6. Kenny Gregory
- KalamarGiannis
Re: Kenny Gregory
καλά το τι παπάδες μπορεί να κάνει η τριάδα Κένυ-Ντρόμπνιακ-Λάζου κοντά στο καλάθι το διαννοείστε;
είναι ατελείωτες οι δυνατότητες τους...
είναι ατελείωτες οι δυνατότητες τους...
Ενώ έχει πολλές δυνατότητες και πολύ καλά αθλητικά προσόντα, πολλές φορές παίζει κρυφτούλι. Έτσι και χθες, κρύφτηκε για σχεδόν 3 δεκάλεπτα και φανερώθηκε στο τέταρτο. Γιατί?
Μάλλον δεν πρόσεξες Κώστα ότι στο 2ο και 3ο δεκάλεπτο έπαιξε ελάχιστα (υποθέτω λόγω του προβλήματος στη μέση και της ελλιπούς προετοιμασίας).
ΦΟβερη εμφανιση απο τον Κεννυ....επαιξε μονο δεκαπεντε λεπτα αλλα σε αυτο το διαστημα εκανε οτι ηθελε την αμυνα του γαυρου...παικτουρα μπραβο....
(στο πρωτο ημιχρονο δεν αγωνιστηκε απο οτι θυμαμαι)
(στο πρωτο ημιχρονο δεν αγωνιστηκε απο οτι θυμαμαι)
έπαιξε (όχι πολύ) αλλά ήταν κακός (έφαγε και δυο τάπες, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι) Γι αυτό έμεινε στον πάγκο. Γενικά, το έχει αυτό το κακό. Δεν παίρνει πολλές προσπάθειες. Δεν λέω να το παρακάνει αλλά να πάρει αυτές που του αναλογούν
- KalamarGiannis
Κύριοι διαφωνώ.
τα 2-3 συνεχόμενα καλάθια που έβαλε όταν ζεστάθηκε -γαιτί είχε πρόβλημα στη μέση και όσο ήταν κρύος δεν ήταν καλός- τα έβαλε από προσωπικές ενέργειες προς το καλάθι και όχι μέσα από σύστημα ή από ασίστ...
απλά είναι παίκτης ομάδας, δεν έχει στο μυαλό του να επιτεθεί στο καλάθι κάθε φορά που πιάνει μπάλα...
και αυτό αν δείτε πως έπαιζαν χτες οι άλλοι 2 μαυράκοι-τους έμπαιναν βέβαια αλλά δεν βλέπαν συμπαίκτες-
είναι καλό για την ισορροπία και χημεία της ομάδας...ειδικά τώρα με Λάζο φουνταριστό, που τις θέλει τις μπάλες του για να αξιοποιηθεί σωστά,...
Δεν πιστεύω ότι κρύβεται και για άλλον ένα σημαντικό λόγο: η μπάλα φτάνει στα χέρια του όσο και στους ψηλούς
μετά από την διαχείριση των κοντών...
Είναι προφανές ότι το σύνολο αυτό βάσει του σχεδίου του προπονητή θέλει all-around δουλειά από τον συγκεκριμένο παίκτη και όχι να ορμάει να βάλει 25 πόντους..
Δηλαδή ο Τσίλντρες είχε άλλο ρόλο χτες; ή μήπως ήταν καλύτερος;
...πω πω εκείνο το μεσ-τα-μουτρα αριστερό lay-up που σηκώθηκαν και οι 2 στο Θεό είναι για αφίσα παιδιά!!
δείτε το από το video του αγώνα στο sport.gr

τα 2-3 συνεχόμενα καλάθια που έβαλε όταν ζεστάθηκε -γαιτί είχε πρόβλημα στη μέση και όσο ήταν κρύος δεν ήταν καλός- τα έβαλε από προσωπικές ενέργειες προς το καλάθι και όχι μέσα από σύστημα ή από ασίστ...
απλά είναι παίκτης ομάδας, δεν έχει στο μυαλό του να επιτεθεί στο καλάθι κάθε φορά που πιάνει μπάλα...
και αυτό αν δείτε πως έπαιζαν χτες οι άλλοι 2 μαυράκοι-τους έμπαιναν βέβαια αλλά δεν βλέπαν συμπαίκτες-
είναι καλό για την ισορροπία και χημεία της ομάδας...ειδικά τώρα με Λάζο φουνταριστό, που τις θέλει τις μπάλες του για να αξιοποιηθεί σωστά,...
Δεν πιστεύω ότι κρύβεται και για άλλον ένα σημαντικό λόγο: η μπάλα φτάνει στα χέρια του όσο και στους ψηλούς
μετά από την διαχείριση των κοντών...
Είναι προφανές ότι το σύνολο αυτό βάσει του σχεδίου του προπονητή θέλει all-around δουλειά από τον συγκεκριμένο παίκτη και όχι να ορμάει να βάλει 25 πόντους..
Δηλαδή ο Τσίλντρες είχε άλλο ρόλο χτες; ή μήπως ήταν καλύτερος;
...πω πω εκείνο το μεσ-τα-μουτρα αριστερό lay-up που σηκώθηκαν και οι 2 στο Θεό είναι για αφίσα παιδιά!!
δείτε το από το video του αγώνα στο sport.gr
εγώ πάλι πιστεύω οτι τα έβγαλε καθαρά μέσα από το σύστημα. σύστημα δεν είναι μόνο μία ασσιστ ή ένα screen. είναι πως κινείται όλη η ομάδα ώστε όταν θα πάρει τη μπάλα ο gregory να έχει είτε πιθανό miss-match είτε να παίζει από την weak side. Kαι νομίζω σε όλες τις περιπτώσεις ήταν κάτι από αυτά τα δύο.
Δεν κακολογεί κανείς τον Kenny. τέτοιος παίκτης είναι. εγώ αυτό που είπα από τότε που έπαιζε στην efes και έκανε παπάδες μόνο όταν τραυματίστηκε ο drew οτι αν πάρει πολλές μπάλες στο παιχνίδι έχεις σίγουρους 15-20 πόντους σε ΚΑΘΕ παιχνίδι με max 15 σουτ (ο σούλης είναι αυτός που αποφασίζει αν θα του τα δίνει-αν όχι, είμαι πεπεισμένος οτι σε κάθε ματς θα βλέπουμε έναν μέτριο ή έστω καλό gregory αλλά όχι super gregory όπως με το μαρούσι ή το αιγάλεω πέρισυ). Ο τύπος στο Post δεν κόβεται από κανέναν. νομίζω οτι κάτι λαλακίες που χάνει ή τρώει τάπα είναι επειδή δεν είναι συγκεντρωμένος και δε νιώθει 100% καλά. Κατά τα άλλα πρέπει να καρφώνει στις μισές του προσπάθειες. Αν δε η ομάδα τρέξει, εκεί είναι το καλύτερό του.
Δεν κακολογεί κανείς τον Kenny. τέτοιος παίκτης είναι. εγώ αυτό που είπα από τότε που έπαιζε στην efes και έκανε παπάδες μόνο όταν τραυματίστηκε ο drew οτι αν πάρει πολλές μπάλες στο παιχνίδι έχεις σίγουρους 15-20 πόντους σε ΚΑΘΕ παιχνίδι με max 15 σουτ (ο σούλης είναι αυτός που αποφασίζει αν θα του τα δίνει-αν όχι, είμαι πεπεισμένος οτι σε κάθε ματς θα βλέπουμε έναν μέτριο ή έστω καλό gregory αλλά όχι super gregory όπως με το μαρούσι ή το αιγάλεω πέρισυ). Ο τύπος στο Post δεν κόβεται από κανέναν. νομίζω οτι κάτι λαλακίες που χάνει ή τρώει τάπα είναι επειδή δεν είναι συγκεντρωμένος και δε νιώθει 100% καλά. Κατά τα άλλα πρέπει να καρφώνει στις μισές του προσπάθειες. Αν δε η ομάδα τρέξει, εκεί είναι το καλύτερό του.
Συμπληρώνοντας τον KalamarGiannis, πέραν από το οσφυικό πρόβλημα, ο Κέννυ Γκρέγκορυ έχασε και τις 3 προηγούμενες προπονήσεις λόγω της ίωσης που είχε.. Αρα, λογικό ήταν η απόδοση του να κυμανθεί σε πολύ ρηχά νερά, αν και κάποια στιγμή στο 3ο δεκάλεπτο, φάνηκε μόνος του με τον Ντρόμπνιακ να προσπαθούν επιθετικά να τραβήξουν το κουπί!
Ακριβώς. Αυτό είναι το μπάσκετ.palok έγραψε:εγώ πάλι πιστεύω οτι τα έβγαλε καθαρά μέσα από το σύστημα. σύστημα δεν είναι μόνο μία ασσιστ ή ένα screen. είναι πως κινείται όλη η ομάδα ώστε όταν θα πάρει τη μπάλα ο gregory να έχει είτε πιθανό miss-match είτε να παίζει από την weak side. Kαι νομίζω σε όλες τις περιπτώσεις ήταν κάτι από αυτά τα δύο.
Ακόμα και το που θα τοποθετηθούν οι υπόλοιποι παίκτες ώστε να μείνει ένας εναντίον ενός ο Γκρέγκορι και αυτό σύστημα είναι και ας φανεί πως παίρνει μόνος του την προσπάθεια.
- KalamarGiannis
Σωστόν.
αλλά όταν ο παίκτης ξεκινά από τα πλάγια ή την κορυφή του τρίποντου να τριπλάρει τον παίκτη του και να πάει κοντά στο καλάθι για προσπάθεια, για μένα λογίζεται προσωπική προσπάθεια...δηλαδή Οκ σου ανοίξανε χώρο οι άλλοι να παίξεις, αλλά το να μπορείς να σκοράρεις περνώντας τον παίκτη σου και τη βοήθεια των ψηλών από πίσω, -χωρίς να καταφεύγεις στην εύκολη λύση μια τρίπλα πάτημα και σουτ από μακριά- σημαίνει ότι μπορείς να παίζεις το ένας εναντίον ενός...
τέλος πάντων αν θέλετε τη γνώμη μου ναι έχετε δίκιο, σαφώς και θα έπρεπε ένας τέτοιος παίκτης να είναι στο σχεδιασμό να πάρει αρκετές προσπάθειες-αυτός και ο μονρό- και σαφώς θα έπρεπε να παίζιυμε ένα στυλ γρήγορο μπάσκετ για να τους εκμεταλλευτούμε σωστά.
Με το γαύρο αυτό δε γινότανε λόγω ποιότητας αντιπάλου αλλά με μικρότερης δυναμικής ομάδες αν τρέξουμε μπροστά θα δούμε κατοστάρες...
αλλά όταν ο παίκτης ξεκινά από τα πλάγια ή την κορυφή του τρίποντου να τριπλάρει τον παίκτη του και να πάει κοντά στο καλάθι για προσπάθεια, για μένα λογίζεται προσωπική προσπάθεια...δηλαδή Οκ σου ανοίξανε χώρο οι άλλοι να παίξεις, αλλά το να μπορείς να σκοράρεις περνώντας τον παίκτη σου και τη βοήθεια των ψηλών από πίσω, -χωρίς να καταφεύγεις στην εύκολη λύση μια τρίπλα πάτημα και σουτ από μακριά- σημαίνει ότι μπορείς να παίζεις το ένας εναντίον ενός...
τέλος πάντων αν θέλετε τη γνώμη μου ναι έχετε δίκιο, σαφώς και θα έπρεπε ένας τέτοιος παίκτης να είναι στο σχεδιασμό να πάρει αρκετές προσπάθειες-αυτός και ο μονρό- και σαφώς θα έπρεπε να παίζιυμε ένα στυλ γρήγορο μπάσκετ για να τους εκμεταλλευτούμε σωστά.
Με το γαύρο αυτό δε γινότανε λόγω ποιότητας αντιπάλου αλλά με μικρότερης δυναμικής ομάδες αν τρέξουμε μπροστά θα δούμε κατοστάρες...
φυσικά και δεν διαφωνούμε. βλέπουμε οτι ο κεννυ μπορεί να βάλει καλάθι όπως ο jordan με τις κινήσεις και το άλμα του και γι αυτό περιμένουμε τα μέγιστα από αυτόν. εγώ το μόνο που λέω είναι τρέξτε και δώστε του τη μπάλα στο χαμηλό Post χωρίς να χρειάζεται πολλές ντρίπλες. ο τύπος μπορεί να γίνει καλαθομηχανή αλλά είναι Low profile...
- ehemithos 199
- Επικοινωνία:
+35palok έγραψε: δώστε του τη μπάλα στο χαμηλό Post χωρίς να χρειάζεται πολλές ντρίπλες.
αυτο φανηκε στο τελευταιο 10λεπτο που οι υπολοιποι εκατσαν...αντιθετα δεν το εκμεταλλευτηκε στην αρχη που ηταν εκτος κλιματος...ασε που νομιζω οτι τον μαρκαρε καποια στιγμη ο παπαλουκας με πλατη στο καλαθι και δεν εκμεταλευτηκε το (ας πουμε) miss match...
παντως απο την κερκιδα με ολιγη μυωπια...ιδιος ο μιχαλακης ειναι...
μπορει να βελτιωσει τα fade away (καλα το γραψα?) με πλατη ιδιαιτερα αν δεν τον μαρκαρει κανα θηριο...
Τέτοιοι παίκτες, είναι λογικό να πάρουν και κάποιες τραβηγμένες προσπάθειες. Δεν βγαίνουν όλες οι προσπάθειες μέσα από συστήματα. Πιστεύω για παράδειγμα ότι οι προσπάθειες του Μονρο ήταν κατά 80% προσωπικές πρωτοβουλίες. Πρέπει λοιπόν και ο Γκρέγκορι να πάρει μεγαλύτερες ευθύνες. Το μπάσκετ δεν είναι κομπιουτεράκι για να πάνε όλα βάση σχεδίου. Χρειάζεται να αυτοσχεδιάσουν κάποιες φορές. Αυτός, μόλις έφαγε τις δύο τάπες, κρύφτηκε ακόμα καλύτερα. Πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση (το ίδιο και ο Τσιάρας). Πρέπει να καταλάβει ότι έχει τεράστιες δυνατότητες και να τις εκμεταλλευτεί.
θα μπορούσαν να πάνε όλα σχεδίου στο μπάσκετ (κατά 99 % τέλος πάντων) μόνο αν έχεις μία ομάδα ίδια 5 χρόνια, ίδιο ρόστερ, μεγάλους play maker, γρήγορους περιφερειακούς, ψηλούς που ξέρουν μπάσκετ πηδάνε και σουτάρουν το ίδιο εύκολα, ίδιο ικανό προπονητή, σταθερή διοίκηση, χρήματα ικανά για να αναπληρώνεις τυχούσες απώλειες κλπ. περιγράφω το βάζελο και τη σιέννα αν δεν το καταλάβατε έως τώρα που όλα πάνε πραγματικά βάσει σχεδίου σε άμυνα και επίθεση. ΑΚόμα και η προσωρινή ενέργεια (ας πούμε σπανούλης) είναι προγραμματισμένη!!!