Μεταγραφές Καλοκαιριού 2014 II

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
avenger_4

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2014 II

Δημοσίευση από avenger_4 »

vs40 έγραψε:
Parolos έγραψε:
vs40 έγραψε:Η ομάδα μόνο έτσι θα μπορεί την επόμενη σεζόν να πάει για πρωτάθλημα. Καμία ομάδα δεν πήρε πρωτάθλημα χωρίς να χτίσει 1 χρονιά. Αυτό έκανε και ο Σάντος το 08/09, αλλά η ομάδα δεν είχε το 09/10 ένα Σαββίδη να του κάνει 2-3 μεγάλες προσθήκες για να κερδίσει και την παράγκα...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Κάθε χρόνο το ίδιο παραμύθι.. :lol: :lol: :lol: :lol:

Αυτό το του χρόνου το ακούω από 5 χρονών..
Εις υγεία των κορόιδων...
Ωραία, τότε ας μπούμε στο γήπεδο να τα σπάσουμε πάλι, να φάμε τιμωρίες, να διώξουμε τον Άγγελο, το Σαββίδη. Να φέρουμε πάλι ένα Γούμενο, για να ονειρευτούμε. Πέρισυ κάναμε υπέρβαση στο μπάτζετ και ομάδα δε κάναμε γιατί απλά ξοδέψαμε. Οι ομάδες χτίζονται δεν αγοράζονται. Αφού κάνεις κορμό μετά τα χώνεις. Γενικά χρειάζεται στήριξη και θετική ενέργεια η ομάδα. Αν μπορείς να φέρεις στον ΠΑΟΚ τον Αμπράμοβιτς πάω πάσο. Αλλά νοιώστε ότι με την κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα, ο Σαββίδης είναι πολυτέλεια. Για έναν ΠΑΟΚ που έχει ένα κράτος πάντα απέναντί του. Δείτε τι κάναν για τα χρέη της αεκ44 τόσες φορές, για το γήπεδό τους τώρα, για τις κρατικές χορηγίες σε λαγούς και- γαύρους 8- 10 εκαμυρια όταν η ΕΡΤ τα πετούσε χαλαρά, αλλά σε εμάς τίποτα - για την προστασία του συστήματος της παράγκας. Τα ξέρουμε αυτά μη τα ξαναλέω. Το θέμα είναι να συσπειρωθούμε και να πούμε μία χρονιά υπομονή. ΠΑΟΚ δε γίναμε για τα πρωταθλήματα, αλλά αν θέλουμε να φέρουμε κάποτε ξανά 1, θέλει χτίσιμο, αγάπη και πολύ μεράκι. Αν στη μέση κάθε προσπάθειας μπαίνει η δυσπιστία ξεχάστε το.
Ωραία. Ή η ανυπαρξία δηλαδή ή οι αποτυχημένοι. Δεν υπάρχει ελπίδα.
Σοβαρά τώρα. Λες να κάνουμε υπομονή γιατί φέτος χτίζουμε ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό τα επόμενα χρόνια;

Χαλάρωσε λίγο avenger..Odi.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος avenger_4 την Παρ 29 Αύγ 2014, 16:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Parolos

Δημοσίευση από Parolos »

vs40 έγραψε:
Parolos έγραψε:
vs40 έγραψε:Η ομάδα μόνο έτσι θα μπορεί την επόμενη σεζόν να πάει για πρωτάθλημα. Καμία ομάδα δεν πήρε πρωτάθλημα χωρίς να χτίσει 1 χρονιά. Αυτό έκανε και ο Σάντος το 08/09, αλλά η ομάδα δεν είχε το 09/10 ένα Σαββίδη να του κάνει 2-3 μεγάλες προσθήκες για να κερδίσει και την παράγκα...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Κάθε χρόνο το ίδιο παραμύθι.. :lol: :lol: :lol: :lol:

Αυτό το του χρόνου το ακούω από 5 χρονών..
Εις υγεία των κορόιδων...
Ωραία, τότε ας μπούμε στο γήπεδο να τα σπάσουμε πάλι, να φάμε τιμωρίες, να διώξουμε τον Άγγελο, το Σαββίδη. Να φέρουμε πάλι ένα Γούμενο, για να ονειρευτούμε. Πέρισυ κάναμε υπέρβαση στο μπάτζετ και ομάδα δε κάναμε γιατί απλά ξοδέψαμε. Οι ομάδες χτίζονται δεν αγοράζονται. Αφού κάνεις κορμό μετά τα χώνεις. Γενικά χρειάζεται στήριξη και θετική ενέργεια η ομάδα. Αν μπορείς να φέρεις στον ΠΑΟΚ τον Αμπράμοβιτς πάω πάσο. Αλλά νοιώστε ότι με την κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα, ο Σαββίδης είναι πολυτέλεια. Για έναν ΠΑΟΚ που έχει ένα κράτος πάντα απέναντί του. Δείτε τι κάναν για τα χρέη της αεκ44 τόσες φορές, για το γήπεδό τους τώρα, για τις κρατικές χορηγίες σε λαγούς και- γαύρους 8- 10 εκαμυρια όταν η ΕΡΤ τα πετούσε χαλαρά, αλλά σε εμάς τίποτα - για την προστασία του συστήματος της παράγκας. Τα ξέρουμε αυτά μη τα ξαναλέω. Το θέμα είναι να συσπειρωθούμε και να πούμε μία χρονιά υπομονή. ΠΑΟΚ δε γίναμε για τα πρωταθλήματα, αλλά αν θέλουμε να φέρουμε κάποτε ξανά 1, θέλει χτίσιμο, αγάπη και πολύ μεράκι. Αν στη μέση κάθε προσπάθειας μπαίνει η δυσπιστία ξεχάστε το.
Εξήγησέ μου σε παρακαλώ πια ομάδα ακριβώς χτίζουμε με 1 center back, 1 extrem, και τον Παπαδόπουλο των 33 ετών. Ευχαριστώ.
Demir

Δημοσίευση από Demir »

Αποκλειστικό !!!!
Σε 72 ώρες ο ΠΑΟΚ θα φανεί αν κάνει μεταγραφή.....!!!! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ρεπόρτερ μΑς Δεμίρη δεμιρογλου ο ΠΑΟΚ ειναι μιλάει με παίκτες Απο Ιταλία,Πορτογαλία,Γερμανία,Γαλλία ,Ισπανία ,χωρίς να αποκλείονται και επαφές με παίκτες από Ελλάδα και Κύπρο.... Όλα θα ξεκαθαρίσουν το πολύ σε 72 ώρες....

Πηγή : ΠΑΟΚ48
Άβαταρ μέλους
avenger_4

sal έγραψε:Ας φερουν πρωτα τον καραγκουνη και πλακωνωμαστε μετα, τωρα τι νοημα εχει?
Κάνουμε βουντού για να μην έρθει.
Άβαταρ μέλους
K_geo

Δημοσίευση από K_geo »

avenger_4 έγραψε:
K_geo έγραψε:
avenger_4 έγραψε: Όσο υπάρχουν ΠΑΟΚτσήδες (πολλοί) που θέλουν τον καραβούτα επειδή θα βοηθήσει αγωνιστικά παραβλέποντας την πράσινη γλίτσα που τον περιβάλλει θα δούμε πολλά χειρότερα. Όπως έχουμε δει τσατσουράνηδες και σία. Και φίλε K_geo θα μιλήσουμε για το τί συμφέρει τον ΠΑΟΚ. Αγωνιστικά κι εξωαγωνιστικά. Θα τα βάλουμε στη ζυγαριά και θα δούμε ποιό είναι το πιο σημαντικό. Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά άλλη μια ομάδα όπως πολλοί από εσάς νομίζετε, που το μόνο μέλημα της είναι οι καλοί παίκτες. Υπάρχει μια ΠΑΟΚτσήδικη ηθική που απαγορεύει να έρθει στην ομάδα αυτό το σίχαμα. Συνεχίστε τώρα να μιλάτε λες και παίζετε manager. Με συγχωρείτε για την άκομψη διακοπή.
ποιος σε ειπε ρε συ οτι ειμαστε μια απλη ομαδα; αλλα και ποιος σε ειπε οτι δεν εχω και εγω εξωαγωνιστικες αμφιβολιες κυριως για το πως θα αντιμετωπιστει απο τους οπαδους. αλλα αυτο δεν παυει να αλλαζει την ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ μου αποψη οτι ειναι ενας εμπειρος μεσος που μπορει να βοηθησει. ουτε μανατζερ ουτε μλκιες. μπαλα μιλαμε εδω. μεταγραφες λεει το τοπικ. αν θελεις να μιλησουμε για ιδεωδη ΠΑΟΚ κτλ να το κανουμε. αλλα να μην τα μπλεκουμε το αγωνιστικο με ντεμεκ ηθικα διλληματα. οπως πχ περυσι με τον Κατσε. η ομαδα, οποιοι και να την απαρτιζουν πρεπει να παραμενει ηρεμη και προσηλωμενη στους στοχους της. αν το κατανοεις καλως, αν οχι πες με αριανο. στα @@ μου. εγω ξερω τι γεννηθηκα.

οπως δεν θελω την καθε χα να μπλεκει με την ομαδα μου, ετσι δεν θελω να μπλεκω και την ομαδα με εξωαγωνιστικες διαφορες. δεν συνεχιζω το θεμα νομιζω το εξαντλησα.
Τι σχέση έχει η χα με το αν ο καραβούτας και το κάθε πρώην πράσινο τσογλανάκι πρέπει να έρθει στον ΠΑΟΚ; ΠΑΟΚ είναι μόνο στις 4 γραμμές και 90'; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Ντεμέκ ηθικό δίλημμα να έρθει ο αγαπημένος της ελληνικής διαιτησίας ρε K_geo; Αν μας έλεγε δηλαδή αύριο ο ρώσος ότι εγώ μάγκες θα αγοράσω το πρωτάθλημα θα λέγαμε πάλι για ντεμέκ ηθικά διλήμματα;

ΥΓ. Ούτε σκουλήκι σε είπα, ούτε τίποτα. Για ΠΑΟΚτσήδες μίλησα που κατ' εμέ έχουν λανθασμένη (πολύ όμως) νοοτροπία.
πως δεν εχει; εξωαγωνιστικες λογικες που επηρεασαν το αγωνιστικο κομματι. απευθειας σχεση. και επειδη μαλλον ακομα δεν καταλαβες την (αρρωστη) οπως λες νοοτροπια μου αυτο που προσπαθω εδω και μερικα ποστ να καταλαβεις(ετε) ειναι οτι πραγματικα δεν με νοιαζει αν ειναι πρωην βαζελος,γαυρος κτλ. αρκει να δινει το 101 % οταν φοραει την ασπρομαυρη. αυτο μου αρκει παλικαρε. αυτο και μονο αυτο.

οκ, να ειναι ο γιαννακοπουλος πχ ενταξει, ειπαμε. :twisted: αλλα για τον καραγκουνη δεν εχω καποιο ιδιαιτερο θεμα. τι; για το 2010; τι φταιει αυτος; μπαλα επαιζε. αλλοι επαιζαν αλλα. γιατι; για το οτι ειναι αγαπημενος της ελληνικης διαιτησιας. οκ, αρα ειναι και της ευρωπαϊκης καθως θυμαμαι χρονια που ηταν ο παιχτης με τα περισσοτερα κερδισμενα φαουλ στο τσ.λ. :shock: αν εχεις κονε ε; και κατι ακομα σε αυτο το πραγμα. αν ειναι ετσι και ο Σαλπιγγιδης (ναι αυτος που οι θεματοφυλακες ου ΠΑΟΚ φωναζουν ως 14 κτλ) ειναι ευνοημενο παιδι της διαιτησιας καθως ολα τα φαουλ τα κερδιζει βαζωντας σωμα και πεφτοντας.....

ΜΠΑΛΑ μιλαμε. ασε τα ΠΑΟΚτσηδιλικια. τα ιδια ειχαμε και περυσι οταν μειναμε με 3 μηνες με τον τζιολη στα χαφ γιατι ειμαστε περηφανος λαος και δεν θελαμε τον κατσε.....

@zizu περυσι στο Εργοτελης - ΠΑΟΚ. ;)
Άβαταρ μέλους
Ekatnetworkltd

Δημοσίευση από Ekatnetworkltd »

Καινούργιο site είναι αυτό;έ αυτό θα πέσει μέσα!
Άβαταρ μέλους
avenger_4

K_geo έγραψε:
πως δεν εχει; εξωαγωνιστικες λογικες που επηρεασαν το αγωνιστικο κομματι. απευθειας σχεση. και επειδη μαλλον ακομα δεν καταλαβες την (αρρωστη) οπως λες νοοτροπια μου αυτο που προσπαθω εδω και μερικα ποστ να καταλαβεις(ετε) ειναι οτι πραγματικα δεν με νοιαζει αν ειναι πρωην βαζελος,γαυρος κτλ. αρκει να δινει το 101 % οταν φοραει την ασπρομαυρη. αυτο μου αρκει παλικαρε. αυτο και μονο αυτο.

οκ, να ειναι ο γιαννακοπουλος πχ ενταξει, ειπαμε. :twisted: αλλα για τον καραγκουνη δεν εχω καποιο ιδιαιτερο θεμα. τι; για το 2010; τι φταιει αυτος; μπαλα επαιζε. αλλοι επαιζαν αλλα. γιατι; για το οτι ειναι αγαπημενος της ελληνικης διαιτησιας. οκ, αρα ειναι και της ευρωπαϊκης καθως θυμαμαι χρονια που ηταν ο παιχτης με τα περισσοτερα κερδισμενα φαουλ στο τσ.λ. :shock: αν εχεις κονε ε; και κατι ακομα σε αυτο το πραγμα. αν ειναι ετσι και ο Σαλπιγγιδης (ναι αυτος που οι θεματοφυλακες ου ΠΑΟΚ φωναζουν ως 14 κτλ) ειναι ευνοημενο παιδι της διαιτησιας καθως ολα τα φαουλ τα κερδιζει βαζωντας σωμα και πεφτοντας.....

ΜΠΑΛΑ μιλαμε. ασε τα ΠΑΟΚτσηδιλικια. τα ιδια ειχαμε και περυσι οταν μειναμε με 3 μηνες με τον τζιολη στα χαφ γιατι ειμαστε περηφανος λαος και δεν θελαμε τον κατσε.....

Κι ο Γιαννακόπουλος, ο Τζόρτζεβιτς, ο Ανατολάκης κι ο Αμανατίδης μπάλα έπαιζαν. Μακάρι να τους παίρναμε κι αυτούς τότε. Τί λέμε τώρα; Δεν έχει νόημα. Δεν υπάρχει ελπίδα.
Άβαταρ μέλους
PA0Kman

Δημοσίευση από PA0Kman »

χμ...

μπας κ παρουμε κανεναν δανεικο ονομα απο ουκρανια μερια?

px Sebastian Blanco(Μεταλιστ) η Alex Texeira η Douglas Costa(Σαχταρ) -
(και οι 3 8αρο10αρια ειναι και παιζουν κ πλαγια winger)
δανεικους εννοω! να παρουμε εναν απ αυτους;
paliotomaros

Δημοσίευση από paliotomaros »

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω center back, center back ψηλό. Ακόμα και στο τοπικό ο ένας από τους 2 είναι ψηλός για κεφαλιές. Ο άγγελος επειδή δεν έχει ψηλό στόπερ αναγκάστηκε να βάλει 2 ψηλά κορμιά στα χαφ μαντούρο και τζιώλη για τα στημένα πίσω καταστρέφοντας την ανάπτυξη. Ο παπαδόπουλος είναι πολύ καλή και φτηνή λύση από τον πάγκο καθότι υπάρχουν οι κάρτες του κομίνη και του γιάχου και οι τραυματισμοί. Σε παιχνίδια με τις υπηρέτριες του μαρινάκη που δεν μπαίνει η μπάλα γκόλ θα είναι χρήσιμος. Το οτι έπαιξε πρίν 10 χρόνια στους λαγούς δεν σημαίνει τίποτα για μένα, επαγγελματίας είναι και δεν έχει προκαλέσει ποτέ. Ελπίζω να τους φωτίσει ο θεός στην παε και να μην πάρουν τον 38χρονο καραγκούνη. Το όλο ζήτημα με τις μεταγραφές έχει να κάνει με την έλλειψη χρημάτων.Ξεκάθαρα πράγματα. Αντί να στηρίξουμε τον σαββίδη στο φλέγον θέμα (καθαρά πολιτικό) ζήτημα των χρεών ώστε τελειώνει αυτός ο βραχνάς και να μπορεί ο άνθρωπος να χώσει λεφτά που θα πιάσουν τόπο τον βρίζουμε. Καλές οι φωνές και τα συνθήματα για μεταγραφές αλλά πρέπει να κάνουμε κάτι και με κομίνηδες, γιαχους ,καλογερόπουλους κ.λ.π..(προβλέπω χειρουργείο την Κυριακή). Μήπως πρέπει να προστατεύσουμε την ομάδα μας με μεθόδους ΄΄σοβιετικού΄΄ τύπου? Μπράβο στο ρατ για χθες ήταν αρ μπακ υψηλού επιπέδου άλλη μια φορά κόντρα σε όσους φωνάζουν για την επιλογή να πάρουμε αρ μπακ. Δυστυχώς θα μας μείνει αμανάτι ο ιτάνζ, ούτε τζάμπα δεν τον παίρνουν. Όταν ο σαββίδης βλέπει αυτήν την παρωδία με λόπεθ,ιτανζ,χακομπο, κουμαλο,σπυροπουλο, και ένα τσουβάλι πεταμένα λεφτά σε δανεικούς ,δωνη και στέφενς , με τι κουράγιο να βάλει λεφτά εύκολα ο άνθρωπος.
markos4

Δημοσίευση από markos4 »

@avenger_4
Μπορουμε να φερουμε και τον φασουλα στην διοικηση,
με τοσες γνωριμιες που εχει κανει στον πειραια,καπου θα φανει χρησιμος..,

1.000.000 παιχτες στον πλανητη και ασχολουμαστε με τον καραγκουνη;
Άβαταρ μέλους
vs40

Δημοσίευση από vs40 »

Προς Parolos:
Το χτίσιμο φέτος είναι το οικονομικό συμάζεμα πρώτα. Ο Ρώσσος τα χώνει ως ένα βαθμό- δεν είναι Αμπράμοβιτς. Φέτος δεν γίνονταν να κάνουν ομάδα γιατί όλοι ζητούσαν τρελά ποσά σε μισθούς. Παίκτες που είχε ήδη το ρόστερ και παίκτες που προτείναν μάνατζερ. Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τη φήμη που συνδέει όλους τους Ρώσους παράγοντες που πληρώνουν αυτόν που αξιζει 100 --> 200. Οι φετινές σκληρές διαπραγματεύσεις επαναπροσεγγίζουν στον χάρτη το σωματείο ΠΑΟΚ. Οφείλουμε να βαδίζουμε μέχρι εκεί που μας παίρνει οικονομικά.

Μετά ακολουθεί η δημιουργία μιας καλής ομάδας που να 'εχει δέσιμο στα αποδυτήρια με πολλούς νέους ελπιδοφόρους. Ήδη φαίνεται ο Σαββίδης, Ποζαντζίδης, Πόζογλου, (Κίτσιου Κάτσε). Επίσης φέραμε παίκτες 23-26 όπως Περέιρα - Μακ που έχουν χρόνια μπροστά τους. Μένει να πάρουμε ένα κεντρικό αμυντικό τώρα. Αν καταφέρει να κάνει ομάδα με ομοιογένεια την επόμενη σεζόν παίρνεις τον Βιεϊρίνια ή άλλον σε αυτό το επίπεδο και μία χαφάρα σαν τον Πάμπλο και 1 κεντρικό αμυντικό στο ίδιο επίπεδο αν δεν αποκτηθεί φέτος και χτυπάς πρωτάθλημα. Το θέμα όμως ήταν να πέσει φέτος το μπάτζετ, να γίνουν οι ανανεώσεις σε φυσιολογικά ποσά ώστε να μπορείς να αγοράσεις τους 3 παικταράδες που προανάφερα. Τώρα στοίχημα είναι να φτιάξεις την ομάδα που να μπορεί να τους υποδεχτεί, αλλά και να αποδεσμεύσει παίκτες που πιθανό δε προσφέρουν όσα παίρνουν (πιθανολογώ Μαντούρο-Μάρτενς). Αν αυτοί οι 2 φέτος δεν πάρουν ευκαιρίες, απλά θα τους φορτωνόμασταν με ζημία 1,3εκ/ετος χωρίς εφορία... Αν με τα πολλά καταφέρει ο Άγγελος και τους κάνει παίκτες, μπορεί να τους πασάρουμε κάπου. Ήδη ο Μάρτενς κάτι δείχνει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vs40 την Παρ 29 Αύγ 2014, 17:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
maceio

Δημοσίευση από maceio »

θεμα χρονου να ανακοινωθει μεγαλο ονομα ...τελειωνει σε οπουλος..... :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
desperando
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από desperando »

teratios14 έγραψε:Οdi εγώ δεν χαρακτηρίζω κανέναν

απλά, ας αναρωτηθεί ο καθένας για ποιο λόγο υποστηρίζει την ομάδα που λέει πως υποστηρίζει

γιατί, αν ο ΠΑΟΚ είναι απλά μπίζνα, τότε τι ασχολείστε, λεφτά βγάζετε;

αν είναι συναίσθημα τότε που ακριβώς το δείχνετε αυτό; σε ποιον τομέα;

που ακριβώς είναι οι κόκκινες γραμμές σας που λέτε "ως εδώ, δεν με νοιάζει καμία λογική, αυτό εγώ δεν το δέχομαι ανεξαρτήτως επιχειρημάτων";

αντίθετα, εγώ βλέπω πως (και) εδώ μέσα είναι γεμάτο άτομα έτοιμα να ξεπουλήσουν τα πάντα φωνάζοντας "ζήτω!"

άτομα χωρίς καμία απολύτως ηθικής αναστολή που θεωρούν πως είναι πολύ προχώ και "προσγειωμένο" να μετράνε τα πάντα με το χρήμα

Υ.Γ.
αλήθεια, έτσι κάνετε στην ζωή σας; αν ναι, είστε για λύπηση

Υ.Γ.
αυτά, και συγγνώμη για το ύφος...είναι που είμαι οπισθοδρομικός και δεν έμαθα τρόπους
μπορεις σε παρακαλω πολυ να μου πεις απο που προκυπτει οτι υπαρχουν ενα σορο ατομα που δεν εχουν καμια ηθικη αναστολη? και απο που και ως που προκυπτει οτι τα μετρανε ολα με το χρημα?
maceio

Δημοσίευση από maceio »

PA0Kman έγραψε:χμ...

μπας κ παρουμε κανεναν δανεικο ονομα απο ουκρανια μερια?

px Sebastian Blanco(Μεταλιστ) η Alex Texeira η Douglas Costa(Σαχταρ) -
(και οι 3 8αρο10αρια ειναι και παιζουν κ πλαγια winger)
δανεικους εννοω! να παρουμε εναν απ αυτους;
νομιζω για μπλανκο το προσπαθουν πολυ
Άβαταρ μέλους
K_geo

Δημοσίευση από K_geo »

avenger_4 έγραψε:
K_geo έγραψε:

Κι ο Γιαννακόπουλος, ο Τζόρτζεβιτς, ο Ανατολάκης κι ο Αμανατίδης μπάλα έπαιζαν. Μακάρι να τους παίρναμε κι αυτούς τότε. Τί λέμε τώρα; Δεν έχει νόημα. Δεν υπάρχει ελπίδα.
πως το ελεγε;; δεν σχολιαζω αλλο;;; :lol: :lol: :lol:
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”