Πάει για πουλέν!
«Να εκμεταλλευτούμε το στραβοπάτημα και την κούραση του Παναθηναϊκού»
Το καλύτερο φετινό παιχνίδι του έκανε στα Γιάννινα ο Κριστιάνο Μοράες. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός μίλησε στον «Sport 103FM» τόσο για το παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες», όσο και για το επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αναλυτικά:
Η νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα: «Το βασικότερο που είχαμε ήταν ότι η συγκέντρωσή μας ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα κάτι που δεν ίσχυε στο παιχνίδι του Κυπέλλου. Ήμασταν πολύ περισσότερο υποψιασμένοι για τις συνθήκες του αγωνιστικού χώρου, αφού γνωρίζαμε τι μας περίμενε. Παίξαμε με πολύ μεγάλη εξυπνάδα και πήραμε την νίκη που ήταν και το αποτέλεσμα που θέλαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε πιο έντονη πίεση, αλλά θεωρώ ότι τις κλασικές ευκαιρίες τις είχαμε εμείς, όπως για παράδειγμα αυτή με τον Εντίνιο. Μετά την αποβολή του Αραμπατζή θα έπρεπε να «θυσιαστεί» κάποιος ποδοσφαιριστής και αυτός ήμουνα εγώ. Δεν μου προκάλεσε όμως καμία οργή γιατί πάνω από όλα είναι η ομάδα. Άλλωστε, στο μέλλον κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει με κάποιον άλλον. Η νίκη ήρθε και ατενίζουμε το μέλλον με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία».
Η απρόσμενη ήττα του Παναθηναϊκού από την Καβάλα: «Δεν περίμενα την ήττα του Παναθηναϊκό από την Καβάλα, όπως και η πλειοψηφία του κόσμου. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να προεξοφλείς το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Θα πρέπει να κοιτάξουμε με άλλο μάτι το ντέρμπι που έχουμε μπροστά μας».
Το ντέρμπι της Κυριακής: «Δεν νομίζω ότι αλλάζουν και πάρα πολύ τα δεδομένα, αφού ο Παναθηναϊκός ξέρει ότι στην Τούμπα θα έχει ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Σ' ένα γήπεδο γεμάτο, μία φανατισμένη ατμόσφαιρα από ένθερμους οπαδούς, κόντρα σε μία από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος. Ίσως εμείς να έχουμε λίγο παραπάνω άγχος και νευρικότητα, γιατί θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού και να τον κερδίσουμε στην έδρα μας. Οι στόχοι μας έχουν τεθεί από την αρχή της σεζόν, αλλά με νίκη επί του Παναθηναϊκού και μειώνοντας την διαφορά στους δύο βαθμούς επτά αγωνιστικές πριν το τέλος όλα μπορούν να γίνουν. Όπως και να έχει όμως, προέχει να κερδίσουμε το παιχνίδι της Κυριακής. Οι συμπαίκτες μου, μού έχουν μιλήσει γι΄ αυτό που θα ζήσω την Κυριακή. Άλλο όμως να το ακούς και άλλο να το ζήσεις. Εμείς θα κάνουμε το παν για να τους χαρίσουμε τη νίκη. Θα είναι ένα πλεονέκτημα για μας το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός παίζει μεσοβδόμαδα με τη Ρόμα, αλλά θα πρέπει προσέξουμε πώς θα το εκμεταλλευτούμε. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει επιπλέον κούραση τγην οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Για μένα, θα είναι το ιδανικό σενάριο να αγωνιστώ και να σκοράρω και με δικό μου γκολ να πάρει η ομάδα την νίκη. Όποιος ωστόσο και αν βάλει το γκολ της νίκης θα είναι σαν να το έχω βάλει εγώ».
http://sportonio.gr/index.php?option=co ... &Itemid=81