Μεταγραφές καλοκαιριού 2021 ΙΙ

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
gergeo4

Re: Μεταγραφές καλοκαιριού 2021 ΙΙ

Δημοσίευση από gergeo4 »

jibbie έγραψε:
Σουριναμέζος έγραψε:Jibbie μπορούμε να δούμε μια σύγκριση με τον Rafa Soares σίγουρα ίσως και με κάποιους εκ των Rodrigo,Baba,Mojica ?
Ίσως θα είχε ενδιαφέρον μια σύγκριση και με τον Ρέαμπτσουκ του γαύρου που αγωνιζόταν και αυτός στην Πορτογαλία πέρσι και τον πήρε το μάτι μου στο report που ανέβασες
την παραθετω, αλλα ειναι απο διαφορετικα πρωταθληματα οποτε βαλτε ενα adjustment factor στην ερμηνεια σας.

Relevant on position

Εικόνα

Defensive

Εικόνα

Attacking

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Passing

Εικόνα

Key Passing

Εικόνα
Εικόνα
τα χρωματα τι σημαινουν;
Άβαταρ μέλους
jibbie

Δημοσίευση από jibbie »

τα χρωματα δειχνουν τα outliers

πρασινο ο καλυτερος κ.ο.κ.
Άβαταρ μέλους
tzelas

Δημοσίευση από tzelas »

Σουριναμέζος έγραψε:
giliopoulos έγραψε:
Σουριναμέζος έγραψε:Εντωμεταξύ αυτός ο Rebocho τον Αύγουστο του 2019 κοστολογούταν από το transfermarkt στα 6 μύρια όταν πήγε στην Μπεσικτάς και τον επόμενο Αύγουστο (χωρίς να έχει σοβαρό τραυματισμό μέσα στην σεζόν) η αξία του έπεσε στα 1.1 μύρια. Οκ έχω δει παίκτες να κάνουν κακές σεζόν αλλά τι ακριβώς μπορεί να έκανε στην Τουρκία για να δικαιολογείται αυτή η πτώση :?: :?:
Καλα ρε παιδια αυτα ειναι νουμερα που βαζει ενας ανθρωπος ενος site. Τα εχουμε χιλιοξαναπει, εγω κ εσυ μπορουμε να κανουμε ενα site που να λεγεται transferταδε και να βαζουμε νουμερακια στους παικτες..
Κλαιν μαιν το θεμα ειναι το χορταρι
Δεν λέει κανείς ότι η αξία που έχεις ένας ποδοσφαιριστής στο transfermarkt ανταποκρίνεται 100% στην πραγμτατική του αξία αλλά δεν είναι και τυχαία νούμερα που κατεβάζει κάποιος από την κούτρα του. Η αξία στο transfermarkt βγαίνει από ένα πολυπαραγοντικό μοντέλο που χρησιμοποιεί αγωνιστικά και μη δεδομένα για τους ποδοσφαιριστές. Παράγοντες που επηρεάζουν την αξία είναι τα αγωνιστικά στατιστικά του ποδοσφαιριστή, οι διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει και γράφει αυτά τα στατιστικά, η ηλικία, το ιστορικό τραυματισμών, το ενδιαφέρον που υπάρχει για τον ποδοσφαιριστή από συλλόγους, η εθνικότητα, τα πειθαρχικά παραπτώματα, η προηγούμενη αξία που είχε και άλλα πολλά. Μέσα από μια τέτοια φόρμουλα αποτιμάται η αξία κάθε ποδοσφαιριστή και επανάυπολογίζεται κάθε λίγους μήνες. Σίγουρα καμία φόρμουλα δεν είναι τέλεια αλλά αυτή του transfermarkt δεν είναι τυχαία η πιο διαδεδομένη στον χώρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένας ποδοσφαιριστής που έχει αξία 3 μύρια θα είναι οποσδήποτε καλύτερος από εναν που έχει αξία 2 μύρια, αυτή είναι απλά μια προσέγγιση του πόσο κοστολογείται την δεδομένη χρονική στιγμή και σίγουρα δεν σου λέει τίποτα για το κατά πόσο ανταποκρίνεται στον τρόπο παιχνιδιού της εκάστοτε ομάδας.

Σίγουρα όμως μια πτώση 5 εκκτομυρίων μέσα σε μία σεζόν δείχνει ότι κάποιος δείκτης της φόρμουλας του transfermarkt σημείωσε μια μεγάλη πτώση και αυτό προσπαθώ να καταλάβω για τον Ρεμπότσο. Συνήθως τέτοιες πτώσεις αιτιολογούνται από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό που προστέθηκε στο ιστορικό τραυματισμών, μια πολύ μεγάλη περίοδο αδράνειας ή την περίπτωση να είχε δημιουργηθεί κατά την περίοδο της προηγούμενης αποτίμησης μεγάλο buzz γύρω από το όνομα του ποδοσφαιριστή και να είχαν ενδιαφερθεί μεγάλοι σύλλογοι πράγμα που φούσκωσε τεχνητά την αξία του και στην συνέχεια το ενδιαφέρον δεν διατηρήθηκε.

EDIT: Seaman και Εβρίτη οι απαντήσεις δικαιολόγουν σε έναν βαθμό την πτώση της αξίας του
Το transfer αξιολογεί και την επιχειρηματολογία σε γνώμες που γράφονται σε δικό του φόρουμ για τις αξίες παικτών κάθε Λίγκας όπου μπορεί να γράψει καθένας. Για την ελληνική λίγκα έχω πει να κάνουμε ντου καθώς διαστρεβλόνονται αξίες των παικτών του γάβρου προς τα πάνω και υποτιμώνται άλλες.
Άβαταρ μέλους
dragon

Δημοσίευση από dragon »

Ο σοάρες φαίνεται καλυτερος του ρεμποσιου στα στατιστικά ή δεν τα διαβάζω καλά;
Άβαταρ μέλους
pirate_salonica

Δημοσίευση από pirate_salonica »

Πάντως με αυτά που βλέπω κι αν τα διαβάζω σωστά... αυτόν τον Μοχίκα θέλω.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί θάβετε τον Soares. Η δική μου άποψη, εξ όσων έχω δει μέχρι τώρα, είναι πως ο Ροντρίγκο είναι πιο ολοκληρωμένο μπακ από τον Taylor. Μόνον αν ο Λουκάς δείξει κάτι καλύτερο (μακάρι) στα επόμενα παιχνίδια θα αλλάξω την άποψή μου.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

jibbie έγραψε:τα χρωματα δειχνουν τα outliers

πρασινο ο καλυτερος κ.ο.κ.
Καλό θα ήταν κάποιος που ξέρει να μας ερμηνεύσει τι ακριβώς λένε οι πίνακες.
dimitris88

Δημοσίευση από dimitris88 »

dragon έγραψε:Ο σοάρες φαίνεται καλυτερος του ρεμποσιου στα στατιστικά ή δεν τα διαβάζω καλά;
το inpaok πάντως το ράφα σοάρες δίνει ως πρώτο στόχο και το ρεμπόσο ότι απλά είναι στη λίστα.
Άβαταρ μέλους
Ασπρόμαυρος Εβρίτης

Δημοσίευση από Ασπρόμαυρος Εβρίτης »

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι πάμε να φτιάξουμε πολύ καλή ομάδα, με το μπάτζετ να είναι σαφώς ανεβασμένο.

Επαναλαμβάνω μακάρι να έρθει ο Ρεμπότσο (και όχι Ρεμπόκο), μιλάμε για κίνηση ουσίας.
john4serres

Δημοσίευση από john4serres »

«Ο Πέντρο Ρεμπόκο δεν αναμένεται να παραμείνει στην Γκινγκάμπ αυτή τη σεζόν. Ο Πορτογάλος φουλ μπακ, που τις τελευταίες σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός σε Μπεσίκτας και Πάσος Φερέιρα, είναι πιθανό να μεταφερθεί στον ΠΑΟΚ.

Το ποσό της μεταγραφής μάλιστα δεν θα ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας για το φλερτ του ΠΑΟΚ με τον 26χρονο μπακ.
εφημερίδα l'equipe
Totem_pk

Δημοσίευση από Totem_pk »

ΑποστόληςΑ έγραψε:Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί θάβετε τον Soares. Η δική μου άποψη, εξ όσων έχω δει μέχρι τώρα, είναι πως ο Ροντρίγκο είναι πιο ολοκληρωμένο μπακ από τον Taylor. Μόνον αν ο Λουκάς δείξει κάτι καλύτερο (μακάρι) στα επόμενα παιχνίδια θα αλλάξω την άποψή μου.
O Ροντριγκος για παγκο μια χαρα ειναι. Και φθηνος και σοβαρος αγωνιστικα. Περιορισμενες,δυνατοτητες,αλλα αξιοπιστος.
Άβαταρ μέλους
Ασπρόμαυρος Εβρίτης

Δημοσίευση από Ασπρόμαυρος Εβρίτης »

Αυτό που λέει ο Ρειν συνεχίζει να ισχύει. Δεν αποτελεί στόχο ο Ράφα Σοάρες.
DesPos-4

Δημοσίευση από DesPos-4 »

Η μπριζ πουλησε τον kousounou 30 εκατομμύρια στην Λεβερκουζεν. Φαντάζομαι με ρευστό τώρα θα επανέλθει για τον τζολη στα λεφτά που ζητάμε
Άβαταρ μέλους
Rock4

Δημοσίευση από Rock4 »

Ο Ροντρίγκο είναι πολύτιμος παίκτης γιατί μπορεί να αγωνιστεί αξιοπρεπώς και στις δύο πλευρές.
Ο Ρεμποτσο στο βίντεο που είδα μου άρεσε περισσότερο από τον Ράφα Σοάρες.
Φαίνεται πιο κοντρολαρισμενος και σωστός αμυντικά.
Δεν είναι ο ορισμός του "φουλ Μπακ", αλλά ένας παίκτης που παίζει πιο σίγουρα την πλευρά, δεν φαίνεται να ρισκάρει.
Όπως και να' χει, είναι σαφές ότι η μεταγραφή του αριστερού μπακ δεν θα επισκιάσει τον Βιερίνια.
Zarka4

Δημοσίευση από Zarka4 »

gika έγραψε:Έναν Rebocho, Rafa Soares, Mojica δεν μπορούσαν να βρουν για δεξιά που πηγανε και φερανε τον ράφτη που πιάνει θέση ξένου και θα καταλήξει αναπληρωματικός του μπούτια που πιάνει θέση ξένου;
Δεξιά είναι φανερό οτι καίγονταν χρονικά να φέρουν κάποιον. Όπως βλέπεις Αύγουστος μπαίνει και ακόμα δεν έκλεισε κάνεις απ αυτούς, και κάτι τέτοιο για δεξιά έκριναν οτι δε γίνεται.
Τώρα σωστό η λάθος θα το δείξει η ιστορία.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”