Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Συζήτηση - Απόψεις - Σχόλια που αφορούν την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου...
Άβαταρ μέλους
DimisK
Επικοινωνία:

Re: Fernando Santos

Δημοσίευση από DimisK »

Εγώ που δεν ξέρω τι να κάνω;

Να πανηγυρίσω ή όχι;Εχω κρίση ταυτότητος....

Τι είμαι; Σαντόσκυλο ή όχι; Αβυσσος η ψυχή μου...

Κάτσε να κατεβάσω κανένα πρόβατο, μπας και σκεφτώ καθαρά.... :lol: :lol: :lol:

Πέραν της πλάκας, πιστεύω ότι η επιστροφή Ζαγοράκη είναι βέβαιον ότι δίνει στον Σάντος και άλλα χρόνια στον ΠΑΟΚ.
Οπότε ο απολογισμός του έργου του Σάντος, θα πάρει παράταση. Οπότε, οι τσακωμοί σαντόσκυλων και μη, επίσης θα πάρει παράταση. Οπότε, δουλειά δεν είχαμε, δουλειά βρήκαμε...

Σάντος φέρε μας το κύπελλο και κάνε μας μακάκες!!! :opaokara: :opaokara: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
PABLO GARCIA1

Δημοσίευση από PABLO GARCIA1 »

πλάκα-πλάκα μήπως γι' αυτό γυρνάει ο Ζαγοράκης??
ένιωσε ότι κινδυνεύει ο αγαπημένος του με εκείνες τις δηλώσεις Βρύζα που τα μασούσε λιγουλάκι(θα δούμε κ.λ.π.)και έσπευσε να τον σώσει??
υ.γ. αντε Ντίμη πάρε απόφαση επιτέλους...σε διαβάζω και ζω το δράμα σου :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
ioanmits

Δημοσίευση από ioanmits »

trelopaoki444 έγραψε:Συνεντευξη Κατσουρανη στον sportdog (αφιερωμενο σε ολους τους αμφισβητιες). Αλλος ενας ''αμπαλος'' που δηλωνει λατρεια για το Δον. Κατι τετοιοι καραγκιοζηδες τον ψηφιζουν καθε χρονο κορυφαιο προπονητη...

Για τον Σάντος: «Είναι σαν πατέρας μου αλλά δεν θέλω να πω άποψη γιατί δεν θα είμαι αντικειμενικός. Θεωρώ ότι με το υλικό που έχει δουλέψει στην Ελλάδα δεν μπορεί να παίξει όσο επιθετικά θα ήθελε. Τον έζησα στην Μπενφίκα που είχε πολύ ποιοτικούς παίκτες και κάναμε 15-20 ευκαιρίες σε κάθε παιχνίδι, με τα μπακ να είναι πολύ επιθετικά. Δεν είναι ότι το πιστεύω, είναι ότι το έζησα».

http://www.sportdog.gr/v3/article.aspx?id=117441
Μακάρι να το βλέπαμε και να το ζούσαμε και εμείς αυτό ρε Κατσουράνη....
όχι 15, έστω 5 ευκαιρίες να βλέπαμε...
Άβαταρ μέλους
moican4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από moican4 »

Διατιθονται δωρεαν απο την νεα χρονια για οσους δεν βλεπουν οτι οι αλλοι..!!! :mrgreen:

Εικόνα

:opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
navigator11

Δημοσίευση από navigator11 »

επειδη ακουω απο μερικους γνωστους και διαβαζω καποιους εδω κι εκει να συνδεουν την τυχη του σαντος με την κατακτηση ή μη του κυπελλου,πραγματικα αναριωτιεμαι πού ερειδονται οι "θεμελιωδεις" ενστασεις μεριδας του κοσμου μας ως προς τον προπονητη?συγχωρειστε με αλλα θελω να μιλησω ελαφρως βιωματικα.που και που βλεπω με εναν γνωστο τα εκτος εδρας του παοκ.το παιδι ειναι αρρωστακι με αγγελο ελεω κυπελλου 2003.φτανει σε σημειο να μη χαλιεται οταν η ομαδα σκονταφτει προφανως γιατι πιστευει οτι ροκανιζεται η καρεκλα του "μηχανικου".με καβαλα η αιτιαση κατα του κοουτς ηταν οτι πιεσε η ομαδα απο πολυ νωρις και ξεμεινε απο ανασες στο τελος ενω με τον εργοτελη η νικη ηταν μεσα στα της συμφωνιας για κουτσιανικουλη!παντοτε ομως υπαρχει στο τελος καθε ατερμονης συζητησης και η εξης ατακα "ας κερδισει το κυπελλο με βαζελο κι ας μεινει",αφου αμεσως προηγουμενα το μονο που δεν εχει το ..... κουραγιο να του καταλογισει εις βαρος ειναι το προπατορικο αμαρτημα!!και νομιζω πως παιζουν κι αλλες τετοιες τοποθετησεις ως προς το τι οφειλει γενεσθαι με σαντος το καλοκαιρι!δλδ αν κερδισουμε στον τελικο το βαζελο (αυτο τρελο στανταρακι) με παναθλιο ποδοσφαιρο,με ιχνος ευκαιριας και δοση τρελλου φαρδους δεν μας πειραζει να μεινει ο δον κιχωτης,ξεχνωντας ή παραβλεποντας τα κουσουρια που του καταμαρτυρουμε καθ'ολη τη διαρκεια της χρονιας?πηρα αφορμη κι απο μια ατακα ενος φιλου που εγραψε "παρε το κυπελλο κι αφησε μας μαλακες!" και μου ηρθε η φλασια.αν κερδισει και ντερμπυ και τιτλο,αμ shampoo αμ conditioner,στον τελικο κυπελλου,αφιενται αι "αμαρτιαι"?φυσικα ειμαι κατι περισσοτερο απο σιγουρος πως θα "κληρωθουμε" με βαζελο πριν τον τελικο,ως ειθισται δηλαδη,αλλα λεμε τωρα ......
Άβαταρ μέλους
PABLO GARCIA1

Δημοσίευση από PABLO GARCIA1 »

Καλά θα ήταν πάντως να μην πιανόμαστε από μεμονωμένες απόψεις και μάλιστα "κολλημένων" οπαδών προπονητών και όχι του ΠΑΟΚ...ούτε φυσικά αν κερδίσουμε το κύπελο με πανάθλιο ποδόσφαιρο και αφού 90' μας έχουν μέσα στην εστία μας (αλά Βαλερένγκα) ο Σάντος θα γίνει μάγος και μεις θα μείνουμε "μ@λ@κες". ....ούτε αν το χάσουμε χάνοντας τα άχαστα ο Σάντος θα γίνει άχρηστος.
Καλό θα ήταν να μπορούμε να δούμε πίσω απ' όλα αυτά και κυρίως αν η ομάδα βελτιώνεται ή μένει στάσιμη....καθώς και κατά πόσο ο συγκεκριμένος μπορεί να πάρει το 100% του ρόστερ της ομάδας.
Άβαταρ μέλους
moican4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από moican4 »

Νομιζω οτι η ανανεωση του συμβολαιου ειναι ηδη προδιαγρεγραμμενη.Και αυτο επειδη εχω αναφερει απειρες φορες πολλες "παραμετρους" της προοπτικης να μεινει για αλλα 3 χρονια τουλαχιστον..Ο Π.Α.Ο.Κ προφανως δεν χτιζεται για μια 3ετια και μετα φτου και απο την αρχη ,οσο αναφορα παικτες , νοοτροπια ,τροπο παιχνιδου και αλλα πολλά. Καποια στιγμη θα φυγει αυτο ειναι βεβαιο , αλλα οχι φετος ουτε και στα επομενα 2-3 χρονια..Μετα ισως..
Ειναι εμφανες οτι ο Βρυζας με τον Ζσγορακη κατι παραπανω γνωριζουν και ξερουν (ευτυχως δηλαδη αλλιως την ειχαμε βαψει) , απο τους "ειδικους" των σαιτ και φορουμ .
Άβαταρ μέλους
stephanos

Δημοσίευση από stephanos »

Orwell έγραψε:ούτε αν το χάσουμε χάνοντας τα άχαστα ο Σάντος θα γίνει άχρηστος.
[...] κατά πόσο ο συγκεκριμένος μπορεί να πάρει το 100% του ρόστερ της ομάδας.
Αν χάσουμε τα άχαστα, είμαι σίγουρος ότι για μερικούς θα φταίει ο Σάντος γιατί "δεν έδωσε την κατάλληλη ψυχολογία στους παίκτες του", δηλ. όπως το γράφεις παρακάτω "δεν μπορεί να πάρει το 100%".

Άποψή μου.
Άβαταρ μέλους
navigator11

Δημοσίευση από navigator11 »

Orwell έγραψε:Καλά θα ήταν πάντως να μην πιανόμαστε από μεμονωμένες απόψεις και μάλιστα "κολλημένων" οπαδών προπονητών και όχι του ΠΑΟΚ...ούτε φυσικά αν κερδίσουμε το κύπελο με πανάθλιο ποδόσφαιρο και αφού 90' μας έχουν μέσα στην εστία μας (αλά Βαλερένγκα) ο Σάντος θα γίνει μάγος και μεις θα μείνουμε "μ@λ@κες". ....ούτε αν το χάσουμε χάνοντας τα άχαστα ο Σάντος θα γίνει άχρηστος.
Καλό θα ήταν να μπορούμε να δούμε πίσω απ' όλα αυτά και κυρίως αν η ομάδα βελτιώνεται ή μένει στάσιμη....καθώς και κατά πόσο ο συγκεκριμένος μπορεί να πάρει το 100% του ρόστερ της ομάδας.
απλως καταθεω μια προσωπικη εμπειρια και τπτ παραπνω.δεν αντιπροσωπευει η νοοτροπια αυτη την πλειοψηφια του λαου του παοκ (εχω αναγκη να το πιστεψω αυτο),αλλα ειναι μια ταση μεσα στα ρευματα αποψεων απο τα οποια μπαζει ο συλλογος.συμφωνω οργουελ με το σκεπτικο σου.η ψυχραιμη αξιολογηση του εργου του προπονητη οφειλει να αποτελεσει και το διαβατηριο της παραμονης ή της απομακρυνσης του.η διαδικασια ωστοσο "αποψιλωσης" της διαμορφωσης και εκθεσης αποψης απο υποκειμενικους,κυριως προσωπικους λχ αντιπαθεια,μεχρι και εμπαθεια προς τον προπονητη,ελλειψη αναλογης ποδοσφαιρικης παιδειας,καλλιεργεια και προσμονη δυσαναλογων στοχων για την ομαδα σε σχεση με τις πραγματικες της δυνατοτητες κλπ,αλλα κι εξωγενεις παραγοντες,κυριως μμε θεσσαλονικης,ειναι εξαιρετικα δυσχερης!και γι'αυτο δυσκολευομαι να διαφωνησω με το στεφανο οτι σε περιπτωση μη κατακτησης του κυπελλου,εστω και με εμφανιση γαλαξιακη για τα μετρα της ομαδας,δεν θα υπαρχουν πεσιματα στον προπονητη.τελος των παντων,υποθετικη συζητηση κανουμε,με προοπτικες παντως μελλοντικης επεληθευσης,ελπιζω ευχαριστης για ολους μας.
Άβαταρ μέλους
nikos55

Δημοσίευση από nikos55 »

Χωρις να γνωριζω καταστασεις απο μεσα, πιστευω υπηρξαν 2 φορες που το ενδεχομενο φυγης του Πορτογαλου εγινε υπαρκτο. Μετα το 0-4 προπερσι και φετος οταν στην αρχη της χρονιας ολα πηγαιναν στραβα με τον αποκλεισμο απο Χερενφεν και τα 4 σερι ματς χωρις νικη. Το turning point ηταν το φιναλε του αγωνα με την γρια, με την μεγαλοφυη κινηση του Σαντος να περασει τον Κοντρερας επιθεση μαζι με τον Ιβιτς σε ενα ανευ προηγουμενου 4-4-2. Το ξεσπασμα του οπως το ειδαμε σε βιντεακια μαρτυρα πολλα. Αναλογα πανηγυρισε και ο κοσμος στην εξεδρα γιατι ενιωθε οτι αυτο που συνεβαινε δεν ηταν "δικαιο" (κοντεψα να σπασω το καρεκλακι μου απο τις κλωτσιες που του ριξα στο γκολ).
Τωρα ολα αυτα αποτελουν μακρινο (οχι χρονικα) παρελθον που χρειαζεται να τα θυμομαστε μπας και μαθουμε σαν φιλαθλοι να ειμαστε πιο υπομονετικοι και να κρινουμε σε καποιο βαθος χρονου. Καθημερινα γινεται εμφανεστερη η προσφορα του Δον, ελαχιστοι ειναι πλεον αυτοι που τον επικρινουν και σε λιγο οταν ερθει με το καλο και ο Cristiano προβλεπω να πινουμε μαζικα νερο στο ονομα του. Η αποδοση της ομαδας εχει ανεβει, συγκεκριμενοι παιχτες εχουν βελτιωθει κατακορυφα (τριβω τα ματια μου με τον Αραμπατζη των τελευταιων 2 αγωνων), η κινηση του με τον Βιεϊρινια αποδειχτηκε χρυσοφορα, ο Σερτζιο εγινε τεχνικος διευθυντης και ο ΠΑΟΚ γινεται σιγα σιγα γνωστη οντοτητα στο διεθνες ποδοσφαιρικο στερεωμα. Στην παρουσα φαση ο Σαντος ειναι ευλογια για την ομαδα μας και φαινεται να εχει το αγγιγμα του Μιδα.
Οι μεγαλες ομαδες φτιαχνονται να παιζουν με συγκεκριμενο τροπο παιχνιδιου απο τα τσικο τους ακομα, ο ΠΑΟΚ τωρα μαθαινει να το κανει αυτο οποτε ο Πορτογαλος εχει ακομα πολυ εργο να προσφερει. Κακως η διοικηση δεν εχει ηδη ανανεωσει για αλλα 3 χρονια το συμβολαιο του.
Άβαταρ μέλους
Tetradje

Δημοσίευση από Tetradje »

DimisK έγραψε:
Πέραν της πλάκας, πιστεύω ότι η επιστροφή Ζαγοράκη είναι βέβαιον ότι δίνει στον Σάντος και άλλα χρόνια στον ΠΑΟΚ.
Αυτο νομιζω αδικει τον Σαντος! Εναξει εχουν καλες σχεσεις με τον Ζαγορακη, δεκτον!Και ναι, ισως αυτο επαιξε καταλυτικο ρολο για να μη φυγει σε δυσκολες στιγμες! Γι αυτο ειναι ομως προπονητης στον ΠΑΟΚ? Απο μεσο?

Κρινοντας εντελως ψυχρα με αριθμους και προοπτικες, τον Σαντος θα κρατουσε οποιοσδηποτε προεδρος του ΠΑΟΚ ακομα κι αν δεν ειχαν καλες σχεσεις! Αν βεβαια εβαζε πρωτα το καλο της ομαδας και μετα τα προσωπικα του!
Άβαταρ μέλους
cronos

Δημοσίευση από cronos »

Ετσι ακριβως.
Αδικουμαι τον Σαντος.
Το εργο του φαινεται! :pano:
kos

Δημοσίευση από kos »

δυο πρεπει να ειναι για την διοικηση μας οι παραγοντες που θα κρινουν το μελλον του προπονητη.
1. τι εχει γινει μεχρι στιγμης με βαση το αρχικο πλανο
2. εαν ο προπονητης αυτος ειναι ο καταλληλος για να παει την ομαδα στο επομενο βημα και να πραγματοποιησει το επομενο πλανο οποιο και αν ειναι αυτο.

για το 1.:
προσωπικα θεωρω οτι η ομαδα ειναι μεσα στους αρχικους της στοχους. πρωταθλημα δεν θα παρει, μπορει φετος που ειναι η τελευταια χρονια του πλανου (αν και ο σαντος διαφωνει και εχει τα δικαια του) να ειναι μακρια απο τους δυο πρωτους αλλα η ομαδα ειναι σοβαρη και σταθερη. δεν εχει καμια σχεση με τον προ σαντος ΠΑΟΚ.
πας στην τουμπα και ξερεις οτι δεν θα σπασει τα νευρα σου κανενας λεβαδειακος και καμια λαρισα. πας εξω και ξερεις οτι το βραδυ μετα το ματς θα εχεις κουραγιο να βγεις για ποτο. υπαρχει το θεμα με τα ντερμπι αλλα αν δεν υπηρχε αυτος ο ΠΑΟΚ του σαντος θα ειχε παρει ηδη ενα πρωταθλημα και θα ηταν φαβορι για το δευτερο.

το αν η ομαδα θα πετυχει ή οχι τους στοχους της υπευθυνος ειναι ο σαντος αλλα δεν ειναι μονο ο σαντος.
ειναι και η διοικηση. οι μεταγραφες του φετινου καλοκαιριου δεν εχουν βοηθησει την ομαδα οσο θα επρεπε. σε αρκετες περιπτωσεις ο ζησης επεσε εξω χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν εχει και σε αυτο το κομματι ευθυνη και ο προπονητης. δεν ειναι δασκαλος να κανει 3 μηνες διακοπες το καλοκαιρι και να ξαναπιασει δουλεια με την αρχη της προετοιμασιας. πρεπει να εχει λογο για τους παικτες που παιρνει η ομαδα.

για το 2.:
υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα το επομενο πλανο να ειναι copy paste απο το πρωτο. τα χρεη δεν επιτρεπουν τον ΠΑΟΚ να πληρωσει πιο μεγαλα συμβολαια απο αυτα που πληρωνει σημερα. το μπατζετ θα ανεβει αλλα σε λογικα πλαισια. ο ΠΑΟΚ εχει σοβαρους ανθρωπους στην διοικηση του που δεν θα κανουν τα λαθη του παρελθοντος, ουτε αυτα της αεκ. το ερωτημα ειναι εαν εχει ωριμους οπαδους που θα καταλαβουν οτι αυτα που χτιζει η ομαδα με κοπο ειναι ευκολα να γκρεμιστουν αν επικρατησει ο λαικισμος και οι υπερβολες.

ακομη ομως και αν βρεθουν τα χρηματα που θα επιτρεψουν στην ομαδα μεγαλυτερους στοχους δεν υπαρχει κατι που να μου λεει οτι ο σαντος δεν ειναι ο καταλληλος για να παει την ομαδα στο επομενο επιπεδο. το αντιθετο θα ελεγα. ειμαι βεβαιος οτι ειναι ο καταλληλος. εγγυηση για αυτο ειναι ο ρεαλισμος του σαντος. αυτος ο ρεαλισμος που τον κανει να μοιαζει ηττοπαθεις στα ντερμπι ειναι που θα τον κανει να τα σαρωσει οταν πιστεψει ο ιδιος οτι η ομαδα του ειναι καλυτερη απο τον γαυρο και τον βαζελο. γιατι αυτο ειναι το προβλημα του. πιστευει οτι ειναι δυσκολο να νικησει ομαδα που θεωρει καλυτερη απο την δικη του.

σε καθε περιπτωση θεωρω οτι ειναι ρισκο για την διοικηση να παρει το καλοκαιρι αλλον προπονητη. ο σαντος ξερει τον ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚ ξερει τον σαντος.
Άβαταρ μέλους
DimisK
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από DimisK »

Orwell έγραψε:Καλό θα ήταν να μπορούμε να δούμε πίσω απ' όλα αυτά και κυρίως αν η ομάδα βελτιώνεται ή μένει στάσιμη....καθώς και κατά πόσο ο συγκεκριμένος μπορεί να πάρει το 100% του ρόστερ της ομάδας.
Εδώ είναι το κλειδί. Μπορεί ή δεν μπορεί να πάρει το 100%;

Η μέχρι τώρα πορεία τα λέει όλα: Με τις σαρδέλες μας είχε 9ους. Με τους αστακούς 2ους. Οπότε;
Άβαταρ μέλους
Tetradje

Δημοσίευση από Tetradje »

Καλα δεν φτασαμε ακομα στο σημειο να εχουμε αστακους και δε ξερω αν φτασουμε ποτε!

ΥΓ Α ρε Σαντος με κεινη την κωλοδηλωση σου! Χριστουγεννα ειναι και για Σαρακοστιανα γραφουμε παλι... Αλλαξες τον χαρτη στο εμποριο ψαριων, η τιμη της σαρδελας εκτοξευθηκε! Τρωμε ψαρια και σε θυμομαστε, παραγγελνω κανενα ψαρομεζε σε ουζερι και μου ερχεται στο μυαλο ο Σαλμον και ο Κνολ... Εφιαλτης! :opaokara:
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου”