bane1980 έγραψε:Προφανώς υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας ανάμεσα στο πως βλέπει κάποιος την έλευση επενδυτή, θετικά ή αρνητικά. Αυτό είναι καλό, για να ακούγονται και διαφορετικές απόψεις.
Απλά, εγώ διαφωνώ με αυτό που λες για ομάδα πρωταγωνίστρια. Φέτος η χρονιά παίχτηκε σε ένα σουτ, ΕΝΑ σουτ!, του Μούσλι στην Πόλη. Ο πολλαπλασιαστής της οικονομίας για τα μέτρα του 2010 θα λειτουργήσει το 2011, ήτοι το καλοκαίρι θεωρώ δεδομένη τη μείωση στα διαρκείας (με μία επιφύλαξη βασιζόμενη στην τιμολογιακή πολιτική της ΠΑΕ, καθώς και στο αγωνιστικό μομέντουμ τότε). Σου εγγυάται κανείς οτι θα μπεις του χρόνου ομίλους EL; και οτι θα προχωρήσεις κιόλας; όχι, άρα τα έσοδα από εκεί δεν μπορούν να υπολογιστούν. Ο Μανδρίνος είπε για τις δόσεις των χρεών, αλλά είπε και για ταμειακό έλλειμα 4μ. Εν πάσει περιπτώσει, για να μην αρχίζω οικονομική ανάλυση που όλοι λίγο πολύ ξέρουμε τι παίζει, απλά να πω οτι εγώ βλέπω για μονόδρομο την έλευση επενδυτή ώστε να μην δούμε σύντομα πωλήσεις, μείωση μπάτζετ και - κυρίως - για να μην εξαρτώνται ολόκληρες χρονιές από 2-3 σουτ, 2-3 σφυρίγματα και 1-2 κληρώσεις. Το παράδειγμα της περσυνής χρονιάς δεν είναι κανόνας, ήταν η εξαίρεση, όταν το ζητούμενο είναι η διάρκεια, η οποία πολύ σύντομα χάθηκε (εκτός εάν νομίζει κάποιος οτι πρωταγωνιστούμε φέτος...), ακριβώς επειδή η οικονομική στενότητα και αβεβαιότητα σε ώθησε σε λάθη, τα οποία πλήρωσες, πληρώνεις, και δεν ξέρω εάν θα πληρώσεις ξανά μέσα στη χρονιά.
Δεν καταλαβαίνω...δηλαδή περιμένουμε να έρθει κάποιος επενδυτής και να του πούμε εμείς πως θα κάνει την επένδυση; Όσο για τα παραδείγματα άλλων ομάδων που λες, κανείς δεν είπε οτι δεν υπάρχει το ρίσκο και της αρνητικής έκβασης μελλοντικά, αυτό πάντα υπάρχει και πάντα θα υπάρχει, απλά στη μία περίπτωση τείνει να γίνει βεβαιότητα, ενώ στην άλλη, τη διαφαινόμενη, δεν συμφέρει κανένα να μην χαρακτηριστεί η έκβαση θετική.
Εν ολίγοις: όταν δεν έχουμε επιλογές (έτσι το βλέπω, εγώ τουλάχιστον που δεν είμαι ευχαριστημένος με 3-4η, κύπελλο 1/10 χρόνια και Ευρώπη όπως μέχρι πέρσυ - και νομίζω οι περισσότεροι το ίδιο θέλουμε), θα πρέπει να πάρουμε το ρίσκο (το πρώτο πληθυντικό είναι ρητορικό) και θα πρέπει και να εμπιστευτούμε αυτόν που ήρθε και 3,5 χρόνια μας οδηγεί για να μας φέρει ακριβώς σε αυτό το σημείο.
συμφωνω απολυτως ρε φιλε.καλα μας εχει παει,με εξαιρεση περυσι με τις καρδουλες,το εργο ως τωρα αλλά τι διαρκεια μπορει να εχει το ολο εγχειρημα διχως μια οικονομικη καλυψη σε περιπτωση που δεν ... κατσει η φαση;ειναι πασιφανες οτι η προστιθεμενη αξια που εδωσε η τριπλετα ζαγορ-βρυζα-σαντος στο αγωνιστικο οικοδομημα τα τελευταια χρονια βαινει προς εξαντληση απο εγγενεις αλλά κ εξωγενεις αιτίες κ αδυναμιες!κ αγωνιστικα κατα τη γνωμη μου το δοκαρι κ μεσα,αν δεν αλλαξει κατι δραματικα,δε γινεται να συντηρηθει για πολυ ακομα,κατι που ηδη φαινεται.το οποιο δοκαρι κ μεσα ειναι αρρηκτα συνδεδεμενο κ με το οικονομικο παρον κ μελλον της ομαδας.οποτε,η σχοινοβασια σε τεντωμενο σχοινι οσο συντομοτερα λαβει τελος τοσο το ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΣ καλυτερο!χρειαζεται ΚΕΦΑΛΑΙΟ - το οποιο ο κοσμος στην αναγκαια ποσοτητα αδυνατει να το δινει με συνεπεια - ο συλλογος για απροβληματιστο μεσομακροπροθεσμα μελλον.
αντιλαμβανομαι ως ενα σημειο τις ενστασεις κ προκαταληψεις καποιων φιλων αλλά δυσκολευομαι,ακομα τουλαχιστον,να καταλαβω που βρισκουν τοσο απολυτως διατυπουμενο ερεισμα!ηδη συνηχθη το συμπερασμα οτι "εφορμουν οι δικτατορες με πρωτο μελημα να κανουν τα ... παιχνιδια τους με το γηπεδο,να επωφεληθουν οι ιδιοι κ ποσοι ακομα παρατρεχαμενοι κ στην τελικη η ομαδα να βγει ζημιωμενη".χωρις ακομα να εχουμε μαθει το παραμικρο για την παρτη τους.ας αρθρωσουν πρωτα ο,τι εχουν να πουν κ μετα τους κατακεραυνωνουμε!τα οσα ΤΡΑΓΙΚΑ βιωσαμε με μπατατουδηδες κ γουμενοπαγωνηδες δεν ειναι σωφρον να μας κανουν τοσο εσωστρεφεις,που να απορριπτουμε ασυζητητι ή να απαιτουμε να διαμορφωθει στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑ η οποιαδηποτε <<χειρα οικονομικης βοηθειας>> λογω ... ανασφαλειων κ καχυποψιας!να ειμαστε υποψιασμενοι κ προσεκτικοι,αλλά οχι αρνητικα διακειμενοι ουτως ή αλλως.