Μουσική & Εικόνα (η 5η Τέχνη συναντά την 7η)
Re: Μουσική & Εικόνα (η 5η Τέχνη συναντά την 7η)
Ο μελαγχολικός "Ουρανός" του Τάκη Κανελλόπουλου. Στην ατμόσφαιρα συμβάλλει και η μουσική του Αργύρη Κουνάδη.
[youtube]1nCKTR2NPhM[/youtube]
[youtube]1nCKTR2NPhM[/youtube]
The Crying Game του Neil Jordan. Το ομώνυμο τραγούδι το λέει ο Boy George, ενώ πρωτοτραγουδήθηκε από τον Dave Berry to 1964.
[youtube]p72nB6vTdWY[/youtube]
Το adagietto από την 5η συμφωνία του ΗΜΙΘΕΟΥ Γκούσταβ Μάλερ ακούγεται πολλές φορές (αν θυμάμαι καλά) στην ταινιάρα "Θάνατος στη Βενετία" του Βισκόντι.
[youtube]deUVrtC5_So[/youtube]
Ο "Τρίτος Άνθρωπος" του Carol Reed. Ο άγνωστος Anton Karas έγραψε τη μουσική, το κεντρικό μουσικό μοτίβο της οποίας μου θυμίζει Nino Rota.
[youtube]te9fqm6rUPY[/youtube]
[youtube]te9fqm6rUPY[/youtube]
Η "Δουνκέρκη" του Nolan, σε μουσική του Hans Zimmer. Υπάρχουν σκηνές που ο ήχος συνοδεύει κινήσεις ανθρώπων, σαν χορός, κάτι που μου θύμισε Κιούμπρικ.
[youtube]vtibK6xBBiE[/youtube]
[youtube]vtibK6xBBiE[/youtube]
Κάτι που είναι σχετικά άγνωστο για αυτό το αριστούργημα της έβδομης τέχνης είναι ότι σε επίπεδο καλλιτεχνικής διεύθυνσης επηρέασε σε απίστευτο βαθμό των κίνημα των νέο ρομαντικών στα τέλη εβδομήντα αρχές ογδόντα. Η ταινία πάντως απο μόνη της είναι μια λαμπρή παρακαταθήκη του ανθρώπινου πνεύματος ,και ένα κινηματογραφικό ταξίδι που πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να κάνει.Miles έγραψε:Το adagietto από την 5η συμφωνία του ΗΜΙΘΕΟΥ Γκούσταβ Μάλερ ακούγεται πολλές φορές (αν θυμάμαι καλά) στην ταινιάρα "Θάνατος στη Βενετία" του Βισκόντι.
Ταινιαρα.Miles έγραψε:The Crying Game του Neil Jordan. Το ομώνυμο τραγούδι το λέει ο Boy George, ενώ πρωτοτραγουδήθηκε από τον Dave Berry to 1964.
Δεν ξέρω αν γνωριζεις, αλλά ο Στήβεν Ρια, ο πρωταγωνιστής
της ταινίας παντρεύτηκε την Ντολορς Πράις που ήταν σημαντικό μέλος του Ιρα, και η οποία φυλακίστηκε για βομβιστικές επιθέσεις. Αν βρεις το νεομεταφρασμενο «Μην πεις λέξη» του Κιφ παρτο είναι φανταστικό, λέει με πολύ ωραίο τρόπο την ιστορία των Troubles με επίκεντρο την Dolours Pice (και την αδερφή της).
Κι εγώ που νόμιζα ότι έχω μείνει μόνος σ' αυτό το τόπικ να παραμιλώ... 

Στο Blue Velvet ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψαν μαζί Lynch και Badalamenti
[youtube]LOOKkPS47WQ[/youtube]
εμπνευσμένο από το ‘Song to the Siren” των This Mortal Coil
[youtube]HFWKJ2FUiAQ[/youtube]
[youtube]LOOKkPS47WQ[/youtube]
εμπνευσμένο από το ‘Song to the Siren” των This Mortal Coil
[youtube]HFWKJ2FUiAQ[/youtube]
Πάλι Β΄ΠΠ, πάλι αεροπλάνα. Η "Αυτοκρατορία του ήλιου" του Σπίλμπεργκ, με μουσική του John Williams.
[youtube]yyf059psVew[/youtube]
[youtube]yyf059psVew[/youtube]
Παλιό καλό Χόλυγουντ (Φρεντ Τσίνεμαν, 1953) και η σκηνή έχει μείνει στην... αιωνιότητα. Μουσική του Morris Stoloff.
[youtube]nvbRdxVLC7I[/youtube]
[youtube]nvbRdxVLC7I[/youtube]
Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον...Miles έγραψε:Κι εγώ που νόμιζα ότι έχω μείνει μόνος σ' αυτό το τόπικ να παραμιλώ...
αυτη την ταινια ολο λεω να την ξαναδω αλλα δε βρισκω το χρονο
[youtube]qGCyVrTM_AQ[/youtube]
[youtube]qGCyVrTM_AQ[/youtube]
"Τα απομεινάρια μιας ημέρας" του Τζέιμς Άιβορι, με μουσική υπόκρουση κάποιου Ρίτσαρντ Ρόμπινς. Όσοι είστε φαν του Άντονι Χόπκινς ορμήστε. Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, για να προλάβω τους βιβλιόφιλους...
[youtube]34bCs92ACpk[/youtube]
[youtube]34bCs92ACpk[/youtube]