Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..
- john4serres
- Δημοσιεύσεις: 32953
- Εγγραφή: Σάβ 07 Φεβ 2009, 12:00
- kataramenos5
- Δημοσιεύσεις: 30382
- Εγγραφή: Δευ 04 Οκτ 2010, 08:50
Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..
Δωσε και κανα λινκPAOK_Antarctica έγραψε:Η εστίαση είναι κλειστή εδώ και 5 μήνες οπότε τα πράγματα είναι δύσκολα για το παρόν νήμα.
Παρόλα αυτά, η κλειστή εστίαση δεν σημαίνει πως σταματήσαμε να τρώμε!
Αν μη τι άλλο, αν κάτι πήρε τα πάνω του ως δημιουργική απασχόληση με τις καραντίνες, αυτό είναι το μαγείρεμα.
Πείτε κανά φαϊ που φάγατε, που μαγειρέψατε, που βάλατε στο μάτι, καμιά συμβουλή, οτιδήποτε.
Εκτός αν είστε τίποτα φλώροι που φτιάχνουν μόνο μπανάναμπρεντς ή γκουρμεδιάρηδες σαν τον barlow που θέλει και σουβί τρομάρα του!
Εχθές έπεσε το μάτι μου σε συνταγή για κοτόσουπα με σπανάκι, πράσα, μανιτάρια και δυόσμο. Είχα ένα κοντολήξιμο κοτόπουλο στη ψυγείο, είχε και λαϊκή σήμερα, είπα να το δοκιμάσω.
Ο Απρίλης δεν ενδεικνύεται για σούπες, έχυσα πολύ ιδρώτα, αλλά το ρημάδι το άξιζε. Λοξοκοιτάζω την κατσαρόλα για τρίτο πιάτο αλλά έσβησα ήδη με σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο από το χωριό, κρίμα είναι.
Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..
Patron έγραψε:Παιζει καμία συνταγή για μπακλαβά, όσες δοκίμασα πρόσφατα δεν με ικανοποίησαν στο ratio φύλλα/γέμιση.
Και για τσουρέκι επίσης κανένα τίποτα; δεν μου βγαίνει στην υφή όπως πρέπει. Ζύμωμα στο kitchenaid δεν έχω βρει τον βέλτιστο χρόνο.
Δυο ωραίες συνταγές για αρνί που πραγματικά μου άρεσαν
https://www.jamieoliver.com/recipes/lam ... romatiche/
Έπαιξε συνοδεία κόκκινο αντινορι
https://caruso.gr/arni-spala-confit/
Πειραματιστηκα με reisling (ξηρό)αρχικά αλλά τελείωσα με chateauneuf.
Επίσης ωραία πίτα
https://www.pandespani.com/syntages/kot ... radosiaki/
Για τσουρέκια που είναι σαν φρέσκα για μέρες, δες εδώ:
https://www.tastefull.gr/recipe/ta-tsou ... stika-tous
Δες καλά τις διάφορες οδηγίες και το βίντεο, και ακολούθησε κατά γράμμα τις αναλογίες.
Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..
Συνταγή για σκουλικόπιτα, μέρες που είναι:
Μπαίνετε στο γήπεδο και πατάτε γερά τα σκουλίκια,
Παίρνετε ένα φαράσι, τα μαζεύετε και τα πετάτε στα σκουπίδια,
Πλένετε τα χέρια σας και τα πόδια σας,
Πάτε στο ζαχαροπλαστείο τής γειτονιάς σας και αγοράζετε ένα ωραίο μπακλαβά.
Μπαίνετε στο γήπεδο και πατάτε γερά τα σκουλίκια,
Παίρνετε ένα φαράσι, τα μαζεύετε και τα πετάτε στα σκουπίδια,
Πλένετε τα χέρια σας και τα πόδια σας,
Πάτε στο ζαχαροπλαστείο τής γειτονιάς σας και αγοράζετε ένα ωραίο μπακλαβά.
- PAOK_Antarctica
- Δημοσιεύσεις: 16788
- Εγγραφή: Τετ 11 Δεκ 2013, 17:13
- Τοποθεσία: Νότιος Πόλος
Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..
Αν εννοείς για την κοτόσουπα, την συνταγή την βρήκα στο πρόσφατο τεύχος του γαστρονόμου. Δεν την έχουν ανεβάσει στο ίντερνετ αλλά θα έχω το νου μου αν ανέβει να την ποστάρω.kataramenos5 έγραψε:Δωσε και κανα λινκ
Αν εννοείς γενικά, τελευταία μεράκλωσα με pulled pork. Ακολούθησα αυτή τη συνταγή https://esquire.com.gr/geysi/suntages/8 ... -i-suntagi
Σε ψωμάκι μπριος μαζί με πρασινάδα βουτηγμένη στη μαγιονέζα και ήταν μούρλια. Οι 5μιση ώρες ψήσιμο για 1 κιλό κρέας ίσως ήταν λίγο overkill βέβαια, την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να το ψήσω λιγότερο.
Επειδή αναφέρθηκε η κοτόπιτα και ο Jamie Oliver, καλή συνταγή για κοτόπιτα έχει και ο Oliver. Δεν είναι η στοιβαρή κοτόπιτα του χωριού, είναι πιο φλούφλικη εγκλέζικη βερσιόν της πίτας με σφολιάτα και κρέμα γάλακτος, αλλά πολύ νόστιμη.
http://cooking-helena.blogspot.com/2011 ... st_23.html
Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..
Μας γμςPAOK_Antarctica έγραψε:kataramenos5 έγραψε:Δωσε και κανα λινκ
Αν εννοείς γενικά, τελευταία μεράκλωσα με pulled pork. Ακολούθησα αυτή τη συνταγή https://esquire.com.gr/geysi/suntages/8 ... -i-suntagi
Σε ψωμάκι μπριος μαζί με πρασινάδα βουτηγμένη στη μαγιονέζα και ήταν μούρλια. Οι 5μιση ώρες ψήσιμο για 1 κιλό κρέας ίσως ήταν λίγο overkill βέβαια, την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να το ψήσω λιγότερο.
Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..
Δηλαδή, διαβάζεις Γιανναρά και Θεοδωρόπουλο; Ρε συ, σε είχα για σοβαρό άτομοPAOK_Antarctica έγραψε:
Αν εννοείς για την κοτόσουπα, την συνταγή την βρήκα στο πρόσφατο τεύχος του γαστρονόμου. Δεν την έχουν ανεβάσει στο ίντερνετ αλλά θα έχω το νου μου αν ανέβει να την ποστάρω.
Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..
Και ότι σκεφτόμουν να ανοίξω τοπικ μαγειρικής. Αγαπημένη ασχολία τους μήνες του lockdown.
Εδώ έχουμε ένα sirloin steak με σαλτσα από chorizo, χειροποίητες smoky wedges και σαλάτα.

Υπόσχομαι να ανεβάζω φωτογραφία μέρα παρά μέρα.
Εδώ έχουμε ένα sirloin steak με σαλτσα από chorizo, χειροποίητες smoky wedges και σαλάτα.

Υπόσχομαι να ανεβάζω φωτογραφία μέρα παρά μέρα.
- PAOK_Antarctica
- Δημοσιεύσεις: 16788
- Εγγραφή: Τετ 11 Δεκ 2013, 17:13
- Τοποθεσία: Νότιος Πόλος
Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..
Την εφημερίδα δεν την ανοίγω καν. Βασικά πάω κατευθείαν τελευταία σελίδα να προσπαθήσω το σταυρόλεξο και μετά ανακύκλωση στο μπαλκόνι!Miles έγραψε:Δηλαδή, διαβάζεις Γιανναρά και Θεοδωρόπουλο; Ρε συ, σε είχα για σοβαρό άτομοPAOK_Antarctica έγραψε:
Αν εννοείς για την κοτόσουπα, την συνταγή την βρήκα στο πρόσφατο τεύχος του γαστρονόμου. Δεν την έχουν ανεβάσει στο ίντερνετ αλλά θα έχω το νου μου αν ανέβει να την ποστάρω.
Αλλά ο Γαστρονόμος είναι ποιοτικό περιοδικό.
Gika οι πατάτες σου φαίνονται γαμάτες, θέλω να τις αρπάξω με τη χούφτα!
Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..
Κάποια σημεία εξωτερικά είναι φυσιολογικό να κρουσταρουν, στο εσωτερικό φαίνεται ζουμερο αν προσέξεις από τις ρωγμές που κάνει το κρέας και γυαλίζει. Έτσι ισορροπεί και με τη σάλτσα που δεν κράτησε υγρασία.
- episimos73
- Δημοσιεύσεις: 3109
- Εγγραφή: Πέμ 11 Ιουν 2015, 15:41
Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..
Ρε μλς τι νηματάρα είναι αυτή; Χαμπάρι δεν έχω πάρει τόσο καιρό! Ευτυχώς έχω φάει.
Στάλθηκε από το SM-G960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στάλθηκε από το SM-G960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..
Ακριβώς. Αρχικά δυνατή φωτιά και περίπου 1 λεπτό ψήσιμο από την κάθε πλευρά να πάρει λίγο χρωμα και μετά σε μέτρια φωτιά 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Στο περίπου αυτά. Το μόνο seasoning ήταν αλατοπίπερο. Βγήκαν medium, λίγο προς well, και πολύ ζουμερές.Patron έγραψε:Γκίκα πως την έψησες; Τηγάνι με βούτυρο;
Για τη σάλτσα, σε άλλο τηγάνι, έβαλα λόγο ελαιόλαδο και μόλις ζεστάθηκε έριξα το ψιλοκομμένο τσοριθο και περίπου 2-3 λεπτά αργότερα πρόσθεσα ψιλοκομμένες φρέσκιες ντομάτες και μια αλεσμένη σκελίδα σκόρδο. Δυο λεπτά μετά πρόσθεσα ξίδι από κόκκινο κρασί και λίγο ελαιόλαδο και την τράβηξα από τη φωτιά. Αφού κρύωσε λιγο πρόσθεσα ψιλοκομμένη ρόκα.
Πολύ δυνατός συνδυασμός.
Μακάρι να είχαμε και ντομάτες με γεύση ντομάτας στην Αγγλία.