Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Blackgr4 έγραψε:Εν ολίγοις που καταλήγουμε σχεδόν όλοι; Πως δεν γίνεται να φέρνεις φορ, που να μην έχει νούμερα στη καριέρα του.
Όχι πως αν έχει νούμερα θα σου βγει Μπατιστούτα, αλλά σίγουρα αυξάνονται οι πιθανότητες να "πιάσει".
Επίσης για τον Τσόλακ που έγραψαν ορισμένοι, έκανε 2 καλές χρονιές στη Κροατία και όλες τις προηγούμενες έπαιζε σε κάτι κατηγορίες τύπου Ρετζιοναλίγκα Μπάγερν, που αν δεν κάνω λάθος είναι 3η-4η Γερμανίας.
Υ.Γ. Αυτοί που διαλέγουν φορ εδώ και 5 χρόνια, έχουν κάνει 2 λάθη μεγέθους ελέφαντα. Το πρώτο που δεν πήραν τον Πούκι το 18-19 και το δεύτερο που δεν τον πήραν στη μεταγραφική του 2022-23.
Να πουμε κατι αλλο πανω σε αυτο:
Believe it or not, Πετκοβιτς και Σαματα εχουν παρομοιο αριθμο συμμετοχων και γκολ στην καριερα τους [FACE WITH TEARS OF JOY]
Ισχύει αλλά ο Πέτκοβιτς είναι 1.5-2 χρόνια μικρότερος και έχει σχεδόν διπλάσιες ασίστ καριέρας.
Δες βέβαια και την προσέγγιση της μεταγραφής. Η Ντινάμο τον πήρε δανεικό (υποθέτω με οψιόν), έπιασε κατευθείαν και μετά τον αγόρασε. Έτυχε μετά να πιάσει φόρμα και να δώσει νούμερα.
Ο Σαμάττα ήρθε στον ΠΑΟΚ, σε φάση της καριέρας του, όπου η μία χρονιά ήταν χειρότερη από την άλλη.
Καταρχήν νομίζω πως η χρονιά μέχρι στιγμής είναι επιτυχημένη και αυτό δεν μπορεί να το αναιρέσει ένας αποκλεισμός (αν έρθει) από την Ντινάμο. Η πορεία στην Ευρώπη ήταν εκπληκτική μέχρι τώρα, στο πρωτάθλημα είμαστε πρώτοι και στο κύπελλο αξίζαμε να ήμασταν στον τελικό όπου και θα τον παίρναμε πιστεύω.
Το παιχνίδι με την Ντινάμο όμως έδειξε ξεκάθαρα και που βρίσκονται τώρα οι αδυναμίες της ομάδας του Λουτσέσκου. Κανένας πιστεύω δεν θα είχε αμφιβολία πως ο Πετκοβιτς είναι ακριβώς το φορ που θα ταίριαζε και θα αναβάθμιζε την ομάδα κανένας πιστεύω δεν διαφωνεί πως ο Μισιτς θα ήταν ο ιδανικός παρτενερ του Μειτέ. Το ίδιο ρόστερ με αυτούς τους δύο παίκτες θα επαιρνε σίγουρα πρωτάθλημα και θα περνούσε ευκολα ομάδες όπως η Ντινάμο.
Ο ΠΑΟΚ τις 2 τελευταίες μεταγραφικές περιόδους κινήθηκε κατά την γνώμη μου πολύ σωστά και ας μην ξόδεψε τα χρήματα που εισέπραξε από τις πωλήσεις. Στα χαφ ακόμα και οι επιλογές που δεν βγήκαν είχαν όλες λογική, στα μπακ κατα την γνώμη μου έχουμε κλείσει για μία τριετία, στα στόπερ ο Εκονγκ δεν αντικατέστησε τον Ινγκασον αλλά είχε το προφίλ παίκτη που μπορούσε, ο Κεντζιόρα είναι υπερεπιτυχημένος, ο Ντεσπότοφ είναι σούπερ προσθήκη απλά λείπει αριθμητικά ένας εξτρεμ και στα φορ μας προέκυψε η αποτυχία με τον Σαματα.
Το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Πρέπει να συνεχίσει την ανανέωση του υλικού αφήνοντας να φύγουν οι Βιερίνια, Σβαμπ, Ζιβκο Ζιβκοβιτς, να βρεθεί τρόπος να φύγουν οι Νασμπεργκ, Κουαλιάτα, Σαμάτα, Εκονγκ, Φελίπε Σοάρες, να αξιολογηθεί σωστά η κατάσταση με τον Μαρκος Αντόνιο όπου για μένα βρίσκεται και το μεγαλύτερο λάθος του Λουτσέσκου σε μία σεζόν όπου έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα τρομερά πράγματα στο γήπεδο, και φυσικά να αγοράσει τον Μειτέ.
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε με τον φορ στις επιλογές μας είναι που δεν αποφασίζει η διοίκηση να δώσει σοβαρά χρήματα για να αποκτήσει παίκτη που κάπου ανήκει. Βλέπεις τον Πετκοβιτς ξέρεις πως θα σου λύσει το πρόβλημα των τελευταίων 5 χρόνων, δίνεις λεφτά στη Ντινάμο και τον αγοράζεις, τόσο απλά. Οι ελεύθεροι φορ είναι ελεύθεροι για κάποιο λόγο τους καλούς φορ τους αγοράζεις.
Νομίζω πως το καλοκαίρι τουλάχιστον ένας από τους 5 παίκτες του ΠΑΟΚ με μεγάλη αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο θα πουληθεί (Κοτάρσκι Ντέλιας Κουλιεράκης Ζιβκοβιτς και Τζίμας). Οι Κοτάρσκι Κωνσταντέλιας είναι αναντικατάστατοι και ο Τζίμας καλό θα είναι να δουλευτεί και να χρησιμοποιηθεί περισσότερο γιατί το παιδί έχει υψηλό ταβάνι. Προσωπικά θα προτιμούσα να θυσιαστούν οι Κουλιεράκης και Ζιβκοβιτς γιατί κατά την γνώμη μου είναι και οι παίκτες που μπορείς πιο εύκολα να αντικαταστήσεις υπό την προϋπόθεση να χρησιμοποιηθούν τα λεφτά για ενίσχυση του ρόστερ.
Και κάτι για τον Πετκοβιτς.
Πέρυσι το καλοκαίρι ο Πετκοβιτς συμφώνησε με την Τραμζοσπόρτ αλλά δεν τα βρήκαν οι ομάδες. Οι Τουρκοι λένε πως έδιναν 2 εκατομμύρια και οι Κροάτες ζητούσαν 4.
Σίγουρα μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ αξίζει να δώσει 4 - 5 εκατομμύρια για να αγοράσει τον Πετκοβιτς, από το να δίνει συμβόλαια σε λαχεία ελεύθερους ή προβληματικούς φορ.
Οι Κροάτες αποδεδειγμένα πουλάνε εαν τα λεφτά είναι καλά, δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
Όταν έδωσαν το βασικό τερματά της εθνικής τους στα 28 του 6,5 σε Τούρκους, και βασικό πολυεθνική σε μικρή ηλικία στην κουλα με 4, τον Πετκοβιτς νομίζω με 3-3,5 τον πήρες. Απλά δεν θέλει τέτοιο φορ ο Λου
Έναν Ακπομ θέλει.
Το ίδιο και για τον Μισιτς. Πέφτει πάνω σε Μειτε. Και σιγά μην θέλει να γυρίσει και θα έχει και δίκιο.
Έναν Πινεδα θες, ένα Καμαρά. Ένα 13,5χλμ/αγώνα δίπλα από το Γάλλο.
Αν και εγώ θα σκεφτόμουν και το σενάριο να έρθει και ένας Πετκοβιτς και ένας upgraded Μπραντον. Γιατί δεν μπορεί να περιμένεις ένα φορ με ειδική αποστολή στην ουσία να σου κάνει σε όλα τα ματς. Αν και του χρόνου επιβάλλεται ο 2ος ιεραρχικά φορ να είναι ο μικρός.
ΥΓ. Πόσο τον λιμπιστηκα τον παιχταρά το Ζόχαν στα 36...
ΥΓ2. Εγώ το Φαμπιανο το θέλω. Δυνατός, μπορεί να ανεβάσει μέτρα, σκοράρει κιόλας (5 γκολ φετος) και σε καλύπτει άνετα και σε ντερμπι αν χρειαστεί να αντικαταστησει το βασικό, είτε είναι ο Κεν είτε οχι
Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Φαμπιάνο, αν ισχύει, είναι ο αντικαταστάτης του Εκόνγκ.
Πολύ σωστά τα λέει ο Bane, η ομάδα δεν χρειάζεται τα χαρακτηριστικά του Μίσιτς.
Blackgr4 έγραψε:Ισχύει αλλά ο Πέτκοβιτς είναι 1.5-2 χρόνια μικρότερος και έχει σχεδόν διπλάσιες ασίστ καριέρας.
Δες βέβαια και την προσέγγιση της μεταγραφής. Η Ντινάμο τον πήρε δανεικό (υποθέτω με οψιόν), έπιασε κατευθείαν και μετά τον αγόρασε. Έτυχε μετά να πιάσει φόρμα και να δώσει νούμερα.
Ο Σαμάττα ήρθε στον ΠΑΟΚ, σε φάση της καριέρας του, όπου η μία χρονιά ήταν χειρότερη από την άλλη.
Δεν εκανα συγκριση, ηθελα να δειξω οτι τα νουμερα ειναι σχετικα. Πχ θα πιστευες οτι ο Πετκοβιτς που ειδες προχτες εχει 0 γκολ στην Serie A σε 2000’ συμμετοχης; Εγω θα εβαζα το χερι μου στην φωτια οτι αποκλειεται. Ε να που εγινε και στην Μπολονια λενε «φεραμε τον Κροατη Σαματα». Αυτο για την κουβεντα με τα νουμερα
Διαβασα κατι παραπανω, ο Ιασονας το εγραψε, μου αρεσε, συμφωνω κ θελω να το επαναλαβω κι εγω
Ενταξει, δεν παιρνουμε εμεις αποφασεις, ενα σχολιασμο κανουμε, αλλα ας γραφτει να υπαρχει
Κι εγω θα πουλουσα τον Κουλιερακη κ τον Ζιλε
Υπολογιζω οτι θα παιρναμε γυρω στα 15-16 εκ
Θα κρατουσα Μειτε 4εκ
Θα αγοραζα Πετκοβιτς 4 - 5 εκ
Θα αγοραζα Μισιτς 3 εκ
Κ θα μου περισσευαν λεφτα κ για τα μισθα αυτων που θα κρατουσα κ θα αγοραζα απο τους παραπανω
Του πρωτου χρονου εννοω τους μισθους
Θα συμφωνήσω πως οι φετινές μεταγραφές, είχαν γενικά λογική σε σχέση με άλλες χρονιές και έπεσαν χρήματα σε σχέση με την τελευταία τριετία. Δεν θυμάμαι ποιος χρήστης έγραφε τα προηγούμενα χρόνια, πόσο είναι το μέσο επιτυχημένο ποσοστό σε μια μεταγραφική περιόδο για μια ποδοσφαιρική όμαδα, σύμφωνα με κάποια έρευνα.
Το μεγάλο λάθος ήταν η μη ενίσχυση της ομάδας τον Γενάρη. Νομίζω πως το γεγονός πως η ομάδα ήταν σε φόρμα εκείνη την περιόδο, ίσως και να έκρυψε κάποια προβλήματα. Σε συνδυασμό με την συμπεριφορά του Έκονγκ και κάποιους τραυματισμούς, σίγουρα μείναμε γυμνοί.
Νομίζω πως όλοι βλέπουμε τα ποιοτικά κενά του ρόστερ. Επίσης ένα βασικό πρόβλημα το οποίο ξεχνάμε συνήθως, είναι πως οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι και περνάνε περιόδους ντεφορμαρμίρασματος, ειδικά με την κόπωση που μπορεί να υπάρχει από την αρχή της σεζόν. Σε περιπτώσεις δε μέτριων παικτών (βλ. πχ Μπράντον, Ρ.Σοάρες) είναι ακόμα πιο έντονο το πρόβλημα, όταν ντεφορμαρίζονται.
Το τελευταίο δίμηνο, ο Μπράντον δεν τα πάει καλά. Σε συνδυασμό με την έλλειψη βασικού φορ, το πρόβλημα εντείνεται. Μπορεί όμως να κατηγορήσει κάποιος την ομάδα που τον ανανέωσε το καλοκαίρι, όταν με αυτόν έπαιξες προκριματικά και ματς ομίλων και τράβηξε κουπί, για να είμαστε σήμερα στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και σε ευρωπαικά νοκ άουτ;
Αντίστοιχα, όταν αποδίδουν τα αναμενόμενα δεν ασχολείται κανείς με το ποιοτικό κενό που μπορεί να υπάρχει.
Για παράδειγμα φέτος, όλοι λέμε από την αρχή της σεζόν για το κενό στη θέση του αναπληρωματικού τερματοφύλακα. Μέχρι στιγμής, ο Ζ.Ζίβκοβιτς όσες φορές χρειάστηκε, μπήκε, πρόσφορε τα αναμενόμενα και όλα καλά.
Διαβάζω επίσης πως είναι λάθος, η ανανέωση Μουργκ, ο οποίος επίσης φέτος τράβηξε κουπί μέσα στη χρονιά και προσέφερε. Για μένα λάθος είναι πως η ομάδα έμεινε με 5 μεσοεπιθετικούς για 3 θέσεις, ενώ θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον άλλους 2. Την ώρα που οι ανταγωνιστές μας έχουν 7-8 επιλογές.