Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Re: Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Πρώην απλό μέλος.
Καλησπέρα και από μένα!
Άβαταρ μέλους
pgetsos

Δημοσίευση από pgetsos »

5/8 της ομάδας λέγονται Κωστηδες. Μάστιγα!
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Και παλιότερα πάλι Κωστήδες είχαμε (gash04, DC). Α, ρε Γκόραν! Έπρεπε να σε λένε Γρηγόρη;
Άβαταρ μέλους
goran 64

Δημοσίευση από goran 64 »

Τι να κάνουμε Απόστολε??? Βλέπεις οι παππούδες μου δεν ήταν.....................Βασιλικοί... :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
mike

Δημοσίευση από mike »

μήπως έφτιαχναν φωτεινούς σηματοδότες, όμως? :D
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Καλώς ξανάρθες, mike!

Με το όνομα μας διαλέγουν, δεν υπάρχει περίπτωση... Odi, Sourme και Pgetsos ξέφυγαν κάπως...μπορεί να είναι και βυσματίες, δεν ξέρω.. :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
mike

Δημοσίευση από mike »

ευχαριστώ!

χαλάλι σας βρε, να χαίρεστε το όνομά σας
Άβαταρ μέλους
goran 64

mike έγραψε:μήπως έφτιαχναν φωτεινούς σηματοδότες, όμως? :D
Μάικ, καλώς επέστρεψες απ τις διακοπές και καλή συνέχεια..."Οι διακοπές δεν είναι σύνταξη" όπως ανακαλύπτει πάντα άμα τη επιστροφή του απ αυτές ο καθένας μας...Λοιπόν...

Ο Γρηγόριος ο Θεολόγος ή άλλως ο Ναζιανζηνός, γεννηθείς στην Αριανζό, πλησίον της Ναζιανζού της Καππαδοκίας, ήταν ένας εκ των Τριών Ιεραρχών της Ορθόδοξης Θρησκείας μας, "Τους τρεις μεγίστους φωστήρες της τρισυλίου Θεότητος..." (όπως ξεκινάει και το Απολυτίκιον Τους), μαζί με τον Μέγα Βασίλειο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, των οποίων η μνήμη εορτάζεται στις 30 Ιανουαρίου, ημέρα καθιερωμένη στην χώρα μας, δεκαετίες τώρα, ως σχολική εορτή...

Διετέλεσε δε και αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως τον 4ο μ.Χ αιώνα...

Το σόι μας λοιπόν, βαθιά θρησκευόμενο, κατοικοεδρεύον στην Κωνσταντινόπολιν επί αιώνες και πολλοί εξ αυτών (κι ο συχωρεμένος ο παππούς μου που φέρω το όνομα του μέσα σ αυτούς) αποφοιτήσαντες από την Μεγάλη του Γένους Σχολή, χρησιμοποίησε κατά κόρον για τα αρσενικά τέκνα της οικογένειας και τα 3 αυτά ονόματα (και το Χρυσόστομος) προς τιμήν των τριών εκ των χρησιμοτέρων Αγίων της Ορθοδοξίας μας για την διάδοσιν της παιδείας και των γραμμάτων κι έτσι κάπως έφτασα και του λόγου μου να φέρω αυτό το "τιμημένο" όνομα...

Άλλα ονόματα αρσενικών της οικογένειας ήταν τα Ευσέβιος, Ανέστης, Απόστολος και Δράκος (προς τιμήν ενός εκ των Ακριτών των συνόρων του Βυζαντίου και όνομα του συχωρεμένου του πατέρα μου), τα οποία όλα παραπέμπουν είτε στην μεγάλη Πίστη και το μέγα θαύμα της θρησκείας μας, είτε στο Βυζάντιο-Κωνσταντινόπολιν από ιδρύσεως του...

Αυτά τα ολίγα λοιπόν, συνοπτικότατα μάλιστα, για την προέλευση του προσωπικού ονόματος μου... 8-)

Υ.Γ. Και ναι, για όσους τυχόν διερωτώνται, είμαι τελείως ρεαλιστικά και ο..."γιος του Δράκου"... ;)

Υ.Γ. 2...Εντελώς συμπτωματικά δε, η σχολή που τελείωσα και του λόγου μου (Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης), τύχαινε να φέρει το παρατσούκλι "μεγάλη του γένους σχολή", κυρίως γιατί ήταν η μοναδική πανεπιστημιακή σχολή που έδρευε εκτός του Πανεπιστημιακού χώρου του Αριστοτελείου (επί της οδού Αγίας Σοφίας :o και έναντι της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης :o ), μετονομασθείσα αργότερα σε Πανεπιστήμιο Μακεδονία με ξεχωριστές πλέον εγκαταστάσεις και έδρες απ το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο οποίο ανήκε κατά την φοίτηση και την αποφοίτηση μου, εν έτι 1988... :)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος goran 64 την Δευ 25 Ιούλ 2016, 15:35, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
pgetsos

Δημοσίευση από pgetsos »

mike έγραψε:ευχαριστώ!

χαλάλι σας βρε, να χαίρεστε το όνομά σας
Άσε, ένα εκλερακι δε κερνάνε στη γιορτή τους τα γαϊδούρια...
Άβαταρ μέλους
goran 64

Και τα τριγωνάκια Πανοράματος μια χαρά θα ήταν... :shock: :shock:
Άβαταρ μέλους
sn0ufel4
Moderator

Δημοσίευση από sn0ufel4 »

pgetsos έγραψε:5/8 της ομάδας λέγονται Κωστηδες. Μάστιγα!

:mrgreen:
Άβαταρ μέλους
PaokP

Δημοσίευση από PaokP »

pgetsos έγραψε:5/8 της ομάδας λέγονται Κωστηδες. Μάστιγα!
Κωστοκλικα

Στάλθηκε από το IQ3000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
goran 64

RoMaN έγραψε:Με το όνομα μας διαλέγουν, δεν υπάρχει περίπτωση... Odi, Sourme και Pgetsos ξέφυγαν κάπως...μπορεί να είναι και βυσματίες, δεν ξέρω.. :mrgreen:

Τούτος ειδικά είναι η μεγάλη εξαίρεση...............γαλαζό-πετρος!!!! :opaokara: :pano: :nairepaok:
Άβαταρ μέλους
mike

Δημοσίευση από mike »

Καλημέρα λοιπόν Κωστήδες και ...
λοιποί κοινοί θνητοί
Marianov6

Δημοσίευση από Marianov6 »

Καλημερα παιδες, εχουμε αγωνα σημερα αλλα καλο καφε προς το παρων και ολα τα αλλα στην ωρα τους
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”