνσυνδεσμίτες και όχι μόνο τα συγκαλύπτουν αλλά δίνουν και παράσημα και επικροτούν) χρησιμοποιούν τον ΠΑΟΚ ως αφορμή εκδήλωσης της ψυχανωμαλίας που επικρατεί στο κεφάλι τους.

Επανέρχομαι στους συνδέσμους. Η κατάσταση είναι σαν φροντιστήριο φυλακόβιων πλέον. Πλέον είναι μόνο σούτια, ξύδια, ντρόγκες και τίποτα άλλο. Θυμάμαι το 90 που έκανα ένα πέρασμα ήταν σαν στέκι καφενείο η φάση. Όχι τόσο cultιλα και καφρίλα. Προφανώς σημεία των καιρών.

Πάμε τώρα στα της ΠΑΕ. Το Σαββίδη τον εκτιμάω και σαν άνθρωπο και σαν ευεργέτη της ομάδας αλλά και ως επιχειρηματία (έχω συνεργαστεί με εταιρεία του και το λέω από πρώτο χέρι). Παρόλα αυτά και χωρίς να θέλω να είμαι αγνώμονας η ΠΑΕ για το χάλι των οπαδών, τη συμπεριφορά στο γήπεδο και εκτός γηπέδου (ως ένα βαθμό) έχει ευθύνη. Άμα δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν κάνεις. Ο Σαββίδης από την αρχή που ήρθε κρατάει μια ανεκτική στάση απέναντι στους συνδέσμους η οποία πλέον έχει ξεχειλώσει με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι να θεωρούν ότι δεν αγγίζονται. Άκρως προβληματική η φύλαξη του γηπέδου (όλοι ξέρουμε ποιοι είναι σταφ ή επικεφαλής), ατιμωρησία (δεν γίνεται να σε διακόπτουν το ματς με το σκουλήκι 10 πρεζάκια και να μην ανοίγει ρουθούνι) ελλιπής επικοινωνία. Κανονικά θα έπρεπε η ΠΑΕ να τους καθίζει κάτω μια φορά το μήνα (όπως παλιά με τον αείμνηστο Ποικιλίδη πχ) και να τους μιλάει καθαρά και ξάστερα. Εάν θέλετε φθηνά εισιτήρια κομμένες οι μαλακίες. Κάνατε μαλακίες έβαλα τα εισιτήρια στην 4, 50€ θα βάλω απ έξω κι ένα στρατό Τσετσένους και άμα θέλετε ελάτε. Τόσο απλά. Εδώ φτάσαμε σε σημείο να χτυπάνε τα πόδια το κεφάλι και να ακούω μαλακίες από πρεζάκια, τζαμπατζήδες, μπουκαδόρους που δεν μπορούν να σταθούν όρθιοι, έξω απ το σπίτι μου (μένω απέναντι απ το γήπεδο) ποιος τον γαμάει τον Σαββίδη εμείς είμαστε ΠΑΟΚ, φράγκο δεν ρίχνει και λοιπά....

Ως εκ τούτου ας αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες που μας αναλογούν (αν και τον απλό φίλαθλο δεν του αναλογούν και πολλές).
Άβαταρ μέλους
PAOK_Antarctica

Δημοσίευση από PAOK_Antarctica »

sic-4 έγραψε:Αυτα με τις "ρητορικες μισους" κλπ καταληγουν να ειναι ακροτητες εως γραφικοτητες...

Οχι σκουληκι, Βρωμοσκουληκο τον λεω τον φιλο μου το σκωληκα κι εκεινος με λεει Κωλογυφτο εδω και δεκαετιες και σε διαβεβαιω δεν μισησαμε ποτε ο ενας τον αλλον.

edit: δεν θα μιλαμε και στην καθαρευουσα επειδη καποιοι ειναι ορκ
Κι εγώ με τους φίλους μου βρίζουμε ο ένας τη μάνα του άλλου και δεν τρέχει τιποτα. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι οκ να βρίζουμε μάνες;
Οι λέξεις έχουν δύναμη και αναπαράγουν στερεότυπα.

Δεν είπε κανείς να μιλάς στην καθαρεύουσα, μπορείς να κάνεις όση καζουρα θες χωρίς να υποβαθμίζεις τον άλλον.
Άβαταρ μέλους
hawklord

Δημοσίευση από hawklord »

Ταυτοποιηθηκαν τα υπολοιπα αποβρασματα λεει το σδνα.
Αμ ο αλλος που δεν ηθελε λεει να απαντησει και εκανε τον σκληρο...
Με φονταν και φραπεδακι κανανε την ανακριση;
Άβαταρ μέλους
V-olakiotis

Δημοσίευση από V-olakiotis »

gika έγραψε:Ο τύπος δεν έχει πει κουβέντα, δεν έχει δείξει κανένα, δεν έχει παραδεχτεί τίποτα. Μακάρι να βρουν τους άλλους γιατί μόνο και μόνο στη σκέψη ότι θα την γλυτώσουν αηδιάζω. Κάτι φωτογραφίες που αναγνωρίζουν τον 22χρονο που συλλάβανε ως έναν από τους τύπους με τα μαχαίρια στην αερογέφυρα στο Βόλο άραγε να είναι αλήθεια;
Αυτά τα διακινούν κάτι χανουμια που δεν μπορούν να καταπίνουν ότι ειναι πλέον αγωνιστικα μικρότερο μέγεθος από τον ΠΑΟΚ.

Καμία απόδειξη ότι αφορά τον συλληφθέντα, μόνο ένα ανυπόγραφο δημοσίευμα σε blog μπάτσων το οποίο αναπαραγεται χωρίς καμία τεκμηρίωση απο το sport24.

Update: πηγή τους το mega του Μαρινάκη.

ΝΑΤΟΙ ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!
renegade

Δημοσίευση από renegade »

gika έγραψε:
ΚΩΣΤΑΣ2019 έγραψε:Καταλήγοντας, μιλάμε για κοινωνικό φαινόμενο και όχι οπαδικο
Όχι ρε Κώστα.

Ο Άλκης δεν είναι νεκρός γιατί έτυχε να διασταυρώσει το μονοπάτι του με αυτό ενός δολοφόνου. Είναι νεκρός γιατί έτυχε να υποστηρίζει άλλη ομάδα από αυτή του δολοφόνου οπαδού που είχε απέναντι. Προφανώς και τίθεται οπαδικό θέμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι οι οπαδοί είναι δολοφόνοι.

Κι εδώ μέσα οπαδοί είμαστε και δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην τρελάθηκε με αυτό που έγινε. Προφανώς και δεν είναι όλοι οι οπαδοί σαν τον δολοφόνο, αλλά δυστυχώς ζουν κάποιοι τέτοιοι ανάμεσα μας.

Τόσους μήνες ακούμε για τις δολοφονίες γυναικών από τους συντρόφους τους. Δεν μπορείς να τσουβαλιάσεις όλους τους άντρες. 99.9% τρελένονται όταν ακούν τέτοια περιστατικά. Αλλά δεν μπορείς να πεις ότι το φύλο δεν έπαιξε ρόλο σε αυτά τα εγκλήματα.

Είναι οπαδικό φαινόμενο που εμπίπτει σε μία γενικότερη κοινωνική τάση.
Σε παρακαλώ τώρα.
Οι συγκεκριμένοι δεν είναι οπαδοί. Μεταμφιεσμένοι με τον οπαδικο μανδύα είναι για να μπορούν να ανακαλύπτουν "απέναντι".
Και οι δέκα που ήταν στο συμβάν,αν τους ρωτήσεις μια ενδεκάδα παίκτες της ομάδας όλοι μαζί δεν θα βρουν.
Φυσικά και είναι κοινωνικό φαινόμενο
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Αθλητικά-Αγωνιστικά”