Ο Ντελιας μπορεί να είναι σταρ στον μικρόκοσμο μας, αλλά στους έξω δεν είναι παρά ένα καλό ταλέντο που παίζει στην Ελλάδα.principal έγραψε:Μη το λες αυτό αν έρθει πρόταση όπως είπες ειδικά η Dortmund που κάνει ανανέωση παιχτών και τον έχει στα υπόψιν και ξεπερνά τα 15χαρτιά δεν θα πει ΟΧΙ η ομάδα ακόμα και φέτος να φύγει ή να τον αφήσουν να περάσουμε ομίλους να πάει μετά """ να περάσουμε με το καλό """ron-swanson έγραψε:Εγώ δεν νομίζω ότι θα πουλήσουμε Ντελια. Ο μικρός δεν φαίνεται να ψάχνεται να φύγει και δεν πιστεύω ότι θα έρθει καμία τρελή πρόταση για να αναγκαστούμε να τον δώσουμε.
Εντάξει, τώρα αν έρθει η Ντόρτμουντ και η Λίβερπουλ και ο μικρός πει θέλω να πάω θα το καταλάβουμε όλοι. Αλλά επειδή κάτι τέτοιο δεν νομίζω να συμβεί, δεν τον κόβω να φεύγει φέτος.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλα μεγαλύτερα ταλέντα, και μάλιστα σε καλύτερη ηλικία, όπως ο 18χρονος Γκιουλερ της Φενερ, ο οποίος μάλιστα έχει ρήτρα 17.5εκ (χωρίς ποσοστό) και ακούγεται για ομάδες όπως η Ντόρτμουντ.
Το βέλτιστο σενάριο αυτή τη στιγμή, και για τον παίκτη, και για εμάς, είναι να μείνει ακόμα 1-2 χρόνια, τουλάχιστον.
Πρέπει να βελτιώσει πολλά στο παιχνίδι του, και ουσιαστικά να κατακτήσει την κατηγορία πριν κάνει το βήμα παραπάνω. Αν δεν είναι παίκτης που κάνει διαφορά στην Ελλάδα, ποιος ακριβώς θα τον πάρει, με πόσα και σε τι ρόλο;
Δεν είναι τυχαίο πως αυτή τη στιγμή, η μοναδική ομάδα που ακούγεται σοβαρά, είναι η Σάλτζμπουργκ. Μια ομάδα που θα δώσει στον παίκτη αυτά τα 1-2 χρόνια που χρειάζεται να βελτιωθεί, ώστε μετά να κάνει την μεταγραφή στην Μπουντεσλίγκα και την Λειψία.
Προσωπικά έχω μεγάλες ενστάσεις σε μια τέτοια μεταγραφή.
Πρώτον, μόνο το οικονομικό δεν με ψήνει ιδιαίτερα. Και τα λεφτά, αλλά και το ποσοστό. Ο παίκτης μετά την Σάλτσμπουργκ θα πάει στην Λειψία, με ένα ποσό γύρω στα 20-25εκ max. Αξίζει να μιλάς για ποσοστό σε τέτοια νούμερα; Δηλαδή 12+4 είναι ελάχιστα χρήματα για τον παίκτη. Γιατί αυτό είναι το ταβανι. Αν από την άλλη τον κρατήσεις, μπορείς σε 1-2 να τον πουλήσεις 12 αλλά κατευθείαν στην Λειψία. Εκεί ο,τι ποσοστό βάλεις, δεν θα σου γυρίσει 4, αλλά 10.
Και δεύτερον, ο ΠΑΟΚ, έχει επιλέξει τον δρόμο της αυτάρκειας και του selling club. Selling club είναι και ο Αστέρας. Το θέμα είναι σε ποιον πουλάς. Πρέπει να καλλιεργήσουμε ένα προφίλ ομάδας που πουλάει κατευθείαν σε μεγάλα πρωταθλήματα. Και όχι στην Αυστρία ή στο Βέλγιο.
Για να το κλείσω. Στην χειρότερη, αν κρατήσεις τον παίκτη, κινδυνεύεις να μην έχει την πορεία που φαντάζεσαι, και να σου μείνει στο ράφι. Ο ΠΑΟΚ, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα είναι κερδισμένος, καθώς θα έχει ένα τίμιο 10αρι για τα επόμενα χρόνια, έναν παίκτη κορμού που είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Όπως ο γαύρος δεν πούλησε τον φορτουνη. Μπορεί να μην έγινε ποτέ ο παικταρας που φανταζόταν, αλλά παραμένει ένας παίκτης που κάνει την διαφορά στην Ελλάδα.