21. Vladimir Ivić

Άβαταρ μέλους
alexpaok4

Re: Βλάνταν Ίβιτς

Δημοσίευση από alexpaok4 »

Αδερφέ αυτό θέλω να πω. 2-3 φορές ο Βιερίνια ήταν μόνος του (βγαίναμε σε αντεπίθεση) και αντι να πασάρει κρατούσε τη μπάλα. Αυτό είναι ακριβώς. Μεχρι να αποφασίσει τι θα κάνει ο Βλάνταν η ευκαιρία και η ταχύτητα της επιθεσης πανε στα σκουπίδια!
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Isaak the Greek έγραψε:Περσι , στις αρχες της χρονιας ειχα πει πως ειναι ο μονος που δειχνει πως κανει αγγαρεια.Χτες ηταν ο μονος (μαζι με Βιτολο) που εδωσε την ψυχη του!Σιγουρα θελω κατι καλυτερο σ' αυτη τη θεση αλλα θα ημουν τουλαχιστον αχαριστος αν δεν αναγνωριζα την προσφορα του , τουλαχιστον στο χτεσινο ματς.Ευχομαι κι ελπιζω να μας εκπληξει το ιδιο ευχαριστα στο μελλον.
Άβαταρ μέλους
ronaldo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ronaldo »

ενταξει με την χερενφειν ηταν καλος οντως.
ισως εκανε και ενα απο τα καλυτερα του παιχνιδια στον ΠΑΟΚ.

δεν περιμενουμε ομως ενα ματς για να βγαλουμς συμπερασμα εναν χρονο τον βλεπουμε τον ιβιτς.

ξερει πολυ μπαλα αλλα ειναι αργος.καλος παιχτης για 4η-5η θεση
Άβαταρ μέλους
khaledfreepaok

Δημοσίευση από khaledfreepaok »

το θεμα ειναι οτι πηραμε τοσες μεταγραφες και δεν πηραμε παιχτη καλυτερο ουτε του ιβιτς.
τι να πεις??
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

danirifle έγραψε:το πρόβλημά του δεν είναι τόσο τα αργά πόδια, αλλά η αργή σκέψη

Ισχύουν και τα δύο.
Το άλλο στο είπα δεν στο είπα ε?
Είναι 34 ετών.

Υ.Γ Πως να μην είναι αργός τα πνευμόνια δεν είναι το ίδιο.
Άβαταρ μέλους
alexpaok4

32 είναι.
Άβαταρ μέλους
Maximus

Δημοσίευση από Maximus »

Ευτυχως βγηκες αλλαγη στο β ημιχρονο και βαλαμε 3 γκολακια...
Άβαταρ μέλους
alexpaok4

Maximus :) :) :)

Αλλα σοβαρά τώρα μείνε έξω όσο μπορείς να δούμε λίγη μπαλίτσα.
Άβαταρ μέλους
VAGGT
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από VAGGT »

khaledfreepaok έγραψε:το θεμα ειναι οτι πηραμε τοσες μεταγραφες και δεν πηραμε παιχτη καλυτερο ουτε του ιβιτς.
τι να πεις??
Ο Φωτάκης ρε φίλε τί θέση παίζει?Ξέρεις?
Άβαταρ μέλους
shjip

Δημοσίευση από shjip »

Α
Ρ
Γ
Ο
Σ

παικτης , στο μυαλο και στην κινηση . Πιστευω δεν μπορει να βοηθησει οταν παιζουμε με γρηγορους στα πλαγια .
Άβαταρ μέλους
sidpanos

Δημοσίευση από sidpanos »

με έναν ακόμη στο κέντρο δίπλα του μπορεί...Απλώς μια δύο βδομάδες να πάρει να μάθει με την μια κοντρόλ γιατί δεν δικαιολογείται παίχτης τέτοιου επιπέδου να μην μπορεί να κοντρολάρει,και να θέλει δύο και τρείς επαφές...
Άβαταρ μέλους
teratios

Δημοσίευση από teratios »

Πριν ξεκινήσω το σεντόνι να ενημερώσω πως είμαι ένας από αυτούς που έχωνε στον Ίβιτς σε κάθε ευκαιρία, πως θεωρούσα στην αρχή της περσινής χρονίας πως ήταν η μόνη παραφωνία στην υπόλοιπη ποιοτική ομάδα.

Ξεκινάω την σταυροβελονιά με μία ιστορία που κυκλοφορούσε πολύ στα μέρη που μεγάλωσα. Ο Νιόπλιας που λέτε, ο γνωστός, κατάγεται από την Γαλατινή Κοζάνης. Σε νεαρή ηλικία δοκιμάστηκε από την ομάδα της Κοζάνης (Γ' Εθνική τότε) και απορρίφθηκε. Μάλιστα, η αρβύλα που κυκλοφορούσε τότε ήταν πως ο "ανιχνευτής" ταλέντων είχε πετάξει την ατάκα "σαν κι αυτόν έχω δέκα στην ομάδα". Τον, ανίκανο να παίξει στην Κοζάνη, Νιόπλια ανακάλυψε ο Γκέραρντ που έχοντας μία λίγο καλύτερη "μύτη" από τον συνάδελφο του στην Κοζάνη τον πήρε στον ΌΦΗ, με την γνωστή συνέχεια.

Το ηθικό δίδαγμα σε αυτή την ιστορία είναι πως, όπως σε όλα τα πράματα στην ζωή, δεν είναι όλοι ικανοί στο να μπορούν να διακρίνουν τις ποδοσφαιρικές ικανότητες ενός παίχτη. Εάν αναστρέψουμε το λογικό σχήμα της προηγούμενης πρότασης φτάνουμε στο ότι ο κάθε καλός παίχτης είναι φτιαγμένος για να αναγνωρίζεται το ταλέντο του από άτομα που είναι τουλάχιστον σε κάποιο επίπεδο "σκαουτερίστικης εύφυιας", και αυτό το επίπεδο διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση.

Για παράδειγμα, ακόμα και με την γιαγιά μου να βλέπω αγώνα της Μπαρτσελόνα δεν μπορεί, σε κάποιο σημείο θα μου πετάξει κανένα "ωρέ τι είναι εκείνος ο στούπας ο σβούρας, τους κάνει ότι θέλει". Δεν χρειάζεται να ξέρεις και πολύ από μπάλα για να καταλάβεις το πόσο παιχταράς είναι ο Μέσι. Αντίθετα, υπάρχουν παίχτες "δύσκολοι", που το στυλ τους τους κάνει ανιχνεύσιμους μόνο σε "καλλιεργημένες" μύτες. Ο Έφεμπεργκ για παράδειγμα ήταν ένας παίχτης που σε πρώτη ανάλυση ήταν αργός, όχι ιδιαίτερα ψηλός, δεν είχε άλμα, δεν ήταν εκρηκτικός, δεν είχε καλό σουτ, και είχε μία απλά συμπαθητική πάσα. Παρόλαυτα, ήταν η μισή Μπάγερν της εποχής 90φεύγα-00κάτι. Η αξία του φαινόταν (σε εμάς τους ερασιτέχνες του αθλήματος που δεν μπορούμε να εμβαθύνουμε παρά μέχρι ενός περιορισμένου σημείου) κυρίως όταν έλειπε, όποτε η Μπάγερν συνήθως δεν βλεπόταν.

Παραδείγματα τέτοιων παιχτών υπάρχουν αρκετά. Για να μην πάμε μακριά, να θυμίσω την αντιμετώπιση της κερκίδας του ΠΑΟΚ και των φωστήρων των ραδιοφώνων στον σημερινό ήρωα της ομάδας, τον Ζήση Βρύζα. Πόσο και πόσο κράξιμο δεν είχε φάει μόνο και μόνο γιατί το ποδοσφαιρικό του σπάνιο μέταλλο κρατιόταν κρυφό απ' τα μάτια των μη-μυημένων.

Πλέον είμαι της άποψης πως και η περίπτωση του Ίβιτς ανήκει ακριβώς σε αυτήν την κατηγορία. Χωρίς εμφανή ποδοσφαιρικά χαρίσματα και με ένα εκνευριστικό στυλ παιχνιδιού που όποτε παίρνει την μπάλα σε κάνει να περιμένεις πως "όπου να ναι θα την κάνει την μαλακία του", πολύ λογικά κατηγορείται από την πλειοψηφία των άσχετων (στους οποίους βάζω εννοείται και τον εαυτό μου, όπως και όλους όσους η ασχολία τους με το ποδόσφαιρο περιορίζεται στην κερκίδα, το psp, και πέντε εμφανίσεις με τον Ατρόμητο Κουκουβάουνας) ως παλτό. Είμαι πλέον πεπεισμένος πως ο Ίβιτς είναι τουλάχιστον πολύ καλός παίχτης (για τα ελληνικά δεδομένα, έτσι;). Απλά, δεν μπορείς να το παρατηρήσεις με την μία αν δεν έχεις "διδακτορικό" στο ποδόσφαιρο.

Το πράγμα άρχισα να το ψυλλιάζομαι, όπως συμβαίνει στο 99% αυτών των περίπτωσεων, όταν ο Ίβιτς τραυματίστηκε σε κάποιο σημείο της περσινής περιόδου. Σε όλους εκείνους τους αγώνες ο ΠΑΟΚ εμφανιζόταν επιθετικά ακίνδυνος, προβλέψιμος, με μόνη διέξοδο να ψάξει το γκολ μέσω των επελάσεων του Λίνο ή τις σέντρες του Κονσεισάο. Και αν είχα αποκτήσει μία υποψία για την αξία του Ίβιτς (ρε λες τσάμπα να τον βρίζουμε;) μετά από την περσινή περίοδο, στους λίγους φετινούς ευρωπαικούς αγώνες του ΠΑΟΚ η υποψία έγινε βεβαιότητα.

Ειδικά στους διπλούς αγώνες με την Χέρενφεν ο Ίβιτς δεν ήταν απλά ο καλύτερος παίχτης του ΠΑΟΚ, ήταν ο παίχτης-βαρόμετρο της ομάδας. Όταν ο Ίβιτς πατούσε καλά στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ ανέβαινε, γινόταν επικίνδυνος, έκανε παιχνίδι, είχε ευκαιρίες. Όταν ο Ίβιτς δεν υπήρχε (κυριολεκτικά ή μεταφορικά) δεν υπήρχε ούτε ο ΠΑΟΚ. Δεν ήταν μόνο ο οργανωτής του παιχνιδιού, ήταν (μαζί με τον Βιτόλο) ο μόνος τσαμπουκαλής παίχτης της ομάδας, και φάνηκε πως είναι ο μόνος έτοιμος παίχτης του ΠΑΟΚ που μπορεί να κάνει προσωπική ενέργεια. Κουτσιανικούλης - Βιερίνια είναι λίγο νωρίς ακόμα για αυτούς, και ο Κονσεισάο είναι λίγο αργά πλέον για αυτόν. Ο Ίβιτς είναι ο μόνος παίχτης που με μία προσωπική ενέργεια μπορεί να γυρίσει παιχνίδια (όχι παιχνίδι, παιχνίδια) που η ομάδα έχει κολλήσει είτε γιατί ο αντίπαλος κατέβηκε πολύ καλά διαβασμένος είτε γιατί πολύ απλά ο ΠΑΟΚ δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Τέλος, είναι ο μόνος που μπορεί να κρατήσει μπάλα (έστω και αν το παρακάνει ώρες ώρες). Και αν ο (Μαντο)Λίνο είχε βγάλει καλύτερα την σέντρα στην δεύτερη μεγάλη ευκαιρία στον επαναληπτικό (για όσους θυμούνται την φάση, θα θυμούνται πως ο Ίβιτς βρισκόταν καλυπτόμενος από τους αμυντικούς και μπροστά από τον Φωτάκη, σε θέση που μόνο ο Βαίτσης θα το έχανε) ο Ίβιτς θα μετατρεπόταν ξαφνικά (με πολλά χοπ χοπ χοπ από μερικούς μερικούς) από μαύρο πρόβατο σε ήρωα του ΠΑΟΚ.

Εν κατακλείδι, δηλώνω πρώτον μετανοών για την αρχική κρίση μου απέναντι στον Ίβιτς, και δεύτερον άκρως ανακουφισμένος για το γεγονός πως αυτοί που αποφασίζουν για τις τύχες της ομάδας ξέρουν κάτι κιλά περισσότερη μπάλα και από μένα, και από όλους μας (κι εδώ μέσα και σε ραδιόφωνα).

Υ.Γ. είναι τελείως χαζούτσικο να θεωρείται η έλλειψη του Ίβιτς στο Β' μέρος με την Λειβαδειά ικανή να μεταμορφώσει μία ομάδα που είχε 11 σερνάμενους στο πρώτο μέρος στην ομάδα που καθάρισε με άπειρη άνεση και αρχοντιά στο δεύτερο (δεν ξέρω, δεν έχω κάποιο κονέ η κάποια πληροφορία, αλλά μου χει κολλήσει στο μυαλό πως στην ανάπαυλα έπεσε ξέχεσμα εξ άνωθεν στους μέχρι τότε εμφανιζόμενους ως παίχτες ανήκοντες στην περιπατητική σχολή). Άλλωστε, στο πρώτο ημίχρονο το πρόβλημα δεν στην θέση του Ίβιτς αλλά στην αρχή-αρχή της ανάπτυξης, με τα μπακ να μην μπορούν να περάσουν την μπάλα στο κέντρο, πρόβλημα που λύθηκε φέρνοντας έναν επιπλέον παίχτη (Φωτάκη) στο 6ρι και απελευθερώνοντας τα άκρα σε ένα 4-2-2-2 που ήταν πιο κοντά σε 4-2-4 παρά σε 4-4-2...
Άβαταρ μέλους
evans4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από evans4 »

ποπο για να το γραψει αυτο το κειμενο ο ιβιτς θα επρεπε να ξεκινησει 3 μερες πριν!!! :) :) :) :) :) :)
Άβαταρ μέλους
Alastor

Δημοσίευση από Alastor »

teratios έγραψε:
Υ.Γ. είναι τελείως χαζούτσικο να θεωρείται η έλλειψη του Ίβιτς στο Β' μέρος με την Λειβαδειά ικανή να μεταμορφώσει μία ομάδα που είχε 11 σερνάμενους στο πρώτο μέρος στην ομάδα που καθάρισε με άπειρη άνεση και αρχοντιά στο δεύτερο (δεν ξέρω, δεν έχω κάποιο κονέ η κάποια πληροφορία, αλλά μου χει κολλήσει στο μυαλό πως στην ανάπαυλα έπεσε ξέχεσμα εξ άνωθεν στους μέχρι τότε εμφανιζόμενους ως παίχτες ανήκοντες στην περιπατητική σχολή). Άλλωστε, στο πρώτο ημίχρονο το πρόβλημα δεν στην θέση του Ίβιτς αλλά στην αρχή-αρχή της ανάπτυξης, με τα μπακ να μην μπορούν να περάσουν την μπάλα στο κέντρο, πρόβλημα που λύθηκε φέρνοντας έναν επιπλέον παίχτη (Φωτάκη) στο 6ρι και απελευθερώνοντας τα άκρα σε ένα 4-2-2-2 που ήταν πιο κοντά σε 4-2-4 παρά σε 4-4-2...

περσι οταν ο ιβιτς δεν επαιζε η επαιζε χαλια,επαιζε χαλια και η ομαδα...συμφωνουμε...ωστοσο

1)οταν παιζει ο ιβιτς,ο σαντος κανει το συστημα ετσι ωστε να κρεμεται ολη η ομαδα απο αυτον για τη δημιουργια στην επιθεση...δηλαδη την πασα απτο κεντρο στη επιθεση....σε περιπτωση που δεν ειναι σε καλη μερα,ειμαστε ανυπαρκτοι.Αυτο δε σημαινει πως ο ιβιτς ειναι παιχτουρα
2)με το λεβαδειακο παιξαμε ενα σχημα που ουδεποτε θα παιζαμε με ιβιτς....ξαφνικα απαλαχτηκαμε απο ενα συστημα το οποιο ειχε ως επικεντρο αυτον,και η ομαδα ρολαρε κανονικα με τα 2 νεαρα εξτρεμ

για μενα ο ιβιτς δεν εχει θεση στον παοκ που φανταζομαστε....μονο για 3η αλλαγη
Άβαταρ μέλους
Gelas

Δημοσίευση από Gelas »

Ο ιβιτς ειναι παικτης-βαρομετρο γιατι η θεση που παιζει ειναι θεση-βαρομετρο... οταν παιζει χαλια ο παικτης που παιζει σε εκεινη τη θεση η ομαδα παει χαλια γιατι πολυ απλα ολες οι φασεις περνουν απο τα ποδια του...

Ε λοιπον ο ιβιτς παιζει σχεδον παντα ΧΑΛΙΑ... οταν παιζει ο φωτακης ή ο σορλεν σε εκείνη τη θεση μας λειπει ο ιβιτς?

Και απο οτι φενεται ο ιβιτς δεν ειναι στα πρώτα πλανα του σαντος...οταν ειναι διαθεσιμος ο φωτακης, παιζει...

Υ.Γ. Ειμαι απο αυτους που κραζουν τον ιβιτς αλλα απο μεσα μου... οταν ειναι στο γηπεδο και παιζει φοροντας την ασπρομαυρη φανελα τον στηριζω... γιατι αυτο πρεπει να κανω...οπως ολοι...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Παίχτες ομάδας”