Ποντιακό topic

For non Greek users (Greeklish, English, German etc.)
Άβαταρ μέλους
DimisK
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από DimisK »

Respect..........
Άβαταρ μέλους
dreamwarrior

Δεν χρειάζετε....

Δημοσίευση από dreamwarrior »

Αδερφέ DimisK δεν είσαι παρείσακτος.
Και ούτε να το σκεφτείς για πλάκα αυτο μαν!!!!!
Εμείς σας θέλουμε όλους κοντά μας.
Όσο για τα 115 κιλάκια μου παραμένουνε σταθερά και αμετακίνητα!!!!!!
Άβαταρ μέλους
Platon

Δημοσίευση από Platon »

DimisK έγραψε:Eπειδή μεταξύ σοβαρού και αστείου νιώθω ότι πράγματι κάποιους εκνεύρισα, αποχωρώ απο τούτο το τόπικ...

Η συνέχεια θα είναι αποκλειστικά ποντιακή αδέλφια.

Συγγνώμη για τα off topic μου και τα ελληνικά μου...

Ο λόγος σε εσάς αδέλφια μου πόντιοι...
Νεπε Δημητρικο, για τ' εμεν ειπες ατο?????

Θα πατω και τσεριζω και φουρκιζω σεν αμα λες αεϊκα παλαλα αξαν!!! Εγροιξες???? Μη εφτας μεν και στεναχωρευκουμε αεϊκον ωραν...

Μεταφραση:

Βρε Δημητρη, για μενα το ειπες αυτο?????

Θα σε πατησω και θα σε σχισω και θα σε πνιξω, αν ξαναπεις τετοια τρελα παλι!!!
Καταλαβες???? Μη με κανεις και στεναχωριεμε τετοια ωρα...
Άβαταρ μέλους
dreamwarrior

ΠΡΟΕΔΡΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Δημοσίευση από dreamwarrior »

Πρόεδρε είσαι εδώ;;;
Που είναι ο πρόεδρος; ΟΕΟ;
Άβαταρ μέλους
Platon

Δημοσίευση από Platon »

Μεταφραση:

Δημητρικα μη βαλτς μας νουνισματα... 8)
Άβαταρ μέλους
Platon

Δημοσίευση από Platon »

DimisK έγραψε:
Προς Θεού Πρόεδρε! Δεν το είπα για σένα! :lol:

Απλά βλέπω πολύ...μπατσαρία εδώ μέσα και αρχίζω να φοβάμαι... :lol:

Μη βρεθώ ξαφνικά σε καμιά ποντιακή...ΓΑΔΑ!!!! Κι έχω και δύο παιδιά! :) :) :)

Και δεν καπνίζω....Μόνο...τρώω!!! :)

Λελεύω σας!!! :lol: :lol:
Η αστυνομια ειμαι εγω... 8) :lol: ...και βαζω τα ταμπελακια γιατι αυτη ειναι η δουλεια μου. Αν δεν τα βαζω και σας χαριζομαι πιθανον να χασω τη δουλεια μου. Δεν ξερεις τι αυστηρος ειναι ο προεδρος σε αυτα... Θελεις να χασω τη δουλεια μου???

Το οτι δεν καπνιζεις ειναι γνωστο !!!
Το οτι τρως επισης !!!

Αυτο που γνωριζουν μονο λιγοι, ειναι οι τεραστιες ποσοτητες κοψιδιων και λοιπων εδεσματων που καταναλωνεις !!!

Για να μην αναφερω τα μπουκαλια μπυρας που αδειασες !!!

Προβλεπω, με το που ανεβαινεις στη Θεσσαλονικη να κλεινουν προληπτικα ολες οι ταβερνες και τα φαγαδικα στην ευρυτερη περιοχη της Τουμπας, τι λεω, ολης της πολης...προς αποφυγην του λοιμου και της πεινας που θα ξεσπασει αφοτου εμφανιστεις και ξαναφυγεις.

Μεταφραση:

Εγω ειμαιν η αστυνομιαν 8) :lol: ...και βαζω τα ταμπελοπα γιατι ατο εν η δουλείαμ. Αμα κι βαζ' ατα και χαριομεν σας, επορει να χανω τη δουλείαμ. Κι εξερς ντο τσανεμενον εν ο προεδρον σ' αεικα... Θελτς να χανω τη δουλείαμ????

Ντο κι πινς το τσιγαρον εν γνωστον !!!
Ντο τρως, ατο πα !!!

Ατο μερ ξερνε μονο ολιγ', εν τα τρανα τα κουμουλεας ψητα κρεατα και τα αλλα τα φαϊα, ντο τσουρμουλιζ'ς !!!

Για να μη λεω για τα πουκαλιε πυρας ντο εδέειζ'ς !!!

Τερω εμπροστα, ουσταν ανεβαινς σην Θεσσαλονικην να κλεινε , ας τ' ενουντζαν εμπροστα ουλιε τα ταβερνας και τα τη φαϊ τα μαγαζία, σ' απλωμενον περιοσην τη Τουμπας, ντο λεω, σ' ουλ τη πολης...για να μη ερτε ο λοιμον και η πεινα, ας α ερσεσε και αξαν φεϋς.
Άβαταρ μέλους
mi8rio

Δημοσίευση από mi8rio »

Άβαταρ μέλους
Platon

Δημοσίευση από Platon »

Νεπε Μιθρικα, ατα πα ντο ειναι??? Μερ επηρες ατα??? Εγω γιατι κι εχω ατα???

Ντο ινετε αδκα, οπις α σην πλατημ???? Α πατω και κρουω σας νεπε !!!!!
Άβαταρ μέλους
mi8rio

Σαμψών

Δημοσίευση από mi8rio »

Σαμψών ονομάζεται στα τουρκικά η Σαμψούντα (Αμισός). Χορεύεται από Οφλήδες του νομού Πιερίας (χωριά Νέα Τραπεζούντα, Κορινός κ.ά.) οι οποίοι τον έμαθαν από κάποιον Σαμψούντιο (Μακάρ ή Μακάριο Χατζηκωνσταντινίδη) που ζούσε μαζί τους στο χωριό της πρώτης τους εγκατάστασης στο Καλλίκρουνο Δράμας (Πάστροβα). Παίζεται με όλα τα μουσικά όργανα με μια συγκεκριμένη μουσική, χωρίς τραγούδι. Ο κύκλος του χορού είναι κλειστός. Ο ρυθμός είναι δίσημος 2/4. Η αρχική λαβή είναι από τις παλάμες, με τα χέρια κάθετα στο έδαφος. Ο χορός ξεκινά με αργό ρυθμό και καταλήγει σε πολύ γρήγορο. Αποτελείται από 12 βήματα. Ξεκινώντας με το δεξί κάνουμε 5 πλάγια βήματα προς τα δεξιά. Στο 6ο βήμα κλείνουμε με το αριστερό πόδι να ακουμπά στη μύτη δίπλα στο δεξί. Στη συνέχεια το αριστερό πόδι πατά προς τα αριστερά και το δεξί πόδι ακουμπά επίσης στη μύτη δίπλα στο αριστερό. Τα κλεισίματα επαναλαμβάνονται μια φορά ακόμα και προσέχουμε ώστε τα πόδια να ανοιγοκλείνουν προς τα πλάγια. Ολος ο χορός έχει έντονο τρέμουλο στο σώμα. Οταν η μουσική γίνεται γρηγορότερη τα χέρια ανεβαίνουν στην ανάταση.

http://rapidshare.com/files/172961785/T ... ______.MP3
Άβαταρ μέλους
mi8rio

Δημοσίευση από mi8rio »

Platon έγραψε:Νεπε Μιθρικα, ατα πα ντο ειναι??? Μερ επηρες ατα??? Εγω γιατι κι εχω ατα???

Ντο ινετε αδκα, οπις α σην πλατημ???? Α πατω και κρουω σας νεπε !!!!!
Αστά ! α σην πατριδαν κι αρχεσαι????θα ελεπς και διαβαζ ατα!!!!τεσα εν!!!!
Άβαταρ μέλους
Platon

Δημοσίευση από Platon »

Λελευω σεν πουλικαμ....

:lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
paoki_rethymno
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από paoki_rethymno »

Ιντα μρε γινεται επαε περα. Επιασετε τσι κουβεντες για τσι Ποντιους; Αυτοι ναι πλια λολοι και απο την αφεντια μας.
Άβαταρ μέλους
Platon

Δημοσίευση από Platon »

Χουι να λελευω εγω τον Κρητικον τον αδερφομ !!! :) :)

Να ξερς πολλα αγαπω τα κρητικα τα κοπελια εγω !!! Αν ετον αλλος αδακα θα σκυλαφοριζα τον, αμα για τη Κρητικους γουρμπαν να ινουμε, εχα τς αμον τη Ποντιους, ειναι αδερφια μ' !!!!
Άβαταρ μέλους
mi8rio

Re: Σαμψών

Δημοσίευση από mi8rio »

mi8rio έγραψε:Σαμψών ονομάζεται στα τουρκικά η Σαμψούντα (Αμισός). Χορεύεται από Οφλήδες του νομού Πιερίας (χωριά Νέα Τραπεζούντα, Κορινός κ.ά.) οι οποίοι τον έμαθαν από κάποιον Σαμψούντιο (Μακάρ ή Μακάριο Χατζηκωνσταντινίδη) που ζούσε μαζί τους στο χωριό της πρώτης τους εγκατάστασης στο Καλλίκρουνο Δράμας (Πάστροβα). Παίζεται με όλα τα μουσικά όργανα με μια συγκεκριμένη μουσική, χωρίς τραγούδι. Ο κύκλος του χορού είναι κλειστός. Ο ρυθμός είναι δίσημος 2/4. Η αρχική λαβή είναι από τις παλάμες, με τα χέρια κάθετα στο έδαφος. Ο χορός ξεκινά με αργό ρυθμό και καταλήγει σε πολύ γρήγορο. Αποτελείται από 12 βήματα. Ξεκινώντας με το δεξί κάνουμε 5 πλάγια βήματα προς τα δεξιά. Στο 6ο βήμα κλείνουμε με το αριστερό πόδι να ακουμπά στη μύτη δίπλα στο δεξί. Στη συνέχεια το αριστερό πόδι πατά προς τα αριστερά και το δεξί πόδι ακουμπά επίσης στη μύτη δίπλα στο αριστερό. Τα κλεισίματα επαναλαμβάνονται μια φορά ακόμα και προσέχουμε ώστε τα πόδια να ανοιγοκλείνουν προς τα πλάγια. Ολος ο χορός έχει έντονο τρέμουλο στο σώμα. Οταν η μουσική γίνεται γρηγορότερη τα χέρια ανεβαίνουν στην ανάταση.

http://rapidshare.com/files/172961785/T ... ______.MP3

http://rapidshare.com/files/172979609/16_______.mp3 Aς χορευομεν αλλον μιαν! (ηχογράφιση από "Αυλαία" το 2007)
Άβαταρ μέλους
paoki_rethymno
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από paoki_rethymno »

Platon έγραψε:Χουι να λελευω εγω τον Κρητικον τον αδερφομ !!! :) :)

Να ξερς πολλα αγαπω τα κρητικα τα κοπελια εγω !!! Αν ετον αλλος αδακα θα σκυλαφοριζα τον, αμα για τη Κρητικους γουρμπαν να ινουμε, εχα τς αμον τη Ποντιους, ειναι αδερφια μ' !!!!
Και σεις οι Ποντιοι μια χαρα ειστε. Το λολοι εδω στην Κρητη δεν εχει κακη εννοια αλλα συμβολιζει αυτην ακριβως την απαραιτητη τρελα που πρεπει να εχει ο ανθρωπος για να χαρει τη ζωη του.
Απάντηση

Επιστροφή στο “PAOK World Fans”