Μεταγραφές Καλοκαιριού 2023 Ι

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
Napoli4

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2023 Ι

Δημοσίευση από Napoli4 »

principal έγραψε:
ron-swanson έγραψε:Εγώ δεν νομίζω ότι θα πουλήσουμε Ντελια. Ο μικρός δεν φαίνεται να ψάχνεται να φύγει και δεν πιστεύω ότι θα έρθει καμία τρελή πρόταση για να αναγκαστούμε να τον δώσουμε.

Εντάξει, τώρα αν έρθει η Ντόρτμουντ και η Λίβερπουλ και ο μικρός πει θέλω να πάω θα το καταλάβουμε όλοι. Αλλά επειδή κάτι τέτοιο δεν νομίζω να συμβεί, δεν τον κόβω να φεύγει φέτος.
Μη το λες αυτό αν έρθει πρόταση όπως είπες ειδικά η Dortmund που κάνει ανανέωση παιχτών και τον έχει στα υπόψιν και ξεπερνά τα 15χαρτιά δεν θα πει ΟΧΙ η ομάδα ακόμα και φέτος να φύγει ή να τον αφήσουν να περάσουμε ομίλους να πάει μετά """ να περάσουμε με το καλό """
Ο Ντελιας μπορεί να είναι σταρ στον μικρόκοσμο μας, αλλά στους έξω δεν είναι παρά ένα καλό ταλέντο που παίζει στην Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλα μεγαλύτερα ταλέντα, και μάλιστα σε καλύτερη ηλικία, όπως ο 18χρονος Γκιουλερ της Φενερ, ο οποίος μάλιστα έχει ρήτρα 17.5εκ (χωρίς ποσοστό) και ακούγεται για ομάδες όπως η Ντόρτμουντ.

Το βέλτιστο σενάριο αυτή τη στιγμή, και για τον παίκτη, και για εμάς, είναι να μείνει ακόμα 1-2 χρόνια, τουλάχιστον.

Πρέπει να βελτιώσει πολλά στο παιχνίδι του, και ουσιαστικά να κατακτήσει την κατηγορία πριν κάνει το βήμα παραπάνω. Αν δεν είναι παίκτης που κάνει διαφορά στην Ελλάδα, ποιος ακριβώς θα τον πάρει, με πόσα και σε τι ρόλο;

Δεν είναι τυχαίο πως αυτή τη στιγμή, η μοναδική ομάδα που ακούγεται σοβαρά, είναι η Σάλτζμπουργκ. Μια ομάδα που θα δώσει στον παίκτη αυτά τα 1-2 χρόνια που χρειάζεται να βελτιωθεί, ώστε μετά να κάνει την μεταγραφή στην Μπουντεσλίγκα και την Λειψία.

Προσωπικά έχω μεγάλες ενστάσεις σε μια τέτοια μεταγραφή.

Πρώτον, μόνο το οικονομικό δεν με ψήνει ιδιαίτερα. Και τα λεφτά, αλλά και το ποσοστό. Ο παίκτης μετά την Σάλτσμπουργκ θα πάει στην Λειψία, με ένα ποσό γύρω στα 20-25εκ max. Αξίζει να μιλάς για ποσοστό σε τέτοια νούμερα; Δηλαδή 12+4 είναι ελάχιστα χρήματα για τον παίκτη. Γιατί αυτό είναι το ταβανι. Αν από την άλλη τον κρατήσεις, μπορείς σε 1-2 να τον πουλήσεις 12 αλλά κατευθείαν στην Λειψία. Εκεί ο,τι ποσοστό βάλεις, δεν θα σου γυρίσει 4, αλλά 10.

Και δεύτερον, ο ΠΑΟΚ, έχει επιλέξει τον δρόμο της αυτάρκειας και του selling club. Selling club είναι και ο Αστέρας. Το θέμα είναι σε ποιον πουλάς. Πρέπει να καλλιεργήσουμε ένα προφίλ ομάδας που πουλάει κατευθείαν σε μεγάλα πρωταθλήματα. Και όχι στην Αυστρία ή στο Βέλγιο.

Για να το κλείσω. Στην χειρότερη, αν κρατήσεις τον παίκτη, κινδυνεύεις να μην έχει την πορεία που φαντάζεσαι, και να σου μείνει στο ράφι. Ο ΠΑΟΚ, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα είναι κερδισμένος, καθώς θα έχει ένα τίμιο 10αρι για τα επόμενα χρόνια, έναν παίκτη κορμού που είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Όπως ο γαύρος δεν πούλησε τον φορτουνη. Μπορεί να μην έγινε ποτέ ο παικταρας που φανταζόταν, αλλά παραμένει ένας παίκτης που κάνει την διαφορά στην Ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
nunies4

Δημοσίευση από nunies4 »

Συμφωνω με την αναλυση του Napoli απλα να βαλω μια ακομα παραμετρο..
Οταν πριν μια 10ετια περιπου αρχισε η οργανωση των ακαδημιων με το συγκεκριμενο μοντελο, ειναι σιγουρο οτι ΚΑΙ κατι τετοιες στιγμες ειχαν στο μυαλο τους. Να μπορουν να βγαλουν τον Τζολη, τον Ντελια, τον Χ,Υ και να αγγιξουν μεγαλες πωλησεις που θα αναπτυσουν ολα τα τμηματα του ποδοσφαιρικου ΠΑΟΚ
Με αυτη την οπτικη οτι συμβαινει ειναι απλα οι καρποι ενος επιτυχημενου πλανου αναπτυξης των ακαδημιων.
Ο ορος "ξεπουλημα" απεχει παρα πολυ απο την διαδικασια που βλεπουμε να εξελισεται.
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Ο ΠΑΟΚ , όχι με δική του αποκλειστικά ευθύνη μιας και ο βούρκος μέσα στον οποίο ζούμε είναι κυρίως ευθύνη των γαυρωνχανουμοβαζελων, δεν έχει δυνατότητα να εξελίξει έναν παίκτη πέρα από ένα πολύ πρωταρχικό σημείο. Δηλαδή ένα 6μηνιαίο ή άντε 12μηνιαίο ξεπέταγμα με ~10 γκολ και ~10 ασσιστ.

Η δική μης ανεπάρκεια είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος σαφής προσανατολισμός όσον αφορά το αγωνιστικό με αποτέλεσμα με το που κάνει κάποιος 5 καλές εμφανίσεις να ξεχωρίζει αμέσως από τη πλέμπα και να φορτώνεται ευθύνες που δε του αναλογούν. Αλλά σημαντικότερο είναι το τοξικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούμαστε να συμμετάσχουμε ως ομάδα. Το παιχνίδι κάθε άλλο παρά σε αγωνιστικά κριτήρια βασίζεται , ποιος θα ελέγχει την ΕΠΟ , ποιος θα φωνάξει για διαιτητές , ποιος θα πάρει τις καλύτερες πορτοκαλάδες έγκαιρα.

Ο περσινός Τζόλης - Γιαννούλης και ο φετινός Ντέλιας είναι το ταβάνι μας για την ώρα.

Με πιθανή τη μη συμμετοχή μας σε ομίλους , με πιθανή τη μη δημιουργία πραγματικά "πρωταθληματικής" ομάδας , μόνο να χάσει έχει και ο Ντέλιας και ο ΠΑΟΚ αν δε γίνει τώρα μεταγραφή.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

H sfina αναφέρει ότι πουλήθηκε στην Βέρντερ Βρέμης ο τερματοφύλακας της Κ19 Σπύρος Αγγελίδης (28.01.2005). Πνέει μάλιστα μένεα εναντίον της ΠΑΕ γιατί ο τερματοφύλακας αυτός, κατά τη σφίνα, αποτελούσε την μεγάλη ελπίδα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και του ΠΑΟΚ, στον οποίο αγωνίζεται από 8 ετών.
Φέτος είχε 9 εμφανίσεις και 810 αγωνιστικά λεπτά.
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Μεταγραφές Καλοκαιριού 2023 Ι

Δημοσίευση από JohnDag »

Θεωρώ πως με 12Μ και ένα καλό ποσοστό μεταπώλησης ο Ντελιας καλό θα ήταν να πωληθεί.

Είναι καλά τα λεφτά για το ελληνικό πρωτάθλημα και για έναν παίκτη που έχει μεν απύθμενο ταλέντο αλλά δεν έχει τα νούμερα και θέλει δουλειά σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού του.

Θα ήμουν αντίθετος σε πώληση μόνο εφόσον ο ΠΑΟΚ έχει σκοπό να φτιάξει μια πραγματικά πρωταθληματικη ομάδα η οποία θα παίξει Ευρώπη και θα βοηθήσει τον παίκτη να αναδειχτεί και να ανεβάσει τα νούμερα του.

Το θέμα είναι αν υπάρχει, εκ μέρους της διοίκησης, αυτή η διάθεση.

Θα το δούμε στην πράξη.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
pisakaipoupoula

Δημοσίευση από pisakaipoupoula »

Κ εγώ που θέλω ο κορμός μας να αποτελείται από αυτά τα παιδιά και να μην πωλείται κανείς ?
Η Ντ. Ζάγρεμπ που για μένα είναι πρότυπο ομάδας και ακαδημίας δεν πουλάει αμέσως τους χρησιμοποιεί για το αγωνιστικό και τους πουλάει στα 21,22 ή και 23, μέχρι τότε παίζουν πάνε ομίλους παίρνουν πρωταθλήματα κτλ κτλ.
Επίσης σπάνια θα κάνει μεταγραφή δίνοντας ένα σκασμό λεφτά , στοχεύει καλά και συνήθως η μεταγραφή δεν είναι πάνω από 26, 27 ετών.
Σορυ για το οφτοπικ
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Εγω να εκφρασω την απορια σχετικα με τον χρονο που αναμενεται να παρει ο Ντελιας αν οπως επιβεβιαωθουν οι πληροφοριες κινηθουμε για δυο εμπειρους μεσοεπιθετικους?
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Δημοσίευση από JohnDag »

Καλά κάτσε να πάρουμε πρώτα τον ένα και βλέπουμε μετά για τον 2ο ρε συ Josh :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Ο Πιατσα λεει εριξε ακυρο στον ρουλη επικαλουμενος ενδιαφερον και απο αλλες ελληνικες ομαδες.Αν ηταν διαφορετικη η συνθεση στη μεσοεπιθετικη γραμμη θα ηταν ενδιαφερον στοιχημα αλλα ετσι οπως ειμαστε δεν νομιζω οτι μας παιρνει για στοιχηματα.
Άβαταρ μέλους
Rexaris

Δημοσίευση από Rexaris »

Ντρέπομαι γι αυτά που διαβάζω, άλλο να πουλάμε αναγκαστικά τα ταλέντα μας και άλλο να το κάνουμε μες την τρελή χαρά.

Δεν καταλάβατε ακόμη οτι αιμορραγούμε ταλέντα και με το αντίτιμο δεν έρχονται καλοί αντικαταστάτες;

Να χαιρόμαστε που μικραίνει ο ΠΑΟΚ μας;

Τι λέτε;
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Μάλλον δε μεταφράζεις σωστά αυτά που διαβάζεις.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Ποιος χαίρεται;
Patron

Δημοσίευση από Patron »

Ο Κωνσταντέλιας
papwolf

Δημοσίευση από papwolf »

Εγώ πάλι έχω πάλι μια άλλη απορία. Πως είναι δυνατόν η ΠΑΕ, η διοίκηση, η ιδιοκτησία, αυτοί τέλος πάντων που κάνουν κουμάντο στον ΠΑΟΚ να έχουν καταφέρει να φτιάξουν τόσο καλές ακαδημίες, τις κορυφαίες στη χώρα και από τις καλύτερες των Βαλκανίων, ενώ οι ίδιοι άνθρωποι, τα τελευταία 3-4 χρόνια, τα κάνουν συνεχώς μαντάρα στην πρώτη ομάδα.
Φτιάχνουν υποδειγματικά όλο το πίσω μέρος του μαγαζιού και καταστρέφουν τη βιτρίνα του.
Άβαταρ μέλους
buffalobill4

Δημοσίευση από buffalobill4 »

Εγώ αν ήμουν ιδιοκτήτης και βλέποντας την απίστευτη δυστοκια να πάρουμε καλούς παίκτες ενώ δίνουμε εκατοντάδες χιλιάδες μέχρι και εκατομμύρια σε συμβόλαια, θα έδινα εντολή τα εκατομμύρια να δίνονται προοδευτικά στα παιδιά της Ακαδημίας τα οποία τουλάχιστον μπορούν να φέρουν πίσω και την οικονομική επένδυση αλλά και αγωνιστική βελτίωση.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”