Ποδοσφαιρικο Κουιζ!!!
Re: Ποδοσφαιρικο Κουιζ!!!
ο βασικος και ο αναπληρωματικος τερματοφυλακας της τοτε λιντς(αφου ειναι η αγαπημενη σου)...
και αν μου βρεις και εναν νεαρο ινδο που ειχε τοτε στο ροστερ της θα σε παραδεχτω.
(ειμαι και γω φανατικος του αγγλικου ποδοσφαιρου αλλα μονο την τελευταια δεκαετια...)
και αν μου βρεις και εναν νεαρο ινδο που ειχε τοτε στο ροστερ της θα σε παραδεχτω.
(ειμαι και γω φανατικος του αγγλικου ποδοσφαιρου αλλα μονο την τελευταια δεκαετια...)
σωστος.
Ναιγκελ μαρτιν βασικος
πολ ρομπινσον παγκο
γκαρι κελι/ντανι μιλς τα δεξια μπακ
ιαν χαρτ το αριστερο(με τρομερα στημενα)
κιουελ μποιερ /μακφειλ τα εξτρεμ
βιντουκα,σμιθ,μπριτζες επιθεση
τι να πρωτοθυμηθω.
οντως απιστευτη ομαδα.
Ναιγκελ μαρτιν βασικος
πολ ρομπινσον παγκο
γκαρι κελι/ντανι μιλς τα δεξια μπακ
ιαν χαρτ το αριστερο(με τρομερα στημενα)
κιουελ μποιερ /μακφειλ τα εξτρεμ
βιντουκα,σμιθ,μπριτζες επιθεση
τι να πρωτοθυμηθω.
οντως απιστευτη ομαδα.
- tsipaoktsi
Πόσοι είναι περισσότεροι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει ο ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα Α΄Εθνικής? Ποιά χρονιά σημειώθηκε το ρεκόρ βαθμών και
τι άλλο ακατάριπτο ρεκόρ μέχρι σήμερα είχε σημειώσει εκείνη την σεζόν??
τι άλλο ακατάριπτο ρεκόρ μέχρι σήμερα είχε σημειώσει εκείνη την σεζόν??
- PRAKTORINOS
- tsipaoktsi
Είχε πετύχει 75 γκολ,εκπληκτική επίδοση, αλλά για την τεράστια ομάδα των Ασλανίδη, Ιωσηφίδη, Γούναρη, Τερζανίδη, Κούδα, Σαράφη ήταν πταίσμα...Αποτελεί ρεκόρ επιθετικών τερμάτων στην ιστορία του ΠΑΟΚ όπως και οι 27(!) νίκες ( σε 34 αγώνες).... Κι όμως εκείνη η ομαδάρα - που κυνηγήθηκε όσο καμμιά άλλη- δεν πήρε πρωτάθλημα....
Δεν πηρε πρωταθλημα, γιατι και ο Ολυμπιακος εκανε 27 νικες. Βεβαια εκανε τοσες νικες μονο και μονο γιατι ο ΠΑΟΚ ειχε κανει τοσες επισης. Ηταν και πανελληνιο ρεκορ αυτο επι σειρα ετων. Καταρριφθηκε σε καποια Κοκκαλοπεριοδο, αλλα αυτο ειναι ανευ σημασιας.
- PRAKTORINOS
Εδώ, οι ανώμαλοι, η Χούντα τού Ελληνικού ποδοσφαίρου, πριν λίγα χρόνια και με εξασφαλισμένη την πρωτιά από τον Α' γύρο, έσφαζαν την κάθε Χαλκηδόνα, για να σπάσουν τα ρεκόρ που είχε η ομάδα τού... γουλανδρή.
Τόση τσίπα, για ένα λιγότερο ή περισσότερο γκολ.
Tι συνέδεε τους αθάνατους John Lennon και Les Shannon ;
(Μη πείτε καμιά λαλακία για την κατάληξη των επιθέτων τους).
Τόση τσίπα, για ένα λιγότερο ή περισσότερο γκολ.
Tι συνέδεε τους αθάνατους John Lennon και Les Shannon ;
(Μη πείτε καμιά λαλακία για την κατάληξη των επιθέτων τους).
H κοινη τους καταγωγη απο το Λιβερπουλ.
Ποιος ποδοσφαιριστης θεωρειται ο εφευρετης του bicycle kick (ελληνιστι : αναποδο ψαλιδι)
Ποιος ποδοσφαιριστης θεωρειται ο εφευρετης του bicycle kick (ελληνιστι : αναποδο ψαλιδι)
Νομιζω οτι στο βιβλιο "Τα χιλια προσωπα του ποδοσφαιρου" ο Eduardo Galeano αναφερει κατι τετοιο για τον περιφημο βραζιλιανο Leonidas...
Δεν ειμαι σιγουρος ομως
Δεν ειμαι σιγουρος ομως
Το βρηκε ο Ομαρι. Ο μεγαλος Λεονίντας ηταν αυτος που "ανακαλυψε" το πιο θεαματικο "λακτισμα" στο ποδοσφαιρο. Τον ειδαν και στην Ευρωπη να μαγευει, στο Μουντιαλ του '38 στην Γαλλια.