Ιβάν Σαββίδης V
-
Re: Ιβάν Σαββίδης V
Σε ένα μήνα θα δούμε μακέτες από κάτι που φάνταζε απίθανο να συμβεί. Αν είναι να παίζουμε με Ρικάρντο και Μπράντον ας είναι, έχουμε αντέξει και χειρότερα.
Και αυτοί που δε θα αντέξουν γιατί είναι "οπαδοί με απαιτήσεις και όχι πρόβατα", θα είναι και οι πρώτοι που θα τρέξουν στο νέο γήπεδο να κάνουν στόρις.
Και αυτοί που δε θα αντέξουν γιατί είναι "οπαδοί με απαιτήσεις και όχι πρόβατα", θα είναι και οι πρώτοι που θα τρέξουν στο νέο γήπεδο να κάνουν στόρις.
Συμφωνώ απόλυτα. Η ομαδα εχει πρόοδο ταιραστια. Πριν τον Ιβαν η "νοικοκυροσυνη" ήταν 6-7 εκ μπάτζετ. Τώρα η "νοικοκυροσυνη" είναι 20+ εκ μπάτζετ. Όταν γίνει το νέο γήπεδο θα είναι 35+ εκ μπάτζετ. Ζούμε σε δύσκολες εποχές. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ιβαν και κατ' επεκταση σε όσους αυτός εμπιστεύεται.van rooy έγραψε:Ο Ιβαν Σαββίδης απο την πρώτη στιγμή που ήρθε στον ΠΑΟΚ μας εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια πως βλέπει τον ΠΑΟΚ και τι θέλει απο την ομάδα.
Μέχρι και σήμερα που μιλάμε ότι έχει υποσχεθεί το έχει κάνει και με το παραπάνω.
Ξόφλησε όλα τα χρέη της ομάδας με μια επιταγή, δεν έχω ξαναδεί στο ελληνικό κράτος και σε όλη μου τη ζωή ανάλογη κίνηση απο κανέναν άλλον!!!
Πάντα μιλούσε για αυτάρκεια, ποτέ δεν είπε ήρθα εδω και θα χώνω χρήμα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Ήταν απο την αρχή ξεκάθαρος απέναντι μας.
Ονειρεύεται να δει τον ΠΑΟΚ στο top 20 του ευρωπαικού ποδοσφαίρου, αυτός είναι ένας στόχος που δεν επιτυγχάνεται μέσα σε λίγα χρόνια απο μια ομάδα που προέρχεται απο το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι το όραμα του , η παρακαταθήκη του.
Είπε ότι θα φτιάξει νέο γήπεδο , οδεύουμε προς τα εκει.
Η ομάδα έχει σταθερότητα οικονομική , υπάρχει οργάνωση , εκσυγχρονίζεται κάθε χρόνο όπως marketing κτλ.
Αν σκεφτούμε τον ΠΑΟΚ πριν την έλευση Ιβάν Σαββίδη και τι τρικυμίες έχουμε περάσει ...εύχομαι να μην βρεθούμε ποτέ ξανά σε εκείνα τα χρόνια.
Το σημαντικότερο όλων, ας κοιτάξουμε δίπλα μας , μια ιστορική ομάδα όπως ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν βρέθηκε ούτε ένας να επενδύσει και να επαναφέρει αυτή την ομάδα εκει που ήταν, ο βάζελος μετά τον Βαρδινογιάννη βολοδέρνει ....
Ο Ιβαν Σαββίδης ακολουθεί το μονοπάτι της ζωής του , τις ρίζες του τις ποντιακές που σε κάθε του στιγμή του λένε ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΣΥΝΗ.
Προτιμώ τον ΠΑΟΚ έτσι όπως είναι παρά με πυροτεχνήματα χαράς που διαρκούν για κάποια δευτερόλεπτα.
Να μην αναφέρω πόσα εμπόδια χρειάστηκε να προσπεράσει και συνεχίζει να προσπερνάει όσο βρίσκεται στον ΠΑΟΚ.
Όταν έχεις νοικοκυρεμένη ομάδα σιγά σιγά θα καταφέρεις να φτάσεις στον στόχο σου και να εδραιωθείς.
Η οικονομική υγεία είναι το Α και το Ω, πρόσφατο παράδειγμα η κατάσταση στην Μπαρτσελόνα.
Μια ομάδα του βεληνεκούς της μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να κρατήσει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου στην ομάδα, έναν παίκτη που ξεκίνησε απο τα σπλάχνα αυτής. Θέλει να κάνει μεταγραφές και ψάχνει να βρει τρόπους να ξεπεράσει τα οικονομικά εμπόδια.
Οι επιχειρήσεις διοικούνται με ρεαλισμό.
Όσο και να θέλουμε να είμαστε ρομαντικοί το ποδόσφαιρο είναι πλέον μια οικονομική επιχείρηση.
-
Συμμεριζομαι τις ανησυχιες του συνοπαδου μαςgika έγραψε:Το στοίχημα πλέον είναι ποιος θα φύγει πρώτος, ο Λουτσέσκου ή ο Μπότο.
Ο μεν Ρουμάνος γύρισε πίσω με τεράστιο συμβόλαιο και την προσωπική του προσδοκία να καθιερώσει τον ΠΑΟΚ σε Ευρώπη και Ελλάδα, να κάνει όσα έκανε στην πρώτη του θητεία και ακόμα περισσότερα και να κάνει μετά το επόμενο μεγάλο βήμα.
Ο δε Μπότο ήρθε για να κάνει την μεγάλη αλλαγή στην καριέρα του, από σκάουτερ σε Τεχνικό Διευθυντή. Με κάποιους παίκτες στο μπλοκάκι του πιθανόν από το δίκτυο που είχε ήδη στήσει στην προηγούμενη ομάδα του και όπλο τις γνώσεις του πάνω στο ποδόσφαιρο.
Για να πετύχουν και οι δύο αυτοί άνθρωποι τους στόχους τους, η ομάδα χρειάζεται χρήμα. Με το ίσα βάρκα ίσα πανιά δε γάμησε κανείς στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Ας δούμε απλά πόσα χρήματα χρωστάνε όλοι οι μεγάλοι του ευρωπαικού ποδοσφαίρου και πόσα τσοντάρουν οι ιδιοκτήτες αυτών των κλαμπ.
Ο Ιβάν, γερός να είναι ο άνθρωπος, αποφάσισε να κλείσει την κάνουλα. Συμβόλαια των 400 χιλιάδων γιατί τόσα μπορούν να υποστηρίξουν τα έσοδα του ΠΑΟΚ από τηλεοπτικά, ευρώπη, εισητήρια και χορηγούς. Για αγορές δίνουμε μέρος των χρημάτων που παίρνουμε από τις πωλήσεις, και τέλος.
Ίσως στο μυαλό του προέδρου να είναι το ότι με Μπότο και Λουτσέσκου, θα έχουμε σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στην ΑΕΚ, τον Παναθηναικό και τον Άρη - ακόμα κι αν φτάσουμε να έχουμε ελαφρώς χαμηλότερο μπάτζετ από αυτούς.
Ίσως να έχει δίκιο στην θεωρία. Στην πράξη δεν νομίζω αυτό το προτζεκτ να είναι ελκυστικό για τους Μπότο και Λουτσέσκου. Ειδικά ο δεύτερος, από την γλώσσα του σώματος του και τις δηλώσεις του, φαίνεται φανερά ενοχλημένος.
Αν η χρονιά στραβώσει, αν δεν μπούμε στους ομίλους, αν η ομάδα βρεθεί χαμηλά στη βαθμολογία μέχρι τον Οκτώβριο φαίνεται να έρχεται μεγάλο μπουρίνι. Και εκεί δεν ξέρω τι θα μπορεί να κάνει πλέον ο Ιβάν.
Καλώς ή κακώς, αυτός έχει το καρπούζι, αυτός και το μαχαίρι.
Όσο και να σκούζουμε εμείς, αν αυτός δεν θέλει να πληρώσει ώστε ο ΠΑΟΚ να κυνηγάει το πρωτάθλημα και να κάνει βήματα προς το "τοπ 20 της Ευρώπης", εμείς δεν μπορούμε να πούμε ή να κάνουμε τίποτα.
Ακόμα κι έτσι μόνο ευγνωμοσύνη για αυτόν τον άνθρωπο.
Η μόνη απαίτηση που έχω όμως, είναι μια καθαρή κουβέντα.
Δεν μπορεί να βγαίνει ο Γκαγκάτσης και να δηλώνει ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα κάνει καμία έκπτωση στο μπάτζετ και τον στόχο του πρωταθλητισμού και την ίδια στιγμή να αντικαθιστούμε κάθε παίκτη που φεύγει με χειρότερο - ακόμα και τον Τσόλακ, λόγω του οικονομικού.
Μια ξεκάθαρη κουβέντα θέλει ο ΠΑΟΚτσής κι ας βγούμε και τέταρτοι φέτος.
εκτος ομως απο την "απαιτηση" του με τα εντονα
γραμματα κι αυτο επειδη αυτη την "ξεκαθαρη
κουβεντα" που ζηταει την εχει ηδη ξεκαθαρισει
ο Σαββιδης απο περσι με δημοσια και γραπτη του
δηλωση ανακοινωνοντας το πλανο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
για την ερχομενη πενταετια (2021 - 2026) οπου
πρωταρχικος στοχος ειναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ!
Βεβαια ο τιτλος του ΑΡΔθρου ειναι καπωςΤο ποδόσφαιρο είναι γεμάτο έντονα συναισθήματα και δική μου δέσμευση όταν ανέλαβα τον ΠΑΟΚ ήταν να φέρουμε επιτυχίες στο Σύλλογο και χαρά στους φιλάθλους. Το ποδόσφαιρο διοικείται με καθημερινές δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να παίρνονται με καθαρό μυαλό κι αυτή τη φορά χωρίς συναίσθημα. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα δεδομένα, σήμερα ο σύλλογος πήρε μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις. Αυτή αφορά τον Πάμπλο Γκαρσία. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για το γεγονός ότι δεν φοβήθηκε, πήρε το ρίσκο κι ανέλαβε την ευθύνη για το Σύλλογο σε μια κρίσιμη για μας στιγμή, τον οδήγησε στη νίκη στο Κύπελλο σ’ έναν από τους πιο κρίσιμους αγώνες και στην πράξη έδειξε τι σημαίνει το DNA του ΠΑΟΚ.
Εμείς πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας νέους στόχους. Ο Σύλλογος έχει ως στόχο την απόλυτη αυτάρκεια, ο Πάμπλο Γκαρσία την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και της αυτοβελτίωσης, ως προπονητής του πιο υψηλού επιπέδου. Παρά την αλλαγή του προπονητικού επιτελείου του ΠΑΟΚ, εγώ πρότεινα στον Πάμπλο Γκαρσία να παραμείνει στη δική μας ασπρόμαυρη οικογένεια από οποιαδήποτε θέση. Οποιαδήποτε απόφασή του θα με βρει συμπαραστάτη και θα τον στηρίξω στον δρόμο που θα επιλέξει.
Από τον Ράζβαν Λουτσέσκου, τον αρχιτέκτονα της μεγαλύτερης ως σήμερα επιτυχίας του συλλόγου, που επιστρέφει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, περιμένουμε νέες νίκες και τρόπαια. Ο Ράζβαν πρέπει να υπερασπιστεί και να θωρακίσει τον ΠΑΟΚ με την προσωπικότητα και την εμπειρία του. Ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι να γίνει κομμάτι της ευρωπαϊκής ελίτ και να ριζώσει γερά σ’ αυτό το περίπλοκο περιβάλλον. Μας περιμένει δύσκολος, ανηφορικός δρόμος, αλλά εμείς δε σκοπεύουμε να σταματήσουμε.
Ο ένας αιώνας ιστορίας του ΠΑΟΚ θα μας βρει πιο δυνατούς, με νέους τίτλους, τους οποίους θα φέρουμε στο Σύλλογο στο νέο του σπίτι.
Με εκτίμηση,
Ιβάν Σαββίδης
https://www.ethnos.gr/sports/article/15 ... otonpamplo
παραπλανητικος και δεν αναφερεται σ αυτην
παρα μονο στις "προσδοκιες" που εχει ο Ιβαν
απο το Λουτσεσκου και φυσικα στα δικα του
πιστευω για το που θα οδηγησει αυτη η νεα
του στρατηγικη αλλα αυτο ειναι αλλο καπελο.-
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος montekristo την Πέμ 07 Ιούλ 2022, 09:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
++van rooy έγραψε:Ο Ιβαν Σαββίδης απο την πρώτη στιγμή που ήρθε στον ΠΑΟΚ μας εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια πως βλέπει τον ΠΑΟΚ και τι θέλει απο την ομάδα.
Μέχρι και σήμερα που μιλάμε ότι έχει υποσχεθεί το έχει κάνει και με το παραπάνω.
Ξόφλησε όλα τα χρέη της ομάδας με μια επιταγή, δεν έχω ξαναδεί στο ελληνικό κράτος και σε όλη μου τη ζωή ανάλογη κίνηση απο κανέναν άλλον!!!
Πάντα μιλούσε για αυτάρκεια, ποτέ δεν είπε ήρθα εδω και θα χώνω χρήμα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Ήταν απο την αρχή ξεκάθαρος απέναντι μας.
Ονειρεύεται να δει τον ΠΑΟΚ στο top 20 του ευρωπαικού ποδοσφαίρου, αυτός είναι ένας στόχος που δεν επιτυγχάνεται μέσα σε λίγα χρόνια απο μια ομάδα που προέρχεται απο το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι το όραμα του , η παρακαταθήκη του.
Είπε ότι θα φτιάξει νέο γήπεδο , οδεύουμε προς τα εκει.
Η ομάδα έχει σταθερότητα οικονομική , υπάρχει οργάνωση , εκσυγχρονίζεται κάθε χρόνο όπως marketing κτλ.
Αν σκεφτούμε τον ΠΑΟΚ πριν την έλευση Ιβάν Σαββίδη και τι τρικυμίες έχουμε περάσει ...εύχομαι να μην βρεθούμε ποτέ ξανά σε εκείνα τα χρόνια.
Το σημαντικότερο όλων, ας κοιτάξουμε δίπλα μας , μια ιστορική ομάδα όπως ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν βρέθηκε ούτε ένας να επενδύσει και να επαναφέρει αυτή την ομάδα εκει που ήταν, ο βάζελος μετά τον Βαρδινογιάννη βολοδέρνει ....
Ο Ιβαν Σαββίδης ακολουθεί το μονοπάτι της ζωής του , τις ρίζες του τις ποντιακές που σε κάθε του στιγμή του λένε ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΣΥΝΗ.
Προτιμώ τον ΠΑΟΚ έτσι όπως είναι παρά με πυροτεχνήματα χαράς που διαρκούν για κάποια δευτερόλεπτα.
Να μην αναφέρω πόσα εμπόδια χρειάστηκε να προσπεράσει και συνεχίζει να προσπερνάει όσο βρίσκεται στον ΠΑΟΚ.
Όταν έχεις νοικοκυρεμένη ομάδα σιγά σιγά θα καταφέρεις να φτάσεις στον στόχο σου και να εδραιωθείς.
Η οικονομική υγεία είναι το Α και το Ω, πρόσφατο παράδειγμα η κατάσταση στην Μπαρτσελόνα.
Μια ομάδα του βεληνεκούς της μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να κρατήσει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου στην ομάδα, έναν παίκτη που ξεκίνησε απο τα σπλάχνα αυτής. Θέλει να κάνει μεταγραφές και ψάχνει να βρει τρόπους να ξεπεράσει τα οικονομικά εμπόδια.
Οι επιχειρήσεις διοικούνται με ρεαλισμό.
Όσο και να θέλουμε να είμαστε ρομαντικοί το ποδόσφαιρο είναι πλέον μια οικονομική επιχείρηση.
Υπαρχουν και τρίτοι παραγοντες που μπορουν να επηρεάσουν τον πρωταθλητισμό, και ισως οι τωρινες κινησεις της διοικησης να δείχνουν πολυ περισσότερα για αυτους απο οτιδηποτε άλλο..
Ο Ιβαν οταν πρωτοηλθε, προσπαθησε να κονταροχτυπηθει στα ισια με τον γαυρο, εδωσε λεφτα που ποτε πριν δεν ειχαν δωθει και καταφερε να αλλαξει το στατους της ομαδος οπως ποτε άλλοτε. Ωστοσο, θεωρηθηκε απο πολλους οτι πεταει λεφτα στα σκουπιδια, αφου ιδιως στην αρχη δεν μπορουσαμε να κάνουμε πρωταθλητισμό.
Το μάθημα, απο αυτη την περίοδο, ειναι οτι ο αντιπαλος εχει ενα πολυ πιο καλοφτιαγμένο υποβαθρο για να υποστηρίξει πρωταθλητισμό, το οποιο βασιζεται στις προηγούμενες επιτυχίες του, στα λεφτα του τσουλου, στο παρασκήνιο και παει λέγοντας. Το να πας σε μετωπική, να σκας τα ίδια λεφτα με τον γαυρο και να πας να τον πατήσεις, φανηκε οτι ειναι επιλογη πολύ υψηλού ρίσκου.
Ο μόνος τρόπος να υποστηριχθεί, ειναι με μια πρόκριση στο Τσαμπιονς Λιγκ, την οποια αποτυχαμε να φέρουμε, ακομη και στην χρονια του νταμπλ. Αν ειχε έρθει, τωρα θα μιλουσαμε για μια διαφορετική κατασταση.
Αυτο που παει να γινει τώρα, ειναι σαφως πιο ορθολογικό. Η λογική της επιλογης Τομας, οπως την ερμηνευω εγω, ειναι ως εξης: Εχω αναγκη για ενα φορ, αλλα οι πρωτοι στοχοι μου, για να ερθουν από τώρα, ζητανε μαλλιά. Στην αγορα υπάρχει ενας παίκτης, που ειναι underrated, παιρνει 400-500 k και μπορει να μου παιξει για παραπανω. Αντι να παω σε μια overpaid επιλογη, παω εκει που ειναι το value, και με μια μετριοκαλη χρόνια μπορω να τον πουλησω και 1-2 εκατομμυρια του χρονου.
Έτσι, στάδιακα, σε οριζοντα 5ετιας, η ομαδα θα φτασει σε σημειο να υποστηριζει πρωταθλητισμό από ιδία κεφάλαια, και δεν θα υπαρχει το ρισκο του οικονομικου πατατρακ.
Ο Ιβαν οταν πρωτοηλθε, προσπαθησε να κονταροχτυπηθει στα ισια με τον γαυρο, εδωσε λεφτα που ποτε πριν δεν ειχαν δωθει και καταφερε να αλλαξει το στατους της ομαδος οπως ποτε άλλοτε. Ωστοσο, θεωρηθηκε απο πολλους οτι πεταει λεφτα στα σκουπιδια, αφου ιδιως στην αρχη δεν μπορουσαμε να κάνουμε πρωταθλητισμό.
Το μάθημα, απο αυτη την περίοδο, ειναι οτι ο αντιπαλος εχει ενα πολυ πιο καλοφτιαγμένο υποβαθρο για να υποστηρίξει πρωταθλητισμό, το οποιο βασιζεται στις προηγούμενες επιτυχίες του, στα λεφτα του τσουλου, στο παρασκήνιο και παει λέγοντας. Το να πας σε μετωπική, να σκας τα ίδια λεφτα με τον γαυρο και να πας να τον πατήσεις, φανηκε οτι ειναι επιλογη πολύ υψηλού ρίσκου.
Ο μόνος τρόπος να υποστηριχθεί, ειναι με μια πρόκριση στο Τσαμπιονς Λιγκ, την οποια αποτυχαμε να φέρουμε, ακομη και στην χρονια του νταμπλ. Αν ειχε έρθει, τωρα θα μιλουσαμε για μια διαφορετική κατασταση.
Αυτο που παει να γινει τώρα, ειναι σαφως πιο ορθολογικό. Η λογική της επιλογης Τομας, οπως την ερμηνευω εγω, ειναι ως εξης: Εχω αναγκη για ενα φορ, αλλα οι πρωτοι στοχοι μου, για να ερθουν από τώρα, ζητανε μαλλιά. Στην αγορα υπάρχει ενας παίκτης, που ειναι underrated, παιρνει 400-500 k και μπορει να μου παιξει για παραπανω. Αντι να παω σε μια overpaid επιλογη, παω εκει που ειναι το value, και με μια μετριοκαλη χρόνια μπορω να τον πουλησω και 1-2 εκατομμυρια του χρονου.
Έτσι, στάδιακα, σε οριζοντα 5ετιας, η ομαδα θα φτασει σε σημειο να υποστηριζει πρωταθλητισμό από ιδία κεφάλαια, και δεν θα υπαρχει το ρισκο του οικονομικου πατατρακ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος paoki_ την Πέμ 07 Ιούλ 2022, 10:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Συμφωνώ μαζί σου!paoki_ έγραψε:Υπαρχουν και τρίτοι παραγοντες που μπορουν να επηρεάσουν τον πρωταθλητισμό, και ισως η τωρινες κινησεις της διοικησης να δείχνουν πολυ περισσότερα για αυτους απο οτιδηποτε άλλο..
- NikLiverpool
Φίλε μου συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις.
Αυτό που γίνεται τώρα και ο τρόπος που στήνεται η ομάδα έπρεπε να είχε γίνει όταν πρωτοανέλαβε ο Ιβάν. Και σε αυτό συμπεριλαμβάνω και την κατασκευή του γηπέδου.
Δυστυχώς ο Ιβάν θέλησε να αποδείξει εξ αρχής ότι είναι δυνατός παράγοντας και ότι θα χτυπήσει στα ίσια το κατεστημένο του γάβρου και για να το κάνει αυτό ξόδεψε τα άπειρα λεφτά αλλάζοντας συνεχώς στρατηγικές μέχρι να του κάτσει. Δυστυχώς όταν έκατσε διάφορες συγκυρίες (κυρίως κατα εμέ η φυγή Λούτσε, ομάδα που άρχισε να γερνάει και έβγαλε μια ψυχολογική κυρίως υπερκόπωση λόγω της τρομακτικής υπερέντασης τη χρονιά του αήτητου και το FPP) τα τίναξαν όλα στον αέρα.
Κάλιο αργά παρά ποτέ θα μου πεις. Απλά να έχουμε καλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι η τωρινή προσέγγιση μπορεί να πάρει και μια πενταετία για να αρχίσει να αποδίδει.
Ξέρω ότι οι φίλαθλοι δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο να έχουν τόση υπομονή. Ελπίζω να την έχει ο Ιβάν.
Αυτό που γίνεται τώρα και ο τρόπος που στήνεται η ομάδα έπρεπε να είχε γίνει όταν πρωτοανέλαβε ο Ιβάν. Και σε αυτό συμπεριλαμβάνω και την κατασκευή του γηπέδου.
Δυστυχώς ο Ιβάν θέλησε να αποδείξει εξ αρχής ότι είναι δυνατός παράγοντας και ότι θα χτυπήσει στα ίσια το κατεστημένο του γάβρου και για να το κάνει αυτό ξόδεψε τα άπειρα λεφτά αλλάζοντας συνεχώς στρατηγικές μέχρι να του κάτσει. Δυστυχώς όταν έκατσε διάφορες συγκυρίες (κυρίως κατα εμέ η φυγή Λούτσε, ομάδα που άρχισε να γερνάει και έβγαλε μια ψυχολογική κυρίως υπερκόπωση λόγω της τρομακτικής υπερέντασης τη χρονιά του αήτητου και το FPP) τα τίναξαν όλα στον αέρα.
Κάλιο αργά παρά ποτέ θα μου πεις. Απλά να έχουμε καλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι η τωρινή προσέγγιση μπορεί να πάρει και μια πενταετία για να αρχίσει να αποδίδει.
Ξέρω ότι οι φίλαθλοι δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο να έχουν τόση υπομονή. Ελπίζω να την έχει ο Ιβάν.
- kataramenos5
Εγω παλι ρε γκικα μια χαρα τα βλεπω τα πραματα τουλαχιστον για τη δικη μου λογικη.
Ο ΠΑΟΚ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σταματησε να σκορπαει χρηματα σε υπερεκτιμημενες επιλογες(Τσολακ, Μουργκ κλπ), να χορευει στο ρυθμο που επιβαλουν οι μανατζαραιοι, να μαζευει υπερηλικες που εκαναν καποιο ονομα και ερχονται για τα τελ ενσημα.
Εδωσε τα κλειδια σ εναν ανθρωπο με τεραστια γνωση κι εμπειρια στο χωρο που αποφασισε να φερει νιατα, ταχυτητα και κυριως παικτες με κινητρο. Οτι κανουν οι περισσοτερες μικρομεσαιες ομαδες στην ευρωπη που δεν εχουν τα τρελα λεφτα. Ο ΠΑΟΚ σταματησε να ειναι μαλωμενος με τη συγχρονη ποδοσφαιρικη λογικη.
Τα εξηγαει ωραια το paoki
Τρισευτυχισμενος ειμαι μ αυτα που βλεπω σε αντιθεση με περσι και τοσες αλλες προηγουμενες χρονιες.
Το αν θα πετυχει αυτο το εγχειρημα ειναι αλλο καπελο (κι η επιλογη Αμπελ σ αυτη τη λογικη ηταν .. ) αλλα τουλαχιστον για μενα βαδιζουμε στο σωστο μονοπατι.
Ο ΠΑΟΚ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σταματησε να σκορπαει χρηματα σε υπερεκτιμημενες επιλογες(Τσολακ, Μουργκ κλπ), να χορευει στο ρυθμο που επιβαλουν οι μανατζαραιοι, να μαζευει υπερηλικες που εκαναν καποιο ονομα και ερχονται για τα τελ ενσημα.
Εδωσε τα κλειδια σ εναν ανθρωπο με τεραστια γνωση κι εμπειρια στο χωρο που αποφασισε να φερει νιατα, ταχυτητα και κυριως παικτες με κινητρο. Οτι κανουν οι περισσοτερες μικρομεσαιες ομαδες στην ευρωπη που δεν εχουν τα τρελα λεφτα. Ο ΠΑΟΚ σταματησε να ειναι μαλωμενος με τη συγχρονη ποδοσφαιρικη λογικη.
Εγω λοιπον ουτε σκασμενος, ουτε απογοητευμενος ειμαι.paoki_ έγραψε: Αυτο που παει να γινει τώρα, ειναι σαφως πιο ορθολογικό. Η λογική της επιλογης Τομας, οπως την ερμηνευω εγω, ειναι ως εξης: Εχω αναγκη για ενα φορ, αλλα οι πρωτοι στοχοι μου, για να ερθουν από τώρα, ζητανε μαλλιά. Στην αγορα υπάρχει ενας παίκτης, που ειναι underrated, παιρνει 400-500 k και μπορει να μου παιξει για παραπανω. Αντι να παω σε μια overpaid επιλογη, παω εκει που ειναι το value, και με μια μετριοκαλη χρόνια μπορω να τον πουλησω και 1-2 εκατομμυρια του χρονου.
Έτσι, στάδιακα, σε οριζοντα 5ετιας, η ομαδα θα φτασει σε σημειο να υποστηριζει πρωταθλητισμό από ίδια κεφάλαια, και δεν θα υπαρχει το ρισκο του οικονομικου πατατρακ.
Τρισευτυχισμενος ειμαι μ αυτα που βλεπω σε αντιθεση με περσι και τοσες αλλες προηγουμενες χρονιες.
Το αν θα πετυχει αυτο το εγχειρημα ειναι αλλο καπελο (κι η επιλογη Αμπελ σ αυτη τη λογικη ηταν .. ) αλλα τουλαχιστον για μενα βαδιζουμε στο σωστο μονοπατι.
-
Συμφωνω μεχρι κεραιας.-NikLiverpool έγραψε:Φίλε μου συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις.
Ξέρω ότι οι φίλαθλοι δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο να έχουν τόση υπομονή.
Ελπίζω να την έχει ο Ιβάν.
Αρκει να λειψουν και οι
υπερμετρα αισιοδοξες προβλεψεις!
ωραία πόστ ...
πρέπει να πούμε επίσης ότι κανένας νέος παράγοντας δεν είναι αλάνθαστος ... ο Σαββίδης έδειξε από την αρχή πολύ δίψα και αγάπη ... και είναι λογικό να κάνει λάθη ...
υπάρχει όμως και μία μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα λάθη να πάμε κατευθείαν να πάρουμε τίτλους χωρίς υποδομές ή χωρίς σύγχρονη ποδοσφαιρική λογική ...
ο Σαββίδης επένδυσε από την αρχή πολλά χρήματα στις ακαδημίες και συνέχισε με ένταση την δουλειά που είχε ξεκινήσει με Ζαγοράκη ....
και ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος πλέον να δρέψει τις δάφνες αυτής της προσπάθειας ... πιστεύω ακράδαντα ότι η αλλαγή από πέρσι της λογικής διοίκησης της ομάδας με υιοθέτηση σύγχρονης ποδοσφαιρικής οργάνωσης θα συνδυαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό με το ταλέντο που υπάρχει στις ακαδημίες ... και επειδή εκεί πλέον έχουμε πολύ ταλέντο η όλη προσπάθεια θα είναι πολύ υψηλού επιπέδου ...
εδώ είμαστε ... με υπομονή να γουστάρουμε όλοι παρέα ... πάντως χαίρομαι που πλέον ο Σαββίδης το κατάλαβε ... από την στιγμή που το κατάλαβε είναι πλέον θέμα μόνο υπομονής και χρόνου ...
εξάλλου στον ΠΑΟΚ είμαστε μαθημένοι ... ότι καταφέρνουμε να το καταφέρνουμε με κόπο ... η μοίρα του πρόσφυγα ... όταν έβρεχε τύχη εμείς πάντα κρατούσαμε ομπρέλα ...
πρέπει να πούμε επίσης ότι κανένας νέος παράγοντας δεν είναι αλάνθαστος ... ο Σαββίδης έδειξε από την αρχή πολύ δίψα και αγάπη ... και είναι λογικό να κάνει λάθη ...
υπάρχει όμως και μία μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα λάθη να πάμε κατευθείαν να πάρουμε τίτλους χωρίς υποδομές ή χωρίς σύγχρονη ποδοσφαιρική λογική ...
ο Σαββίδης επένδυσε από την αρχή πολλά χρήματα στις ακαδημίες και συνέχισε με ένταση την δουλειά που είχε ξεκινήσει με Ζαγοράκη ....
και ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος πλέον να δρέψει τις δάφνες αυτής της προσπάθειας ... πιστεύω ακράδαντα ότι η αλλαγή από πέρσι της λογικής διοίκησης της ομάδας με υιοθέτηση σύγχρονης ποδοσφαιρικής οργάνωσης θα συνδυαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό με το ταλέντο που υπάρχει στις ακαδημίες ... και επειδή εκεί πλέον έχουμε πολύ ταλέντο η όλη προσπάθεια θα είναι πολύ υψηλού επιπέδου ...
εδώ είμαστε ... με υπομονή να γουστάρουμε όλοι παρέα ... πάντως χαίρομαι που πλέον ο Σαββίδης το κατάλαβε ... από την στιγμή που το κατάλαβε είναι πλέον θέμα μόνο υπομονής και χρόνου ...
εξάλλου στον ΠΑΟΚ είμαστε μαθημένοι ... ότι καταφέρνουμε να το καταφέρνουμε με κόπο ... η μοίρα του πρόσφυγα ... όταν έβρεχε τύχη εμείς πάντα κρατούσαμε ομπρέλα ...
- NikLiverpool
Όντως στις ακαδημίες γίνεται τρομακτική δουλειά και τα λεφτά που ξοδεύονται πιάνουν χώρο.
Μου κάνει εντύπωση με πόση ευκολία παραβλέπουμε τα παιδια που έχουν βγει μέσα απο αυτές τις ακαδημίες και τώρα παίζουν στην πρώτη ομάδα ή έχουν κάνει το βήμα παραπάνω.
Και δεν μιλάμε απλά συμπληρώματα. Παιδιά που κάνουν την διαφορά.
Πόσες άλλες ελληνικές ομάδες το έχουν πετύχει αυτό???
Υπομονή και επιμονή. Όχι λεφτά στον Καιάδα πλέον.
PS. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια
Μου κάνει εντύπωση με πόση ευκολία παραβλέπουμε τα παιδια που έχουν βγει μέσα απο αυτές τις ακαδημίες και τώρα παίζουν στην πρώτη ομάδα ή έχουν κάνει το βήμα παραπάνω.
Και δεν μιλάμε απλά συμπληρώματα. Παιδιά που κάνουν την διαφορά.
Πόσες άλλες ελληνικές ομάδες το έχουν πετύχει αυτό???
Υπομονή και επιμονή. Όχι λεφτά στον Καιάδα πλέον.
PS. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια

-
- Mr Ξερόλας 2019
kataramenos5 έγραψε:Εγω παλι ρε γκικα μια χαρα τα βλεπω τα πραματα τουλαχιστον για τη δικη μου λογικη.
Εγω λοιπον ουτε σκασμενος, ουτε απογοητευμενος ειμαι.paoki_ έγραψε: Αυτο που παει να γινει τώρα, ειναι σαφως πιο ορθολογικό. Η λογική της επιλογης Τομας, οπως την ερμηνευω εγω, ειναι ως εξης: Εχω αναγκη για ενα φορ, αλλα οι πρωτοι στοχοι μου, για να ερθουν από τώρα, ζητανε μαλλιά. Στην αγορα υπάρχει ενας παίκτης, που ειναι underrated, παιρνει 400-500 k και μπορει να μου παιξει για παραπανω. Αντι να παω σε μια overpaid επιλογη, παω εκει που ειναι το value, και με μια μετριοκαλη χρόνια μπορω να τον πουλησω και 1-2 εκατομμυρια του χρονου.
Έτσι, στάδιακα, σε οριζοντα 5ετιας, η ομαδα θα φτασει σε σημειο να υποστηριζει πρωταθλητισμό από ίδια κεφάλαια, και δεν θα υπαρχει το ρισκο του οικονομικου πατατρακ.
Μια απο τα ιδια κι εγω.
Συμφωνω με τους προλαλησαντες.