Ο Ζαγοράκης συναντήθηκε με Βρύζα και Κονσεϊσάο μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο, αλλά άκρη δεν βγήκε…
Ο Θόδωρος Ζαγοράκης, όπως αναφέρει και η επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ, δεν έχει αποφασίσει ακόμα οριστικά εάν θα επιστρέψει στην διοίκηση του ΠΑΟΚ. Συναντήθηκε προχθές το βράδυ, μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο στη Τούμπα, με τον Ζήση Βρύζα και τον Σέρζιο Κονσεϊσάο, αλλά άκρη δεν βγήκε… Δεν πάρθηκε καμία οριστική απόφαση.
Έτσι επειδή η αίτηση για την σημερινή διοίκηση είχε κατατεθεί στο Πρωτοδικείο στις 8 του περασμένου Ιουλίου και η απόφαση εκδόθηκε στις 20 Ιουλίου, βρέθηκε μια φόρμουλα και πήρε «παράταση» μέχρι τις 20 Ιανουαρίου η κατάθεση των ονομάτων στο Πρωτοδικείο για την νέα Προσωρινή διοίκηση. «Κέρδισαν», δηλαδή, χρόνο, ΠΑΕ και Ερασιτέχνης, άλλες 12 μέρες για να αποφασίσει τι θα κάνει ο Ζαγοράκης.
Ο Βρύζας, όπως είναι ευκολονόητο και το έχουμε ξαναγράψει, θεωρεί τον εαυτό του θιγμένο από το πήγαινε – έλα του Ζαγοράκη, αλλά για ευνόητους λόγους δεν βγαίνει τίποτα προς τα έξω. «Εγώ θέλω να παραμείνω στην προεδρία, έκανα τον προγραμματισμό μου για την ομάδα, αλλά για να μην φανεί ότι διασπώ την προσπάθεια, θα μείνω και ως αντιπρόεδρος» φέρεται να είπε στον Ζαγοράκη, κατά την διάρκεια της προχθεσινής συνάντησής τους.
Είναι λογικό να νιώθει ενοχλημένος ο Βρύζας. Πάρτε για παράδειγμα ό,τι έχετε μια δουλειά με έναν αδελφικό σας φίλο. Κάποια στιγμή όταν η δουλειά δεν πάει καλά, αυτός σας λέει, κουράστηκα, έχω πρόβλημα, φεύγω. Εσύ το παίρνεις το ρίσκο και αναλαμβάνεις την δουλειά μόνος. Μετά βλέπεις, ότι παρότι έφυγε, «μπλέκεται» στα πόδια σου και όχι μόνο αυτό, αλλά μετά από κανένα δυο μήνες, όταν με κόπο έχεις στρώσει την δουλειά, σου ζητάει να επιστρέψει και να ξαναγίνεις «νούμερο δύο». Και αδελφικός σου φίλος να ήταν θα παρεξηγιόσουν σίγουρα.
«Χρωστάει» εξηγήσεις στον κόσμο
Ο Βρύζας πήρε την «καυτή πατάτα» τον Οκτώβριο, έκανε τον προγραμματισμό του, έπεισε τον Κονσεϊσάο να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να γίνει τεχνικός διευθυντής και ξαφνικά του μετά από δυο μήνες του λέει ο Ζαγοράκης ότι θέλει να γυρίσει για κάποιους λόγους, που πρέπει να μάθει ο κόσμος, όπως και τους λόγους για τους οποίους έφυγε, το οποίο υποσχέθηκε, τότε, ότι θα κάνει.
Για την αποχώρηση μπορεί να επικαλεσθεί προσωπικούς λόγους οι οποίοι ξεπεράστηκαν, αλλά για την επιστροφή του, θα είναι κενό περιεχομένου το επιχείρημα της αγάπης του για τον ΠΑΟΚ, αφού επιστρέφεις στην ομάδα σου για να την βοηθήσεις όταν δεν πάει καλά. Και ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν πάει καλά, αλλά πάει και καλύτερα. Τον Οκτώβριο που έφυγε ήταν δέκατος στην βαθμολογία και τώρα είναι τρίτος, σε απόσταση πέντε βαθμών από την κορυφή, χωρίς γκρίνια και εντάσεις στην κερκίδα και με τον κόσμο να έχει αποδεχτεί πλήρως τον Φερνάντο Σάντος.
Χωρίς αντικείμενο ουσιαστικά ο Βρύζας
Ο Σέρζιο Κονσεϊσάο ήταν παρών στην συνάντηση Ζαγοράκη, Βρύζα, μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο, γιατί εάν επιστρέψει ο Ζαγοράκης, υπάρχει και θέμα αρμοδιοτήτων. Ο Ζαγοράκης θα είναι πρόεδρος, ο Ηλίας Βιολίδης διευθύνων σύμβουλος, ο Κονσεϊσάο τεχνικός διευθυντής και ο Βρύζας αντιπρόεδρος. Δηλαδή… τίποτα. Ο Ζαγοράκης θα έχει τον τελευταίο λόγο για τα διοικητικά και το αγωνιστικό κομμάτι, όπως όταν ήταν πρόεδρος, ο Βιολίδης για τα θέματα της ΠΑΕ με δικαίωμα υπογραφής μαζί με τον πρόεδρο, ο Κονσεϊσάο για τα τεχνικά ζητήματα και τις μεταγραφές και ο Βρύζας θα παριστάνει την «γλάστρα», αφού δεν θα έχει ούτε καν δικαίωμα υπογραφής. Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Βρύζας δεν θα έχει αντικείμενο. Δεν είναι κυβέρνηση ο ΠΑΟΚ για να έχει και αντιπρόεδρο με συντονιστικό ρόλο. Ο Κονσεϊσάο, πάντως, επειδή είναι υπεράνω, δεν τον νοιάζει ακόμα και στην περίπτωση που χρειασθεί να χάσει την θέση του.
Τα «ζυγίζει» όλα ο Ζαγοράκης
Η ουσία είναι ότι ο Ζαγοράκης είναι ακόμα αναποφάσιστος. Παίρνει «κλίμα» από τον κόσμο, σκέφτεται τις συνέπειες μιας επιστροφής του και τα «ζυγίζει όλα». Και την ενόχληση του Βρύζα και την ουδέτερη αντίδραση του κόσμου στο άκουσμα της επιστροφής του και τις δικές του αντοχές του, τις οποίες δοκίμασε έντονα κατά την διάρκεια της προηγούμενης θητείας του στην προεδρία.
Έχει ακόμα 12 μέρες να αποφασίσει. Καθαρά στο δικό του χέρι είναι να γυρίσει ή όχι.
Σ. ΓΚΙΝΑΣ
http://www.athlitiki.gr/vortal/content/ ... 4/lang,el/
υπηρχε στο τοπικ των μμε, το βαζω και εδω ετσι για να υπαρχει.
παντως πραγματικα ειμαι ανυσηχος για τις διοικητικες εξελιξεις.
ελπιζω ο θεος να τους φωτισει να μην χαλασουν μονοι τους αυτο που ξεκινησαν.
γιατι αλλος τροπος δεν υπαρχει. δεν μπορει να μας τρυπησει κανενας βαζελος αν δεν βγαλουμε μονοι μας τα ματια μας.
ΥΓ ναγκμπε φτανει πια με το σπορτονιο φιλε μου. εργολαβια το πηρες? (η ερωτηση ειναι ρητορικη)