Jose Boto
Re: Jose Boto
Τα 2.5 χρόνια φαντάζουν λίγα για τη δουλειά του, αλλά σε αυτά μπορεί να βάλει τις σωστές βάσεις, σε έναν τομέα που έχουμε θεματάκια... επιεικώς..
Αθλητικός και όχι τεχνικός διευθυντής τελικά. Νομίζω υπάρχει διαφορά και αφορά τις αρμοδιότητες. Ο Αθλητικός διευθυντής έχει διευρυμένες αρμοδιότητες που αφορούν πέρα από τα μεταγραφικά και τις ακαδημίες, την αγωνιστική κουλτούρα του κλαμπ, τον προπονητή.
Ελπίδα όλων να είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ προπονητή και οικογένειας, και να σηματοδοτήσει την αρχή της νέας αγωνιστικής κυριαρχίας του ΠΑΟΚ μας.
1/9/22 θα γίνει η πρώτη σούμα.
Καλή αρχή στον Πορτογάλο.
Αθλητικός και όχι τεχνικός διευθυντής τελικά. Νομίζω υπάρχει διαφορά και αφορά τις αρμοδιότητες. Ο Αθλητικός διευθυντής έχει διευρυμένες αρμοδιότητες που αφορούν πέρα από τα μεταγραφικά και τις ακαδημίες, την αγωνιστική κουλτούρα του κλαμπ, τον προπονητή.
Ελπίδα όλων να είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ προπονητή και οικογένειας, και να σηματοδοτήσει την αρχή της νέας αγωνιστικής κυριαρχίας του ΠΑΟΚ μας.
- ΑποστόληςΑ
Ο Άρνεσεν είχε προσληφθεί επίσης ως Αθλητικός Διευθυντής (Sporting Director ή Director Of Sport). Το ίδιο και ο Μίχελ. Όταν ήρθε ο Μπράνκο είχε έρθει ως Διευθυντής Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου (Head Of Football Development) και μετά την παραίτηση Μίχελ, ανέλαβε ως Αθλητικός Διευθυντής. Όταν αποχώρησε και ο Μπράνκο, η ΠΑΕ στην ανακοίνωση τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσέφερε ως Τεχνικός Διευθυντής.Napoli4 έγραψε:Τα 2.5 χρόνια φαντάζουν λίγα για τη δουλειά του, αλλά σε αυτά μπορεί να βάλει τις σωστές βάσεις, σε έναν τομέα που έχουμε θεματάκια... επιεικώς..
Επίσης και ο Όλαφ Ρέμπε ως Αθλητικός Διευθυντής είχε ανακοινωθεί κατά την πρόσληψή του από την ΠΑΕ και όχι ως Τεχνικός Διευθυντής (Technical Director Of Football) που γραφόταν κατά κόρον.
Ο τίτλος είναι καθαρά τυπικός . Τις αρμοδιότητες τις καθορίζει η διοίκηση . Αν ήρθε μόνο για να αναλάβει την ευθύνη του μεταγραφικού σχεδιασμού τότε το έργο του είναι πολύ δύσκολο και τα περιθώρια αποτυχίας πολύ μικρά ..
καλείται να σχεδιάσει μια ομάδα χωρίς κορμό απο την αρχή . Και εδώ ως γνωστό ποσοστό επιτυχίας μεταγραφών κάτω απο 90% θεωρείται λίγο ..
καλείται να σχεδιάσει μια ομάδα χωρίς κορμό απο την αρχή . Και εδώ ως γνωστό ποσοστό επιτυχίας μεταγραφών κάτω απο 90% θεωρείται λίγο ..
Εγώ δεν τον φοβάμαι καθόλου, ούτε το ενδιαφέρον πρότζεκτ που έχει μπροστά του. Το δύσκολο ήταν να διαχειριστεί την κατάσταση πέρυσι. Τώρα που λήγουν τόσα συμβόλαια, είναι ευκαιρία για ανανέωση στην ομάδα. Το ελληνικό πρωτάλημα δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο για να κάνεις μια ομάδα ανταγωνιστική. Η αεχ ανέβηκε κατηγορία και αμέσως πήρε κύπελλο και πήρε πρωτάθλημα (έστω κάλπικα). Ο Μίχελ μέσα σε μια μεταγραφική περίοδο έκανε ένα δυνατό κορμό και το Γενάρη έβαλε σε αυτή και τον Πρίγιο. Ο ΠΑΟΚ του Σάντος το 2008/9 εκανε νέα ομάδα τελείως, που άλλαξαν όχι μόνο οι βασικοί, αλλά και του πάγκου, και εκείνη η ομάδα έκανε φοβερή πορεία σε μια περίοδο που το πρωτάθλημά μας ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικό με βάζελο και αεκ πραγματικά δυνατούς και όχι με αστείους Μάνταλους.
Έχουμε στην ομάδα λέον τον Μπότο, έναν γνώστη του σκάουτερ που έχει τεράστια εμπειρία στο να βρίσκει ταλέντα. Είναι ο άνθρωπος που βλέπει το Ζαμπά πριν πάει στη Ρωσία και τον αγοράσεις από εκεί και μάλλον είναι αυτός που σου λέει έχω κάτι καλύτερο για την ομάδα. Έφερε και τον Ουκρανό αρχισκάουτερ, οπότε θα οργανώσει πλήρως το σκάουτινγκ τιμ, που δε θα ηγείται από απαρχαιωμένες πρακτικές και από φοβικούς σκάουτερ που προτείνουν μόνο φτηνές λύσεις. Θεωρώ τεράστιο προσόν ότι δούλεψε σε πιο ποιοτικές ομάδες και τα κονέ του με παίκτες είναι αντίστοιχο, δηλαδή με παίκτες που μπορούν να μας ανεβάσουν επίπεδο, έστω και σε βάθος χρόνου, αν μιλάμε για ταλέντα.
Φυσικά χρειάζεται υπομονή όταν ειδικά η στρατηγική θα πάει σε απόκτηση νεότερων ποδοσφαιριστών. Θα ήθελα ο Μπότο να μείνει μια 5ετία, ώστε να αλλάξει η ομάδα φυλοσοφία και να κάνει το αυτονόητο ως κλαμπ, δηλαδή να λειτουργήσει όπως η Μπενφίκα/Πόρτο.
*Υπάρχει διαφορά με το πρότζεκτ Άρνεσεν, που δεν είδε τον ΠΑΟΚ ως ομάδα που παίρνει τίτλους, κοιτώντας δυστυχώς την ιστορία. Ότι του λέγανε οι γύρω, για μεγάλο ΠΑΟΚ, στα αυτιά του ήταν: 'μπλα μπλα μπλα, μας τά'παν κι άλλοι περί μεγάλου σωματείου'. Οι δηλώσεις του δεν ήταν ποτέ για πρωταθλημα, αλλά για να πουλάει παίκτες. Έφερε ταλέντα φθηνά κατά κύριο λόγο, όμως του βγήκαν πάλι αρκετές κινήσεις, δείγμα του ότι έτσι πρέπει να λειτουργεί ένα σωματείο. Απλά θα πρέπει να αποκτά παίκτες στο επίπεδο της ομάδας (και πιο πάνω), δηλαδή να μπορούν να παίζουν τα ταλέντα. Αυτό είναι το μότο του Μπότο: Έπιτυχημένη είναι μια μεταγραφή μόνο όταν καταφέρει να παίζει για το σωματείο όταν αποκτηθεί'. Σε αντίθεση με τη λογική του Άρνεσεν, ο οποίος αντλούσε τη μεγαλύτερη περιφάνεια στις πωλήσεις, και ας μένει η ομάδα άτιτλη.
Έχουμε στην ομάδα λέον τον Μπότο, έναν γνώστη του σκάουτερ που έχει τεράστια εμπειρία στο να βρίσκει ταλέντα. Είναι ο άνθρωπος που βλέπει το Ζαμπά πριν πάει στη Ρωσία και τον αγοράσεις από εκεί και μάλλον είναι αυτός που σου λέει έχω κάτι καλύτερο για την ομάδα. Έφερε και τον Ουκρανό αρχισκάουτερ, οπότε θα οργανώσει πλήρως το σκάουτινγκ τιμ, που δε θα ηγείται από απαρχαιωμένες πρακτικές και από φοβικούς σκάουτερ που προτείνουν μόνο φτηνές λύσεις. Θεωρώ τεράστιο προσόν ότι δούλεψε σε πιο ποιοτικές ομάδες και τα κονέ του με παίκτες είναι αντίστοιχο, δηλαδή με παίκτες που μπορούν να μας ανεβάσουν επίπεδο, έστω και σε βάθος χρόνου, αν μιλάμε για ταλέντα.
Φυσικά χρειάζεται υπομονή όταν ειδικά η στρατηγική θα πάει σε απόκτηση νεότερων ποδοσφαιριστών. Θα ήθελα ο Μπότο να μείνει μια 5ετία, ώστε να αλλάξει η ομάδα φυλοσοφία και να κάνει το αυτονόητο ως κλαμπ, δηλαδή να λειτουργήσει όπως η Μπενφίκα/Πόρτο.
*Υπάρχει διαφορά με το πρότζεκτ Άρνεσεν, που δεν είδε τον ΠΑΟΚ ως ομάδα που παίρνει τίτλους, κοιτώντας δυστυχώς την ιστορία. Ότι του λέγανε οι γύρω, για μεγάλο ΠΑΟΚ, στα αυτιά του ήταν: 'μπλα μπλα μπλα, μας τά'παν κι άλλοι περί μεγάλου σωματείου'. Οι δηλώσεις του δεν ήταν ποτέ για πρωταθλημα, αλλά για να πουλάει παίκτες. Έφερε ταλέντα φθηνά κατά κύριο λόγο, όμως του βγήκαν πάλι αρκετές κινήσεις, δείγμα του ότι έτσι πρέπει να λειτουργεί ένα σωματείο. Απλά θα πρέπει να αποκτά παίκτες στο επίπεδο της ομάδας (και πιο πάνω), δηλαδή να μπορούν να παίζουν τα ταλέντα. Αυτό είναι το μότο του Μπότο: Έπιτυχημένη είναι μια μεταγραφή μόνο όταν καταφέρει να παίζει για το σωματείο όταν αποκτηθεί'. Σε αντίθεση με τη λογική του Άρνεσεν, ο οποίος αντλούσε τη μεγαλύτερη περιφάνεια στις πωλήσεις, και ας μένει η ομάδα άτιτλη.
- thomas Murg
Για μένα που δεν σκαμπάζω και πολλά από ποδόσφαιρο (για μένα μιλάω κι όχι για το πουλέν μου στο άβαταρ
) μετά τα όσα διάβασα για τον Μπότο το παιχνίδι θα έχει ως εξής στις φετινές μεταγραφές.
Μια θα βλέπω τις μεταγραφές και μία τον ξερόλα των μεταγραφών. Από τη μια θα ελέγχω τον Μπότο πόσο μπροστά είναι εάν θα ξετρυπώνει παίκτες πανάγνωστους στο ευρύ κοινό και από την άλλη θέλω να δω και τους συμμετέχοντες στο παιχνίδι πόσο μπροστά είναι (μάλλον δύσκολη πίστα η φετινή)
Καλή επιτυχία Jose! Σύντομα να κάνεις επιλογές για παίκτες μας που θα βοηθούν την ομαδάρα μας για καλή πορεία στο Τσ.Λ.

Μια θα βλέπω τις μεταγραφές και μία τον ξερόλα των μεταγραφών. Από τη μια θα ελέγχω τον Μπότο πόσο μπροστά είναι εάν θα ξετρυπώνει παίκτες πανάγνωστους στο ευρύ κοινό και από την άλλη θέλω να δω και τους συμμετέχοντες στο παιχνίδι πόσο μπροστά είναι (μάλλον δύσκολη πίστα η φετινή)

Καλή επιτυχία Jose! Σύντομα να κάνεις επιλογές για παίκτες μας που θα βοηθούν την ομαδάρα μας για καλή πορεία στο Τσ.Λ.

Και μια προσωπικη εκτιμηση να καταθεσω αν και δεν παρακολουθω το νημα.
Θεωρω οτι οι πρωτες κινησεις του Μποτο θα ειναι ασφαλείς και θα αφορουν σε παικτες που ειτε γνωριζει προσωπικα ,ειτε να τους εχει προτεινει ή ακομα και αγορασει σε προγενέστερες συνεργασιες του. Αλλα ισως να ειναι παικτες που δεν κουμπωσαν στις ομαδες τους και δεν βρηκαν το ρολο τους.
Ηλικιακα δεν νομιζω- τουλαχιστον τον Γεναρη -να επενδυσει σε νεαρους. Πιστευω οτι οι μεταγραφες μας θα αφορουν σε τετοιους παικτες ανω των 24-25-26 ετων.
Και φυσικα δεν αποκλείω και σε καποιον κοντα στα 30, ο οποιος να εχει τα χαρακτηριστικα που ζηταει η ομαδα.
Σε καθε περίπτωση ειναι ενα ενδιαφερον ΠΑΟΚτσηδικο project
Θεωρω οτι οι πρωτες κινησεις του Μποτο θα ειναι ασφαλείς και θα αφορουν σε παικτες που ειτε γνωριζει προσωπικα ,ειτε να τους εχει προτεινει ή ακομα και αγορασει σε προγενέστερες συνεργασιες του. Αλλα ισως να ειναι παικτες που δεν κουμπωσαν στις ομαδες τους και δεν βρηκαν το ρολο τους.
Ηλικιακα δεν νομιζω- τουλαχιστον τον Γεναρη -να επενδυσει σε νεαρους. Πιστευω οτι οι μεταγραφες μας θα αφορουν σε τετοιους παικτες ανω των 24-25-26 ετων.
Και φυσικα δεν αποκλείω και σε καποιον κοντα στα 30, ο οποιος να εχει τα χαρακτηριστικα που ζηταει η ομαδα.
Σε καθε περίπτωση ειναι ενα ενδιαφερον ΠΑΟΚτσηδικο project
- Shivaspace
Mε Μποτο κ Βιειρινια Πορτογαλοποιουμαστε. Μάλλον ο Ρουμάνος φεύγει κ έρχεται ΙβηραςΑποστόληςΑ έγραψε:Τον βλέπω να φεύγει γρήγορα...
- NikLiverpool
Ναι φέρτε πίσω Άμπελ να βγάλουμε γούστα;)
Σοβαρά τώρα το βλέπω απίθανο να φύγει ο Λουτσεσκου τώρα. Φαντάζομαι για να σπάσει συμβόλαιο η ρήτρα θα είναι αμοιβαία.
Σοβαρά τώρα το βλέπω απίθανο να φύγει ο Λουτσεσκου τώρα. Φαντάζομαι για να σπάσει συμβόλαιο η ρήτρα θα είναι αμοιβαία.
Από όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα έχω πολύ μεγάλες προσδοκίες από σένα, όπως και το σύνολο των ομοϊδεατών μου.
Ένας ακόμα οιωνός για μένα είναι ότι είμαστε γεννημένοι την ίδια μέρα.
Όπως στα γενέθλια μου χάσαμε από τον γαύρο στο κύπελλο και αυτό αποτέλεσε το σημείο καμπής για να μεγαλώσει ο ΠΑΟΚ, θέλω να πιστεύω ότι με την προσθήκη σου θα γίνει το επόμενο βήμα της γιγάντωσης του.
Το ιδανικό σενάριο είναι η ενσωμάτωση του Αντελίνο στην ομάδα σου έτσι ώστε όταν κάποια στιγμή αποχωρήσεις να υπάρχει συνέχεια.
Καλώς ήρθες και εύχομαι σε όλους μας να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία.
Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ένας ακόμα οιωνός για μένα είναι ότι είμαστε γεννημένοι την ίδια μέρα.
Όπως στα γενέθλια μου χάσαμε από τον γαύρο στο κύπελλο και αυτό αποτέλεσε το σημείο καμπής για να μεγαλώσει ο ΠΑΟΚ, θέλω να πιστεύω ότι με την προσθήκη σου θα γίνει το επόμενο βήμα της γιγάντωσης του.
Το ιδανικό σενάριο είναι η ενσωμάτωση του Αντελίνο στην ομάδα σου έτσι ώστε όταν κάποια στιγμή αποχωρήσεις να υπάρχει συνέχεια.
Καλώς ήρθες και εύχομαι σε όλους μας να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία.
Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Νομιζω θα πρεπει να σταματησουμε να σκεφτομαστε ετσι. Καλος, χρυσος ο Αντελινο, αλλα δεν καταλαβαινω για ποιον λογο πρεπει να γινει τεχνικος ή αθλητικος διευθυντης. Οι θεσεις αυτες σημερα απαιτουν ανθρωπους με ταλεντο και γνωσεις επανω στο πολυσυνθετο αυτο αντικειμενο, οχι απλα ποδοσφαιρανθρωπους. Αυτα ειναι πρακτικες αλλων δεκαετιων. Απο που προκυπτει οτι ο Αντελινο (ή ο καθε Αντελινο) εχει ικανοτητες διαπραγματευσης, οικονομικες γνωσεις, δικτυα δημοσιων σχεσεων κλπ; Ναι, εχει γνωση του ποδοσφαιρου, ναι, αγαπαει την ομαδα αλλα αυτα σε καμμια περιπτωση δεν ειναι αρκετα προσοντα. Πρεπει να θελουμε στην καθε θεση τον καλυτερο και οχι αυτον που συμπαθουμε περισσοτερο.
- ΑποστόληςΑ
Μπορεί να έρθει και κάποιος άλλος Πορτογάλος, που να γνωρίζει το Ελληνικό πρωτάθλημα...NikLiverpool έγραψε:Ναι φέρτε πίσω Άμπελ να βγάλουμε γούστα;)