Συζήτηση για το ρόστερ & Μεταγραφικά νέα 15/16
- GiorgosAtha
Re: Συζήτηση για το ρόστερ & Μεταγραφικά νέα 15/16
zara... δεν προλάβαμε να κρίνουμε τους παίχτες από 25' λεπτά και δεν υπάρχει θέμα αντιπάθειας. Προλάβαμε να κρίνουμε όμως τοοοοσο καιρό αυτούς που "αντιπαθούμε" όπως λες. Και αυτοί λοιπόν ΔΕΝ κανουν για βασικοί σε ομάδα του μέλλοντος... πως να το κάνουμε δηλαδή?
Υπάρχει ένα πράγμα που λέγετε potential...
Ο Antonis μπορεί να φάνηκε πιο αργός από τον Τζιόλη αλλά...
α) είναι 22 και προέρχεται από τραυματισμό και απραξία -δεν σχολιάζω την αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος και νοοτροποίας-. Είναι όμως σε μια ηλικία και κατάσταση δηλαδή που μπορεί να βελτιώθει. Σε αντίθεση με τον Τζιόλη που πλέον βρίσκετε στην πτωτική φάση της καριέρας του και "ως εκεί ήταν"... πλέον "πέφτει".
β) την μπαλιά την 40αρα ο Τζιόλης δεν την βγάζει ούτε με τα Χανιά γιατί πολύ απλά ΔΕΝ την έχει... ούτε πρόκυτε να την μάθει στα 30 του. Έλεος με αυτό το πράγμα. Αν πχ. δεν μπορώ να κοντρολάρω δεν έχει να κάνει με τον αντίπαλο αλλά καθαρά με τις δικές μου ικανότητες. Αν είμαι "σκερπάν" -που λένε και στο χωριό μου- δεν πρόκυτε να κοντρολάρω καλύτερα όποιον έχω απέναντι μου... είτε αυτός είναι ο Πίου, είτε ο Nesta.
Και δεν μιλάω για την χρήση και των δύο ποδιών.
Με βάση τα παραπάνω λοιπόν ο Τζιόλης πρέπει να χαιρετήσει-ή έστω να πάει στον πάγκο- και το μέλλον να χτιστεί πάνω στον "επόμενο". Δεν είναι αντιπάθεια αλλά κοινή λογική!
Το ίδιο ισχύει και για τον Γλύκο.
Στο θέμα Τζαβέλλα... η λογική πάει ως εξής.
Όσο φιλότιμος και καλός να είναι ο Τζαβέλλας... ΠΟΤΕ του δεν θα γίνει στόπερ πρωταθλητισμού. Γιατί πολύ απλά ΔΕΝ έμαθε ποτέ να είναι! Οι συγκυρίες τον κάνανε... και μάλιστα σε ηλικία που δεν πρόκυτε να υπάρξει σοβαρή βελτίωση.
Στο θέμα Kace...
Καλός αλλά όχι για να είναι βασικός στυλοβάτης μιας ομάδας. Ένα πολύ καλό γρανάζι και τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω.
Αυτό που είδα έστω για 90' λεπτά πχ. από τον Cimirot είναι κλάσεις ανώτερο "τακτικά" και "τεχνικά" από τον Kace. Πως να γίνει δηλαδή? Αυτό δεν αλλάζει.Αυτό το έμαθαν μικροί στα "τσικό"!
7 στις 10 πάσες είναι λάθος. Προώθηση παιχνιδιού (transition)... μηδέν. Ναι τρέχει... ναι είναι σκυλί... ναι βελτιώθηκε... αλλά μόνο αυτό δεν φτάνει να τον κάνει "στυλωβάτη". Για το ποδόσφαιρο του Santos ίσως να ήταν "ταμάμ" ως αντι-Vitolo. Για το ποδόσφαιρο που θέλουμε όμως (τεχνικό, γρήγορο, σύγχρονο)... ΔΕΝ. Του λείπουν βασικές "γνώσεις" και είναι δύσκολο πλέον να τις αποκτήσει σε βαθμό "πρωταθλητισμού".
Μπορεί να βοηθήσει σε συγκεκριμένες δουλειές και καταστάσεις. ΕΠΟΥΔΕΝΕΙ όμως για βασικό στέλεχος!
Όπως προείπα... δεν είναι θέμα αντιπάθειας. Αλλά κοινή λογική.
Προτιμώ να ρισκάρω με το καινούριο και ας το έχω δει λίγο έχοντας μου δώσει την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει παρά το παλιό που το έχω φάει στην μάπα χρόνια τώρα χωρίς να έχω δει καμιά ουσιαστική βελτίωση μόνο και μόνο επειδή "φοβάμαι" να ρισκάρω!
Υπάρχει ένα πράγμα που λέγετε potential...
Ο Antonis μπορεί να φάνηκε πιο αργός από τον Τζιόλη αλλά...
α) είναι 22 και προέρχεται από τραυματισμό και απραξία -δεν σχολιάζω την αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος και νοοτροποίας-. Είναι όμως σε μια ηλικία και κατάσταση δηλαδή που μπορεί να βελτιώθει. Σε αντίθεση με τον Τζιόλη που πλέον βρίσκετε στην πτωτική φάση της καριέρας του και "ως εκεί ήταν"... πλέον "πέφτει".
β) την μπαλιά την 40αρα ο Τζιόλης δεν την βγάζει ούτε με τα Χανιά γιατί πολύ απλά ΔΕΝ την έχει... ούτε πρόκυτε να την μάθει στα 30 του. Έλεος με αυτό το πράγμα. Αν πχ. δεν μπορώ να κοντρολάρω δεν έχει να κάνει με τον αντίπαλο αλλά καθαρά με τις δικές μου ικανότητες. Αν είμαι "σκερπάν" -που λένε και στο χωριό μου- δεν πρόκυτε να κοντρολάρω καλύτερα όποιον έχω απέναντι μου... είτε αυτός είναι ο Πίου, είτε ο Nesta.
Και δεν μιλάω για την χρήση και των δύο ποδιών.
Με βάση τα παραπάνω λοιπόν ο Τζιόλης πρέπει να χαιρετήσει-ή έστω να πάει στον πάγκο- και το μέλλον να χτιστεί πάνω στον "επόμενο". Δεν είναι αντιπάθεια αλλά κοινή λογική!
Το ίδιο ισχύει και για τον Γλύκο.
Στο θέμα Τζαβέλλα... η λογική πάει ως εξής.
Όσο φιλότιμος και καλός να είναι ο Τζαβέλλας... ΠΟΤΕ του δεν θα γίνει στόπερ πρωταθλητισμού. Γιατί πολύ απλά ΔΕΝ έμαθε ποτέ να είναι! Οι συγκυρίες τον κάνανε... και μάλιστα σε ηλικία που δεν πρόκυτε να υπάρξει σοβαρή βελτίωση.
Στο θέμα Kace...
Καλός αλλά όχι για να είναι βασικός στυλοβάτης μιας ομάδας. Ένα πολύ καλό γρανάζι και τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω.
Αυτό που είδα έστω για 90' λεπτά πχ. από τον Cimirot είναι κλάσεις ανώτερο "τακτικά" και "τεχνικά" από τον Kace. Πως να γίνει δηλαδή? Αυτό δεν αλλάζει.Αυτό το έμαθαν μικροί στα "τσικό"!
7 στις 10 πάσες είναι λάθος. Προώθηση παιχνιδιού (transition)... μηδέν. Ναι τρέχει... ναι είναι σκυλί... ναι βελτιώθηκε... αλλά μόνο αυτό δεν φτάνει να τον κάνει "στυλωβάτη". Για το ποδόσφαιρο του Santos ίσως να ήταν "ταμάμ" ως αντι-Vitolo. Για το ποδόσφαιρο που θέλουμε όμως (τεχνικό, γρήγορο, σύγχρονο)... ΔΕΝ. Του λείπουν βασικές "γνώσεις" και είναι δύσκολο πλέον να τις αποκτήσει σε βαθμό "πρωταθλητισμού".
Μπορεί να βοηθήσει σε συγκεκριμένες δουλειές και καταστάσεις. ΕΠΟΥΔΕΝΕΙ όμως για βασικό στέλεχος!
Όπως προείπα... δεν είναι θέμα αντιπάθειας. Αλλά κοινή λογική.
Προτιμώ να ρισκάρω με το καινούριο και ας το έχω δει λίγο έχοντας μου δώσει την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει παρά το παλιό που το έχω φάει στην μάπα χρόνια τώρα χωρίς να έχω δει καμιά ουσιαστική βελτίωση μόνο και μόνο επειδή "φοβάμαι" να ρισκάρω!
Ξέχασες τον Χαρίση φίλε μου...Για τα υπόλοιπα θα περιμένω να συμφωνήσω μαζί σου...τον Ιούνιο...GiorgosAtha έγραψε:Συγνώμη ρε αδερφέ...με όλη την καλή πρόθεση... αλλά τι πάει να πει...Trilofiotis έγραψε:...θα έχουμε χάσει 2 απο τους καλύτερους μας παίχτες περσυ και φέτος + θα έχουμε μεινει με έναν και παροπλισμένο τερματοφύλακα...![]()
![]()
![]()
Και ο Veron ξεχώριζε μες το γάλα σαν την μύγα to 2008, αλλά έφυγε όταν ανέβηκε ο πήχυς και οι προσδοκίες. Με αυτή την λογική λοιπόν κακώς έφυγε αφού ήταν ο καλύτερος τότε.
Είτε μας αρέσει είτε όχι... Τζαβέλλας, Τζιόλης, Γλύκος είναι μια χαρά για έναν ΠΑΟΚ του παρόντος. Για έναν ΠΑΟΚ του μέλλοντος δεν χωράνε με τίποτα.
Τζαβέλλας... Δεν μπορεί πλέον αριστερό μπακ και στόπερ δεν είναι με την καμία. Αργός, και σε ταχύτητα και σε αντιδράσεις, και όχι καλός στο μαρκάρισμα. Παίζει γιατί δεν υπάρχει άλλος να καλύψει την θέση του "αριστερού στην τριάδα". Δεν πα να είναι και MVP... τον ευχαριστούμε για ότι έχει προσφέρει αλλά... ΠΡΕΠΕΙ να αντικατασταθεί -έστω στην 11αδα- από έναν κανονικό αριστερό στόπερ.
Τζιόλης... Καλός, χρυσός, αλλά πλέον το ποδόσφαιρο τον έχει ξεπεράσει -κι ας είναι ακόμα 30αρης-. Αργό σκαρί, κακή φυσική κατάσταση. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΠΛΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ!!!![]()
Γλύκος... Έχει φτάσει στο pick της καριέρας του. Όπως λένε και κάποιοι εδώ... αν φύγει είναι σχεδόν αδύνατο να πάει σε ομάδα μεγαλύτερη από τον ΠΑΟΚ και δεν υπάρχει περίπτωση να βρει αλλού τα λεφτά που παίρνει στον ΠΑΟΚ. Ο "παροπλισμένος" θα βρει ευκολότερα καλύτερη ομάδα από τον Γλύκο.
Δυστυχώς αν δεν σπάσεις αυγά δεν γίνεται ομελέτα. Αν θέλουμε να γίνει δουλεία θα πρέπει να φύγουν και παίχτες που θεωρούμε "καλύτερους".
Για παράδειγμα... Θεωρώ ότι το καλοκαίρι και βάση αυτών που έχουν δείξει ως τώρα... Cimirot, Sabo, Πέλκας, Golasa, Antonis μαζί με ένα 8ο-10ρι επιπέδου θα πρέπει να είναι αυτοί που θα μοιραστούν τις 3 θέσεις του κέντρου.
Δυστυχώς οι Τζιόλης και Kace -κατ' εμέ- δεν χωράνε σε μια ομάδα που θέλει να λέει ότι θα παίζει τεχνικό, σύγχρονο και γρήγορο ποδόσφαιρο. Και ας τους θεωρώ τους καλύτερους όλο αυτό τον καιρό.

δανεικοι:κοροβεσης-ποζογλου-σαββιδησ-δελληγιανιδης-αντωνις(μονο με προαπαιτουμενες συμμετοχες)
πωληση:σκονδρας-ολσεν-γκολασα
Μεταγραφές :τερμα-2 σεντερ μπακ-8/10αρι(με ηγετικες ικανοτητες)-περιφερειακο επιθετικό και ισως αριστερό μπακ χαφ(να παει ο λεοβατς αριστερό σεντερ μπακ)
οτσοα
κρανκβιστ-κατσεριδη-λεοβατς
ροντριγκεζ-τσιμιροτ-σαμπο-μαρκους χενρικσεν(10αρι)-μπουτνερ
μπερμπα-καμπελ
παγκος:γλυκος-βιτορ-κατσε-πελκας,μακ-κλαους-ζαιρο-τζιολης κοκ
καλη ομαδα ε;
πωληση:σκονδρας-ολσεν-γκολασα
Μεταγραφές :τερμα-2 σεντερ μπακ-8/10αρι(με ηγετικες ικανοτητες)-περιφερειακο επιθετικό και ισως αριστερό μπακ χαφ(να παει ο λεοβατς αριστερό σεντερ μπακ)
οτσοα
κρανκβιστ-κατσεριδη-λεοβατς
ροντριγκεζ-τσιμιροτ-σαμπο-μαρκους χενρικσεν(10αρι)-μπουτνερ
μπερμπα-καμπελ
παγκος:γλυκος-βιτορ-κατσε-πελκας,μακ-κλαους-ζαιρο-τζιολης κοκ
καλη ομαδα ε;
-
- Mr Ξερόλας 2019
Αυτα μαλλον για το καλοκαιρι αναφερεσαι.Τωρα τοσες πολλες ποιοτικες μεταγραφες λιγο δυσκολο να βρεθουν κ να δεσουν γρηγορα δεδομενου οτι οι μισοι που εχουμε ειναι καινουργιοι.
για τωρα λεω+2-3 ακομα το καλοκαίρι και σου λεω πως του χρονου τετοιον καιρο θα μιλαμε για τιτλους-εκδρομες-σολνταουτ κ.α
η ομαδα θελει μεταγραφαρες για να χτυπησει γαυρο κ πορεία στην ευρωπη.ΠΡΕΠΕΙ σε 1-2(δεν χρειαζεται παραπάνω )μεταγραφικες περιοδους ο ιβαν να ριξει μπολικο χρημα να στειθει 11αδα φοβητρο και απλα μετα να συμπληρωνει οπου χρειαστεί .Τα 3ετη κ 10ετη πλανα ειναι για αλλες ομαδες/χωρες...
η ομαδα θελει μεταγραφαρες για να χτυπησει γαυρο κ πορεία στην ευρωπη.ΠΡΕΠΕΙ σε 1-2(δεν χρειαζεται παραπάνω )μεταγραφικες περιοδους ο ιβαν να ριξει μπολικο χρημα να στειθει 11αδα φοβητρο και απλα μετα να συμπληρωνει οπου χρειαστεί .Τα 3ετη κ 10ετη πλανα ειναι για αλλες ομαδες/χωρες...
- john4serres
- ΑποστόληςΑ
Σιγά μη φύγει ο Antonis! Τώρα που βρήκαμε poulain θα το διώξουμε;
Έχουμε ακόμα πολλά ψωμιά να φάμε για να φτάσουμε τέτοιες ομάδες σ αυτον τον τομέα.
ακυρο το εξαρι.εφοσον ειναι υγιεις βρηκαμε εξαρι για την επομενη δεκαετια.παοκαρα23 έγραψε: Ενα εξαρι να ξεκουραστει επιτελους και ο Τζιωλης(εκτος αν καποιος απ τους μικρους δειξει οτι κατεχει την θεση)
Μα... Νόμιζα ήταν κάποιος τυχαίοςnothu έγραψε:Έχουμε ακόμα πολλά ψωμιά να φάμε για να φτάσουμε τέτοιες ομάδες σ αυτον τον τομέα.
Δε κάνει για μας
Εμείς θέλουμε μεγάλα ονόματα λέγαμε...
Σλοβένος επιθετικός μίλησε αποκλειστικά στο INPAOK και επιβεβαίωσε την συμφωνία με την ομάδα από την Ελβετία, ενώ αναφέρθηκε και στα όσα είχαν γραφτεί για τον ίδιο και τον Δικέφαλο.
Αναλυτικά όσα είπε ο 21χρονος επιθετικός:
Αντράζ ισχύει πως είσαι πλέον παίκτης της Βασιλείας;
«Ναι! Υπέγραψα το συμβόλαιο μου με την Βασιλεία πριν λίγες ώρες».
Πριν περίπου ένα μήνα αρκετά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για εσένα. Είχες ποτέ πρόταση ή κρούση από τον ΠΑΟΚ;
«Όχι ποτέ δεν είχα πρόταση ή κάτι άλλο και εγώ για το θέμα με τον ΠΑΟΚ έμαθα από τα δημοσιεύματα στην χώρα μου».
Αναλυτικά όσα είπε ο 21χρονος επιθετικός:
Αντράζ ισχύει πως είσαι πλέον παίκτης της Βασιλείας;
«Ναι! Υπέγραψα το συμβόλαιο μου με την Βασιλεία πριν λίγες ώρες».
Πριν περίπου ένα μήνα αρκετά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για εσένα. Είχες ποτέ πρόταση ή κρούση από τον ΠΑΟΚ;
«Όχι ποτέ δεν είχα πρόταση ή κάτι άλλο και εγώ για το θέμα με τον ΠΑΟΚ έμαθα από τα δημοσιεύματα στην χώρα μου».