ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ 2020-2021

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
Sick Bastard

Re: ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ 2020-2021

Δημοσίευση από Sick Bastard »

Αν θέλεις να πουλήσεις, πρέπει να παράγεις.
Αν θέλεις να πουλάς παίχτες στο ποδόσφαιρο, πρέπει να παράγεις ποδόσφαιρο.
Ξέχωρα από τίτλους που έτσι κι αλλιώς είναι λίγοι.
Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί, δεν είναι σε θέση να παράξει τίποτα αυτή τη στιγμή, γιατί δεν έχει ασχοληθεί με το πως θα το κάνει.
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
Moderator

Δημοσίευση από Mitsospaoki4 »

Η περίπτωση Νινουα είναι ενδεικτική του μπάχαλου που υπάρχει..

Ο παίχτης δεν υπολογίζεται και είναι μεταξύ πάγκου και εξέδρας
Ο Γκαρσία του έχει δείξει την έξοδο.
Συμφωνειται ο δανεισμός στην Ανόρθωση του Κετσπαγια.
Και ξαφνικα!!
Μπαίνει σφήνα ο Ρεμπε; ο Ιβαν; κάποιος άλλος;
Και λένε όχι πρέπει να μείνει..

Αναγκαστικα ο Πάμπλο τον χρησιμοποιεί σαν αλλαγή και λέει ότι τον εμπιστεύεται για να μην εκθέσει κάποιον άλλον..

Βγάλε εσύ από όλο αυτό λογική...
Άβαταρ μέλους
Περιπτερος

Δημοσίευση από Περιπτερος »

@ Napoli κλπ selling club fans
Ετσι είσαι απλά φτωχοσυμπέθερος και πουλάς τα "διαμάντια" σου σε τιμή γυαλιού.
Ολοι πουλάνε, όλοι αγοράζουν. To θέμα είναι πότε, πως, σε ποια τιμή και με τι αγωνιστικό αντίκρυσμα/κόστος.
Για να πουλήσεις ακριβά πρέπει να φτάσεις στο σημείο να έχεις σοβαρές επιτυχίες ως ομάδα. Να πείθεις την "αγορά".
Οταν λειτουργείς ως ομάδα ευκαιρίας αποκλείεται να το πετύχεις.
Εάν ο ΠΑΟΚ κρατούσε 2-3 χρόνια περισσότερα παίκτες όπως ο Λούκας, ο Ροντρίγκεζ, ο Πρίγιο κλπ. πετυχαίνοντας ευρωπαϊκές επιτυχίες, θα πουλούσε σε 4πλάσια τιμή κάθε παίκτη του (όχι μόνο αυτούς). Θα είχε την πολυτέλεια να προσελκύσει παίκτες, να κρατήσει παίκτες, να πουλήσει όταν είχε έτοιμη την αντάξια αναπλήρωση.
Πως γίνεται αυτό; με παραμύθιασμα από τον πρόεδρο; με επίθεση αγάπης; με κάποια παραπάνω χρήματα; με όλα ; ΝΑΙ αλλά εάν το θέλεις γίνεται.
Αυτό είναι το ορθό.
Κρατάς τους καλούς παραπάνω για να τους παντρέψεις στον χρόνο που μπορεί να έχεις με κάποιους άλλους και να κάνεις το μπαμ. Μας το δίδαξε ο Γιώργης ο Παντελάκης, αλλά δεν κρατήσαμε τίποτα από αυτή την τεχνογνωσία. Αυτή είναι τεχνογνωσία, όχι οι παίκτες της monopoly.
Μπορώ να έχω κάτι τέτοιο;
Μπορώ έστω να έχω στην ομάδα έναν Μαγκντί και έναν Σκαρτάδο μαζί;
Άβαταρ μέλους
Sick Bastard

Δημοσίευση από Sick Bastard »

Να πάρουμε τον Σουντανί τώρα που μένει ελεύθερος, φαίνεται ακόμα μία καλή ευκαιρία.
Άβαταρ μέλους
Napoli4

Δημοσίευση από Napoli4 »

xrisitsapa έγραψε: Έχουμε ένα Κονσεϊσάο στην Πόρτο τόσα χρόνια που φωνάζει ΠΑΟΚΑΡΑ μέσα στο βοθρολιμανο.
Έναν Σάντος που είναι γνωστή η σχέση του με τον ΠΑΟΚ.
Ενα Λινο.

Πόσο δύσκολο είναι να κάνουμε μια συνεργασία με την Πόρτο; Να παίρνουμε δανεικούς από εκεί και να δίνουμε δικούς μας που είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα.
Ότι κινείται στην Πορτογαλία και δεν είναι σίγουροι αν τους κάνει, θα το στέλνουν σε εμάς. Και το ανάποδο.

Εμείς όμως πάμε να πάρουμε παίκτες από το γαύρο της Πορτογαλίας.. ότι να ναι...θα μου πεις εδώ πέρυσι σώσαμε τον Κούγια με τους δανεικούς που του δώσαμε...
Στο τελευταίο έχεις δίκιο, και αυτό δείχνει μεγάλες ανορθογραφίες εντός ομάδας.

Όσο για την Πόρτο, δεν είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά.
Καλές σχέσεις υπάρχουν, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλώσει πολύ για να παίρνει δανεικούς πιτσιρικάδες αμφιβόλου ποιότητας. Δεν θα σου βγουν όλοι Βιειρίνια, και φυσικά δανεισμοί από τέτοιες ομάδες έρχονται με ρήτρες και απαιτήσεις. Αλλά ακόμα και να πιάσουν, θα φύγουν στο τέλος του δανεισμού.
Ο ΠΑΟΚ για να γίνει selling club πρέπει να απλώσει δίχτυα σε μικρότερα πρωταθλήματα και να κυνηγάει ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί.

Ο Νινούα και ο Περέιρα είναι μεταγραφές προς τη σωστή κατεύθυνση. Εγώ τους τοποθετώ στις θετικές κινήσεις του Ρέμπε, και όχι στις αρνητικές, ακόμα και να μην πιάσουν. Τέτοιοι παίκτες πρέπει να έρχονται.

Αλλά πρέπει να έρχονται σε μια ομάδα όπως του Λουτσέσκου και σταδιακά να εντάσσονται σε ένα δεμένο σύνολο. Δεν μπορείς να έχει 11 Νινούα και να ζητάς πρωταθλήματα.
Σε ένα παράλληλο σύμπαν, ο Λουτσέσκου θα βελτίωνε κι άλλο τον Ζαμπά, θα τον πουλούσε 10Μ και θα ανέβαζε τον Τζόλη, έχοντας 10Μ στο ταμείο για όποιο άλλο κενό προέκυπτε.
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Για να γινεις selling club ξεκιναμε απο τα βασικα.Ολα τα τμηματα ακαδημιων μεχρι και την αντρικη ομαδα αποφασιζει στρατηγικα τροπο παιχνιδιου ξερω γω 4-3-3.Πανω σε αυτο χτιζεται ολη η φιλοσοφια του κλαμπ και οποιαδηποτε αποφαση ειτε μεταγραφικη ειτε προπονητικη οφειλει να την υπηρετει.Καπως ετσι δεν θα βρισκεσαι τη μια με προπονητη ενος συστηματος και την αλλη με προπονητη αλλου.Δεν θα βρισκεσαι χωρις αμυντικο χαφ η χωρις εξτρεμ.
Άβαταρ μέλους
seaman

Δημοσίευση από seaman »

Mitsospaoki4 έγραψε:Η περίπτωση Νινουα είναι ενδεικτική του μπάχαλου που υπάρχει..

Και ξαφνικα!!

Αναγκαστικα ο Πάμπλο τον χρησιμοποιεί σαν αλλαγή και λέει ότι τον εμπιστεύεται για να μην εκθέσει κάποιον άλλον..

Δεν ξέρω αν θα μείνει τελικά ή θα δοθεί δανεικός ο Νινούα.
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι μάλλον δεν τον είχαν ξεγράψει το στόχο του πρωταθλητισμού (απλά επειδή οδηγεί στο CL βέβαια, όχι για κάνα άλλο λόγο) πριν από την γκέλα ολκής στον κάμπο. Πιθανό να είμασταν διατεθημένοι να υπογράψουμε στα γρήγορα παίχτη, πριν αδειάσουμε χώρο στη θέση του και αυτό φυσικά η αγορά, εν γνώση σου, το εκμεταλλεύεται. Νομίζω ότι μετά το Χ στη Λάρισα τα πράγματα ξαναμετρήθηκαν. Πως να βρεις νέα Ομάδα για Εσίτι, Μπίσεσβαρ ή όποιον άλλο στο κέντρο αν έχεις φέρει και άλλο παίχτη εκεί. Λογικό δεν είναι γνωρίζοντας την ανάγκη σου για αποδεσμεύσεις να σε τσιμπάνε οι πάντες? Οι μπαγλαμάδες οι Κύπριοι τον Γεωργιανό θέλαν να τον πάρουν τζάμπα, ναι τζάμπα και καλά για να του δώσουν παιχνίδια. Πόσους θα πληρώνουμε να βάζουν γκολ αλλού? δεν αντέχει άλλο το πορτοφόλι της ΠΑΕ με το ffp απέναντι. Κάπως έτσι νομίζω ότι ήρθαν Λάμπρου και Ουάρντα πίσω.
Ορθώς λοιπόν, νομίζω, ότι μετά και τον Ατρόμητο τα πράγματα παίρνουν την δυσάρεστη, αλλά την πιο ορθολογική πορεία του περιμένουμε να δούμε τι μπορούμε να διώξουμε και τι θα πάρουμε (αλλά να πάρουμε) μετά. Ελπίζω έτσι να πορεύονται και στο τέλος του μήνα να έχουμε 2 καλές προσθήκες και 3-4 αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών που δυσχαιρένουν τη λειτουργία της μακροχρόνιας σύνθεσης ενός νέου σχήματος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seaman την Σάβ 09 Ιαν 2021, 12:35, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Napoli4

Δημοσίευση από Napoli4 »

Περιπτερος έγραψε:@ Napoli κλπ selling club fans
Ετσι είσαι απλά φτωχοσυμπέθερος και πουλάς τα "διαμάντια" σου σε τιμή γυαλιού.
Ολοι πουλάνε, όλοι αγοράζουν. To θέμα είναι πότε, πως, σε ποια τιμή και με τι αγωνιστικό αντίκρυσμα/κόστος.
Για να πουλήσεις ακριβά πρέπει να φτάσεις στο σημείο να έχεις σοβαρές επιτυχίες ως ομάδα. Να πείθεις την "αγορά".
Οταν λειτουργείς ως ομάδα ευκαιρίας αποκλείεται να το πετύχεις.
Εάν ο ΠΑΟΚ κρατούσε 2-3 χρόνια περισσότερα παίκτες όπως ο Λούκας, ο Ροντρίγκεζ, ο Πρίγιο κλπ. πετυχαίνοντας ευρωπαϊκές επιτυχίες, θα πουλούσε σε 4πλάσια τιμή κάθε παίκτη του (όχι μόνο αυτούς). Θα είχε την πολυτέλεια να προσελκύσει παίκτες, να κρατήσει παίκτες, να πουλήσει όταν είχε έτοιμη την αντάξια αναπλήρωση.
Πως γίνεται αυτό; με παραμύθιασμα από τον πρόεδρο; με επίθεση αγάπης; με κάποια παραπάνω χρήματα; με όλα ; ΝΑΙ αλλά εάν το θέλεις γίνεται.
Αυτό είναι το ορθό.
Κρατάς τους καλούς παραπάνω για να τους παντρέψεις στον χρόνο που μπορεί να έχεις με κάποιους άλλους και να κάνεις το μπαμ. Μας το δίδαξε ο Γιώργης ο Παντελάκης, αλλά δεν κρατήσαμε τίποτα από αυτή την τεχνογνωσία. Αυτή είναι τεχνογνωσία, όχι οι παίκτες της monopoly.
Μπορώ να έχω κάτι τέτοιο;
Μπορώ έστω να έχω στην ομάδα έναν Μαγκντί και έναν Σκαρτάδο μαζί;
Το ίδιο πράγμα λέμε Περίπτερε.

Θέλω να είμαστε selling club, αλλά δεν υποστηρίζω πως ό,τι κάναμε επί Ιβάν είναι βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Μόνο ο Πρίγιο μπορεί να θεωρηθεί σωστή πώληση αν με ρωτάς.

Και φυσικά το selling club αφορά πολλά περισσότερα από τις πωλήσεις. Αφορά την αγωνιστική φιλοσοφία που λέει ο joshua, αφορά τις σωστές ανανεώσεις, αφορά τις ψαγμένες αγορές, το σωστο scouting κλπ κλπ
panpangr77

Δημοσίευση από panpangr77 »

Η πληγή στο ρόστερ είναι ο Εσιτι ,ένας παίκτης με δύναμη αλλά δεν πηδάει για κεφάλια δεν είναι γρήγορος δεν πολλά ,έτσι αναγκάζεσαι να βάλει το Αύγουστο αμυντικό χαφ όπου δεν έχει διάρκεια στο παιχνίδι του . Αν είχες έναν πολύ καλό αμυντικό χαφ ,γρήγορο δυνατό ο Αύγουστος θα πήγαινε στο 8 και με Καντουρι δίπλα του θα ειμασταν πολύ καλά ,θα είχες και Σβαμπ και Νινουα (ο παίκτης είναι καλός ας δουλέψουν τις αδυναμίες του). Στα εκτός έδρας θα έβαζες 3 χαφ στα εντός θα έπαιζες 4-2-3-1 .Γενικά με έναν καλό παίκτη 6-8 θα ήσουν σούπερ. 2 χρόνια η ομάδα παίζει για μένα καλό ποδόσφαιρο ,όλες η ήττες μα όλες είναι από λάθη παικτών μας ,από το πουθενά σε κανένα παιχνίδι δεν ειμασταν χειρότεροι από τον αντίπαλο ,παιδαριώδη λάθη μας φέρνανε πίσω στο σκορ και έπρεπε να κυνηγάμε σαν τρελοί την νίκη μετά και αυτό έχει να κάνει με την φύση του πρωταθλήματος μας .Πρέπει πάση θυσία να κερδίσεις . Μόνο στο Ελλαντα πρέπει να κάνεις αήττητο πρωτάθλημα για να το πάρεις και δεν έχει να κάνει με την ποιότητα του γαύρου. Αφορισμοί για το ρόστερ της ομάδας δεν χρειάζονται . Νομίζω ότι ο Τσέχος θα μείνει αν κάνει καλό πρωτάθλημα έχει πολύ πράγμα η Μπριζ μπροστά και αν μας αρέσει θα την κάνει την κίνηση ο Ιβάν. Πέρα του 6-8 χρειαζόμαστε τέρμα επιτακτικά καλό τέρμα. Μετά ένα εξτρέμ να πλαισιώσει Τζολη και Ζιβκοβιτς και Μουργκ διαφορετικης φύσης από αυτούς. Ο Ουάρντα πιστεύω πως θα είναι διαφορετικός θα βοηθήσει δεν υπάρχει κανείς στην Ελλάδα με το ταλέντο του πιστεύω πως είναι ώριμος θα βοηθήσει. Αν βρεθεί ο παίκτης τωρα εκεί στο 6-8 καλώς ας έρθει .Αλλιώς στην επόμενη μεταγραφική περίοδο.6-8 ,τέρμα ,εξτρέμ και ένα Μπακ αν βρεθεί καμία καλή ευκαιρία.
Άβαταρ μέλους
seaman

Δημοσίευση από seaman »

Το tallentabout.gr αναφέρει (αναδημοσιεύοντας μάλλον άρθρο της έντυπης metrosport, καθώς στο metrospot.gr που γράφει δεν βρήκα κάτι) ότι από Ουρουγουάη μεριά αυτός που ενδιαφερόμαστε είναι ο 21χρονος επιθετικός της Γουόντερερς, Μάουρο Μέντες.
https://www.transfermarkt.com/mauro-men ... ler/675468

Αφού το λέει η metro, δεν μπορεί, αυτός θα είναι
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
Moderator

Δημοσίευση από Mitsospaoki4 »

Πήγε ο πετρωτος στην Ουρουγουάη και το ανακάλυψε!
Άβαταρ μέλους
xanapaok

Δημοσίευση από xanapaok »

seaman έγραψε:
Mitsospaoki4 έγραψε:Η περίπτωση Νινουα είναι ενδεικτική του μπάχαλου που υπάρχει..

Και ξαφνικα!!

Δεν ξέρω αν θα μείνει τελικά ή θα δοθεί δανεικός ο Νινούα.
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι μάλλον δεν τον είχαν ξεγράψει το στόχο του πρωταθλητισμού (απλά επειδή οδηγεί στο CL βέβαια, όχι για κάνα άλλο λόγο) πριν από την γκέλα ολκής στον κάμπο. Πιθανό να είμασταν διατεθημένοι να υπογράψουμε στα γρήγορα παίχτη, πριν αδειάσουμε χώρο στη θέση του και αυτό φυσικά η αγορά, εν γνώση σου, το εκμεταλλεύεται. Νομίζω ότι μετά το Χ στη Λάρισα τα πράγματα ξαναμετρήθηκαν. Πως να βρεις νέα Ομάδα για Εσίτι, Μπίσεσβαρ ή όποιον άλλο στο κέντρο αν έχεις φέρει και άλλο παίχτη εκεί. Λογικό δεν είναι γνωρίζοντας την ανάγκη σου για αποδεσμεύσεις να σε τσιμπάνε οι πάντες? Οι μπαγλαμάδες οι Κύπριοι τον Γεωργιανό θέλαν να τον πάρουν τζάμπα, ναι τζάμπα και καλά για να του δώσουν παιχνίδια. Πόσους θα πληρώνουμε να βάζουν γκολ αλλού? δεν αντέχει άλλο το πορτοφόλι της ΠΑΕ με το ffp απέναντι. Κάπως έτσι νομίζω ότι ήρθαν Λάμπρου και Ουάρντα πίσω.
Ορθώς λοιπόν, νομίζω, ότι μετά και τον Ατρόμητο τα πράγματα παίρνουν την δυσάρεστη, αλλά την πιο ορθολογική πορεία του περιμένουμε να δούμε τι μπορούμε να διώξουμε και τι θα πάρουμε (αλλά να πάρουμε) μετά. Ελπίζω έτσι να πορεύονται και στο τέλος του μήνα να έχουμε 2 καλές προσθήκες και 3-4 αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών που δυσχαιρένουν τη λειτουργία της μακροχρόνιας σύνθεσης ενός νέου σχήματος.
Ο Νινούα εμένα, απ το λίγο που έχουμε δει , μου αρέσει. Δεν ξέρω τι δείχνει στις προπονήσεις, εγώ όμως βλέπω έναν αθλητικό παίκτη, με καλή τεχνική, αίσθηση του χώρου και φαρμακερό πόδι. Θα ήθελα να έχει πιο ενεργό ρόλο στο rotation και να μην δανειστεί
Άβαταρ μέλους
seaman

Δημοσίευση από seaman »

Για Νινούα δεν το αποκλείω η παραμονή του να συνδέεται με την όποια πιθανότητα εξόδου του Ομάρ.

Ίσως να είναι ο μόνος από τους υπάρχοντες στα χαφ που θα μπορούσε, στο πλαίσιο του δυνατού, να θεωρηθεί αντιμαρόκος.
Άβαταρ μέλους
Περιπτερος

Δημοσίευση από Περιπτερος »

Napoli4 έγραψε: Το ίδιο πράγμα λέμε Περίπτερε.

Θέλω να είμαστε selling club, αλλά δεν υποστηρίζω πως ό,τι κάναμε επί Ιβάν είναι βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Μόνο ο Πρίγιο μπορεί να θεωρηθεί σωστή πώληση αν με ρωτάς.

Και φυσικά το selling club αφορά πολλά περισσότερα από τις πωλήσεις. Αφορά την αγωνιστική φιλοσοφία που λέει ο joshua, αφορά τις σωστές ανανεώσεις, αφορά τις ψαγμένες αγορές, το σωστο scouting κλπ κλπ
Σκέψου η Νάπολι να πουλούσε τον Μαραντόνα ένα χρόνο αφότου τον πήρε ... τι θα είχε μείνει στην ιστορία της.
Πρέπει ο παίκτης να δίνει στο σωματείο που αγωνίζεται. Δεν είναι δυνατόν να δίνει μόνο το σωματείο το εφαλτήριο στον παίκτη και αυτός να μην δίνει αγωνιστικά κάποια "χρόνεια" ανταλλάγματα.
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

joshua έγραψε:Για να γινεις selling club ξεκιναμε απο τα βασικα.Ολα τα τμηματα ακαδημιων μεχρι και την αντρικη ομαδα αποφασιζει στρατηγικα τροπο παιχνιδιου ξερω γω 4-3-3.Πανω σε αυτο χτιζεται ολη η φιλοσοφια του κλαμπ και οποιαδηποτε αποφαση ειτε μεταγραφικη ειτε προπονητικη οφειλει να την υπηρετει.Καπως ετσι δεν θα βρισκεσαι τη μια με προπονητη ενος συστηματος και την αλλη με προπονητη αλλου.Δεν θα βρισκεσαι χωρις αμυντικο χαφ η χωρις εξτρεμ.
Αυτα. Δυσκολευομαστε να κανουμε τα βασικα.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”