Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Απ τη στιγμή που επιλέχθηκε -κατά τα φαινόμενα- το 3-4-3 σαν βασικός σχηματισμός
και περίπου ένα μήνα η ομάδα ψάχνει ένα χαφ κι έναν επιθετικό, την τελευταία μέρα των μεταγραφών
πωλείται βασικός παίχτης κι έρχεται στη θέση του ένας άλλος.
Και η ομάδα μένει ως έχει. (για την ώρα).
Κι αυτό είναι μέρος ενός σχεδίου ανοικοδόμησης και εξορθολογισμού.
[quote="black_star_ninja"]Καλημέρα σε ολους. Αν και η μεταγραφική περίοδος συνεχίζεται με τους ελεύθερους μπορούμε να δούμε τι εγινε μεσα στους μήνες που πέρασαν.
1. Αγωνιστικά η ομάδα έδειξε βελτίωση. Πέταξε εξω δυο δυνατούς αντιπάλους στην Ευρώπη και (ενώ έπαιξε πολυ καλα) δυστυχώς δεν μπήκε στους ομιλους του CL. Μπήκαμε όμως στους ομιλους του EL. Στην Ελλάδα πάλι έδειξε οτι χρειαζεται δουλειά.
2. Έφυγαν με αποδέσμευση Στοχ, Βερνμπλουμ.
3. Δεν ανανεώθηκαν και έμειναν ελεύθεροι Βιερινια, Μαουρισιο.
4. Έφυγαν με μεταγραφή Λημνιος, Ακπομ, Πελκας (και οι τρεις τον Ιανουάριο υπέγραφαν όπου ήθελαν). Αναφερω αυτούς που υπολογίζαμε. Πχ δεν αναφερω ουαρντα γιατί δε νομίζω οτι τον υπολόγιζε κανένας ρεαλιστικά.
5. Ήρθαν Τσολακ, Ζιφκοβιτς, Μουργκ, Σβαμπ, Περειρα, Ουαγκε, Νινουα.
6. Ενεργοποιήθηκαν παιδιά απο τις ακαδημίες Τζολης, Κουτσια, Μιχαηλιδης.
7. Ελάφρυνε οικονομικά και ισορρόπησε το ρόστερ μας.
8. Κλείσαμε συμβόλαιο στα τηλεοπτικά.
9. Ίσως για πρώτη φορα απο τότε που ήρθε ο Ιβαν να έχουμε θετικό ισοζύγιο.
10. Εμείς οι οπαδοί θέλουμε ένα ακόμα χάφ. Το θέμα ειναι τι θέλει ο προπονητής. Τι εχει ζητήσει και τι απο αυτα που θέλει μπορει να γίνει. Αν πχ ήθελε Παλινια που μπορει να κοστίζει 10 εκατομμύρια τότε καλώς δε τον πήραμε.
11. Ήρθαν Αμανατιδης, Γκαλινοβιτς, Δανιηλίδης.
12. Έχουμε να ψωνίσουμε απο ιταλική ομάδα απο την αγορά Καντουρι. Πέρσι προσπαθήσαμε μπρανταριτς. Φέτος προσπαθήσαμε μπρανταριτς νετσποτοφ Κρίστο.
13. Έπεσε σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας σε σχέση με το χρόνο συμμετοχής. Οι νέοι τρέχουν περισσότερο, τραυματίζονται πιο δύσκολα, ανακάμπτουν απο τραυματισμούς πιο εύκολα και πουλιούνται πολυ πιο εύκολα. Βέβαια δεν έχουν εμπειρία που πολλές φορές χρειαζεται.
Κάποιοι απο εμάς ειναι θετικοί και κάποιοι άλλοι αρνητικοί στις αλλαγές που έγιναν. Αυτο συμβαίνει πάντα. Το επιχείρημα της λευκής πετσετας νομίζω οτι αναιρείται. Αρκεί να σκεφτεί κανεις οτι δε χρειαζόταν να πάρουμε ούτε τσολακ ούτε μουργκ ούτε να ενισχύσουμε το προπονητικό τιμ. Το αν οι μεταγραφές ειναι τύπου Lidl, θα φανεί στο χορτάρι. Μπορει κ να ειναι. Μπορει κ Οχι. Μπορει να μην πιάσουν σε μας. Μεχρι τωρα παντως παίχτη σα το Ζιφκοβιτς δεν είχαμε, ο σβαμπ παίζει καλύτερα απο Μαουρισιο και ο τσολακ κλήθηκε σε μια εθνική που εχει σεντερ φορ Μαντζουκιτς και Καλινιτς. Για τους άλλους θα δούμε.
Εγώ θα ηθελα να παρακαλέσω όλα τα παιδιά που είχαν inside info, αν αυτο ειναι εφικτό, να μας γράψουν τι άκουσαν (με τη σύμφωνη γνώμη των διαχειριστών φυσικά) με απώτερο σκοπό να καταλάβουμε όσο γινεται περισσότερα σχετικά με το πλάνο της ομάδας. Σημειώνω εδω οτι καμμια ομάδα δεν ειναι υποχρεωμένη να αναλύσει το πλάνο της στους οπαδούς της. Να αναλύσει τους στόχους της ναι.
Καλημέρα και πάλι και συγνώμη εκ των προταιρων για το μακαρόνι.[/quote
Συμφωνώ μεχρι και στην τελευταία τελεία!! Αντικειμενική και ψύχραιμη προσέγγιση
black_star_ninja έγραψε:ΚΖιφκοβιτς δεν είχαμε, ο σβαμπ παίζει καλύτερα απο Μαουρισιο και ο τσολακ κλήθηκε σε μια εθνική που εχει σεντερ φορ Μαντζουκιτς και Καλινιτς.
Κατανοώ την ουσία του ποστ και ναι, Ζιφκοβιτς δεν είχαμε, αλλά ο Σβαμπ έχει κάνει ούτε 10 ματς, πολύ μικρό ποσοστό για να κριθεί αν παίζει καλύτερα απ τον Μάου κι ο Τσόλα δεν κλήθηκε στην Κροατία επειδή έπαιξε 2 ματς με τον ΠΑΟΚ, εξαργύρωσε την καλή του χρονιά.
black_star_ninja έγραψε:Καλημέρα σε ολους. Αν και η μεταγραφική περίοδος συνεχίζεται με τους ελεύθερους μπορούμε να δούμε τι εγινε μεσα στους μήνες που πέρασαν.
1. Αγωνιστικά η ομάδα έδειξε βελτίωση. Πέταξε εξω δυο δυνατούς αντιπάλους στην Ευρώπη και (ενώ έπαιξε πολυ καλα) δυστυχώς δεν μπήκε στους ομιλους του CL. Μπήκαμε όμως στους ομιλους του EL. Στην Ελλάδα πάλι έδειξε οτι χρειαζεται δουλειά.
2. Έφυγαν με αποδέσμευση Στοχ, Βερνμπλουμ.
3. Δεν ανανεώθηκαν και έμειναν ελεύθεροι Βιερινια, Μαουρισιο.
4. Έφυγαν με μεταγραφή Λημνιος, Ακπομ, Πελκας (και οι τρεις τον Ιανουάριο υπέγραφαν όπου ήθελαν). Αναφερω αυτούς που υπολογίζαμε. Πχ δεν αναφερω ουαρντα γιατί δε νομίζω οτι τον υπολόγιζε κανένας ρεαλιστικά.
5. Ήρθαν Τσολακ, Ζιφκοβιτς, Μουργκ, Σβαμπ, Περειρα, Ουαγκε, Νινουα.
6. Ενεργοποιήθηκαν παιδιά απο τις ακαδημίες Τζολης, Κουτσια, Μιχαηλιδης.
7. Ελάφρυνε οικονομικά και ισορρόπησε το ρόστερ μας.
8. Κλείσαμε συμβόλαιο στα τηλεοπτικά.
9. Ίσως για πρώτη φορα απο τότε που ήρθε ο Ιβαν να έχουμε θετικό ισοζύγιο.
10. Εμείς οι οπαδοί θέλουμε ένα ακόμα χάφ. Το θέμα ειναι τι θέλει ο προπονητής. Τι εχει ζητήσει και τι απο αυτα που θέλει μπορει να γίνει. Αν πχ ήθελε Παλινια που μπορει να κοστίζει 10 εκατομμύρια τότε καλώς δε τον πήραμε.
11. Ήρθαν Αμανατιδης, Γκαλινοβιτς, Δανιηλίδης.
12. Έχουμε να ψωνίσουμε απο ιταλική ομάδα απο την αγορά Καντουρι. Πέρσι προσπαθήσαμε μπρανταριτς. Φέτος προσπαθήσαμε μπρανταριτς νετσποτοφ Κρίστο.
13. Έπεσε σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας σε σχέση με το χρόνο συμμετοχής. Οι νέοι τρέχουν περισσότερο, τραυματίζονται πιο δύσκολα, ανακάμπτουν απο τραυματισμούς πιο εύκολα και πουλιούνται πολυ πιο εύκολα. Βέβαια δεν έχουν εμπειρία που πολλές φορές χρειαζεται.
Κάποιοι απο εμάς ειναι θετικοί και κάποιοι άλλοι αρνητικοί στις αλλαγές που έγιναν. Αυτο συμβαίνει πάντα. Το επιχείρημα της λευκής πετσετας νομίζω οτι αναιρείται. Αρκεί να σκεφτεί κανεις οτι δε χρειαζόταν να πάρουμε ούτε τσολακ ούτε μουργκ ούτε να ενισχύσουμε το προπονητικό τιμ. Το αν οι μεταγραφές ειναι τύπου Lidl, θα φανεί στο χορτάρι. Μπορει κ να ειναι. Μπορει κ Οχι. Μπορει να μην πιάσουν σε μας. Μεχρι τωρα παντως παίχτη σα το Ζιφκοβιτς δεν είχαμε, ο σβαμπ παίζει καλύτερα απο Μαουρισιο και ο τσολακ κλήθηκε σε μια εθνική που εχει σεντερ φορ Μαντζουκιτς και Καλινιτς. Για τους άλλους θα δούμε.
Εγώ θα ηθελα να παρακαλέσω όλα τα παιδιά που είχαν inside info, αν αυτο ειναι εφικτό, να μας γράψουν τι άκουσαν (με τη σύμφωνη γνώμη των διαχειριστών φυσικά) με απώτερο σκοπό να καταλάβουμε όσο γινεται περισσότερα σχετικά με το πλάνο της ομάδας. Σημειώνω εδω οτι καμμια ομάδα δεν ειναι υποχρεωμένη να αναλύσει το πλάνο της στους οπαδούς της. Να αναλύσει τους στόχους της ναι.
Καλημέρα και πάλι και συγνώμη εκ των προταιρων για το μακαρόνι.
1. Απογοητευτικό οτι δεν φέρανε χαφ με τα στοιχεια που περιμέναμε.
2. Πρόδηλο οτι οι μεταγραφές δεν προκαλούν ενθουσιασμό, και σε αρκετούς ούτε την παραμικρή αισιοδοξία.
3. Δεδομένο οτι όσο κράξιμο και εάν έτρωγε, το νεύρο, το νιώσιμο, και το πάθος του Πέλκα, θα λείψουν.
4. Φανερό οτι το οικονομικό έχει μπει ως ύψιστη προτεραιότητα και αδιαμφισβήτητο οτι το πρόβλημα ήταν ΠΟΛΥ μεγαλύτερο από ό,τι μας έλεγαν.
5. Κατανοητό οτι πολλοί δεν θα είχαν συγκεκριμένες απαιτήσεις ή προσδοκίες εάν υπήρχε (καλύτερη) επικοινωνία.
ΟΜΩΣ:
1. Ίσως πάρουν από ελεύθερους. Υπάρχει καλό πράγμα εκεί έξω. Ίσως καλυφθεί (και) εσωτερικά. Έρχεται ένας Αουγκούστο. Φτάνει; θα δείξει. Εγώ θα δοκίμαζα και Μιχαηλίδη εκεί.
2. Είδαμε και άλλες φορές που σκάγανε μπόμπες...Προτιμώ ένα παίκτη τίμιο του 7 που θα παίζει για 6.5 με 7.5 παρά ένα του και καλά 9 που θα παίξει για 6 ή καθόλου. Επιπλέον, στο παζλ που δημιουργείται, το θέμα είναι να κλειδώνουν τα κατάλληλα κομμάτια, όχι τα πιο πιασάρικα ή φαντεζί. Εγώ βλέπω ένα πολύ συγκεκριμένο παζλ να δημιουργείται. Και αυτό μου αρέσει.
3. Με το νεύρο και το πάθος ωστόσο δεν κερδίζονται πάντα τα ματς. Πολλές φορές κάνει και backfire. ΠΑΟΚτσάκι μέχρι το κόκκαλο, ναι. Σε αυτό που φτιάχνεται ωστόσο κλειδώνει καλύτερα ένας ρομποτικός επαγγελματίας που θα μπει να κάνει τη δουλειά του στο 100% κι ας μην μεγάλωσε στην Τούμπα. Ο Μητσάρας θα επιστρέψει και θα έχει πάντα θέση εδώ.
4. Καλά κάνουν. Τέρμα τα γούστα. Balance sheet μόνο. Δεν γίνεται να πληρώνουμε +300% σε ένα κάρο παίκτες και να έχουμε γούστα στις εξέδρες επειδή έπρεπε να δελεάσουμε παίκτες, να βγάλουμε γούστα ή να ικανοποιήσουμε την κοινή γνώμη. Η ομάδα θα αξίζει για 7 και θα παίζει για 8. Όχι να κοστίζει για 12 ούτως ώστε να παίξει για 8. Και ούτε κάνουλα έκλεισε, ούτε όλες οι μεταγραφές θα πιάσουν, ούτε τα πράγματα λύθηκαν με το EL και κάποιες πωλήσεις. Θέλει προσοχή ακόμα. Επίσης, το να βγαίνει ο καθένας και να ποστάρει 300 φορές το πόσο άχρηστοι, ύποπτοι, μυρωδιάδες κλπ κλπ είναι ένα σωρο επαγγελματίες επειδή αυτός το deal θα το έκανε καλύτερα στο FM ή επειδή τα μύρια εδώ στο φόρουμ τα έχουμε κάνει πετσετάκια, είναι το λιγότερο άκυρο. Μην πω τίποτε άλλο και μου την πέσει η αντίστροφη police. Έχουμε κλείσει όλοι μερικές δεκάδες deal εκατομμυρίων μετά από 10 χρόνια στο φόρ...εεε, στο football industry και θα τα κάναμε καλύτερα ναουμ.
5. Ναι, η ΠΑΕ στο επικοινωνιακό ακόμα έχει πολύ δρόμο. Σύμφωνοι. Αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να βγει και να πει αυτά που θέλουμε, περιμένουμε ή χρειαζόμαστε. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.- Δεν μπορείς να βγεις να παραδεχτείς χοντρό πρόβλημα με το ffp, γιατί μετά όλοι θα ξέρουν σαν τα κοράκια οτι καίγεσαι για ξεπούλημα. Και παρόμοιες περιπτώσεις. Όποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει. Οι υπόλοιποι, μουτράκια.
Εν κατακλείδι, σίγουρα δεν μπορώ να πω οτι είμαι ενθουσιασμένος από αυτή την μεταγραφική περίοδο, αλλά σίγουρα δεν είναι σαν την περσινή όπου η λαίλαπα Μπράνκο σακάτεψε το όποιο πλάνο και άφησε ένα σωρό τρύπες που τρέχει τώρα να καλύψει ο Γερμανός. Μου αρέσουν παίκτες στοχευμένοι, καραγουστάρω το ξεφόρτωμα βαριδίων και δεν θα κάνω ταμείο στο πόδι τώρα, αλλά στο τέλος της σεζόν.
Η ομάδα, με αυτό το ρόστερ είναι ομίλους EL και αυτό από μόνο του αποτελεί βελτίωση σημαντική σε σχέση με τα 2 προηγούμενα χρόνια. Μπορούσε παραπάνω; Ίσως, εάν δεν είχε φύγει ο ένας ή είχε έρθει ο άλλος κλπ. Με τα "αν" όμως μένουμε σε υποθέσεις, όχι δεδομένα. Εγώ λέω οτι ούτε με το Μάτος ούτε με τον Τσούμπα θα περνούσαμε την Κράσνονταρ. Κανείς δεν ξέρει, κανείς δεν θα μάθει. Πάει, τελείωσε, δεν το είχαν στο πρόγραμμα, μπορεί να έγιναν και λάθη, και σίγουρα δεν τα ξέρουμε όλα τα στοιχεία για να κρίνουμε.
Μπορεί με αυτό το ρόστερ να χτυπήσει τίτλο; Δεν νομίζω, αλλά θα φανεί στο χόρτο. Ας περιμένουμε και τους ελεύθερους, με ένα παίκτη για εμένα είσαι κομπλέ. Δεν στοχεύουν ανοικτά στον τίτλο; Δεκτόν, κατανοώ 500 λόγους. Να βγουν να το πουν; Ε, είπαμε, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Πάμε και ό,τι βγει. Εκεί που δεν δέχομαι συντηρητισμό είναι στους ομίλους EL. Εκεί πρέπει να περάσεις.
Τέλος, γκρίνιας το ανάγνωσμα. Επιθυμητή η γόνιμη κριτική, επιθυμητές οι έντονες απαιτήσεις, κατανοητό το πάθος του καθένα με τον ΠΑΟΚ και οτι τον πονά και θέλει το καλύτερο. Γόνιμη κριτική όμως δεν είναι να γράφεις 40 ποστ την ημέρα σε 2-3 νήματα και να λες συνέχεια το ίδιο. Αυτό είναι εμμονή.
Γόνιμη κριτική δεν είναι να παραπληροφορείς (διάβασα οτι χάσαμε τον Πέλκα επειδή δεν του δίναμε 200 πάνω στο συμβόλαιο και μπλα μπλα μπλα. Εάν αληθεύει οτι πήρε 1,4 από τη Φενέρ, είναι +200 στο συμβόλαιο; Εάν δεν είναι, τότε τι σκατά το γράφεις; Γιατί δημιουργείς κλίμα; Γιατί παραπληροφορείς;).
Γόνιμη κριτική δεν είναι να χλευάζεις, μειώνεις, βρίζεις, και κατηγορείς για τρυπήματα κλπ ανθρώπους που είτε εργάζονται για την ΠΑΕ και έχουν συνδεδεμένη την καριέρα τους με την πορεία της είτε έχουν δώσει όσα η οικογένεια. Γράφτηκε σχόλιο εδώ μέσα οτι δεν πήραμε παίκτη επειδή θα περίμενε να πληρωθεί, λες και ο Ιβάν είναι ο Νιαου. Εδώ μέσα! Για τον Ιβάν που έχει δώσει χρυσάφι σε ένα κάρο παίκτες. Για τον Ιβάν, που βρήκαμε τώρα τις νέες καραμέλες "λευκή πετσέτα" και "έκλεισε η κάνουλα", επειδή μάθαμε στα λούσα και στα 1,5μ συμβόλαιο. Ωραία, τα έδωσε, έφερε τίτλους, έφερε το πολυπόθητο πρωτάθλημα, τέρμα. Δεν γίνεται αλλο. Όποιος δεν το καταλαβαίνει το γιατί, μουτράκια.
Γόνιμη κριτική δεν είναι να απαξιώνεις και κοροιδεύεις παίκτες που θα φοράνε το Δικέφαλο στο στήθος πριν καν υπογράψουν, πόσω δε ενώ έχουν υπογράψει και αποτελούν μέλος της ομάδας. Βλέπει ο άλλος 1-2 βιντεάκια στο youtube και έγινε ειδικός. Ο αλλος κρίνει από το επίθετο ή από τα μούτρα. Ή από τα νούμερα, τα οποία όταν μας συμφέρει είναι πανάκεια, όταν δεν μας βοηθάνε να στηρίξουμε την άποψή μας που ΟΛΟΙ πρέπει να συμμεριστούν αλλιώς θα τη γράφω 50 φορές τη μέρα "για να πω να ξεσκάσω ρε αδερφέ", τα παραβλέπουμε.
Οκ, υπάρχουν οι αισιόδοξοι και οι απαισιόδοξοι. Οι χαλαροί και οι τσίτα. Οι έχοντες χρόνο να ποστάρουν όλη μέρα εδώ και αυτοί που μόνο διαβάζουν. Όλοι ΠΑΟΚ είμαστε (ή μάλλον σχεδόν όλοι γιατί κάνει μπαμ οτι έχουμε και αλλόρθησκα τρολ εδώ μέσα ή άτομα που νομίζουν οτι είναι ΠΑΟΚ, γιατί η συμπεριφορά τους μόνο ΠΑΟΚ δεν είναι) και όλοι την ομάδα πονάμε. Άλλο όμως η εμμονή, άλλο το αέναο σπαμάρισμα. Πια έχουμε καταντήσει να γίνεται πλύση εγκεφάλου σε κάποια θέματα από συγκεκριμένα άτομα στο βωμό της ελευθερίας λόγου. Να θεωρείται μια υποψία, δεδομένο ή μια προσωπική άποψη, θέσφατο και αλάθητο.
Σόρρυ για το σεντόνι. Εγώ ό,τι είπα, είπα, δεν θα γκρινιάξω άλλο. Η δουλειά μου ως οπαδός είναι να στηρίξω πέρα από λογική ή προσωπικές συμπάθειες ή συναισθήματα, είτε παίζει ο Μέσι είτε ο Φούφουτος. Και να πιστεύω το αδύνατο για αυτή την ομάδα. Γιατί εγώ έτσι την αγαπάω, όχι βγάζοντας όλα τα άχτια μου πάνω της.
Τώρα που τελείωσε το πανηγύρι καταθέτω μια πληροφορία που είχα την περίοδο που έφευγε ο Ακπομ κ καλά μέσα από την ομάδα. Ήμασταν λέει πολύ κοντά με ‘επιθετικό’ απο Ουκρανία μεριά, έτοιμος για υπογραφή με το στύλο στο χέρι.
Έτσι από περιέργεια, είχε πιάσει το ραντάρ κάποιου κάτι τέτοιο;
Δεν έγραψα τίποτα εδώ, γιατί ήταν ψιλό χαλασμένο τηλέφωνο η φάση.
black_star_ninja έγραψε:ΚΖιφκοβιτς δεν είχαμε, ο σβαμπ παίζει καλύτερα απο Μαουρισιο και ο τσολακ κλήθηκε σε μια εθνική που εχει σεντερ φορ Μαντζουκιτς και Καλινιτς.
Κατανοώ την ουσία του ποστ και ναι, Ζιφκοβιτς δεν είχαμε, αλλά ο Σβαμπ έχει κάνει ούτε 10 ματς, πολύ μικρό ποσοστό για να κριθεί αν παίζει καλύτερα απ τον Μάου κι ο Τσόλα δεν κλήθηκε στην Κροατία επειδή έπαιξε 2 ματς με τον ΠΑΟΚ, εξαργύρωσε την καλή του χρονιά.
Συμφωνω σε οσα γραφεις. Οντως ειναι μικρο το δειγμα του Σβαμπ. Απο την αλλη σκεφτομαι οτι με Μαουρισιο, περιμεναμε 1-2 μηνες να στρωσει στην αρχη της χρονιας και αλλον 1-2 μηνες να στρωσει μετα απο καθε τραυματισμο (τυχαια ή οχι και τις 3 χρονιες που επαιξε καπου τραυματιζοταν, αλλοτε πολυ αλλοτε παλι λιγοτερο). Ειμαι σιγουρος οτι υπηρχαν πολλοι συνοπαδοι που δεν ηθελαν Μαουρισιο, οπως ειμαι σιγουρος οτι θα υπαρχουν πολλοι που δε θα τους αρεσει ο Σβαμπ.
Αναφορικα με τον Τσολακ, μπορει να μην παιξει μπορει και να παιξει. Στο χορταρι θα τον κρινουμε οπως και τους υπολοιπους. Σιγουρα εχει χαρακτηριστικα κλασικου φορ (που δεν ειχαμε) και περγαμηνες (απο την προηγουμενη χρονια, οπως αναφερεις). Οποιον και να παιρναμε αυτα τα δυο θελαμε (χαρακτηριστικα και περγαμηνες). Προφανως δεν μπορουσαμε να παρουμε Καλινιτς, ετσι δεν ειναι; Οσο λιγοτερες οι περγαμηνες τοσο μεγαλυτερο το ρισκο υποθετω.