Που μένετε αδέρφια?? (πείτε την/το πόλη/χωριό σας)
Re: Που μένετε αδέρφια?? (πείτε την/το πόλη/χωριό σας)
Ποτέ δεν την συμπάθησα την Ολλανδία -ούτε τους Ολλανδούς- αν και εχω πάει αρκετές φορές για διαφορετικούς λόγους σε πολλες πόλεις. Θεωρώ ότι οι Ολλανδοι είναι συνένωση των ασχημων χαρακτηριστικών των Βρετανών και των Γερμανών.
Επίσης, είναι κακοι εργοδότες, υπουλοι και φιλοχρηματοι. Η ιστορία αυτό έχει δείξει!
Προφανώς, υπάρχουν πολεις που μου αρέσουν.
Αν πρότεινα σε κάποιον που να πάει να ζήσει θα του έλεγα, με τίποτα στο Amsterdam ή Eindhoven. Επίσης, μακριά από Groningen, Breda και Tilburg.
Μαλλον προς Utrecht, Maastricht, και ίσως Leiden και Den Haag.
Η Utrecht την Άνοιξη, είναι όνειρο... Η Hague έχει όλο αυτό το πολιτικό περιβάλλον που μου αρέσει. Στο Rotterdam μπορεί να εμενα αν είμαι μόνος και ελεύθερος, αλλα σε λιμάνι δεν θα ήθελα να είμαι με οικογένεια και να μεγαλώνω παιδιά, και επίσης δεν θεωρείται όμορφη πόλη. Την ίδια άποψη εχω για Αμβέρσα και Αμβούργο, δεν είναι πολεις να βρίσκεσαι με οικογενεια. Στο Delft επισης δεν θα εμενα, εμπορικό κέντρο με ιστορία, αλλα επειδή ήταν μια από τις βάσεις της Dutch East India Company, μακρια!
Επίσης, είναι κακοι εργοδότες, υπουλοι και φιλοχρηματοι. Η ιστορία αυτό έχει δείξει!
Αν πρότεινα σε κάποιον που να πάει να ζήσει θα του έλεγα, με τίποτα στο Amsterdam ή Eindhoven. Επίσης, μακριά από Groningen, Breda και Tilburg.
Η Utrecht την Άνοιξη, είναι όνειρο... Η Hague έχει όλο αυτό το πολιτικό περιβάλλον που μου αρέσει. Στο Rotterdam μπορεί να εμενα αν είμαι μόνος και ελεύθερος, αλλα σε λιμάνι δεν θα ήθελα να είμαι με οικογένεια και να μεγαλώνω παιδιά, και επίσης δεν θεωρείται όμορφη πόλη. Την ίδια άποψη εχω για Αμβέρσα και Αμβούργο, δεν είναι πολεις να βρίσκεσαι με οικογενεια. Στο Delft επισης δεν θα εμενα, εμπορικό κέντρο με ιστορία, αλλα επειδή ήταν μια από τις βάσεις της Dutch East India Company, μακρια!
- Maurice_Escargot
@Barka απο Αμβερσα εαν ξαναπας, μην διστασεις να επισκεφτεις ενα εξαιρετικο καφε, το Me and My Monkey.
@Merkelidi, αν και εν γενει με βρισκεις συμφωνο με το υφος σου προς ο,τι τι Ολλανδικο, θα πω πως προς το μισθολογικο εχω διαπιστωσει οτι εαν εισαι καλος στα negotiation skills και με δυνατο self-esteem, θα εχεις και την δικαιη ανταποδοση.
Ως προς την ποιοτητα ζωης σε γενικοτερο πλαισιο, Zuid-Holland, προφανως με εξαιρεση το Αμστερνταμ. Το Ροτερνταμ εχει μια αλλη αισθηση σε συγκριση με την περιοχη αυτη λογω του λιμανιου αλλα ειναι πολυ καλη πολη σε αλλα θεματα. Η Ουτρεχτη με την Χαγη εχουν να δωσουν παρα πολλα σε οικογενειες - εγω προσωπικα με οικογενεια βολιδοσκοπω Χαγη-Λαιντεν με πολυ καλες συνθηκες, το δευτερο θα γινει σε λιγο το δευτερο Χααρλεμ απο τους τοσους high skilled expats που ερχονται.
@Merkelidi, αν και εν γενει με βρισκεις συμφωνο με το υφος σου προς ο,τι τι Ολλανδικο, θα πω πως προς το μισθολογικο εχω διαπιστωσει οτι εαν εισαι καλος στα negotiation skills και με δυνατο self-esteem, θα εχεις και την δικαιη ανταποδοση.
Ως προς την ποιοτητα ζωης σε γενικοτερο πλαισιο, Zuid-Holland, προφανως με εξαιρεση το Αμστερνταμ. Το Ροτερνταμ εχει μια αλλη αισθηση σε συγκριση με την περιοχη αυτη λογω του λιμανιου αλλα ειναι πολυ καλη πολη σε αλλα θεματα. Η Ουτρεχτη με την Χαγη εχουν να δωσουν παρα πολλα σε οικογενειες - εγω προσωπικα με οικογενεια βολιδοσκοπω Χαγη-Λαιντεν με πολυ καλες συνθηκες, το δευτερο θα γινει σε λιγο το δευτερο Χααρλεμ απο τους τοσους high skilled expats που ερχονται.
- Amsterdamer_87
Φιλε μαλλον δεν εχεις ιδεα απο Ολλανδια και το τι εστι Ολλανδια και Sociale Dienst..AngelosMerkelidis91 έγραψε:Ποτέ δεν την συμπάθησα την Ολλανδία -ούτε τους Ολλανδούς- αν και εχω πάει αρκετές φορές για διαφορετικούς λόγους σε πολλες πόλεις. Θεωρώ ότι οι Ολλανδοι είναι συνένωση των ασχημων χαρακτηριστικών των Βρετανών και των Γερμανών.
Οσο για το Αμστερνταμ ειναι μια απο τις καλυτερες και πιο ομορφες πολεις του κοσμου και νιωθω πραγματικα τυχερος που περασα εδω τα νιατα μου και δεν βρεθηκα σε καμμια ξενερωτη Γερμανια να μουχλιαζω..
- Μπαρκαρούτσος
Το Amsterdam, ωστόσο, έχει πάρα, πάρα, πάρα πολύ κόσμο. Ειδικά στο κέντρο. Εκατό συγγνώμες για να σκουντιέσαι και να διασχίζεις τα πεζοδρόμια.
Δεν έγραψα πουθενα ότι στην Γερμανία είναι καλύτερα! Μα πουθενα!
Δεν ξέρω γιατί το εγραψες!
Αν το έγραψες επειδή έγραψα ότι εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα (Γερμανία), και πιστεύεις ότι θα στεναχωρήθω που λες την Γερμανια χάλια, είσαι γελασμένος!
Μου είναι εντελώς αδιάφορη η ζωή στην Γερμανία & οι Γερμανοί! Το 70% της χώρας τους θεωρώ πρόβατα

Αν το έγραψες επειδή έγραψα ότι εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα (Γερμανία), και πιστεύεις ότι θα στεναχωρήθω που λες την Γερμανια χάλια, είσαι γελασμένος!
Μου είναι εντελώς αδιάφορη η ζωή στην Γερμανία & οι Γερμανοί! Το 70% της χώρας τους θεωρώ πρόβατα

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Ο παππούς σου ήταν Ανατολικογερμανός ή Δυτικογερμανός;AngelosMerkelidis91 έγραψε:Ωραίο θέμα.
Δεν ξέρω ποια θεωρείται η πόλη μου ή το χωριό μου.
Γεννήθηκα στη Λειψία στις αρχές των 90s. Όταν δεν υπήρχε τοίχος, αλλα υπήρχε ένας νοητός διαχωρισμός στους πολίτες αυτής της χώρας.
Βασικά ο ένας μου παππούς ήταν Σερραίος, ο αλλος Γερμανός. Η μια μου γιαγιά από την Κόρινθο, η άλλη από Σερρες και αυτή, αλλά είχε μεγαλώσει στο Κιλκίς και έζησε καποια χρόνια στη Θεσσαλονίκη... Δεν ξερω πως όλα αυτά συνδυαστηκαν![]()
Ο μπαμπάς μου γεννήθηκε στα τέλη των 50ς σε χώρα της ΕΣΣΔ, αλλα έφυγε 10 χρόνων για την Γερμανία, και ζούσε τα καλοκαίρια στην Ελλάδα. Η μαμά μου γεννήθηκε στα μέσα των 60ς σε μια μικρή πόλη της Ιταλίας.
Εγω έζησα μέχρι τα 18 σε Λειψία, Αμβούργο και Βερολίνο, και περνούσα μεγάλα διαστήματα στη Ρώμη.
Από τα 21 που τελείωσα το Πανεπιστήμιο, και που δεν έχω ζήσει.
- Ιαπωνία, Ιράν, Ισπανια, Γαλλία, Μαρόκο, Νότια Αφρική, Κίνα (για αρκετά έτη). Μέχρι την πανδημία, δεν περνουσα πάνω από 20 ημέρες στην Ελλαδα. Τα τελευταία 4 χρονια ζω περίπου 240/365 ημερες, εξαιτίας της κατάστασης με πανδημια κλπ. Αλλά κανονικά max 30 ημέρες
Είχα φτάσει κάποτε να πηγαίνω αεροδρόμιο και να μην ξερω που πρέπει να πάω.
Κάθε πρωί όπου και να βρίσκομαι, τα νέα της Ελλάδας τσεκάρω.
Αγαπημένη πόλη: Βιέννη
Δουλεύω για ιδιωτική εταιρεία!!!!
Όταν γεννήθηκε δεν υπήρχε Δυτική και Ανατολική Γερμανία. Όταν πέθανε δεν υπήρχε καν τοίχος. Γεννήθηκε ως Γερμανός, πεθανε ως Γερμανός
Καλή η τρίπλα αλλά δεν πέτυχε.
Επί Ψυχρού Πολέμου, ζούσε στην Ανατολική ή στη Δυτική Γερμανία;

Επί Ψυχρού Πολέμου, ζούσε στην Ανατολική ή στη Δυτική Γερμανία;
Πφφφφ Δυτικός βρε. Από το άλλο σοϊ ήταν Κουμουνιστες, απ της μαμάς ήταν Σοσιαλιστές (κ Καπιταλιστες κ φιλοΕυρωπαϊστες), γιαυτό και εγώ δεν ξέρω τι είμαι
SPD + Die Linke (με την πολιτική έννοια οχι του κόμματος) ηταν το σοϊ, κ εγώ τις πιο πολλές φορές το έχω ρίξει το βόλι CDU/CSU, γαμησετα σ λέω.
Σε ψυχολόγο θα με καταντήσουν αυτοί.
Δεν απαντάω σε άλλο προσωπικό. Που μένετε αδέρφια είναι η επικεφαλίδα, οχι γράψτε το Πιστοποιητικό Γεννησεως. Παντως, μου λείπει η Μερκελ βρε φίλε, μακάρι να γύρναγε μεταξύ μας, ο άλλος πολύ βαρετός,
Εννοω σαν απλος ψηφοφόρος!

SPD + Die Linke (με την πολιτική έννοια οχι του κόμματος) ηταν το σοϊ, κ εγώ τις πιο πολλές φορές το έχω ρίξει το βόλι CDU/CSU, γαμησετα σ λέω.
Σε ψυχολόγο θα με καταντήσουν αυτοί.

Δεν απαντάω σε άλλο προσωπικό. Που μένετε αδέρφια είναι η επικεφαλίδα, οχι γράψτε το Πιστοποιητικό Γεννησεως. Παντως, μου λείπει η Μερκελ βρε φίλε, μακάρι να γύρναγε μεταξύ μας, ο άλλος πολύ βαρετός,
Maurice_Escargot έγραψε:
Αγαπημενες πολεις πολλες - Αμβέρσα για την νυχτερινη ζωη και την κουλτουρα, Μπριζ για την Χριστουγεννιατικη αγορά, Βορεια Ιταλια και Σλοβενια για σκι, Roquebrune-Cap-Martin για καλοκαιρι, Βιεννη που ειναι διπλα μου για το ο,τιδηποτε, Λαιντεν Ολλανδιας (οπου και ζουσα) για ποιοτητα ζωης.
χαχα απιστευτο εχω περασει 3-4 καλοκαιρια στο menton , ειναι ενα εξαιρετικο μερος κι μου φερνει κορυφαιες αναμνησεις . ειχα μια αξεχαστη σχεση με μια ελληνιδα γεωλογο που δουλευε στην ευρυτερη περιοχη του ticino κι εμενε στο πανεμορφο lugano και τις αρεσε παρα πολυ η περιοχη .Εχουν περασει βεβαια αρκετα χρονια απο τοτε αλλα οταν ειχα πρωτοπαει ειχα παθει πλακα, παραδοξως δεν ηταν κι τοσο ακριβα οπως ειναι τωρα τα πραγματα στην ελβετια που πλεον εχουν ξεφυγει απο καθε αποψη.
Ωραίο όντως το Lugano, αν είσαι 60+ και θες να τους γράψεις όλους και όλα στα @@ σου, ειναι ιδανικό μέρος! Για απόλυτη ησυχία και ηρεμία!
Δεν απαντάς σε άλλο προσωπικό, αλλά μας έχεις αραδιάσει πόσα προσωπικά από μόνος σου!AngelosMerkelidis91 έγραψε:Πφφφφ Δυτικός βρε. Από το άλλο σοϊ ήταν Κουμουνιστες, απ της μαμάς ήταν Σοσιαλιστές (κ Καπιταλιστες κ φιλοΕυρωπαϊστες), γιαυτό και εγώ δεν ξέρω τι είμαι![]()
Σε ψυχολόγο θα με καταντήσουν αυτοί.![]()
Και για πες! Τι δουλειά έκανε ο Δυτικογερμανός παππούς, 10 χρόνια και, στη Ρωσία επί Ψυχρού; Διπλωμάτης;
- Amsterdamer_87
Εμας παντως δεν μας λειπει καθολου το φασισταριο,η κορη του Χιτλερ,ουτε το φιλαρακι της ο νεοναζι ο Σοιμπλε..AngelosMerkelidis91 έγραψε:Παντως, μου λείπει η Μερκελ βρε φίλε, μακάρι να γύρναγε μεταξύ μας, ο άλλος πολύ βαρετός,
Τα έχεις μπερδέψει. Δες τι εγραψα 12 Οκτ στο ίδιο θέμα!
ΔυτικοΓερμανος παππούς + Πελλοπονησια Γιαγιά που ζούσε Ιταλία = Μαμά mid 60s
Σερραιος Παππους που έφυγε για ΕΣΣΔ + Σερραια Γιαγια που έφυγε επισης ΕΣΣΔ και μετά πήγαν Γερμανια = Μπαμπάς. Πήγαν λίγο έξω από Λειψία στο Halle/Saale
Οι πρώτοι ηταν με τον "Ανδρεα", οι δεύτεροι με τον Φλωράκη! Πόσο πιο κατανοητά. Βρε εσύ miles, αντί πόσταρε καμια ρόκια και μην με πιέζεις
Απλά να αναφέρω ότι η γιαγια μ από την Πελοποννήσο ηταν μια απλή εργαζόμενη εργάτρια, τιποτα παραπάνω!
ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΝΤΩ
ΔυτικοΓερμανος παππούς + Πελλοπονησια Γιαγιά που ζούσε Ιταλία = Μαμά mid 60s
Σερραιος Παππους που έφυγε για ΕΣΣΔ + Σερραια Γιαγια που έφυγε επισης ΕΣΣΔ και μετά πήγαν Γερμανια = Μπαμπάς. Πήγαν λίγο έξω από Λειψία στο Halle/Saale
Οι πρώτοι ηταν με τον "Ανδρεα", οι δεύτεροι με τον Φλωράκη! Πόσο πιο κατανοητά. Βρε εσύ miles, αντί πόσταρε καμια ρόκια και μην με πιέζεις
Απλά να αναφέρω ότι η γιαγια μ από την Πελοποννήσο ηταν μια απλή εργαζόμενη εργάτρια, τιποτα παραπάνω!
ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΝΤΩ
Δεν τα ξέρεις καλά!Amsterdamer_87 έγραψε:Εμας παντως δεν μας λειπει καθολου το φασισταριο,η κορη του Χιτλερ,ουτε το φιλαρακι της ο νεοναζι ο Σοιμπλε..AngelosMerkelidis91 έγραψε:Παντως, μου λείπει η Μερκελ βρε φίλε, μακάρι να γύρναγε μεταξύ μας, ο άλλος πολύ βαρετός,