cellophan έγραψε:[
Karl, εχω διαβάσει κατά καιρούς αυτά που γράφεις και ευθύς εξ΄αρχής θα σου πω, πως τείνω να συμφωνήσω στο 90% αυτών που συχνά πυκνά λες. Μου φαίνεται πως και μπάλα βλέπεις, και σοβαρός και ψύχραιμος είσαι. Συμφωνώ λοιπόν πως ο παίκτης δεν είναι μοσχάρι. Είναι όμως ένας καλοπληρωμένος υπάλληλος που καθημερινά συμβάλλει στην παραγωγή ενός αθλητικού προϊόντος με σημαντικές άυλες υπεραξίες. Ως εκ τούτου και κατά την άποψη μου, το σωστό μάνατζμεντ μιας ΠΑΕ 'επιβάλλει' στον παίκτη τη μεταγραφή του με βάση το συμφέρον της ομάδας παρέχοντας του ταυτόχρονα και την ηθική κάλυψη που χρειάζεται. Ο χοντρός ακόμα και φέτος θα έδινε 4 μύρια για τον Βιέρι, μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις, + 2-3 παίκτες εντεκάδας. Εγώ λοιπόν αυτό θα το θεωρούσα καλό ντηλ και θα εκτιμούσα ακόμα πιο πολύ το Βιέρι επειδή έκανε την καρδιά του πέτρα για το καλό του ΠΑΟΚ και το δικό του φυσικά. Βλέπετε όλα είναι θέμα εμπιστοσύνης. Αν πιστεύεις ότι κάποιος σε αγαπάει, αν πραγματικά έχεις δεθεί μαζί του και αν χωρίζεις για το καλό όλων, τότε η αγάπη είναι παντοτινή. Δυστυχώς, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου το μάνατζμεντ που έχουμε είναι ημιεπαγγελματικό (ή ημιερασιτεχνικό αν προτιμάτε) και μου θυμίζει τους πολιτικούς μας. Παίρνουμε αποφάσεις αλλά χαϊδεύουμε και αυτιά.
Υ.Σ. Μοσχάρι δεν είναι κανένας παίκτης. Δε με ανησυχεί αυτό. Η αγωνία που έχω είναι μήν τυχόν και είμαστε εμείς βόδια.

Ευπρόσδεκτη η ένσταση σου - και γενικά δεν έχεις άδικο θέτοντας το οικονομικό κέρδος του συλλόγου στο επίκεντρο. Είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σίγουρα.
Αλλα εδώ υπάρχουν ιδιάζουσες συνθήκες που καθιστούν σχεδόν απαγορευτική μια πώληση στο γαύρο. Και έχουν να κάνουν με όλο το πλέγμα σχέσεων μεταξύ συλλόγων και φιλάθλων και το εν γένει τρόπο λειτουργίας του πρωταθλήματος. (O - Έγραψα λειτουργία

)Και φυσικά και οι παίκτες μπαίνουν στο κλίμα. Ας πούμε ο Βιέρι έτσι όπως γαλουχήθηκε στον ΠΑΟΚ

(και βλέποντας και το πάθημα του Σαλπιγγίδη) ήταν ποτε δυνατόν να έχει βλέψεις προς gay; Βάλε και το ταλέντο του που τον προορίζει για ανωτερα! Εννοώ όταν έχεις δεθεί με τέτοιο τρόπο, όταν έχεις δώσει ψυχή και σώμα στην ομάδα σου αυτό κατά κάποιον τρόπο θα θελήσεις να το διαφυλάξεις.
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάποιες μεταγραφές προσκρουουν σε ένα όριο.
Κατά τα αλλα - όπως είπα πριν - θα πρέπει κανεις σίγουρα να προβληματιστεί για το πως θα προκύψουν στο μέλλον πιο ψηλά έσοδα από μεταγραφές.
Είναι απλά και μονο οι νομοι της αγοράς και οι νομοι της ανανγκης; Ας πούμε από που προέκυψε η Wolfsburg; Αρκεί μια ματια στα ονόματα τον εκπροσωπων παικτών της Wolfsburg - και να που σου εμφανίζεται και ένα ελληνικό όνομα. Όνομα ενός manager για τον οποιο έγινε και μνεία τις τελευταίες μέρες, όχι όμως πέρσυ τέτοιο καιρό όταν ακούστηκε πρώτη φορα το όνομα Wolfsburg.
Ενώ δηλ. εκ πρώτης όψεως η αγορά φαίνεται τεραστια (είτε για αγορές, είτε για πωλήσεις) λόγω ενός συγκεκριμένου δικτύου μεσολάβησης τα πραγματικά περιθώρια κινήσεων μοιάζουν πολύ περιορισμένα.
Άλλο παράδειγμα: ο Arias (επίσης έλληνας εκπρόσωπος) Το ίδιο ο Bölöni (για καλή μας τύχη βεβαια

)
Στην αρχή λοιπόν λες: "Μπράβο ρε - πως κατάφεραν να τους βρούν." Και στη συνεχεια καταλήγεις στη διαπίστωση ότι υπήρχε ένας δάκτυλος. Κάτι όχι βεβαια κακό - αλλα σου γίνεται εκ των υστερων αντιληπτό το ποσο περιορισμένο πρέπει να ήταν το περιθώριο δράσης.
Με αυτή λοιπόν την έννοια θα υπέγραφα και τα περί ημιεπαγγελματισμού στη διοίκηση σε ότι αφορά τα μεταγραφικά.
Καταλήγοντας: Σημειώστε στα ημερολόγια σας
Μοναχο Σάββατο 28.1.2012 - 15.30 - 20. αγωνιστικη Bundesliga: Bayern - Wolfsburg
Schweinsteiger / Ribery /Merkelina / Robben / Lahm / Kleinmein / Müller / Boateng / Κresic / Kroos / Rafinha / Gomez /
Θα πας λοιπόν εκεί Αντελίνο και θα τους εξηγηθείς mit ohne Sprechen ...
Uploaded with
ImageShack.us
καλά για μια παλιά ιστορία
Uploaded with
ImageShack.us
und mit ohne Eleos bitte!