11. Justin Gray

Άβαταρ μέλους
olivares

Re: Justin Gray

Δημοσίευση από olivares »

Το αν γίνεται να βρεις ποιοτικό point με αυτό το λαλα πιστεύω πως έχει απαντηθεί διεξοδικά στα ονόματα που έχουν παρελάσει στο θρεντάκιο του σχεδιασμού. Συζητώντας για το αν είναι καλύτερα τη σήμερον ημέρα να πας με δύο σταυρόκομπους αντί για κλασσικό άσσο καταλήγουμε στην αγαπημένη τζουκίνιπάϊ των ΑΣιανών και στα κλισέ περί εμφάνισης της αλήθειας στο παρκέ. Όπως υπαινίχθηκε και ο γαλλόφωνος φυσικός Blaise Pascal του φόρουμ η πίεση που ασκείται σε ένα σφραγισμένο υγρό μεταδίδεται αμείωτη σε οποιοδήποτε σημείο του υγρού και στα τοιχώματα που το περιβάλλουν και αυτός ο νόμος ισχύει και για τους άσσους στην καλαθόσφαιρα. Το πως γίνεται παίκτης που σουτάρει περισσότερο από ότι πασάρει να θεωρείται ότι κλίνει περισσότερο στον άσσο από ότι στον σούτιν είναι επίσης μια παραβίαση των φυσικών νόμων που διέπουν το σύμβαν. Επίσης το ότι εκμεταλλεύεται τους ψηλούς που κάνουν κίνηση στη base line δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι παίζει πικ εντ ρολ εκτός αν μιλάμε για κάποιον αυτοσχεδιασμό του ροκ εντ ρολ στο οποίο καλείσαι να solaris συνεχώς. Είναι άλλο πράγμα το να πούμε ότι θα τα χώσουμε περισσότερο στο 3 και στο 5 γιατί υπάρχουν ευκαιρίες (Λάζος-Gira) και θέλουμε να παίξουμε τέτοιο στυλ και άλλο να παραποιούμε την πραγματικότητα και τα ζουρνά καράβια φίλε Αριστοτέλη. Όσο για τον Δρόβνιακ για τον οποίο είναι γνωστή η γνώμη μου παρέμενε και παραμένει στάντ Vai μέχρι να κλείσει η front line και αυτό δεν είναι θέμα δικού μου format αλλά απόψεως που ακούστηκε στις συναντήσεις οπότε πρέπει να ζήσουμε ακόμη λίγο με το φόβο του jurassic fart. Τέλος, ναι ο I was made for loving you baby είναι περισσότερο άσσος από αυτόν, ο Πράσινος είναι περίπου στα ίδια αλλά τρέχει περισσότερο και ο Steve Burrt jr. είναι κλασσικός σούτιν όπου και εποσταρίσθη στις προτάσεις.
Άβαταρ μέλους
kostasff

Δημοσίευση από kostasff »

Η φτώχια φέρνει γκρίνια. Κάτι τέτοιο συμβαίνει κι εδώ. Θα περιμένω να τον δω στην πράξη. Δεν περιμένω θαύματα. Όπως κι αν έχει το πράγμα, καλώς ήρθες.
Υ.Γ. Βλέπω μια αλλαγή του Σούλη στην επιλογή παικτών;
Trikaliotis

Δημοσίευση από Trikaliotis »

Αυτό προσπαθώ να πω..Ότι ειδικά ο Γκριν και ο Μπαρτ (από όσο τον θυμάμαι) παρουσιάζουν αναρχία στο παιχνίδι τους και την οργάνωση τους. Ο Κις δε μπορούσε να παίξει και 2? Είναι άσσος ο Ουάσιγκτον? Κάποιος θα μου πεί ναί. Ε, εμένα αυτοί οι άσσοι δε μου αρέσουν, όσο καλά και να παίζουν το pick 'n' roll. Δε πιστεύω να είναι τέτοιου είδους παίχτης και άσσος ο Γκρέι. Δε νομίζω δηλαδή να βλέπω τα γιούρια που έκανε ο Μίλι και ο Ουάσιγκτον που έμπαιναν μέσα και όποιον πάρει ο χάρος. Από την άλλη με αυτά τα λεφτά.."το θέλουμε μ..νί, το θέλουμε και ξυρισμένο!"
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

και για να μην παρεξηγηθώ σχετικά με τον νέο μας παίκτη (gray). τον είχα δει νομίζω σε ένα ματς στο eurocup στο zapping. δε λέω οτι είναι κακός και σίγουρα δεν έχει τα χαρακτηριστικά του monroe. με τίποτα. μιλάμε για πολύ καλή ντρίμπλα και με τα 2 χέρια (κάτι που επουδενί δεν είχε ο chris, o oποίος ήταν Power guard με τρομερό πρώτο βήμα, σωματική δύναμη και πολύ άλμα). επίσης από το video που ποσταραν τα παιδιά στο Blog Τους paokarare (πολλά συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνουνε- ξέρουν πολύ μπάσκετ) δείχνει οτι την έχει την ασσιστ ειδικά στην weak side. τώρα αν είναι μάγος του pick&roll Που λέει ο ζουρνατζίδης δεν ξέρω, αλλά σίγουρα το στυλ του μου μοιάζει οτι το έχει.

PS: στο videaκι των παιδιών μοιάζει λίγο με τον taurean green σαν νοοτροπία (μπουκάρουμε και βάζουμε το καλάθι ή δίνουμε την ασσιστ στον ψηλό). δεν ξέρω δηλαδή τι συνεργασία έχει με το 2-3 που θα έχει δίπλα του.
Trikaliotis

olivares έγραψε:Το πως γίνεται παίκτης που σουτάρει περισσότερο από ότι πασάρει να θεωρείται ότι κλίνει περισσότερο στον άσσο από ότι στον σούτιν είναι επίσης μια παραβίαση των φυσικών νόμων που διέπουν το σύμβαν.
Κάπου εδώ λογικά θα επέμβει ο Σούλης (αν όντως τον έχει πάρει για καθαρόαιμο άσσο όπως λέει), ώστε να του περιορίσει τα σούτ και να του αναπτύξει περισσότερο τη δημιουργική του δραστηριότητα. Δε ξέρω, έχω διαβάσει πολλές κριτικές και απόψεις σε αμερικάνικα σάιτ για τον συγκεκριμένο παίχτη. Σε άλλα λέει ότι απελευθερώθηκε τον τελευταίο χρόνο στο κολλέγιο (όταν έφυγε ο Πολ), παίζοντας σαν καθαρόαιμος άσσος, όπου ήταν και καλύτερος (ανεβάζοντας όλους τους μ.ο του, αλλά και τα λάθη του) και άλλα λένε πως είναι ένα 2άρι εγκλωβισμένο σε σώμα πλέυ μέικερ! Ίδωμεν...
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδευόμαστε? άσσος, δύο, ασσόδυο, combo? τι θέση παίζει ο παίκτης? 3 χρόνια στο κολλέγιο ήταν 2 και στα επόμενα ήταν κατά βάση άσσος. αυτός κατέβαζε τη μπάλα δηλαδή και ήταν υπεύθυνος για τις περιστροφές της ομάδας σε άμυνα και επίθεση. από κει και πέρα ο κάθε παίκτης έχει τα χαρακτηριστικά του. σουτάρει πολύ, δίνει πολλές ασσίστ, είναι καλός αμυντικός κλπ κλπ. αυτό είναι που τον κάνει καλό ή κακό playmaker (όπως το λέει η αγγλική λέξη). ο φίλος μου ο chris έχω την εντύπωση οτι με τέτοιο χειρισμό της μπάλας που είχε δεν μπορούσε να παίξει άσσος σε κανονική ομάδα μπάσκετ με αξιώσεις. απλά πράγματα (άσχετα αν τον βάζαμε εμείς, άσχετα αν η ομάδα μπορεί να λειτουργούσε καλύτερα με αυτόν στο 1). ο monroe ήταν και είναι δηλαδή SG. όπως τον γράφει και το draftexpress (ενώ ο gray είναι PG/SG).
kk74

Δημοσίευση από kk74 »

παντως χαλασε η δουλεια στο μαρουσι με τον κις.δεν κανουμε και μια υπερβαση προς τα εκει?πολυ θα μου αρεσε ο κις σετακι με τον γκρευ!!!
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Πολύ θετική εξέλιξη κι εύχομαι να την εκμεταλλευτούμε!
kk74

Δημοσίευση από kk74 »

και εγω αν και δεν το βλεπω!παντως ο κις ειναι παικτης επιλογη του μαρκοπουλου οταν ηταν στο μαρουσι. ειναι ακριβοτερος απο τον γκραντι?ειναι νομιζω ιδανικο το παντρεμα με εναν παικτη σαν τον γκρει!!αν και για τον γκραντι εχω καλη γνωμη, και την δευτερη χρονια του στον πανελληνιο επι ζουρου ανεβασε τις ασιστ και σκοραρε λιγοτερο.αν θυμαμαι καλα ηταν μεσα στους πρωτους πασερ στην α1.παιδια εχω την αισθηση οτι ο σουλης εχει ενα συγκεκριμενο πλανο για την ομαδα απο την περασμενη χρονια .δεν μπορει ολες οι επιλογες του για ασσο ηταν για παικτη που σκοραρει πολυ και στο τελος την εβγαλε με τον μονρο.και τελικα ο γκρει ειναι παικτης που ο σουλης πιστευει πως θα δεσει με την ομαδα και το στυλ που θα παιζει αυτη.εδω ο γαυρος και ο "σοφος" θελανε να κρατησουν τον μπεβερλυ(που ειναι καλος παικτης αλλα για τα οικονομικα του γαυρου δεν ειναι και η λυση της απελπισιας)γιατι εδενε με το στυλ και την χημεια της ομαδας.ας ειμαστε αισιοδοξοι και στο τελος η ομαδα θα παει καλα!εχουμε πολυ καλο προπονητη!μονο να μην αρχισουν να φευγουν στη μεση της χρονιας απληρωτοι!
Άβαταρ μέλους
desperando
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από desperando »

Εν μέρη συμφωνώ με τα λεγόμενα του όλι ότι τα στατιστικά του δεν δείχνουν άσσο. και ότι ο κλειδης είναι καθαρός άσσος και πολύ καλός ίσως ο καλύτερος του πρωταθλήματος αν βγάλεις έξω τους κολοσσούς. Αυτός ο παίχτης λοιπόν πριν συνεργαστεί με τον Σούλη την σεζόν 2007-08 είχε μ.ο. 17 πόντους και 3.3 ασιστ σουτάροντας συνολικά 165 τρίποντα σε 26 αγώνες κάπου 6.5 μ.ο ανα παιχνίδι βλέποντας αυτά τα στατιστικά πολύ εύκολα θα μπορούσε να πει κάποιος οτι ο παίχτης είναι 2αρι αν δεν το ξέρει. Την επόμενη σεζόν στο Μαρούσι έχοντας σχεδόν τον ίδιο χρόνο συμμετοχής είχε 10.2 πόντους σουτάροντας 151 τρίποντα σε 34 αγώνες περίπου 4.5 ανά αγώνα και 3.4 ασιστ. Με αυτά που γραφώ θέλω να πω ότι τα στατιστικά ενός παίχτη μπορούν να μας δώσουν μια εικόνα για το τι παίχτης είναι αλλά μπορούν κάλλιστα και να μας ξεγελάσουν, γνωμη μου είναι ότι ο Σουλης βλέπει στον Γκρευ ως τον νέο κις μακάρι να δικαιωθεί, και βλεποντας τα χαρακτηριστικά του παίκτη δεν θεωρώ ότι είναι τόσο κακος οσο αφήνει να νοηθεί ο Ολι, εχει πολύ καλη τριπλα και διείσδυση και βλέπει τον αμαρκάριστο παίχτη (τωρα αν εκει που ηταν δεν μπορουσαν να τα βάλουν οι άλλοι είναι αλλου παπα ) συν το ότι είναι απειλή απ εξω, εχει βεβαία και αρνητικά όπως το ότι δεν εχει παραστάσεις από ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και δεν ξέρουμε αν θα μπορέσει να σταθεί σε αυτά τα επίπεδα ανταγωνισμού, όπως και το ότι πρεπει ο Σουλης να τον τιθασέψει και να τον βαλει σε ένα πιο συντηρητικό καλούπι
Trikaliotis

Αυτό ακριβώς λέω. Γι'αυτό υπάρχει ο Σούλης! Πολύ καλό το παράδειγμα σου Desperado, τα νούμερα μπορεί να είναι ενδεικτικά για έναν παίχτη, αλλά δε λένε πάντα την αλήθεια! Την έχουμε ξανακάνει και πιο παλιά αυτή τη συζήτηση νομίζω για τον Ταπούτο με Κώστα και Πάλοκ. Είναι μερικές κατηγορίες που δε μπορούν να μετρηθούν στη στατιστική όπως είναι π.χ η άμυνα. Όπως και στην περίπτωση των play maker δε μπορεί να μετρηθεί η καλή ντρίπλα, η καλή περιστροφή και ο ρυθμός του παιχνιδιού.

Και στην τελική στις συγκεκριμένες ομάδες που αγωνίστηκε ο Γκρέι, μπορεί και να ήταν και απαίτηση του προπονητή του να παίρνει περισσότερα σούτ και να αναλαμβάνει και την ευθύνη του σκόρερ. Στον ΠΑΟΚ μπορεί να έχει άλλο ρόλο, όπως ακριβώς έγινε και με τον Κις. Αν θυμάσαι τον Κις της Λάρισας, θα έλεγες ότι είναι ένα combo guard, ένας άσσος σκόρερ. Μπορεί και πριν τη Λάρισα να ήταν έτσι. Τώρα λες τον Πάλοκ αν είναι καθαρόαιμος άσσος και κοντεύει να σε δείρει! Το θέμα είναι σε τι καλούπια μπαίνει ο κάθε παίχτης και σε τι απαιτήσεις μπορεί να ανταποκριθεί.
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

είναι και δυνατός στο δίσκο. πρόσεξε. ήμουνα δισκοβόλους παλιά!!!
Άβαταρ μέλους
kostasff

Δημοσίευση από kostasff »

Ο κις της Λάρισας ήταν επιθετικός άσος, κάτι σαν ασοδύο (όσο τον είδα). Τέλος πάντων. Όλη αυτή η κουβέντα ακούγεται σαν αμφισβήτηση του προπονητικού τιμ. Ξέρω πως δεν υπάρχει τέτοια διάθεση, απλά το αναφέρω. Υπάρχουν βέβαια και οι περσινές "πατάτες".....
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

όταν έχεις καεί στο χυλό κώστα με την ίδια λογική που διέπει την ομάδα μας τόσα χρόνια, φυσάς και το γιαούρτι (μάτζικ-σούλης)...
Άβαταρ μέλους
olivares

Δημοσίευση από olivares »

desperando έγραψε: Με αυτά που γραφώ θέλω να πω ότι τα στατιστικά ενός παίχτη μπορούν να μας δώσουν μια εικόνα για το τι παίχτης είναι αλλά μπορούν κάλλιστα και να μας ξεγελάσουν, γνωμη μου είναι ότι ο Σουλης βλέπει στον Γκρευ ως τον νέο κις μακάρι να δικαιωθεί, και βλεποντας τα χαρακτηριστικά του παίκτη δεν θεωρώ ότι είναι τόσο κακος οσο αφήνει να νοηθεί ο Ολι, εχει πολύ καλη τριπλα και διείσδυση και βλέπει τον αμαρκάριστο παίχτη (τωρα αν εκει που ηταν δεν μπορουσαν να τα βάλουν οι άλλοι είναι αλλου παπα ) συν το ότι είναι απειλή απ εξω, εχει βεβαία και αρνητικά όπως το ότι δεν εχει παραστάσεις από ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και δεν ξέρουμε αν θα μπορέσει να σταθεί σε αυτά τα επίπεδα ανταγωνισμού, όπως και το ότι πρεπει ο Σουλης να τον τιθασέψει και να τον βαλει σε ένα πιο συντηρητικό καλούπι
Φίλε και οπαδέ του Rodriguez και του το τέρας ο Banderas δεν άφησα να εννοηθεί ότι είναι κακός παίκτης. Είπα απλώς ότι κατά τη γνώμη μου δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε στον άσσο όπου είμαι υπερευαίσθητος σχετικά με την εγκεφαλική δραστηριότητα των παικτών και τον χαρακτήρισα μέτριο ένεκα της σημαντικότητας της θέσης και του χρόνου του ως βασικός. Όσον αφορά στα καλούπια και τις μεταλλάξεις αν είναι να πάρεις ένα κοστούμι και να κοντύνεις τα μανίκια, να αλλάξεις τα πέτα, και να το κάνεις μονόκουμπο είναι απλούστερο κατ'εμέ να αγοράσεις ένα άλλο εξ'αρχής όπως σου ταιριάζει. Από εκεί και πέρα μακάρι να ανταποκριθεί το παλικαράκι όπως πρέπει μπροστά στη μεγάλη ευκαιρία που του δίνεται να ξαναφτιάξει την καριέρα του σε πιο ανταγωνιστικές λίγ(κ)ες.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Παίχτες ομάδας”