Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Συζήτηση - Απόψεις - Σχόλια που αφορούν την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου...
Άβαταρ μέλους
teratios

Re: Fernando Santos

Δημοσίευση από teratios »

Αφου έχει γίνει που έχει γίνει σουρεαλιστικό το θέμα, δεν θέλει και πολύ να το κάνουμε ντανταιστικό...έλα ένα σμπρώξιμο όλοι μαζί...

ο Αννωβεριώτης (από το Αννόβερο ή την Άνω Βέροια, θα σας γελάσω) Κουρτ Σβίτερς, αποθνήσκων προ 60ετίας, μας στέλνει ευγενικά το παρακάτω ποίημα, με την υποσημείωση μάλιστα, αφιερωμένο...α να χαθείς φάντασμα βλάκα:

μέσα στην μέση στ' αριστερό γόνατο
μέσα στην μέσα ακριβώς είχε
μια μικρή κόκκινη ελιά,
ήταν μία μόνον τον αριθμό,

αλλά κι αν ήταν δύο
αφού ήταν στη μέση στο γόνατο
Μόνο η μία κατείχε ακριβώς την μέση
οπότε περιττεύει κάθε συζήτηση

Χα!, αμ δε που θα έμενε έτσι. Ο κύριος Βασίλυ Καντίνσκι επιμένει να επέμβει φωνασκώντας πως έχει πράματα να βάλει στην θέση τους. Βρε άη τράβα τα βυζιά σου βλάκα είμαι έτοιμος να του πω αλλά με προλαβαίνει και το δακτυλογραφεί όσο φτερνίζομαι:

Ήταν ένα μεγάλο 3 άσπρο σε σκουροκαφέ. Τα άνω του άγκιστρο ήταν ίσο με το κάτω. Έτσι σκέπτονταν πολλοί άνθρωποι. Και όμως ήταν αυτό το άνω
κατά τι, κατά τι, κατά τι,
μεγαλύτερο από το κάτω.
Αυτό το 3 έβλεπε πάντα αριστερά - ποτέ δεξιά. Εκτός αυτού έβλεπε κάπως προς τα κάτω, διότι ο αριθμός μόνο φαινομενικώς ήταν ίσιος. Στην πραγματικότητα, που δεν είναι εύκολο να δούμε, ήταν το άνω
κατά τι, κατά τι, κατά τι,
μεγαλύτερο μέρος γερμένο αριστερά.
Έτσι έβλεπε αυτό το μεγάλο 3 πάντα αριστερά
και κατά τι προς τα κάτω.
Ίσως ήταν και αλλιώς.

Ακόμα τρέχει να γλιτώσει την σφαλιάρα ο καριόλης. Άκου το 3, τι είσαι ρε κόπανε, σκουλικάρης γαμώ τον γαλάζιο σου ρόιτερ γαμώ. Και εκεί που του πετούσα τα παπούτσια στην μάπα και τον κόντευα στο ένα μέτρο είδα πως κι άλλος μου είχε πιάσει την θέση. Έδωσα μία και βρέθηκα στο κατόπι του, δεν πρόλαβα ο καημένος, ήταν ο κόουτς που ήδη είχε πιάσει τα στυλά και αντέγραφε στίχους απ' τον επιτάφιο του Ούγκο Μπαλ:

Ο άνθρωπος που φέρετε στον τάφο
Φαίνεται υψηλός και παγωμένος
κι όμως ήταν με το Φαίνεσθαι ερωτευμένος
για αυτό προσέχετε, νεκρό να μην τον πείτε.

Όχι και συ ρε δάσκαλε, γιατί έτσι; Γάμα τα ρε ναύαρχε, μου απάντησε ο Φερνάνδος, βαρέθηκα εδώ, όλο γαμήσια, ντρόγκια, λιώματα, δεν μπορώ άλλο, όλα άσκοπα, κάθε μέρα να γεμίζουμε το μυαλό μας και να αδειάζουμε τον πούτσο μας, που θα πάει αυτό ρε συ, δεν μπορώ άλλο, θέλω και κάτι να προσφέρω στην κοινωνία, στον ΠΑΟΚ να πούμε που μου χουν ξηγηθεί σπαθί τόσα χρόνια και με περιμένουν να κάνω και καμιά δουλειά που και που, θα με φάν που θα με φαν μην πάω και τσάμπα φαγωμένος. Σταμάτησε, το ξανασκέφτηκε για ένα δευτερόλεπτο και γύρισε μετανιωμένος βαρώντας τα πλήκτρα πιο δυνατά από ποτέ:

Γιουχάρετε, φωνάξτε, κλοτσήστε με στα μούτρα, τι έγινε; Θα συνεχίσω να σας λέω πως είστε ημιηλίθιοι. Σε λίγους μήνες, οι φίλοι μου και εγώ θα σας πουλάμε τις φωτογραφίες μας για λίγα φράγκα (Φρανσίς Πικάμπια - Manifeste Cannibale DADA)

Άντε πάμε για κανά πατσά τώρα πήγε να μου πει αλλά τον πρόλαβα, κόουτς γάμα το, πάμε να την πέσουμε να μην κουτουλάμε αύριο, και πρέπει να πάω να πληρώσω εγώ τον ΟΤΕ, είναι και σύ να μάθεις στον Μαλεζά πως θα βγάλει γκόμενα σαν του Τσιρίλου...και κει που τα λεγα αυτά είδα πως τον πήρε ο ύπνος, και την ώρα που πήγα να τον μαζέψω και που είχα βάλει τον ώμο μου κάτω απ' την πλάτη του για να τον σηκώσω, τ' ορκίζομαι πως τον άκουσα και μουρμούριζε "έντεκα αυτοί έντεκα κι εμείς γαμώ την πα...ία σας"...
Άβαταρ μέλους
Isaak the Greek

Δημοσίευση από Isaak the Greek »

Κριμα τα λεφτα που σπαταληθηκαν για να σπουδασουν καποιοι εδω μεσα!!!! :twisted:

Ρε μαγκες.....γιατι δε γινεστε πολιτικοι???Εχετε τετοια ικανοτητα να γραφετε σεντονια και να λετε τοσα πολλα -ενω στην ουσια δε λετε τιποτα- που σας ταιριαζει γαντι.Οχι τιποτα αλλο , αλλα να κανουμε και καμια κουβεντα κι εμεις οι θνητοι εις τη δημοτικην γιατι παραξεφυγε το επιπεδο.
Άβαταρ μέλους
nikos55

Δημοσίευση από nikos55 »

Τερατιε εισαι πολυ τυχερος. Αν ειχες γραψει κατι τετοιο μερικους αιωνες νωριτερα θα σε ειχαν καψει στην πυρα
SATANAS

Δημοσίευση από SATANAS »

teratios έγραψε:είδα πως τον πήρε ο ύπνος

:twisted:
Άβαταρ μέλους
georgedoulk

Δημοσίευση από georgedoulk »

Σφε Τεράτιν δεν φαντάζεσαι τη χαρά μου που επιτέλους βρήκα έναν θαυμαστή της Τέχνης του Καντίνσκυ.

Αν και το απόσπασμα που παραθέτεις είναι της περιόδου του Γαλάζιου Καβαλάρη και προφανώς αναφέρεσαι στους 3 της φερναντοσαντικής μεσο-επιθετικής τεχνοτροπίας απαξιωτικά, παρόλα αυτά δεν μειώνει καθόλου την εκτίμησή μου προς το πρόσωπό σου.

Η ταπεινότητά μου τυγχάνει θαυμαστής της περιόδου bauhaus η οποία ως γνωστόν πρεσβεύει τη χρήση της τεχνολογίας για καλλιτεχνικούς σκοπούς, την απουσία διάκρισης μεταξύ καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, καθώς και την αναγκαιότητα της σφαιρικής διδασκαλίας όλων των μορφών τέχνης, συμπεριλαμβανομένου και του 4-3-3.

Εκτός βέβαια και αν συνειρμικά αναφέρεσαι στην τρίτη θέση που καταλαμβάνει αυτό τον καιρό η ομάδα, οπότε σε αυτή τη περίπτωση αγνόησε το παραπάνω σχόλιο μου.
Άβαταρ μέλους
sidpanos

Δημοσίευση από sidpanos »

αυτό το τόπικ πρέπει να κλειδωθεί...να του δώσεις μια κλωτσα και να μπει στο χρονοντούλαμπο της ιστορίας...
αλλά....

υγ.σαφώς και δεν αναφέρομαι στον προπονητή μας...
Άβαταρ μέλους
DimisK
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από DimisK »

"Να σου δώσω μια να σπάσεις, αχ βρε κόσμε γυάλινε, και να φτιάξω μια καινούργια, κοινωνία άλληνε...." 8-)
Άβαταρ μέλους
Sera4

Δημοσίευση από Sera4 »

Ιουλιέτα: Ω, Ρωμαίο, Ρωμαίο, γιατί να είσαι ο Ρωμαίος;

Ρωμαίος: Αχ Ιουλιέτα, Ιουλιέτα... Γιατί να είμαι ο Ρωμαίος;

Ιουλιέτα: Ω γλυκέ μου Ρωμαίο, τι ωραία που επαναλαμβάνεις τα λόγια μου. Με τι χάρη και εξυπνάδα λες ό,τι λέω και πόσο όμορφα, αν παντρευόμασταν, θα έκανες ό,τι λέω.

Ρωμαίος: Ναι;

Ιουλιέτα: Ναι, γλυκέ μου άρχοντα, καμάρι της καρδιάς μου και δούλε της ποδιάς μου.

Ιουλιέτα: Ω, τι γλυκό που είναι στα χείλη σου το ναι.

Ιουλιέτα: Ναι, αγαπημένε μου, γλυκό, κουτό μου αγόρι.

Ρωμαίος: Κρίμα δεν είναι αγάπη μου, εσύ τόσο να μ' αγαπάς κι ο κύρης σου καθόλου. Αφού να φανταστείς ούτε στο γάμο σου δε μ' έχει καλεσμένο γιατί οι φαμίλιες μας έχουνε, λέει, έχτρα χρόνων πολλών. Διακόσια χρόνια κι ακόμα παραπάνω.

ωχ σορρυ δεν απαγγελουμε ποιηση εδω??ουπς μπερδευτηκα... :opaokara: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
nikos55

Δημοσίευση από nikos55 »

Τωρα ειδατε τι θα γινεται καθε φορα που καποιο παιδακι πει κακη κουβεντα για τον Σαντος... :twisted:
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Ιουλιέτα: Ω, Ρωμαίο, Ρωμαίο, γιατί να είσαι ο Ρωμαίος και όχι ο Βαρθολομαίος, να είχες και Αλφαρομέο;

Ρωμαίος: Αχ Ιουλιέτα, Ιουλιέτα... Γιατί να είμαι ο Ρωμαίος, και να μην είμαι ωραίος;

Ιουλιέτα: Ω γλυκέ μου Ρωμαίο, τι ωραία που επαναλαμβάνεις τα λόγια μου. Με τι χάρη και εξυπνάδα λες ό,τι λέω και πόσο όμορφα, αν παντρευόμασταν, θα έκανες ό,τι λέω,αρκεί τα πιάτα να ΄πλενες και σίδερο στις κουρτίνες να ΄βαζες.

Ιουλιέτα: Ναι, γλυκέ μου άρχοντα, καμάρι της καρδιάς μου και δούλε της ποδιάς μου παίξε με τα κουζινικά μου.

Ιουλιέτα: Ω, τι γλυκό που είναι στα χείλη σου το ναι και ότι να ναι και αν λες.

Ιουλιέτα: Ναι, αγαπημένε μου, γλυκό, κουτόχοντρο μου αγόρι.

Ρωμαίος: Κρίμα δεν είναι αγάπη μου, εσύ τόσο να μ' αγαπάς κι ο κύρης σου καθόλου. Αφού να φανταστείς ούτε στο γάμο σου θέλω να ρθω γιατί μόνο αυτόν αγαπώ.
Διακόσια χρόνια κι αργότερα θα σε παντρευτώ.
Αρκεί να κάνεις αυτό που εγω ποθώ.
:lol:

Υ.Γ
Σόρι Σέρα αλλά δεν άντεξα.
Άβαταρ μέλους
Sera4

Δημοσίευση από Sera4 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Να γράψω και εγώ το αγαπημένο μου???

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ - ΙΘΑΚΗ (1911)

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μεν' η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.

Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωϊά να είναι
που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους,
να σταματήσεις σ' εμπορεία Φοινικικά,
και τες καλές πραγμάτειες ν' αποκτήσεις,
σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ' έβενους,
και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά,
σε πόλεις Αιγυπτιακές πολλές να πας,
να μάθεις και να μάθεις απ' τους σπουδασμένους.

Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί ειν' ο προορισμός σου.
Αλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει
και γέρος πια ν' αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στο δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.
Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν.

Τα γράμματα σε bold, διδάσκουν πραγματικά έναν τρόπο ζωής, μια ιδεολογία...
Άβαταρ μέλους
Maximus

Δημοσίευση από Maximus »

Καλυτερα να γραφουμε ποιηματα και φιλοσοφιες απο το να μαλωνουμε...

Επανερχομαι και εγω με το δικο μου ποιημα...
Άβαταρ μέλους
georgedoulk

Δημοσίευση από georgedoulk »

Π.Α.Ο.Κ. = Πολιτισμός

Πολιτισμός = Ευτυχία και Ψυχική Αναταση.

Δεν είναι λάθος καμιά φορά να στρέφεσαι και προς την ιλαρότητα (στα ελληνικά hilarious και houmor).

Τωρα νταξει αν δε γουστάρετε και προτιμάτε να βρίζει ο ένας τον αλλο με λεξιλόγιο 200 λέξεων επιπέδου καφενείου και με εκδικητική διαθεση νηπιαγωγίου (εγώ εχω δικιο -οχι θα μου πεις εσυ -αυτο που λεω εγώ) να το κόψουμε.

Πάντως μεχρι την προηγούμενη σείδα κανένα ποστ δεν ήταν εκτός τόπικ.
Άβαταρ μέλους
Sera4

Δημοσίευση από Sera4 »

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/V_AUDyaqtKY&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/V_AUDyaqtKY&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ujwmyxhXi5w&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ujwmyxhXi5w&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: αυτα και τελος απο μενα τα οφ τοπικ.. :lol: :lol: :lol: :lol:
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου”