gika έγραψε:
1. Ναι ο Ιβάν ξέρει ότι δεν πάμε για πρωτάθλημα, όπως το ξέρουμε και εγώ και εσύ και ο.. Γκαγκάτσης. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο Ιβάν άλλαξε την οικονομική πολιτική, αλλά τι θα έβγαινε να ζητήσει από τους υφιστάμενους; Θα έλεγε "Παιδιά, τώρα που θα ξοδεύουμε λιγότερα δεν περιμένω και τίποτα από το αγωνιστικό"; Ουδέποτε. Ο Ιβάν σαν σωστός ιδιοκτήτης θα έλεγε "Παιδιά, ξέρω πως οι καιροί είναι δύσκολοι και έχετε λιγότερα χρήματα να διαχειριστείτε, αλλά απαιτώ από εσάς να μην πέσει η ποιότητα της ομάδας". Μετά είναι δουλειά του Μπότο, του Λουτσέσκου και του Γκαγκάτση, να βρουν πως θα το κάνουν αυτό πράξη.
Όταν βγαίνει ο Γκαγκάτσης να μιλήσει στον κόσμο, όταν το αφεντικό του του έχει ζητήσει πρωταθλητισμό, αυτό θα επικοινωνήσει και αυτός στον κόσμο. Για αυτό ακούσαμε το "ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη πάντα θα έχει στόχο τον πρωταθλητισμό".
Και τι θα έβγαινε να πει ο Γκαγκάτσης; Στόχος η έξοδος στην Ευρώπη; Να χαλαρώσει μετά μέχρι και ο τελευταίος μέσα στην ομάδα; Όταν μιλάει σε εμάς, δεν τον ακούμε μόνο εμείς.
2. Ο Ράζβαν έκανε λάθος πέρσυ που έθεσε τον πήχη τόσο ψηλά και το καταλάβε και ο ίδιος. Το παραδέχτηκε δημόσια και φέτος ακολουθεί διαφορετική φιλοσοφία.
3. Έγραψα ότι ο Ιβάν πιστεύει ότι έχοντας καλούς επαγγελματίες στην κορυφή, θα καταφέρει να μειώσει το ρίσκο που έρχεται αυτόματα όταν προσεγγίζεις φθηνότερους παίκτες. Ποιος έχει καλύτερες πιθανότητες να φέρει έναν παίκτη των 400 χιλιάδων που θα παίζει σαν παίκτης του εκατομμυρίου, ο Μπότο ή ο Ρέμπε; Ποιος έχει καλύτερες πιθανότητες να πάρει ένα σύνολο παικτών και να τους κάνει ομάδα με ψυχολογία "ή εμείς ή κανείς", ο Ράζβαν ή ο κάθε προπονητής του 300άρικου;
Με δεδομένο μπάτζετ, και το δίλημμα να είναι Μπότο + Ράζβαν - 2 μεγάλα συμβόλαια, ή κάποιος Ρέμπε με κάποιον Κορμπεράν και 2 μεγάλα συμβόλαια παραπάνω, ο Ιβάν θεωρεί πως η πρώτη επιλογή θα έχει καλύτερα αποτελέσματα μακροχρόνια.
Για το τελευταίο που αναφέρεις, κανείς δεν είπε στον Μπότο πως ότι χρήμα προέρχεται από τις κινήσεις θα πηγαίνει αυτόματα για αγορές. Χοντρικά θα πω, πως εισητήρια + τηλεοπτικά + χορηγίες + ευρώπη + ότι μέρος των πωλήσεων απαιτείται θα πηγαίνει για να καλυφθούν τα συμβόλαια του ρόστερ και τα λειτουργικά έξοδα της παε. Ότι περισσεύει από πωλήσεις θα μπορεί να επανεπενδύεται όπου θεωρούμε ότι υπάρχει ευκαιρία. Ακόμα κι αν έχουμε απόθεμα στο ταμείο δεν σημαίνει πως πρέπει ντε και καλά να το ξοδέψουμε τώρα. Σημαίνει πως αν μας βγει πχ ο Ντάντας πρέπει να έχουμε τα χρήματα διαθέσιμα για να τον κάνουμε δικό μας.
Φέτος που χάθηκε η ευρώπη, μια χαρά θα φανούν χρήσιμα τα χρήματα που δεν επενδύθηκαν από τις "20 εκατομμύρια πωλήσεις".
Το θέμα που προσπαθείς να θέσεις, είναι το ότι δεν γουστάρεις sustainability με Ιβάν Σαββίδη πρόεδρο. Άλλο πράγμα το έχω δισεκατομμυριούχο πρόεδρο, άλλο το έχω διοίκηση πρωτοδικείου και διαχειρίζομαι τα έσοδα. Αυτό με ενοχλεί και μένα και το έχω γράψει εκατό φορές - αλλά ο Ιβάν είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στην ομάδα από την μέρα που γεννήθηκα μέχρι σήμερα και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό ούτε μια στιγμή.
1. Ok ας πούμε πως αυτό που γράφεις ισχύει και έχει λογική. Πρέπει να μιλήσει για πρωταθλητισμό γιατί αν δεν το κάνει θα "χαλαρώσουν" όλοι. Λες και αν χαλαρώσουν, θα τερματίσουν στο -40 συμπληρώνω εγώ, αλλά τεσπα, πάμε παρακάτω.
Διαφωνείς πως εφόσον τέθηκε ο στόχος του πρωταθλητισμού, πρέπει να κριθούν με βάση αυτόν;
Προσωπικά δεν ξέρω με ποιον άλλο τρόπο κρίνονται οι ποδοσφαιρικές ομάδες αν όχι με τους στόχους που θέτουν.
2. Οι στόχοι πέρσι τέθηκαν και από τον ιδιοκτήτη και από τον προπονητή. Φέτος ΕΠΊΣΗΜΑ από το στόμα του Μάκη.
Είτε διαφωνεί, είτε συμφωνεί, ο Λουτσέσκου ΔΕΝ μπορεί πλέον να μας επηρεάσει σε κάτι. Ο κόσμος περιμένει πρωταθλητισμό, όπως ακριβώς είπε ο Γκαγκάτσης.
3. Δεν ξέρω τι πιστεύει ο Ιβάν. Δεν είμαι στο μυαλό του. Ξέρω πως είναι τουλάχιστον ουτοπικό, να ελπίζεις πως μπορείς από τη μια στιγμή στην άλλη να καταφέρεις και να ρίξεις το μπάτζετ και να είσαι ίσα βάρκα ίσα νερά και να προκρίνεσαι στα προκριματικά και να κάνεις πρωταθλητισμό.
Δεν είμαι 100% σίγουρος πως ο Ιβάν το καταλαβαίνει αυτό. Αλήθεια σου λέω.
Το να κρίνουμε αυτά που βλέπουμε, ειδικά όταν η ομάδα δεν πάει καλά, δεν πιστεύω πως μας κάνει να ξεχνάμε τα όσα έχει προσφέρει ο Ιβάν. Τουλάχιστον εγώ, δεν παίζει να κάνω κάτι τέτοιο.
Κουράστηκα όμως να βλέπω να αλλάζουν τα πλάνα σαν τα πουκάμισα, η ομάδα να πέφτει και σε απόδοση και σε επίπεδο ποιότητας και οι ίδιοι να μιλάνε στον κόσμο με "ξύλινη" γλώσσα χωρίς να αλλάζουν το οτιδήποτε.
Νιώθω σαν να με κοροϊδεύουν. Αυτό εννοώ.
Αν ΔΕΝ με κοροϊδεύουν, όσο θέτουν στόχους που δεν τους πιάνουν, θα με βρίσκουν απέναντι τους.
Γιατί επαναλαμβάνω, εμένα το ΜΌΝΟ που με νοιάζει πραγματικά, είναι να πηγαίνει καλά η ομάδα που υποστηρίζω από μωρό παιδί.
Ούτε η τσέπη του Ιβάν, ούτε οι μισθοί των γύρω γύρω, ούτε ο Ράζβαν, ούτε ο Μπότο, ούτε κανείς άλλος.
Μόνο ο ΠΑΟΚ με νοιάζει και ελπίζω να σε κάλυψα.