Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες XΙΙ

Θέματα που αφορούν την αθλητική επικαιρότητα, άλλες ομάδες και όχι μόνο!
Άβαταρ μέλους
Immemoric

Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες XΙΙ

Δημοσίευση από Immemoric »

Συμφωνώ με γκίκα (επιτέλους :D ).

Η γλώσσα δεν είναι κενή νοήματος. Όλα αυτά που λες έχουν προεκτάσεις στην πραγματική ζωή. Μπορεί πολλοί εμείς να έχουμε τραγουδήσει συνθήματα μίσους και να μην έχουμε διαπράξει κακό, αλλά συμβάλλει θέλοντας και μη. Από την άλλη έχουν υπάρξει δολοφόνοι που δεν έχουν τραγουδήσει πριν σκοτώσουν. Είναι διαφορετικές καταστάσεις.

Τα οπαδικά συνθήματα μίσους εμψυχώνουν και προτρέπουν. Μπορώ να τα παρομοιάσω με τα στρατιωτικά συνθήματα που τραγουδούν οι στρατιώτες για να εμψυχωθούν.
Άβαταρ μέλους
stravostomis

Δημοσίευση από stravostomis »

soigol έγραψε:
fuzztone έγραψε:Ξέρετε κάτι?

Εμείς φωνάζουμε για "αθηναίους στα νοσοκομεία" και για διάφορά άλλα που "μάθαμε από παιδιά".

Τι λέτε, αυτά δεν επηρεάζουν ανεγκέφαλους πιτσιρικάδες?

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ, δεν υπάρχει παιδεία.

Χαίρονται με σύνθημα "ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΝ ΒΙΑ"

Λογομαχούσαμε στην 7 με την SECURITY της ΠΑΕ, που τα τσακαλάκια από την 4 είχαν φτάσει μπροστά μας με

κατευθυνση την 8 με διάθεση για τσαμπουκά.

ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ Ο ......"ΣΥΝΟΠΑΔΟΣ".

Από το να επηρεάζουν, μέχρι το να γίνεις δολοφόνος υπάρχει μια χαώδης χιλιομετρική απόσταση. Εγώ θα πω ότι καλά κάνουν και επηρεάζουν. Προσωπικά εγώ μόνο στο γήπεδο νιώθω ζωντανός, μέσα σε αυτόν τον καθωσπρεπισμό Κλάιν Μάιν που έχει καταντήσει να είναι η μικροαστική ζωή. Αλλά όποτε βλέπω μια φασαρία, πρώτος θα τρέξω μακριά, πόσο μάλλον να σκοτώσω συνάνθρωπο μου για τις ομάδες ή για τα κόμματα ή για κάθε άλλη μαλακία.

Από όταν γεννήθηκα μέχρι τώρα, πάντα με έπιανε ο μπαμπάς μου και με εξηγούσε ότι "αγόρι μου, αυτά είναι παιχνίδια για να ξεδώσουμε, δεν είναι τίποτα μπροστά στην πραγματική ζωή". Αυτό, φαντάζομαι, μας το έμαθαν σε όλους οι πατεράδες μας, ή το μάθαμε μόνοι μας, επειδή δεν είμαστε καθυστερημένα ζώα, εξαρτημένα από το crack.
LJCSoG

Δημοσίευση από LJCSoG »

Ιάσονας έγραψε:Προσωπικά η σκέψη οτι ένας νέος πέθανε για την ομάδα του από κάτι ανδρείκελα με έχει διαλύσει, νιώθω λες και είναι το παιδάκι γνωστός μου, παιδί του γείτονα, ανιψάκι.
Μπαίνω στο paokmania να δω αν σκέφτονται όλοι σαν και μένα που το θεωρώ αυτονόητο στο συγκεκριμένο ζήτημα, και πέφτω πάνω στο ποστ σου που θες να κάνεις κουβέντα για το αν είναι καλός ή κακός ο φασισμός και ο εθνικισμός και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.
Και όλα αυτά την κουβέντα θες να την κάνεις πάνω στο θάνατο ενός παιδιού.
Δεν συνεχιζώ γιατί δεν θέλω να φάω μπαν και δεν θέλω να μην συμμετέχω στην κουβέντα για την ομάδα μου που είναι αυτό που μας βοηθάει να αποδράσουμε από την σκληρή ζωή που όλοι λιγότερο ή περισσότερο ζούμε, δεν χαίρομαι όμως που είμαστε στο ίδιο φόρουμ,που υποστηρίζουμε την ίδια ομάδα και που ζούμε στην ίδια κοινωνία και όχι γιατί πιστεύεις ότι πιστεύεις αλλά γιατί δεν έχεις το επίπεδο και την ενσυναίσθηση να καταλάβεις πως δεν είναι όλες οι στιγμές ίδιες.

Βλέπω έχεις και ανιχνευτή συναισθημάτων και με έβγαλε άκυρο.
Αλλά μη το συνεχίζεις για να μη φας μπαν (με άλλα λόγια θα με είχες σκυλοβρίσει αν δεν είχες τον φόβο της τιμωρίας).
Άβαταρ μέλους
Immemoric

Αντάρκτικα εγώ πιστεύω ότι τα τραγούδια συνεισφέρουν στην διαιώνιση. Εϊναι μια μορφής feedback loop. Όπως και η μισογυνική, ομοφοβική γλώσσα που χρησιμποιείται στην κοινωνία.
Άβαταρ μέλους
nunies4

Δημοσίευση από nunies4 »

stravostomis έγραψε:
soigol έγραψε:
fuzztone έγραψε:Ξέρετε κάτι?

Εμείς φωνάζουμε για "αθηναίους στα νοσοκομεία" και για διάφορά άλλα που "μάθαμε από παιδιά".

Τι λέτε, αυτά δεν επηρεάζουν ανεγκέφαλους πιτσιρικάδες?

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ, δεν υπάρχει παιδεία.

Χαίρονται με σύνθημα "ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΝ ΒΙΑ"

Λογομαχούσαμε στην 7 με την SECURITY της ΠΑΕ, που τα τσακαλάκια από την 4 είχαν φτάσει μπροστά μας με

κατευθυνση την 8 με διάθεση για τσαμπουκά.

ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ Ο ......"ΣΥΝΟΠΑΔΟΣ".

Από το να επηρεάζουν, μέχρι το να γίνεις δολοφόνος υπάρχει μια χαώδης χιλιομετρική απόσταση. Εγώ θα πω ότι καλά κάνουν και επηρεάζουν. Προσωπικά εγώ μόνο στο γήπεδο νιώθω ζωντανός, μέσα σε αυτόν τον καθωσπρεπισμό Κλάιν Μάιν που έχει καταντήσει να είναι η μικροαστική ζωή. Αλλά όποτε βλέπω μια φασαρία, πρώτος θα τρέξω μακριά, πόσο μάλλον να σκοτώσω συνάνθρωπο μου για τις ομάδες ή για τα κόμματα ή για κάθε άλλη μαλακία.

Από όταν γεννήθηκα μέχρι τώρα, πάντα με έπιανε ο μπαμπάς μου και με εξηγούσε ότι "αγόρι μου, αυτά είναι παιχνίδια για να ξεδώσουμε, δεν είναι τίποτα μπροστά στην πραγματική ζωή". Αυτό, φαντάζομαι, μας το έμαθαν σε όλους οι πατεράδες μας, ή το μάθαμε μόνοι μας, επειδή δεν είμαστε καθυστερημένα ζώα, εξαρτημένα από το crack.

Ναι αλλα οι κοινωνιες αλλαζουν και το βλεπεις. Ολοι καπως ετσι μεγαλωσαμε αλλα δυστυχως αλλαζουν τα πραγματα. Καποτε στο σχολειο μας πειραζαν και πειραζαμε (για διαφορα θεματα) , πολλες φορες και στα ορια αυτου που σημερα ονομαζουμε μπουλινγκ, και την αλλη μερα ημασταν αγκαλιασμενοι. Σημερα αυτο μετατραπηκε σε δολοφονια χαρακτηρων μεσω των σοσιαλ που οδηγει παιδια ακομα στην αυτοκτονια μη αντεχωντας την μη αποδοχη των συνομιλικων τους
Ετσι και τα οποια αθωα...πεσιματα των 80ς (που προσωπικα και αυτα ηλιθια τα θεωρουσα), εγιναν σοβαροτερα στα 90ς και φτασαμε δυστυχως σημερα καποιος να θεωρει φυσιολογικο να μαχαιρωσει καποιον η να πυροβολησει καποιον στο ονομα του οποιου ΠΑΟΚ, Αρη, Ολυμπιακου κλπ...
Αγριευει η κοινωνια μας. Αγριευει επικινδυνα..
Άβαταρ μέλους
Apo

Δημοσίευση από Apo »

Ιάσονας έγραψε:
LJCSoG έγραψε:Εγώ λέω ότι ο δολοφόνος ήταν κομμουνιστής. Άντε βγάλε άκρη.
Έμαθαν μια λέξη χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει και την επαναλαμβάνουν σα μωρά.

Θα σου πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρουν οι πολιτικές σου απόψεις όπως και εσένα δεν σε ενδιαφέρουν οι δικές μου.
Χτες βραδυ όμως πέθανε ένα παιδί που θα μπορούσε να ήταν το δικό σου ή το δικό μου.
Προσωπικά η σκέψη οτι ένας νέος πέθανε για την ομάδα του από κάτι ανδρείκελα με έχει διαλύσει, νιώθω λες και είναι το παιδάκι γνωστός μου, παιδί του γείτονα, ανιψάκι.
Μπαίνω στο paokmania να δω αν σκέφτονται όλοι σαν και μένα που το θεωρώ αυτονόητο στο συγκεκριμένο ζήτημα, και πέφτω πάνω στο ποστ σου που θες να κάνεις κουβέντα για το αν είναι καλός ή κακός ο φασισμός και ο εθνικισμός και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.
Και όλα αυτά την κουβέντα θες να την κάνεις πάνω στο θάνατο ενός παιδιού.
Δεν συνεχιζώ γιατί δεν θέλω να φάω μπαν και δεν θέλω να μην συμμετέχω στην κουβέντα για την ομάδα μου που είναι αυτό που μας βοηθάει να αποδράσουμε από την σκληρή ζωή που όλοι λιγότερο ή περισσότερο ζούμε, δεν χαίρομαι όμως που είμαστε στο ίδιο φόρουμ,που υποστηρίζουμε την ίδια ομάδα και που ζούμε στην ίδια κοινωνία και όχι γιατί πιστεύεις ότι πιστεύεις αλλά γιατί δεν έχεις το επίπεδο και την ενσυναίσθηση να καταλάβεις πως δεν είναι όλες οι στιγμές ίδιες.

Διάβασα την ανακοίνωση των ΠΑΕ ΚΑΕ ΑΣ. Δεν ενθουσιάστηκα.

Μαζί σου Ιάσονα. Μουδιασμενος νιώθω από το πρωί. Κριμα για το παλληκάρι και κουράγιο στους συγγενείς του. Χαλαρή η ανακοίνωση των ΠΑΕ ΚΑΕ ΑΣ. . Περίμενα πιο γρήγορη αντίδραση και πιο ξεκάθαρη καταδίκη του γεγονότος! Μακάρι να είναι ο τελευταίος νεκρός στην πόλη από οπαδικη βία.
Άβαταρ μέλους
PAOK_Antarctica

Δημοσίευση από PAOK_Antarctica »

Immemoric έγραψε:Αντάρκτικα εγώ πιστεύω ότι τα τραγούδια συνεισφέρουν στην διαιώνιση. Εϊναι μια μορφής feedback loop. Όπως και η μισογυνική, ομοφοβική γλώσσα που χρησιμποιείται στην κοινωνία.

Φυσικά συνεισφέρουν στη διαιώνιση. Δεν αντιλέγω. Δεν γεννούν όμως φαινόμενα. Γεννιούνται από τα φαινόμενα. Και σίγουρα δεν είναι αυτά η πρωταρχική αιτία.
Άβαταρ μέλους
Immemoric

Κάποιος που ξέρει ότι είναι παιχνίδι δεν θα δολοφονήσει επειδή τραγούδησε το συνθημα. Κανείς δεν θα δολοφονήσει λόγω συνθήματος. Αλλά χρησιμοποιώντας φρασεολογία μίσους απλώς ομαλύνεις το μίσος. Και η προπαγάνδα παρομοίως λειτουργεί.
Άβαταρ μέλους
stravostomis

Immemoric έγραψε:Κάποιος που ξέρει ότι είναι παιχνίδι δεν θα δολοφονήσει επειδή τραγούδησε το συνθημα. Κανείς δεν θα δολοφονήσει λόγω συνθήματος. Αλλά χρησιμοποιώντας φρασεολογία μίσους απλώς ομαλύνεις το μίσος. Και η προπαγάνδα παρομοίως λειτουργεί.

Φίλε μου καλέ, η προπαγάνδα, το μίσος και το κάθε νοσηρό φαινόμενο, ριζώνει μόνο εκεί που ευνοεί το χώμα (δηλαδή τα μυαλά μας).

Είτε υπήρχαν τα συνθήματα, είτε όχι, ακόμα και ο ΠΑΟΚ και ο Ο ΑΡΗΣ να μην υπήρχανε, στοιχηματίζω ότι αυτά τα καλά παιδιά, θα έβρισκαν έναν άλλο τρόπο και μια άλλη αφορμή να κάνουν αυτό που κάνανε.
Άβαταρ μέλους
PAOK_Antarctica

Δημοσίευση από PAOK_Antarctica »

Δεν αντιλέγω σε αυτό.
Αν αύριο με κάποιον τρόπο σταματήσουν τα συνθήματα όμως, δεν θα σταματήσει η οπαδικη βία.
Αν όμως εξαφανιστούν οι αιτίες της οπαδικης βίας, και στη συνέχεια η ίδια η οπαδικη βία, θα σταματήσουν και τα συνθήματα.

Ούτε εγώ είμαι υπέρ των συνθημάτων αυτών και πολλά δεν τα τραγουδάω καν. Αλλά το να τα παρουσιάζουμε σαν την αιτία της βιας, ενώ το πρόβλημα είναι πολύ πιο βαθυ, είναι σαν τους "δίσκους που περνάνε σατανιστικα μηνύματα στα παιδιά μας".
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Τουλαχιστον ο Immerovic εχει σταθερη αποψη εσυ μια μικρη κωλοτουμπιτσα διακρινω... :D
Άβαταρ μέλους
stravostomis

joshua έγραψε:Τουλαχιστον ο Immerovic εχει σταθερη αποψη εσυ μια μικρη κωλοτουμπιτσα διακρινω... :D

Σε εμένα το λες;
Άβαταρ μέλους
Immemoric

PAOK_Antarctica έγραψε:
Immemoric έγραψε:Αντάρκτικα εγώ πιστεύω ότι τα τραγούδια συνεισφέρουν στην διαιώνιση. Εϊναι μια μορφής feedback loop. Όπως και η μισογυνική, ομοφοβική γλώσσα που χρησιμποιείται στην κοινωνία.

Φυσικά συνεισφέρουν στη διαιώνιση. Δεν αντιλέγω. Δεν γεννούν όμως φαινόμενα. Γεννιούνται από τα φαινόμενα. Και σίγουρα δεν είναι αυτά η πρωταρχική αιτία.

Είναι αλληλένδετα και δεν διαφωνώ. Οι Ναζί έκαναν τις ζωές των Εβραίων πιο ασήμαντες μέσω ιστοριών για το πόσο φιλάργυροι είναι, πόσο σιχαμένοι είναι κλπ. Τα συνθήματα δεν λένε απλώς γαμιούνται οι τάδε. Αλλά λέει, ο τάδε είναι πούστης, πουτάνας γιος, είναι ύπουλοι κλπ. Τα συνθήματα είναι προέκταση του γενικότερου οπαδικού discourse, όπου ο ένας απανθρωποιεί τον άλλον. Και η γλώσσα που χρησιμοποιείται βοηθάει στην ομάλυνση του μίσους. Επίσης το 'θα σας γαμήσω, θα σας κάνω, θα σας δείξω' είναι πολλές φορές επιτελεστικό. Μέσω δλδ της 'παράστασης μίσους' βοηθά να προβείς στην πράξη. Ή να μυήσει κάποιον αμύητο και να μυηθεί και να μιμηθεί. Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες, αλλά πιστεύω ότι είναι πιο σημαντικό από όσο εσύ πιστεύεις.

ΥΓ και προφανώς μεγάλη κουβέντα το ότι χρησιμοποιούν συγκεκριμένες λέξεις όπως πούστης, πουτάνα, γαμάω κλπ για να απανθρωποιήσουν. Πρέπει να ανανεώσουμε το ρεπερτόριο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Immemoric την Τρί 01 Φεβ 2022, 17:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Totem_pk

Δημοσίευση από Totem_pk »

Εγώ πάντως ξέρω ότι στις μέρες μου αν σου έβριζε κάποιος την μάνα στον δρόμο ήταν λογος κυριολεκτικά πολέμου. Την ίδια ώρα στο γήπεδο μας βριζαν και τους βρίζαμε γιαυτο και δεν έτρεχε και τίποτα. Όμως ναι. Η βία έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας. Ταινίες παιχνίδια κλπ κλπ. Και θεωρώ ότι συμβάλει και ο τρόπος που μεγαλώνουν τα παιδιά. Εμείς παίζαμε πετροπόλεμο παίζαμε και ξύλο και ίσως κέραμε τις συνέπειες. Τώρα τα παιδιά νομίζω ότι αγνοούν ότι αν βαρέσεις τον άλλο στο κεφάλι με ρόπαλο δεν θα ξανασηκωθεί.

Τέλος στο παλικάρι παραπάνω που έγραψε για τους IRoN MaIden χειρότερο παράδειγμα για αυτό που ήθελε να πει δεν θα μπορούσε να βρει. Οι στίχοι τους κάθε άλλο παρά αυτό που πιστεύει σημαίνουν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Totem_pk την Τρί 01 Φεβ 2022, 16:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
SePuLtUrA_4_

Δημοσίευση από SePuLtUrA_4_ »

Εσύ ρε μπασταρδε που σκότωσες δήθεν εις το όνομα του ΠΑΟΚ δεν είσαι ΠΑΟΚΤΣΗΣ αλλά δολοφόνος. Όχι ρε λάκαμα σε καμία περίπτωση δεν είσαι συνοπαδός μου. Ο ΠΑΟΚΤΣΗΣ είναι περήφανος. Ο ΠΑΟΚΤΣΗΣ ακόμα θρηνεί για τα αγγελούδια του ΟΑΚΑ, τον Νασο και όλα τα αδέλφια που έφυγαν τόσο άδικα. Ο ΠΑΟΚΤΣΗΣ τιμά κάθε χρόνο τα αδικοχαμένα αδέλφια. Ο ΠΑΟΚΤΣΗΣ είναι και θα είναι πάντα ΑΓΝΟΣ οπαδός. Και ο ΠΑΟΚΤΣΗΣ πάντα θα σέβεται την αγάπη του κάθε οπαδού για την ομάδα του. Γιατί ο ΠΑΟΚΤΣΗΣ είναι ΜΑΓΚΑΣ και όχι δολοφόνος σαν εσένα μπ@σταρδε ε μπ@σταρδε.

Κρίμα για το παλικάρι και τους δικούς του που δεν πρόλαβαν να τον χαρούν.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Αθλητικά-Αγωνιστικά”