Μεταγραφές Καλοκαιριού,Συζήτηση για το ρόστερ,Αποχωρήσεις.

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
mbison

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού,Συζήτηση για το ρόστερ,Αποχωρήσει

Δημοσίευση από mbison »

H μονη αμφιβολια μου για την φυγη Τζιωλη ειναι η δηλωση Αρτικο οτι αυτος κ ο Τζαβε ειναι οι καλυτεροι αθλητες. Θεωρω οτι ο λογος που τον αποδεσμευουμε ειναι μονο οικονομικος. 400 χιλ.διαβασα θα παιρνε, για παικτη αλλαγη που δεν μπορεις να τον πουλησεις κι ολας.
Άβαταρ μέλους
Sick Bastard

Δημοσίευση από Sick Bastard »

Αν είναι να δοκιμάσει κάποιος για 6αρι απ τους 3 είναι ο Σάκχωφ, επιμένω.
Εκτός κι αν δεν έχει καμία διάθεση ο ίδιος να κάνει τη βρώμικη δουλειά, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω.
Καθαρά ποδοσφαιρικά πάντως, νομίζω ότι αν δεν πάρουμε παίχτη, θα είναι ο καλύτερος αντι-Κάνιας
Άβαταρ μέλους
Odi

Δημοσίευση από Odi »

Μην κρίνετε μόνο από το ματς στην Τιφλίδα την εικόνα των χαφ μας.
Άβαταρ μέλους
goran 64

Δημοσίευση από goran 64 »

zarathustra79 έγραψε:Ας κάνουμε μια ποδοσφαιρική συζήτηση που όλοι μας λατρεύουμε να κάνουμε... Διαβάζω οτι με τη φυγή kace και τζιόλη ουσιαστικά μένουμε με μόνο αμυντικό χαφ τον canas, με την προοπτική να μπορούν να αγωνίζονται εκεί αν χρειαστεί ο varela, ο κοροβέσης και ο ... πέλκας!!

Ρε παιδιά δηλαδή μπορείτε να μου πείτε κ μένα τον καημένο (έστω με δυο τρια λόγια) πως ορίζεται ο ρόλος του αμυντικού χαφ και για ποιο λόγο δε θεωρούνται αμυντικά χαφ οι χαρίσης (πρωτίστως) και cimirot (δευτερευόντως);; Και τέλοσπαντων ακόμη κ αν δεν είναι, έχουν τόσο διαφορετικά χαρακτηριστικά που δεν τους επιτρέπουν για κανένα λόγο να αγωνιστούν στη θέση;;
Ωραίος φίλε...Ποδοσφαιρική κουβέντα...επιτέλους...

1...Ο Πέλκας πολύ δύσκολο για 6άρι, όχι όμως ακατόρθωτο...Για να γίνει αυτό πρέπει να "ακολουθούν" στην πισω του γραμμή 2 στόπερ του 1,90 και πολύ γρήγοροι ΚΑΙ οι δύο και δύο ακραία μπακ πάνω από 1,83...

2...Ο Τσίμιροτ είναι ένα πολύ μοντέρνο εξάρι στην φάση που η ομάδα παίζει ποδόσφαιρο κατοχής 70-30 π.χ. και θέλει να πιέζει ψηλά τον αντίπαλο συνεχώς!!!! Έχει καλή μεταβίβαση και μεγάλη άνεση στο κουβάλημα της μπάλας για 10-20 μέτρα, προσωπικά τον κατατάσσω στα 6άρια ΤΥΠΟΥ (για να μην έχουμε παρεξηγήσεις σχετικά με την σημερινή αξία του και μ αυτούς τους συμπαίχτες γύρω του) Πίρλο σε Γιούβε όμως και Τσάβι σε Μπάρτσα...Για να πετύχει σ αυτόν τον ρόλο σαν μοναδικό 6άρι όμως δίχως να έχουμε αμυντικά προβλήματα, χρειάζεται τα δύο στόπερ να είναι και γρήγορα και εγκεφαλικά-γνώστες πολύ καλά της θέσης τους, ανεβαίνοντας πιο ψηλά-κοντά του για να κλείνουν τυχόν κενά και γνωρίζοντας τους τρόπους να βγάζουν off side τους αντίπαλους επιθετικούς σε τυχόν μεγάλες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας μας, πράγμα που εκτιμώ ότι το έχουν ο Βαρέλας και ο Κρέσπο περισσότερο και λιγότερο ο Τζαβέλλας που αποδίδει καλύτερα σαν στόπερ "περιοχής" με κολλητά στον αντίπαλο μαρκαρίσματα και μάχες σώμα με σώμα που "πάνε" περισσότερο στην δύναμη...

3...Ο Χαρίσης είναι καθαρό 8άρι box to box γιατί του αρέσει πολύ να προωθείται και να σουτάρει στην αντίπαλη εστία, αλλά και γενικά να πατάει την αντίπαλη περιοχή σκοράροντας...Μπορεί όμως επίσης, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, του πνευμονιού του και της καλής του ταχύτητας να παίξει και σαν δεύτερο εξάρι σε 4-5-1 (4-2-3-1 το λένε πολλοί, λάθος κατ εμέ αφού οι γραμμές στο ποδόσφαιρο είναι 3, άμυνα, κέντρο και επίθεση), δίπλα στον Τσίμιροτ ή στον Κάνιας, δίχως όμως να προωθείται τόσο, σε παιχνίδια που η κατοχή θα είναι μοιρασμένη ή θα την έχει ο αντίπαλος κι εμείς θα έχουμε σκοπό μας το 0 στην άμυνα!!!! Αυτό ήθελε ο Ίβιτς μέσα στην Τιφλίδα απ τον Χάρη, ο οποίος όμως λόγω νεανικού ενθουσιασμού άφηνε την γραμμή μπροστά απ τα στόπερ και έφευγε μπροστά, με αποτέλεσμα όταν τα γρήγορα χαφ των Γεωργιανών έπαιρναν το τόπι, έβρισκαν κενά στον άξονα μας...

4...Ο Σάκχοφ είναι ακόμα πιο καθαρό box to box 8άρι απ τον Χάρη, με πιο γρήγορη σκέψη αλλά και εκτέλεση και στην πάσα και στην κίνηση δίχως την μπάλα, απελευθερώνοντας έτσι με τις θέσεις που παίρνει και το 6άρι (Κάνιας ή Τσίμι) αλλά και το 10άρι (Μπίσεσβαρ ιδανικά ή Πέλκα ή Δημητριάδη), δίνοντας τους άνεση χώρου να κινηθούν και με και χωρίς την μπάλα...Πολύ χρήσιμος παίχτης για τον λόγο ότι πασάρει πολύ γρήγορα και σωστά (όχι απαραίτητα ασσίστ-μάτια, αλλά κυρίως για γρήγορο αλλά σωστό transition και σκοράρει κιόλας ευρισκόμενος μέσα στην αντίπαλη περιοχή δίχως ο αντίπαλος χαφ να καταφέρει να τον ακολουθήσει τόσο εύκολα μην αφήνοντας κενό στο κέντρο για τα υπόλοιπα χαφ μας!!!!

Κατά την άποψη μου λοιπόν, σε 4-3-3 με κατοχή και για παραγωγικό ποδόσφαιρο η ιδανική τριάδα στα χαφ είναι Τσίμιροτ-Σάκχοφ-Μπίσεσβαρ και σε 4-5-1 πιο αμυντικογενές οι Κάνιας-Τσίμιροτ-Σάκχοφ λόγω ύψους ή Μπίσεσβαρ αν αυτό δεν είναι απαραίτητο λόγω "κοντού" αντιπάλου...

Υπάρχει και η περίπτωση βέβαια του 4-4-2, σύστημα το οποίο ο Ίβιτς δοκίμασε απ το 1ο μας φιλικό και στα δύο ημίχρονα με δύο διαφορετικές 11άδες, το οποίο παίζεται είτε με την τετράδα των χαφ σε ρόμβο (πιο αμυντικογενές) με π.χ. Κάνιας 6άρι, Σάκχοφ αριστερό εσωτερικό χαφ, Τσίμι ή Χαρίση δεξί εσωτερικό χαφ και Μπίσεσβαρ πίσω απ τα δύο φορ, είτε με δύο εξτρέμ και σετ αμυντικούς χαφ (πιο επιθετικογενές), π.χ. με Κάνιας και Τσίμιροτ 6αρο-8άρια, Τζάλμα δεξί εξτρέμ, Γκάρυ (ή και Μπίσεσβαρ!!!!) αριστερό εξτρέμ, δίχως καθαρό 10άρι και με δίδυμο φορ Περέιρα και Κλάους...

Sorry για το "μάκρος" του ποστ αλλά η ποδοσφαιρική κουβέντα στον γραπτό λόγο χρειάζεται πολύ χώρο...
sporos123

Δημοσίευση από sporos123 »

Γενικα ειμαι της αποψης οτι αυτο το αστειο να βαφτιζουμε παικτες σε θεσεις που δεν τους πανε πρεπει να κοπει.Δηλαδη εδωσες ενα μυριο στον Μπακαλι για να βαζεις Βαρελα αμ χαφ?Αν φυγει ο Τζιολης ο οποιος ειναι ξεκαθαρα αμυντικο χαφ, πρεπει να αποκτηθει ξεκαθαρα παρομοιος αντικαταστατης.
Άβαταρ μέλους
zarathustra79

Δημοσίευση από zarathustra79 »

Άρα κ ο canas δύσκολα ταιριάζει στον ορισμό αυτόν καθώς είναι παίκτης που προτιμούσε ξεκάθαρα στο παιχνίδι του τη γρήγορη κοντινή μπαλιά από τη μακρινή μεταβίβαση. Αντιθέτως είναι o kace που ορισμένοι εδωμέσα εδώ και δυο χρόνια έσκιζαν τα ρούχα τους οτι δεν είναι αμυντικό χάφ (αν και συνήθως οι μακρινές μπαλιές του ήταν προς πλάγια κατεύθυνση κ λιγότερο συχνά κάθετα)...

Να με συμπαθάτε αλλά αυτό που πρέπει να ορίζεις το ρόλο του κάθε παίκτη εμένα δε μου λέει τίποτα. Εγώ ξέρω οτι ο ivic ζήτησε γρήγορο transition και πλέον έχει 4 παίκτες που μπορεί να μην έχουν πολύ την κάθετη μακριά μπαλιά (εκτός από τον shakhov), αλλά μπορούν να βοηθήσουν τη γρήγορη ανάπτυξη της ομάδας είτε με το άμεσο παιχνίδι (canas), είτε με τη μεταφορά της μπάλας (cimirot, χαρίσης). Τώρα αυτό το οτι ο shakhov ταιριάζει περισσότερο στο ρόλο του αμυντικού χαφ μου φαίνεται σαν ξένη γλώσσα. Στο δικό μου κόσμο ο αμυντικός χαφ πρωτίστως κόβει (κάτι που ο ουκρανός δεν το κάνει και τόσο πολύ, τουλάχιστον αυτή η εικόνα δημιουργήθηκε από τα ρεπορτάζ) και έπειτα προωθεί τη μπάλα. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
sporos123

Δημοσίευση από sporos123 »

Sick Bastard έγραψε:Αν είναι να δοκιμάσει κάποιος για 6αρι απ τους 3 είναι ο Σάκχωφ, επιμένω.
Εκτός κι αν δεν έχει καμία διάθεση ο ίδιος να κάνει τη βρώμικη δουλειά, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω.
Καθαρά ποδοσφαιρικά πάντως, νομίζω ότι αν δεν πάρουμε παίχτη, θα είναι ο καλύτερος αντι-Κάνιας

Διαφωνω πληρως.Ενας παικτης που εχει δειξει οτι μπορει να ερχεται σαν τρειλερ και να σκοραρει,θυμισου γκολ με Τβεντε,ποιος ο λογος νατ ον περιορισεις τοσο πισω?
Άβαταρ μέλους
dravinosRa

Δημοσίευση από dravinosRa »

Λιγο ασχετο με το τοπικ αλλα μια προσωπικη αποψη λιγο σχετικη με την συζητηση που γινεται εδω.

Το 8αρι box to box που λετε ειναι πολυ ειδικη θεση που πραγματικα για να θεωρησε τετοιος παιχτης πρεπει
να ξερεις πολλλλλλλλα κιλα μπαλα.

8αρι οχι απλα δεν εχουμε στον ΠΑΟΚ.Γενικα στην Ελλαδα δεν υπαρχει τετοιος παιχτης.

Επειδη εχουμε ενα παιχτη κεντρου που ουτε ειναι πολυ καλος στην αμυνα αλλα ουτε και πολυ καλος στην επιθεση
τον βαφτιζουμε εμεις 8αρι λες και ειναι η θεση τζοκερ στο κεντρο του γηπεδου.

Ο παιχτης box to box και μπορει και βγαζει πολυ καλες αμυνες μπροστα απο το κεντρικο αμυντικο διδυμο και ταυτοχρονα στην ροη του αγωνα βγαινει σαν κρυφος πισω απο τον σεντερ φορ. Τετοιο παιχτη εγω δεν βλεπω στην Ελλαδα.

Σορρυ για το οφ τοπικ.
Άβαταρ μέλους
Mīngus

Δημοσίευση από Mīngus »

Άσχετα με τα των θέσεων, αριθμητικά να το δούμε, για τις θέσεις 6 και 8 έχουμε 4 παίκτες.
Μέχρι στιγμής και στα 4 επίσημα το βασικό σχήμα ήταν 3άδα στο κέντρο. Αν αυτός είναι ο τακτικός μας προσανατολισμός, δε βγαίνει χρονιά με 50-60 ματς με 4 παίκτες για 3 θέσεις.
Και οκ θα παίξεις και πολλά ματς με 4-2-3-1.
Αλλά είναι άλλο πράγμα να αναγκαστείς να το κάνεις λόγω ελλείψεων και άλλο γιατί το προτιμάς.
Άβαταρ μέλους
Odi

Δημοσίευση από Odi »

Πολύ "στενά" βλέπετε τους ορισμούς των ρόλων των χαφ..

Εγώ επιμένω πως 6αρι είναι και ο Τσίμιροτ. Καθαρός deep lying playmaker τύπου Πίρλο.

Γενικά δεν είναι ανάγκη το 6αρι να είναι ψηλό νταμάρι κλπ..
panpangr77

Δημοσίευση από panpangr77 »

Ο Τσιμιροτ μπορεί να παίξει αμυντικό χαφ ,έχει καλά τρεξιματα ,καλό χειρισμό μπαλας,καθαρα μαρκαρίσματα καλή πρώτη πάσα ,δεν τον έχω δει να έχει την σαραντάρα μπάλα,τον Βαρελα ξεχαστεί τον σε αυτή την θέση με το πρόβλημα που έχει στους κοιλιακούς.Ο Σακχοφ είναι αργός για αυτή την θέση και ο Χαρισης επιπολαιος. Νομίζω αν θα πάρουμε ,θα πάρουμε Στιλ σαν αυτόν του Πλατάνια. Ή ομάδα κατά βάση θα παίζει με δυο κεντρικά χαφ και τον Μπισεβαρ.Στα ευρωπαϊκά και στα εκτός με αμυντικό χαφ.
Επίσης μην εκπλαγειται να βάζει τον Κοροβεση σε στιγμές που προηγουμαστε για καλύτερη κυκλοφορια μπάλας.
Άβαταρ μέλους
Metagrafakias

Δημοσίευση από Metagrafakias »

Μετα την φυγη και του τζιολη πιστευω αν μετακινηθει ο χαρισης εξαρι κατα αναγκη την εχει την θεση και αποκτησουμε τον ορφανιδη που ειναι οχταροδεκαρακι ειμαστε μια χαρα!!!!
Άβαταρ μέλους
Kostas_Peraia4

Δημοσίευση από Kostas_Peraia4 »

Odi έγραψε:Πολύ "στενά" βλέπετε τους ορισμούς των ρόλων των χαφ..

Εγώ επιμένω πως 6αρι είναι και ο Τσίμιροτ. Καθαρός deep lying playmaker τύπου Πίρλο.

Γενικά δεν είναι ανάγκη το 6αρι να είναι ψηλό νταμάρι κλπ..
Μαζι σου odi,εμενα δεν θα μου εκανε εντυπωση εαν αντι για 6αρι,ερχοταν κανενα 8αρι ;)
Άβαταρ μέλους
danirifle
Bet Guru 2021

Δημοσίευση από danirifle »

μπράβο ρε μάγκες
έχουμε ανάγκη μπαλαδόρικο 8άρι
κι ας μην πολυμαρκάρει
Άβαταρ μέλους
ABOLEYTOI

Δημοσίευση από ABOLEYTOI »

και θα είχαμε "στείλει" τον Τζιώλη από Ιούνιο, λέει
και θα είχαμε "διαγνώσει" την απώλεια, λέει
και θα είχαμε πάρει "εξάρι", λέει

και θα ήταν εκτός αποστολής στα 4 πρώτα επίσημα.
Μα όχι δε θα ήταν εκτός αποστολής, αφού ήταν καινούρια μεταγραφή.
Θα ήταν παίχτης που θα ερχόταν στη θέση κάποιου από αυτούς που πήραμε.
Δηλαδή οι παίχτες που πήραμε δεν καλύπτουν τις θέσεις του ρόστερ, είναι περισσευάμενοι που λένε.

Ευτυχώς προσωπικά έχω τον Ίβιτς τελειωμένο, αφού έκανε δύο σερί ματς χωρίς νίκη και τον Μίχελ ως πρώην κοράκι, οπότε εμπιστεύομαι το λαό.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”