...
Έλα βάλτε τώρα μερικοί ότι το βάλατε νωρίτερα να γελάω πάλι

SM-G935F
και 1 επισκέπτης έγραψε:αν και με απασχολεί πολύ το θέμα των Ελλήνων στην ομάδα, δεν με πειράζει οι 11άδα να αποτελείται από ξένους. αυτό δεν λέμε άλλωστε? αν είναι να φέρουμε ξένο να είναι καλύτερος από τον Έλληνα? σαν αριθμός ξένων το 13 για μένα είναι το μάξιμουμ που μπορώ να δεχθώ. μακάρι του χρόνου να είναι 12 και του παραχρόνου 11 και κοκ. αλλά οι Έλληνες που θα τους αντικαταστήσουν να είναι πραγματικά καλύτεροι.kataramenos5 έγραψε:Εγω θα πω και τον καημο μου οτι γιναμε οπως οι αλλοι που ψιλοκοροιδευαμε ,μια εντεκαδα μονο ξενοι.Θα μου πεις οι Ελληνες με πιο πολλα λεφτα και δεν ,ναι μεν αλλα ....ειπαμε καημος.
Απ την αλλη οι Ελληνες πρεπει να καταλαβουν οτι τα μπερεκετια τελειωσανε κι αν θελεις να αγωνιζεσαι σε καποια τοπ ομαδα της ΣΛ πρεπει πλεον και να σκυλιαζεις στη προπονηση και καλη ζωη να κανεις και.. και ..και.Αλλιως πλατανιαδες και λειβαδιες.
έχει διαφορά για την ομάδα το να έχει τους καλύτερους Έλληνες από το να έχει για καλύτερους τους Έλληνες. μακάρι να καταφέρουμε το πρώτο (κυρίως για τον παγκο) γιατί αν είμαστε στο δεύτερο υπέρβαση δεν κάνουμε με το επίπεδο των Ελλήνων ποδοσφαιριστών σήμερα...
@ PAOKovios1974...Αν δεν το διάβασες, διάβασε το...paokovios1974 έγραψε:Γρηγορη τι εγινε?goran 64 έγραψε:Άσχετο, αλλά το γράφω για να υπάρχει καταγεγραμμένο:
" Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες"...
Ακόμα δεν έγινε τίποτα σπουδαίο...Το μέλλον θα δείξει...goran 64 έγραψε:+ 1926...στο συγκεκριμένο κομμάτι του post μονάχα όμως...Gospi έγραψε:ωραιος ρε πιλοτε!πολυ ωραιος ρε φιλε ειλικρινα!pilotos έγραψε:Συνολικά θεωρώ, ότι το ροστερ είναι μια χαρά, για μένα είναι ότι καλύτερο είχαμε ποτέ σε πληρότητα , δεν έγινε η υπέρβαση που έγινε πέρσι κι αν δεν γινόταν η Μλκ με το θέμα μπεργκ (εδώ δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά κάποιοι ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ή κάνουν μόνο κακό) ... όλα θα ήταν μέλι γάλα...
Αυτά...
Πάμε λοιπόν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ γερά!!!! Αγαπήστε και στηρίξτε ΟΛΟΙ την ομάδα, το αξίζει!!!!
Πάμε ΟΛΟΙ ρε σεις γερά να παίξουμε με 4 μπροστά και να χαθεί η μπάλα!!!!
Πάμε ΟΛΟΙ ρε σεις γερά να παίξουμε με Μπισεσβαρ, Γκάρι, Τζαλμά και Τιάμ!!!!
Δε θα ξέρουν από που τους έρχονται και θα αναρωτιούνται στο τέλος τι (μαύρη) θύελλα τους χτύπησε!!!!
υγ1 θα πρέπει όλος ο κόσμος μας να στηρίξει το δίδυμο ΜΙΧΕΛ-ΙΒΙΤΣ και να μην πέσει στην λούμπα στην πρώτη στραβή. Να πέσουν και κάνα δυο ψιλές, δεν είναι κακό όπου και όταν πρέπει, ,γιατί μερικοί πολύ αέρα έχουν πάρει και νομίζουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι μαγαζάκι τους.
υγ2 αν και αυτή τη χρονιά καταφέρουμε να βάλουμε τα χεράκια μας και να βγάλουμε τα ματάκια μας, θα είμαστε εντελώς ανάξιοι όλοι μας, από τον Ιβάν μέχρι αυτόν τον παππού που θυμάμαι από μικρός να πουλά φελιζόλ έξω από την 7 της Τούμπας.
υγ3 Καλό πρωτάθλημα ΠΑΟΚΑΡΑ μου, ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...
Στάλθηκε από το GT-I9301I μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
...γιατί όλα, μα όλα τα προηγούμενα απ αυτό το κομμάτι γραφόμενα που αναφέρονται:
1...Μου είναι παντελώς αδιάφορα γιατί είχα εμπιστοσύνη στο δίδυμο Ίβιτς-Μίχελ απ την συνέντευξη τύπου, όσο ακριβώς τους έχω και μετά την λήξη των μεταγραφών, επειδή αυτοί οι τύποι με δικαίωσαν με όλα όσα πέτυχαν!!
2...Τα απορρίπτω γιατί λέξεις του στυλ "ακατάληπτα" με φρενάρουν και ψάχνω αναίτια να βρω, ίσως και καχύποπτα σκεπτόμενος, κάποια "εσωτερικά" πως και γιατί, αναπτύσσοντας κατ αυτόν τον τρόπο μια υφέρπουσα εσωστρέφεια, η οποία ποτέ μου δεν δέχτηκα ότι κάνει καλό, ούτε σε μένα αλλά ούτε στον μπιζίμ Π.Α.Ο.Κ.!!!!
3...Δεν με ενδιαφέρουν γιατί δεν έβγαλα καμία είδηση, επειδή δεν είναι η δουλειά μου να το κάνω, είμαι μονάχα ένας πιστός και αμετανόητος οπαδός του Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινοπολιτών!!!!
4...Τα έχω όλα διαγραμμένα μπροστά στις 11 μαυρόασπρες στολές μέσα στο γήπεδο, δίχως ποτέ να με νοιάζουν τα ονόματα αυτών που τις φοράνε, αφού όσο καλά και όσο άσχημα κι αν παίζουν πάντα τους χειροκροτάω!!!!
5...Δεν τα βλέπω καν γιατί δεν με κάνουν να νιώθω περισσότερο Π.Α.Ο.Κ., πολεμάνε ίσως για το λιγότερο!!!!
6...Με αφήνουν παγερά αδιάφορο, γιατί διαβάζοντας και ερευνώντας τα με το μυαλό, τότε ίσως κάποτε πετύχουν, έστω και λίγο, να ξεθωριάσουν το μαύρο και να γαριάσουν το άσπρο της μαυρόασπρης ψυχής μου!!!!
7...Τα γράφω στα @@ μου γιατί δεν νιώθω ούτε από μάνατζερ, ούτε από διοίκηση, ούτε από μεγαλομέτοχο...
Νιώθω από Π.Α.Ο.Κ., αγαπάω τον Π.Α.Ο.Κ., ζω για τον Π.Α.Ο.Κ.!!!!
Υ.Γ. Συγχωρέστε με λοιπόν και επιτρέψτε μου στην σημερινή εποχή της ξυπνητζίδικης μαγκιάς, της μίρλας, της μιζέριας και κάθε είδους εσωστρέφειας, να αποτελώ ένα απ τα λίγα εναπομείναντα..."πρόβατα" Π.Α.Ο.Κ.!!!!
![]()
Κουβεντα να γινεται αλλα θα ειχε ενα ενδιαφερον το ποσο κοστισε σε βαζελο και ΠΑΟΚ να φτιαξουν 2 ροστερ με παραπλησια market value εστω και κατα το transfermarkt.Mīngus έγραψε:To total market value των 4άρων μεγάλων, όπως διαμορφώνεται με τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου:
Ολυμπιακός: 78,53 Mill. €
ΠΑΟΚ: 44,25 Mill. €
Παναθηναϊκός: 43,80 Mill. €
ΑΕΚ: 24,73 Mill. €
Αντίστοιχα πέρυσι (με τις χειμερινές μεταγραφές):
Ολυμπιακός: 91,83 Mill. €
Παναθηναϊκός: 44,45 Mill. €
ΠΑΟΚ: 41,23 Mill. €
ΑΕΚ: 23,65 Mill. €
Αν βγάλεις τους δανεικούς απ' το βάζελο (Ibarbo, Mpoku) χάνει το ~1/4.joshua έγραψε: Κουβεντα να γινεται αλλα θα ειχε ενα ενδιαφερον το ποσο κοστισε σε βαζελο και ΠΑΟΚ να φτιαξουν 2 ροστερ με παραπλησια market value εστω και κατα το transfermarkt.
Ναι οκ έχουμε σκάσει αλλά η αλήθεια είναι ότι φέτος είμαστε στα περίπου 9 εκ. συν στη μεταγραφική ζυγαριά.joshua έγραψε:Αυτοι θα παιξουν ομως...Τεσπα δεν το συνεχιζω καθως δεν μπηκα ποτε στην συζητηση συγκρισης δεν θα το κανω τωρα.Παντως η αληθεια ειναι οτι εμεις εχουμε σκασει ενα καρο λεφτα και συντηρουμε σχεδον 2 ροστερ.Μακαρι φετος να μας βγουν οι κινησεις και σιγα σιγα να επελθει αποσυμφορηση ταυτοχρονα με ποιοτητα.
+1926 ειδικά για το 3ο σκέλοςΡιαν_Καπαγιαννιδης έγραψε:Καλησπερα κι απο μενα. Διαβαζα το φορουμ εδω και καιρο κι ειπα να γραφτω να λεω και την δικη μου αποψη καθως συνηθως ειμαι πιο αποστασιοποιημενος και το "ξυλο" που θα πεφτει θα χει ενδιαφερον.![]()
Ακολουθει σεντονι.
Προχωρωντας σε μια αποτιμηση των μεταγγραφων, νομιζω οτι χρειαζομαστε 3 αξονες. Τον αγωνιστικο, τον οικονομικο/επιχειρηματικο και τον αξονα που αφορα στην συνολικη λειτουργια του συλλογου, την προοπτικη, το ονομα και το μελλον της ομαδας.
1)Αγωνιστικος:
Παρουσιαζεται, κατα τα φαινομενα, ενισχυμενη η ομαδα σε σχεση με περσι? Αν δεν πεφτουμε εξω για τους παιχτες που ηρθαν, ναι. Ο Ματος ειναι ενα αρκετα αξιοπιστο δεξι μπακ, προσεκτικος πισω και σαφως πιο αξιολογος επιθετικα απο οσους ειχαμε τα τελευταια 2-3 χρονια. Ο Τζαλμα ειναι κανονικοτατος παικτης, γρηγορος, δυνατος, με τακτικη παιδεια κλπ αλλα σιγουρα κατι του λειπει. Ο Σακωφ παιζει σε μια θεση που θελει αρκετο χρονο προσαρμογης πριν κριθει, ακριβως επειδη ειδικα στη μεσαια γραμμη οπου δεν υπαρχουν τα 1 vs 1, απαιτειται χημεια, αφομοιωση του τροπου παιχνιδιου κλπ κλπ. Ο Κρεσπο χωρις να ειναι κατι το εξαιρετικο, ειναι ο ορισμος του παικτη 14αδας. (11 + 3 αλλαγες). Παιζει παντου στην αμυνα, καλυπτει κενα, εχει ταμπεραμεντο Νοτιοευρωπαιου και ειναι αρκετα ταχυς ωστε να προλαβαινει τους αντιπαλους του στην κοντρα - ας μην ξεχναμε οτι στην Ελλαδα θα απειλουμαστε κυριως απο αντεπιθεσεις και στημενες φασεις. Ο Κανιας ειναι μια σκουπα στα χαφ, παικτης που εκανε καριερα ακριβως λογω τακτικης παιδειας. Για μενα που αγαπημενος μου παικτης στον ΠΑΟΚ τα τελευταια 10 χρονια ειναι ο Σορλεν, ο Κανιας θα λατρευτει. Ο Μπισεσβαρ εμαθε μπαλα στην Ολλανδια κι αυτο λεει πολλα. Επισης τα τελευταια χρονια ταλαιπωρειται σε μικρες ομαδες κι αυτο επισης λεει πολλα. Φοβαμαι οτι απ'αυτον θα δουμε κυριως εκλαμψεις και μαλλον δυσκολα θα εχει μια συνεχη και σταθερη παρουσια, αλλα ας περιμενουμε γι'αυτο. Για Μπρκιτς, Βαρελα, Τιαμ δεν εχω αποψη και νομιζω οτι κανεις μας δεν εχει.
Ολα αυτα λιγη σημασια εχουν βεβαια αν οι παικτες δεν ταιριαζουν σ'αυτο που θελει να παιξει η ομαδα. Αν θελουμε να χτυπησουμε στην κοντρα πχ, ο Σακοφ δεν ειναι ο ιδανικος box to box. Αν θελουμε παιχνιδι κατοχης, ο Γκαρυ κι ο Τζαλμα ισως πιασουν ενα 70% της αποδοσης τους αγωνιζομενοι σε κλειστους χωρους. Αν θελουμε υψηλους ρυθμους πιεσης οταν χανουμε την μπαλα τυπου κανονα πεντε δευτερολεπτων του Γκουαρντιολα, αμφιβαλω αν ο Μπισεσβαρ θα ανταποκριθει. Αλλα ολα αυτα θα τα μαθουμε εν καιρω. Ως τοτε οι μοναδες που ηρθαν κανουν τον ΠΑΟΚ απο ομαδα του 7 για το ελληνικο πρωταθλημα, ομαδα του 8.
2)Επιχειρηματικος:
Φετος η ομαδα πηρε μια βαθια ανασα ενοψει ffp. Τα εσοδα απο πωλησεις ηταν πιο πολλα απο ποτε, ενω τα εξοδα ελαχιστα. Αυτο βεβαια συνδεεται αμεσα με τον τριτο αξονα, οποτε δεν θα επεκταθω εδω, αλλα ειναι αρκετα σημαντικο να βλεπει ο Σαββιδης οτι μπορεις να βγαλεις λεφτα απο τα περιουσιακα στοιχεια σου, οποτε αξιζει τον κοπο να επενδυεις και να φερνεις ποιοτικους παικτες. Βεβαια το προβλημα ειναι οτι ενω οι αλλες μεγαλες ομαδες της Ελλαδας σου παρουσιαζουν τον Μανταλο σαν το νεο Τσιαρτα και τον Καρελη σαν το νεο Ντεμη, εμεις ειχαμε παικτη με 20 γκολ και 10 ασιστ στο καλυτερο πρωταθλημα του κοσμου και τον θεωρουσαμε αχρηστο και υπερεκτιμημενο. Ετσι δεν πουλας, η μουρμουρα μεταδιδεται, ο παικτης ξενερωνει, η τεχνικη διοικηση τον απαξιωνει και καταληγεις να τον δινεις με 1,5Μ - αν δεν ηταν ο Αρνεσεν δεν θα τσιμπουσαμε ουτε ευρω παραπανω. Ας ελπισουμε οτι ολοι εχουν βαλει μυαλο.
3)Προοπτικη:
Εδω τα πραγματα χαλανε και μαλιστα πολυ. Οσο κι αν φαινεται το αντιθετο αγωνιστικα, η ομαδα εκανε κατα την αποψη μου δυο και τρια βηματα σε σχεση με την περσινη χρονια. Ας το πιασουμε απο την αρχη. Αν ο ΠΑΟΚ εχει ως σκοπο το να καθιερωθει σε βαθος χρονου στο ευρωπαϊκο ποδοσφαιρο ως μια αξιολογη ομαδα κι ενα σημειο αναφορας για τα δεδομενα του, τοτε κινειται σε εντελως λαθος μονοπατια. Αν σκοπος του ειναι απλα να παρει ενα πρωταθλημα και βλεπουμε, τοτε ολα βαινουν καλως. Προσωπικα ως φιλο του ποδοσφαιρου και υποστηρικτη του ΠΑΟΚ, η δευτερη φιλοσοφια με αφηνει παντελως αδιαφορο, οποτε θα ασχοληθω με την πρωτη. Υπαρχει ενα συνολο ομαδων οπως η Βασιλεια, η Ζαλτσμπουργκ κλπ, οι οποιες αγωνιζονται σε πρωταθληματα παρομοιας δυναμικης με το δικο μας, σε χωρες με ποδοσφαιρικη παραγωγη συγκρισιμη με την ελληνικη, ομαδες οι οποιες ωστοσο πρωταγωνιστουν για τα δεδομενα τους στις ευρωπαϊκες διοργανωσεις και παιζουν με ποσα τα οποια ζαλιζουν. Ο μονος ανθρωπος ο οποιος το καταλαβε αυτο και πηγε να το μεταφερει στην Ελλαδα, ηταν ο Αρνεσεν. Ο ΠΑΟΚ φετος απεκτησε 7-8 παικτες που βρισκονται στο ζενιθ των δυνατοτητων τους, παικτες που βραχυπροθεσμα θα προσφερουν αλλα σε 2 χρονια θα αρχισουν να παρακμαζουν ποδοσφαιρικα και θα ψαχνουμε παλι αντικαταστατες τους χωρις να εχουμε κανενα εσοδο απ'αυτους. Οι παικτες αυτοι εχουν ξεκαθαρο ταβανι, το οποιο ολοι βλεπουμε και σε καθε περιπτωση δεν διαφημιζουν το brand name του ΠΑΟΚ. Ο μονος ο οποιος κινειται σε μια τετοια κατευθυνση ειναι ο Σακοφ: παικτης που αποκτηθηκε ακριβως την στιγμη που καθιερωνονταν σε μια καλυτερη απο εμας ομαδα και στην εθνικη της χωρας του, σε καλη ηλικια, με περιθωρια εξελιξης κλπ.
Για να μην πολυλογω, οσο κινουμαστε στην λογικη του "αποκτω ετοιμους 28-29χρονους ελευθερους", ο ΠΑΟΚ θα παραμενει μια ομαδα 4αδας στην Ελλαδα και ομιλων Γιουροπα Λιγκ. Αν θελουμε να ανεβουμε επιπεδο, πρεπει να στραφουμε στην αποκτηση παικτων 18-22 ετων, πληρωνοντας τις ομαδες τους 1,5-3 εκατομμυρια ανα παικτη και πουλωντας χωρις συναισθηματισμους τους παικτες αυτους οταν ερθει μια πραγματικα αξιολογη προταση. Φετος που η ομαδα εχει βαλει στα ταμεια τοσα πολλα λεφτα, θα ειναι εγκλημα να μην ερθουν 3 τετοιοι ποδοσφαιριστες. Περσι ηρθε ο Τσιμιροτ ο οποιος θα μπορουσε να πωληθει μεχρι και 6-7Μ (κατι το οποιο δεν θα γινει λογω της διαρκειας του συμβολαιου του), θα μπορουσε να εχει ερθει ο Σποραρ αλλα ο Ιβαν προτιμησε Μπερμπατοφ, ηρθε ο Ολσεν τον οποιο καψαμε, ηρθε ο Ζαϊρο που ηταν ατυχος κλπ κλπ. Φετος θα μπορουσαμε να εχουμε κινηθει αναλογα, αλλα κυνηγουσαμε 33χρονους που κατεληξαν στην Κινα και 31χρονους γυρολογους.
Νομιζω, λοιπον, οτι η μονη ενδεδειγμενη κινηση για τον ΠΑΟΚ ειναι να απλωσει ενα δικτυο σκαουτινγκ στις φτωχοτερες χωρες της ανατολικης Ευρωπης (πλην Ρωσιας, Ουκρανιας καθως και Πολωνιας που σκαναρεται επαρκως απο τους Γερμανους) και να τσιμπαει οτι καλυτερο κυκλοφορει πριν το εντοπισουν οι διαφορες Αντερλεχτ και Βασιλειες. Πουλωντας αυτους τους παικτες, γεμιζεις τα ταμεια σου λεφτα τα οποια μπορεις να επανεπενδυσεις σε νεους παικτες ενω ταυτοχρονα στελνεις ενα μηνυμα στους παικτες οτι εισαι ενα εξαιρετικο ενδιαμεσο σταδιο γι'αυτους. Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση ειμαι βεβαιος οτι το ταβανι μας ειναι παρα, ΠΑΡΑ πολυ χαμηλοτερο απ'οτι οι ιδιοι νομιζουμε. Συνολικα λοιπον, εριξα 5 στο πολλ.