υ.γ παρεπιπτόντως , όσοι έχετε παιδιά είναι καλή η προσφορά της μπουτικ , και τα πράγματα είναι αρκετά ποιοτικά για την τιμή τους.
ilovegame27 έγραψε:Γεννήθηκα στον Πειραιά στα Καμίνια αλλά΄έχω καταγωγή από Σέρρες!Έγινα ΠΑΟΚΤΣΗΣ από τον θείο μου που ήτανε κωλόγαυρος πρίν γεννηθώ και έγινε ΠΑΟΚΤΣΗΣ όταν σε ένα αγώνα Γάυρος - ΠΑΟΚ όλο το γήπεδο φώναζε το σύνθημα" Βουλγαροι" και έκτοτε άλλαξε ομάδα
ΑποστόληςΑ έγραψε:teacher έγραψε:Κάπου κοντά στα 1970 θυμάμαι ότι υποστήριζα τον Πιερικό και εγώ. Ήταν ομαδάρα τότε, σήμερα κάποια λαμόγια τον έστειλαν να παίζει στη Γ'...
ΠΑΟΚ έγινα πριν το κύπελλο του 1972 το οποίο θυμάμαι πολύ έντονα και στην Τούμπα ανηφόρισα για πρώτη φορά, τέτοιες μέρες ήταν πριν 40 ακριβώς χρόνια, στο ματς με την Μπαρτσελόνα!!!
Αποστόλη πιστεύω να με θυμάσαι εκείνα τα χρόνια, ήμουν ήδη πολύ τρελαμένος!
Εγώ σε γνώρισα το 1975 αν δεν κάνω λάθος. Θυμάμαι την πρώτη χρονιά που ανέβηκε ο Πιερικός στην Α΄ Εθνική (1975-76, με Κωστίκο, Καλαμπάκα, Λάκη Παπαϊώννου), στον αγώνα Πιερικός - ΠΑΟΚ, παρότι ξεκινήσαμε από την ίδια γειτονιά, αφού τα σπίτια μας ήταν απέναντι το ένα από το άλλο, εγώ ήμουν με τους οπαδούς του Πιερικού κι εσύ μ' αυτούς του ΠΑΟΚ. Τότε μου έκανε εντύπωση, γιατί πρώτη φορά έβλεπα έναν φίλο και γείτονα να υποστηρίζει κάτι διαφορετικό από την τοπική ομάδα. Μετά κατάλαβα με ποιον είχα να κάνω...
Kourdos έγραψε:ΑποστόληςΑ έγραψε:teacher έγραψε:Κάπου κοντά στα 1970 θυμάμαι ότι υποστήριζα τον Πιερικό και εγώ. Ήταν ομαδάρα τότε, σήμερα κάποια λαμόγια τον έστειλαν να παίζει στη Γ'...
ΠΑΟΚ έγινα πριν το κύπελλο του 1972 το οποίο θυμάμαι πολύ έντονα και στην Τούμπα ανηφόρισα για πρώτη φορά, τέτοιες μέρες ήταν πριν 40 ακριβώς χρόνια, στο ματς με την Μπαρτσελόνα!!!
Αποστόλη πιστεύω να με θυμάσαι εκείνα τα χρόνια, ήμουν ήδη πολύ τρελαμένος!
Εγώ σε γνώρισα το 1975 αν δεν κάνω λάθος. Θυμάμαι την πρώτη χρονιά που ανέβηκε ο Πιερικός στην Α΄ Εθνική (1975-76, με Κωστίκο, Καλαμπάκα, Λάκη Παπαϊώννου), στον αγώνα Πιερικός - ΠΑΟΚ, παρότι ξεκινήσαμε από την ίδια γειτονιά, αφού τα σπίτια μας ήταν απέναντι το ένα από το άλλο, εγώ ήμουν με τους οπαδούς του Πιερικού κι εσύ μ' αυτούς του ΠΑΟΚ. Τότε μου έκανε εντύπωση, γιατί πρώτη φορά έβλεπα έναν φίλο και γείτονα να υποστηρίζει κάτι διαφορετικό από την τοπική ομάδα. Μετά κατάλαβα με ποιον είχα να κάνω...
Ωραίες ανάμνησες, να είστε καλά κι οι δυό. Φαντάζομαι αυτό που περιγράφεις, σαν σκηνή σε ταινία... ρετρό...
ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ-4- έγραψε:Εκατσα και διαβασα ολα τα ποστ.....
Σε πολλα. γελασα......αλλα. και σε πολλα συγκινηθιικα......
Να στε ολοι καλα ρε γκαρντασια....
Υ.Γ για τον πατερα μου.....εκει ψηλα....
Σε ευχαριστω που με πηρες για πρωτη φορα στην Τουμπα σε προπονηση ..... αν και κουρασμενος απο την δουλεια,με πηρες στουςωμους σου...για μου δειξεις τον μεγαλο Κουδα.....καλοκαιρι 72..
....μπιτσιμ ΠΑΟΚ.....για παντα....
vs40 έγραψε:ΠΑΟΚ έγινα από έρωτα για τη φανέλα του ΠΑΟΚ από όσο ήμουν 5 ετών. Ο πατέρας μου ήταν ΠΑΟΚ, αλλά δεν ασχολούνταν και μέχρι να ενηλικιωθώ δε μου είχε πει ποτέ ότι πήγαινε να δει τον Κούδα τη δεκαετία του 70. Όταν ήμουν μικρός λοιπόν μου αγόραζε η μάνα μου φανέλα του Ηρακλή, γιατί απλά της άρεσε το μπλε της Εθνικής Ελλάδος, αλλά και φοβόταν μάλλον τη φήμη ότι οι Παοκτσήδες τότε ήταν φανατικοί (στα 80s) - ε δεν είχε και άδικο με τον τσιμεντοπόλεμο που παίζανε τότε. Εγώ βλέποντας άλλα παιδάκια να φορούν τα ασπρόμαυρα είχα τρελαθεί, και ήθελα και εγώ φανέλα του ΠΑΟΚ όσο τίποτε άλλο. Τελικά δε μου πήρανε οι γονείς μου
, αλλά δεν το θεώρησα στην πορεία πολύ σημαντικό γιατί ντυνόμουν από μόνος μου σε ασπρόμαυρα χρώματα
![]()
. Το πρώτο ισχυρό δέσιμο πάντως με τον ΠΑΟΚ ήταν στον τελικό κυπέλλου με το γαύρο (διπλούς τότε αγώνες 1992) που παλέψαμε με 9 εναντίον 11. Εκεί πωρώθηκα και έκλαψα 1η φορά για τον ΠΑΟΚ (ήμουν 10 ετών) και η σφαγή έγινε και στους 2 αγώνες. Εκεί κατάλαβα τι ομάδα είναι ο γαύρος και πόσο περήφανη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ.
Οπαδός του ΠΑΟΚ (φανατικός) πάντως έγινα στο τέλος της εφηβείας μου από τις εκπομπές του Μασκοφόρου του συνδέσμου Β.Ε.Μ. Πολλές φορές θυμάμαι δάκρυσα, είδα τις διαφορετικές ηθικές αξίες του ΠΑΟΚ: Θέλουμε καθαρά πρωταθλήματα, τιμωρούσαμε τους δυνάστες και δεν κάναμε τις κότες σαν τον αρούλη και τη γριά. Δεν ήθελα μια ομάδα που να μη θέλει να χτυπήσει τη βρωμιά του ΠοΚ. Στον αρούλη, παρά τη μεγάλη ομάδα μπάσκετ που έπρεπε να τους κάνει σαν εμάς, ήταν τόσο κομπλεξική ομαδούλα με τόσο κομπλεξικούς οπαδούς, που δεν άλλαξε τίποτα στη φιλοσοφία τους που ήταν να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα και ας μην έχω και εγώ. Η ομάδα του άρηθ με αηδίαζε από μικρός που σιχαινόμουν το κίτρινο χρώμα, αλλά αυτή η αηδία μάλλον προέκυψε από το γεγονός ότι σιχαινόμουν αυτή τη νοοτροπία των σκουλικιών.
Λείπει ο μασκοφόρος παιδιά, και για περίεργους λόγους, άκουσα πως τον είχαν δυσφημίσει κάποιοι συνδεσμήτες. Ήταν κατά των ναρκωτικών, και ίσως να έπαιξε και αυτό το ρόλο του (δε ξέρω). Πάντως Παοκτσή που να ξέρω τι παραπάνω σημαίνουν τα 4 αυτά γράμματα με έκανε αυτός και ειδικά το να θέλω να είμαι κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Δυστυχώς δεν είχα ποτέ μου την ευκαιρία να τον γνωρίσω από κοντά.