mrpink έγραψε:Όντως τα λέει ωραία ο επιστήμονας, αλλά κάπως εξιδανικευμένα. Διαφωνώ μόνο σε τρία σημεία.
α) Αυτό με τους παίκτες απ' τις ακαδημίες δεν το κάνει ούτε η Μπάρτσα. Είναι φύσει αδύνατον να το κάνει μια ομάδα. Ίσως είναι και οικονομικά ασύμφορο μερικές φορές.
β) Οι λέξεις "ελληνικό", "πρωτάθλημα" και "υγιές" απαρτίζουν ένα απ' τα συντομότερα ανέκδοτα, άρα για μένα οι τίτλοι δεν είναι κριτήριο. Η ομάδα του Σάντος δεν πήρε τίτλο, έπαιζε λιγότερο θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά την αγάπησα πολύ περισσότερο απ' την ομάδα του Μπάγεβιτς.
γ) Δεν θέλω ούτε Καρέλη ούτε Κουρέλη. Δεν μπορώ άλλο τα άτεχνα, φιλότιμα, κοντά ή ημίψηλα γοριλάκια. Απ' τον Άρνεσεν περιμένω παίκτες με ταχύτητα στη σκέψη, κι όχι στο σώμα.
Σε όλα τ' άλλα συμφωνώ απόλυτα!
Σε ευχαριστώ mrpink για τα καλα σου λογια. Θα σου δωσω καποιες διευκρινίσεις για τα 3 σημεία που παραθέτεις και νομιζω οτι θα συμφωνήσουμε και σε αυτα. Οχι ντε και καλα γιατι πρεπει αλλα γιατι μου αρέσει να κανουμε διάλογο για τον Παοκ που ονειρεύομαστε.
α) Κοιταξε νομίζω οτι η Μπαρτσελονα δεν μπορει να το κανει αυτο γιατι οι στοχοι της ειναι πολυ υψηλοί και δεν χωράνε στην 20αδα της παιχτες απλα καλοί, χρειαζεται 20 παικτες παγοσμίου κλασεως (αδυνατο να βγουν απο μια ακαδημία, έστω και της Μπαρτσελονα). Στην περιπτωση όμως του Παοκ νομίζω οτι μπορουμε να ανεχτούμε να αποτελειται ο κορμός μας (9-10 παιχτες) απο παιδια της ακαδημίας μας. Θελουμε ενα στοχο 1-2 παιχτες κάθε χρονο να ανεβαινουν και να είναι εξελιξημοι. Με τις ακαδημιες μας (που δεν ειναι ακομα οπως θέλει Ιβαν) εως τώρα μπορώ να σου βγάλω μια 8αδα (οχι απαραιτητα ολοι βασικοί) απεναντι στην Καλονη και Κερκυρα--Κιτσιου, Σταφυλιδης, Τσαλδαρης, Πέλκας, Πόζογλου, Σαββιδης, Κουλούρης, Αθανασιαδης και μπορω να σου βάλω και αλλους 2-3 που πηραμε μικρους απο αλλες ομαδες. Πιστεύω με σωστούς προπονητές (εχουμε), τεχνικο διευθυντη (εχουμε) και την επενδηση (νομιζω καπου στα 60 εκ) που θέλει να κανει ο Ιβαν το να αποτελειται ο κορμός του Παοκ απο τις Ακαδημίες δεν είναι ανέφικτος. Για μένα προσωπικά αυτη ειναι η ταυτότητα που αναζητουμε όλοι, εναν Παοκ δικό μας και οχι ο Παοκ των καραβιών-παιχτών κάθε χρόνο. (Τι νιώθουν οι γαυροι απο Ολυμπιακό τα τελευταια χρονια?)
β) Συμφωνώ εδω. (Μέχρι να καθαρίσει και να παιζεται 50-50 εχουμε). Αλλα εμένα προσωπικά δεν με χαλανε τα ευρωπαικά ταξίδια και βράδια του Παοκ. Δωσε μου ευρωπαικές πορείες και ας τερματιζω 5ος που λεει ο λόγος. Να πω την αμαρτία μου δεν με χαλαει που βλεπω ευρωπαικό Παοκ μεσα στον Ιουλιο
γ)

Σωστός οχι αλλες ντουλάπες. Τον καρέλη τον ανεφερα ως παραδειγμα υπεραξίας και οχι ως παραδειγμα ποδοσφαιρικου ταλέντου. Πιστευω εις ένα Πάοκ, τούρμπον πυραυλοκίνητον...