Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
NikLiverpool έγραψε:Βρε gika πασά μου καταλαβαίνουμε αυτό που λες.
Αλλά όταν ο ίδιος ο Σαββίδης λέει ότι στόχος του ΠΑΟΚ είναι η απόλυτη αυτάρκεια πες μου τι κάνουμε.
Βάζουμε πρώτα τις βάσεις έτσι ώστε όταν θα ξεκινήσει το σχέδιο " αυτάρκεια " ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει μικρότερο μπάτζετ από τον ρουλη.
Επένδυσε και αλλά στις ακαδημίες,επένδυσε και αλλά στο τμήμα σκάουτινγκ και μην περιμένεις τα έτοιμα ριπορτς και όταν τα έσοδα θα σταθεροποιηθουν σε ένα επίπεδο κοντά στα 50 εκατοντάδες τότε μπορούμε να μιλάμε για αυτάρκεια.
Οτιδήποτε άλλο μόνο κακό στην εικόνα του Ιβάν κάνει και ειδικά φέτος στην τελευταία χρονια στην Τούμπα
Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες.
Ακαδημίες έχει γίνει ήδη μια μεγάλη επένδυση και τους καρπούς νομίζω τους βλέπουμε ήδη. Έχουμε ήδη παιδιά που διακρίνονται απο τις ακαδημίες και έρχονται και άλλα. Να είμαστε λίγο ρεαλιστές όμως. Αν περιμένουμε κάθε χρόνο 5-6 παίκτες απο τις ακαδημίες θα απογοητευτούμε. Αν περιμένουμε να είναι ενός επιπέδου.
Scouting όντως πρόβλημα. Πολλά θα κριθούν απο την φετινή χρονιά.
PS. To ότι το Budget είναι μικρότερο του ρούλη το στηρίζεις κάπου?
Ο Λουτσέσκου ανελαβε μια πανακριβη ομαδα το 2017 με στοχο το πρωτάθλημα μετά από 30+ χρονια, λογικό ως ενα βαθμο που αφησε την Ευρωπη σε 3η μοιρα γιατι υπηρχε τεραστια πιεση για πρωτάθλημα.
Προσωπικά δεν συμφωνούσα, αλλά το αποδέχθηκα γιατί δεν μπορούσε να περιμένει άλλη χρονιά ο τίτλος (λόγο χαρτινης).
Τωρα στην 2η θητεια του, ορθά μπήκε ως στοχος η Ευρωπαϊκή πορεία γιατί δεν μπορουμε να εχουμε 20-30εκ ζημιες καθε χρονο.
Το μόνο λάθος πέρσυ ήταν οι ισχυρισμοί περί πρωταθληματος και καποια non-paper περι μεταγραφών 20εκ για να μην υπαρξουν αντιδρασεις για Γκαρσία.
Θεωρώ φέτος ότι ο Λουτσέσκου οφείλει να βγαλει την ομαδα Ευρώπη, να κανει μια κάλη πορεία και στην Ελλάδα ιδανικά να καπαρώσει 2η θέση.
Οτιδήποτε άλλο θα είναι τεράστια αποτυχία για τον Λουτσέσκου και για την ομάδα.
Δεν μπορεις να εχεις βιωσιμότητα χωρις Ευρώπη, ιδίως 2 χρονιες.
Δεν εχει νοημα να παιρνεις παικτες με potential αν δεν μπορεις να τους βγαλεις στην Ευρωπαικη βιτρινα.
To project της ομάδας αυτήν την στιγμή έχει ένα όνομα, Αποεπένδυση. Αυτό σημαίνει για όσους γνωρίζουν έστω και ελάχιστα οικονομικά, ότι ο επενδυτής προσπαθεί να πάρει πίσω όσο το δυνατόν περισσότερα από τα χρήματα που έχει επενδύσει.
Τα τελευταία 3 χρόνια αυτό συμβαίνει συστηματικά. Πωλούνται όλοι οι παίκτες αξίας και στη θέση τους έρχονται «στοιχήματα», παίκτες πολύ μικρής αξίας που ίσως βγούν.
Τα περί ευρωπαϊκής διάκρισης και καθιέρωσης στην ελίτ και πρωταθλητισμού είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Δεν θα κατηγορήσω κανέναν Σαββίδη, αυτό θέλει, αυτό μπορεί, αυτό κάνει. Στο κάτω κάτω κουμάντο στην τσέπη του θα κάνει αυτός και κανένας άλλος.
Εγώ δεν είμαι Σαββίδης, φίλαθλος του ΠΑΟΚ είμαι τα τελευταία 50 χρόνια και ο ΠΑΟΚ με ενδιαφέρει. Θα θέσω όμως μερικά ερωτήματα:
- Είναι βιώσιμη η σημερινή κατάσταση της ομάδας;
- Υπάρχει σοβαρή προοπτική για πρωταθλητισμό και CHL;
- Η ομάδα την τελευταία 3ετία ανεβαίνει επίπεδα;
Η δική μου απάντηση στα παραπάνω είναι όχι.
Μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ που πρέπει να πρωταγωνιστεί οφείλει να δημιουργήσει συνθήκες αυτάρκειας για ένα budget που του δίνει την δυνατότητα να χτυπάει στα ίσια το πρωτάθλημα και τους ομίλους του CHL. Στόχος είναι η αυτάρκεια σε αυτό το επίπεδο. Δεν μπορεί να είναι ο στόχος να ρίξουμε τόσο το budget ώστε από τα τηλεοπτικά και τις όποιες εισπράξεις από την Ευρώπη να υπάρχει αυτάρκεια. Αυτός είναι ο ιδανικός στόχος μιας μικρομεσαίας ομάδας που έχει κάποιες εκλάμψεις. Αυτό όμως δεν είναι ΠΑΟΚ.
Πολλή θα ρωτήσουν και με μεγάλη δόση ειρωνείας και τι ακριβώς θα γίνει θα αγοράσεις εσύ τον ΠΑΟΚ; Όχι βέβαια, αλλά δεν θεωρώ ταμπού την συζήτηση για την επόμενη μέρα. Πιστεύω ότι αυτή η συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει, αυτό τουλάχιστον ακούω.
Πιστεύω ότι όλοι οι κύκλοι κάποτε ανοίγουν και κάποτε κλείνουν.
Είπαν ορισμένοι να βάλει δηλαδή πωλητήριο στην ομάδα; Ναι να βάλει, με προϋποθέσεις όμως. Εάν υπάρχει ο άνθρωπος που θα πάει την ομάδα πιο ψηλά τότε καλώς να ορίσει.
ΥΓ Μιλούν πολλοί για την Νέα Τούμπα, το νέο προπονητικό κέντρο κλπ., εγώ θα πω ότι αυτή τη στιγμή απέχουν πάρα μα πάρα πολύ.
Έχει κάνει κάποιος δημοσιογράφος πραγματικό ρεπορτάζ, πραγματική έρευνα για να δει που ακριβώς βρίσκονται αυτά; Γιατί η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή των ανακοινώσεων. Η μπάλα είναι επιτέλους μετά από πάρα πολλές καθυστερήσεις στο γήπεδο μας, αλλά…
Έχω ελάχιστες ελπίδες ότι θα δημοσιευθεί το κείμενο μου, αλλά τέλος πάντων έχω.
Φιλε εκ Γερμανιας, οσο κιαν συμφωνω απολυτα με την θεση σου σχετικα με τον προεδρο, δεν συμφωνω καθολου οτι εβαλες τον αρχηγο τον Κουρτιτς και τον Ολιβειρα στην ιδια προταση με τους αλλους. Εκει πιστευω οτι χανεις το δικιο σου. Οι τρεις αυτοι ειτε για τον ενα ειτε για τον αλλο λογο δεν καθονται (επιφυλαξεις εχω για Ολιβειρα αλλα ακομη δεν μπορω να βγαλω αποψη)
Είναι σαν ένα μαγαζί που κάποτε έτρωγες τα πιο νόστιμα και φρέσκα ψάρια. Ο ιδιοκτήτης έριξε την ποιότητα, κράτησε τις ίδιες τιμές.
Πηγές έφαγες, πλήρωσες πρώτη ποιότητα, σου σέρβιρε τρίτη ποιότητα. Σε Πρώτη φάση λες θα έτυχε ρε γαμωτο.
Πηγές ξανά, βλέπεις αισθητά λιγότερο κόσμο τρως ξανά φαγκρι Αφρικής, το πληρώνεις για ελληνικό....
Κάποια στιγμή βγάζεις κόκκινη κάρτα.
Η ευγνωμοσύνη στον Ιβάν θα υπάρχει πάντα ως ένας ιστορικός ηγέτης, αλλά η φθορά είναι δεδομένη.
Το μπάτζετ δεν είναι μικρο, γιατί διαβάζω περί Άρη βαζελου κ κούλας. Μόνο η Κούλα θα έχει 2 συμβόλαια του 1 εκατομμυρίου. Κ Άρης έχει ταβάνι 2-3 συμβόλαια του 700αρικου που δεν θα πληρώσει ποτέ και ο βαζελος επειδή ο Γιοβάνοβιτς θέλει ισορροπία σε όλα τα συμβόλαια δεν δίνει ούτε στους καλύτερους πάνω από 700.. γιατί τα έχουμε βάλει όλα σε ένα μπλέντερ και τα έχουμε κάνει αχταρμα
gmet έγραψε:To project της ομάδας αυτήν την στιγμή έχει ένα όνομα, Αποεπένδυση. Αυτό σημαίνει για όσους γνωρίζουν έστω και ελάχιστα οικονομικά, ότι ο επενδυτής προσπαθεί να πάρει πίσω όσο το δυνατόν περισσότερα από τα χρήματα που έχει επενδύσει.
Τα τελευταία 3 χρόνια αυτό συμβαίνει συστηματικά. Πωλούνται όλοι οι παίκτες αξίας και στη θέση τους έρχονται «στοιχήματα», παίκτες πολύ μικρής αξίας που ίσως βγούν.
Τα περί ευρωπαϊκής διάκρισης και καθιέρωσης στην ελίτ και πρωταθλητισμού είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Δεν θα κατηγορήσω κανέναν Σαββίδη, αυτό θέλει, αυτό μπορεί, αυτό κάνει. Στο κάτω κάτω κουμάντο στην τσέπη του θα κάνει αυτός και κανένας άλλος.
Εγώ δεν είμαι Σαββίδης, φίλαθλος του ΠΑΟΚ είμαι τα τελευταία 50 χρόνια και ο ΠΑΟΚ με ενδιαφέρει. Θα θέσω όμως μερικά ερωτήματα:
Μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ που πρέπει να πρωταγωνιστεί οφείλει να δημιουργήσει συνθήκες αυτάρκειας για ένα budget που του δίνει την δυνατότητα να χτυπάει στα ίσια το πρωτάθλημα και τους ομίλους του CHL. Στόχος είναι η αυτάρκεια σε αυτό το επίπεδο. Δεν μπορεί να είναι ο στόχος να ρίξουμε τόσο το budget ώστε από τα τηλεοπτικά και τις όποιες εισπράξεις από την Ευρώπη να υπάρχει αυτάρκεια. Αυτός είναι ο ιδανικός στόχος μιας μικρομεσαίας ομάδας που έχει κάποιες εκλάμψεις. Αυτό όμως δεν είναι ΠΑΟΚ.
Πολλή θα ρωτήσουν και με μεγάλη δόση ειρωνείας και τι ακριβώς θα γίνει θα αγοράσεις εσύ τον ΠΑΟΚ; Όχι βέβαια, αλλά δεν θεωρώ ταμπού την συζήτηση για την επόμενη μέρα. Πιστεύω ότι αυτή η συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει, αυτό τουλάχιστον ακούω.
Είπαν ορισμένοι να βάλει δηλαδή πωλητήριο στην ομάδα; Ναι να βάλει, με προϋποθέσεις όμως. Εάν υπάρχει ο άνθρωπος που θα πάει την ομάδα πιο ψηλά τότε καλώς να ορίσει.
ΥΓ Μιλούν πολλοί για την Νέα Τούμπα, το νέο προπονητικό κέντρο κλπ., εγώ θα πω ότι αυτή τη στιγμή απέχουν πάρα μα πάρα πολύ.
Έχει κάνει κάποιος δημοσιογράφος πραγματικό ρεπορτάζ, πραγματική έρευνα για να δει που ακριβώς βρίσκονται αυτά; Γιατί η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή των ανακοινώσεων. Η μπάλα είναι επιτέλους μετά από πάρα πολλές καθυστερήσεις στο γήπεδο μας, αλλά…
Ολα καλα και σεβαστη η αποψη σου.Μια απορια μονο,λες στο τελος οτι ολα αυτα απεχουν πολυ και κανεις δεν εχει κανει πραγματικη ερευνα,εσυ απο που ξερεις με σιγουρια το ποσο απεχουν ?(το λεω γιατι μιλας σαν να τα ξερεις απο μεσα).
kos έγραψε:Είναι σαν ένα μαγαζί που κάποτε έτρωγες τα πιο νόστιμα και φρέσκα ψάρια. Ο ιδιοκτήτης έριξε την ποιότητα, κράτησε τις ίδιες τιμές.
Πηγές έφαγες, πλήρωσες πρώτη ποιότητα, σου σέρβιρε τρίτη ποιότητα. Σε Πρώτη φάση λες θα έτυχε ρε γαμωτο.
Πηγές ξανά, βλέπεις αισθητά λιγότερο κόσμο τρως ξανά φαγκρι Αφρικής, το πληρώνεις για ελληνικό....
Κάποια στιγμή βγάζεις κόκκινη κάρτα.
Η ευγνωμοσύνη στον Ιβάν θα υπάρχει πάντα ως ένας ιστορικός ηγέτης, αλλά η φθορά είναι δεδομένη.
Αν και ο ρόλος σου είναι πάνω κάτω γνωστός γιατί κι εσυ εμφανίζεσαι σαν τον άλλον τον και καλά οικονομολόγο, μόνο όταν νομίζεις ότι θα βρεις ευήκοα ώρα, θα σου απαντήσω.
Αποεπενδυση λοιπόν, όταν βάζεις κάθε χρόνο 5-10 εκατομμύρια για να μην μπαίνει μέσα η εταιρεία, δεν υφίσταται. Για να μην πω για γήπεδο κλπ.
Ο Σαββιδης δεν έχει να πάει πουθενά και πρέπει να φροντίσει ο Παοκτσης για αυτό. Γιατί πρόεδρο με τέτοια @@ που κάνει τον Παοκτση περήφανο, δεν θα ξαναβρούμε.
Το ότι έχει αλλάξει η στόχευση και πλέον, μέχρι τώρα, δεν έχουμε πάρει παίκτη με μισθό εκατομμυρίου, ενώ έχουμε δώσει καμία δεκάρα εκατομμύρια σε αγορές, δεν σημαίνει ότι δεν ξοδεύονται χρήματα.
Παρατηρώ εδώ και μέρες περίτεχνες καλά καμουφλαρισμένες επιθέσεις προς τον ΙΣ σε κάθε κοινωνικό δίκτυο.
Μου αρέσει αυτή η συντονισμένη και συντεταγμένη αγανάκτηση βγαλμένη από τις πιο σκοτεινές σκέψεις ευτραφούς στελέχους ΠΑΕ που βρέχεται από βοθρολυμματα.
Για χαβαλέ θα απαντήσω πως λογικά ένα μαγαζί που σταδιακά αδειάζει από πελατεία ενώ η ποιότητα παραμένει υψηλή, οι πελάτες ενίοτε κάνουν τις ζημιές τους και βάζει το χέρι στη τσέπη για αβαρίες και πριν τη μεγάλη ανακαίνιση απλώς αφήνει να τσουλησει το πράμα.
Στα σοβαρά όποιοι έχουν πρόβλημα με τον Σαββίδη χωρίς περιστροφές να το πούμε να μετρηθούμε γιατί αν νομίζουν πως θα γίνει ο ΠΑΟΚ παοκακι στα χέρια κάθε νέου γούμενου ή τίποτα οραματιστων ορθοδόξων αναθεωρητικων τύπου Σούπερ 4 να μας το πούνε να σηκωθούμε να πάρουμε τις μαγκουρες μας να τους αρχίσουμε στο κυνήγι.
gmet έγραψε:To project της ομάδας αυτήν την στιγμή έχει ένα όνομα, Αποεπένδυση. Αυτό σημαίνει για όσους γνωρίζουν έστω και ελάχιστα οικονομικά, ότι ο επενδυτής προσπαθεί να πάρει πίσω όσο το δυνατόν περισσότερα από τα χρήματα που έχει επενδύσει.
Ολα καλα και σεβαστη η αποψη σου.Μια απορια μονο,λες στο τελος οτι ολα αυτα απεχουν πολυ και κανεις δεν εχει κανει πραγματικη ερευνα,εσυ απο που ξερεις με σιγουρια το ποσο απεχουν ?(το λεω γιατι μιλας σαν να τα ξερεις απο μεσα).
Η πληροφόρηση μου δεν προέρχεται από την πλευρά της ομάδας, αλλά από την άλλη πλευρά, από σοβαρή και αξιόπιστη πηγή ψηλά στην ιεραρχία. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω τα λεγόμενα του όσο και την αμφιβολία του για την τελική έκβαση του όλου εγχειρήματος.