Αργύρης Πεδουλάκης

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος Α1 και όλων των παρελλειπομένων...
Μουσλι

Δημοσίευση από Μουσλι »

σοβαρος προπονητης ο πεδουλακης,τουλαχιστον αυτο μεταδιδει προς τα εξω..το να χασεις δεν ειναι ντροπη,αλλα η ομαδα μας σου δινει την εντυπωση οτι παιζει μονο για να παιξει..ουτε παθος ουτε τσαγανο τιποτα..τωρα αν ειναι εργο πεδουλακη δεν ξερω..ενταξει να κανουμε υπομονη,αλλωστε τοσα χρονια συνηθισμενοι ειμαστε αλλα αν δεν κερδισουμε το αιγαλεω,τοτε ειναι σοβαρα τα πραγματα..πρεπει να πεσουν κεφαλια...ο ΠΑΟΚ δεν ειναι ουτε ολυμπια ουτε κολοσσος,πρεπει να το καταλαβουν...

:?:
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Ματσόν VS Πεδουλάκης

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Το κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο μεγάλος αγώνας του Αρη με τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο πλησιάζει, το ενδιαφέρον αρχίζει και επικεντρώνεται στη μεγάλη μάχη του Σαββάτου, που σε καμία περίπτωση όμως (και ειδικά τώρα πια...) δεν μπορεί να είναι μία μονομαχία μεταξύ δύο προσώπων.

Ακόμη κι έτσι, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η μάχη των δύο προπονητών. Ματσόν και Πεδουλάκης θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι στο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, καθώς για τον προπονητή του ΠΑΟΚ είναι το πρώτο του τοπικό ντέρμπι. Η ιστορία των αναμετρήσεων του Αντρέα Ματσόν με τον Αργύρη Πεδουλάκη όμως ξεκινά από παλιά. Πριν από δέκα χρόνια για την ακρίβεια. Και μπορεί να έχουν βρεθεί αντιμέτωποι σε αγώνες του Περιστερίου με τον Πανιώνιο, αλλά και του Αρη με τον Πανελλήνιο, αλλά η πρώτη τους κόντρα έγινε σε αγώνες του Κυπέλλου Κόρατς. Το Φεβρουάριο του 1998, όταν ο Ματσόν ήταν ακόμη προπονητής στην Γκλάξο Βερόνα και ο Πεδουλάκης στη δεύτερή του χρονιά στον πάγκο του Περιστερίου.

Στις 11 Φεβρουαρίου 1998, στο Περιστέρι, ο Πεδουλάκης οδήγησε την ομάδα του σε νίκη (72-68), η οποία όμως δεν ήταν αρκετή, αφού στον επαναληπτικό που έγινε στην Ιταλία ο Ματσόν επικράτησε με 90-79, η Γκλάξο Βερόνα πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Κόρατς και έφτασε μάλιστα ως τον τελικό, κατακτώντας και το τρόπαιο μετά το διπλό τελικό με τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου.

Ραντεβού στην Ελλάδα
Την επόμενη σεζόν ο Ματσόν βρέθηκε στην Ελλάδα. Ως προπονητής του Πανιώνιου «συναντήθηκε» με τον Πεδουλάκη στις 31 Οκτωβρίου 1998 στη Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος επικράτησε 75-63 και ο Ματσόν έκανε το... σκορ στην άτυπη μονομαχία του με τον Πεδουλάκη 3-1, νικώντας και στο παιχνίδι του δευτέρου γύρου στο Περιστέρι με 71-67.

Η έναρξη της σεζόν 1999-00 βρήκε και τους δύο προπονητές στη θέση τους και αντιπάλους στις 5 Δεκεμβρίου 1999 σε αγώνα που έγινε στο Περιστέρι για την 9η αγωνιστική της Α1. Ανετη νίκη για την ομάδα του Πεδουλάκη με 90-62, ενώ ο Ματσόν, που στην πορεία αποχώρησε από τον Πανιώνιο, δεν ήταν πλέον στον πάγκο των «κυανέρυθρων» στον αγώνα του δευτέρου γύρου.

Χρειάστηκε να περάσουν έξι χρόνια για να βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι Ματσόν και Πεδουλάκης. Ο Ιταλός προπονητής πήρε τη θέση του Ηλία Ζούρου στον πάγκο του Αρη και αντιμετώπισε τον Πεδουλάκη στο κλειστό της Κυψέλης, στις 11 Μαρτίου 2006. Νικητής ο Πανελλήνιος με 72-60 και ισοφάριση για τον Πεδουλάκη σε 3-3! Αρης και Πανελλήνιος βρέθηκαν αντιμέτωποι συνολικά 5 φορές τη σεζόν 2005-06, αλλά Πεδουλάκης και Ματσόν «συναντήθηκαν» μόνο μία φορά. Στον αγώνα Κυπέλλου (9/10/2005) που έγινε στην Κυψέλη ο Πανελλήνιος είχε προπονητή τον Πετρόπουλο και ο Αρης τον Ζούρο, ενώ στα δύο παιχνίδια των πλέι οφ (όπου επικράτησε ο Αρης και με 2-0 νίκες πήρε την πρόκριση και στην πορεία έφτασε ως την 3η θέση και την επιστροφή του στην Ευρωλίγκα) ο Πεδουλάκης λόγω τιμωρίας του ήταν στο γήπεδο, όχι όμως και στον πάγκο του Πανελλήνιου, τον οποίο είχε κοουτσάρει ο συνεργάτης του Θανάσης Σκουρτόπουλος. Το επιμέρους σκορ, δηλαδή, θα μπορούσε να είναι 5-3 (υπέρ του Ματσόν), εάν το παιχνίδι του Σαββάτου λογίζεται ως η 9η αναμέτρηση των δύο προπονητών.

http://www.goalday.gr/article.asp?catid ... id=1496431
Άβαταρ μέλους
gagas

Δημοσίευση από gagas »

Manolis4 έγραψε:Δεν μου αρέσουν οι αλλαγές με την πρώτη ευκαιρία ειδικά σε καινούργιες προσπάθειες..Έτσι δεν χάρηκα όταν έμαθα από εδώ,ότι αποχώρησε ο κύριος Πεδουλάκης..Σίγουρα λάθη έγιναν αλλά ήταν νωρίς και υπήρχαν αρκετές δικαιολογίες κατά την γνώμη μου..Καλή συνέχεια στην καριέρα του..Στεναχωρήθηκα που έφυγε και ο Νίκος ο Μπουντούρης που μαζί με τον Γιώργο Μπαλογιάννη ήταν για μένα εγγυητές ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε έμπιστα χέρια και δεν θα γίνει ΑΕΚ..Ελπίζω να αντικατασταθεί επάξια ο κόουτς και θα ήθελα να ρωτήσω όποιον μπασκετικό έχει ιδέα των παρασκηνίων αν υπάρχει πιθανότητα ή έστω αν είναι εφικτό να επιστρέψει ο Μπάνε στο τιμόνι της ομάδας γιατί δεν γνωρίζω καλά το παρασκήνιο της τότε αποχώρησης του και αν πρόκειται για απίθανη περίπτωση..Εμένα πάντως αυτή θα ήταν η επιθυμία μου...
ελπιζω φιλε με τη λεξη τιμονι να μην υπονοεις τη λεξη προπονητη..οπου αλου θελει ας μπει ο μεγαλος μπανε(αν κ οι παλε ποτε καλες του σχεσεις με τον παντελονατο δεν μου αρεζαν) ..
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Πεδουλάκης: «Τα λάθη είναι κομμάτι της δουλειάς»

Η θέση του προπονητή στον ΠΑΟΚ δεν ανήκει πια στον Αργύρη Πεδουλάκη και ο Έλληνας τεχνικός, κατά την έξοδο του από το γήπεδο σήμερα το βράδυ, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για το τέλος της συνεργασίας του με τον Δικέφαλο. «Ξεκινήσαμε να φτίαξουμε μία ομάδα με νοοτροπία και σοβαρότητα. Κάπου στη διαδρομή χάλασε η σχέση μας και από εκεί και πέρα το πράγμα ήταν προμελετημένο. Η ομάδα έχει βελτιωθεί και από εδώ και στο εξής έχει βατό πρόγραμμα. θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την υπομονή που έδειξε. Τα λάθη είναι κομμάτι της δουλειάς. Υπάρχουν κάποια πράγματα, όμως, που δεν τα διαπραγματεύομαι». Σχετικά με τα συνθήματα που έγραψαν άγωνστοι στο κλειστό της Πυλαίας σε βάρος των Μπουντούρη, Μπαλογιάννη, Πεδουλάκη, είπε: «Τα χαρακτηρίζω προβοκατόρικα. Δεν γίνεται να γράφουν εν θερμώ μετά από τέσσερις μέρες. Αυτά δεν αντιπροσωπεύουν τον ΠΑΟΚ. Δεν μετανιωνω για τη συνεργασία, αλλα για τις συνθήκες. Αξιζει ο ΠΑΟΚ να έχει καλή συνέχεια».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Μπουντουρης, ο οποίος άνοιξε και αυτός την «πόρτα της εξόδου» από την ομάδα, είπε: «Από την πρώτη ημέρα είμαι εδώ, πιστεύοντας στο όραμα που είχαμε συζητήσει με τον πρόεδρο. Θέλησα να βοηθήσω με τις ικανότητες και την εμπειρία μου. Φτιάξαμε μία ομάδα το καλοκαίρι και πολλές φορές αναταλλάξαμε αποψεις μέσα από ένταση, αλλά μεσα από αυτή τη διαδικάσία προκύψαν καλές συνεργασίες. Μου ζήτησε να πάρει πάνω του την ομάδα και εγώ είχα αντίρρηση σε αυτό και, εφόσον αποφάσισε να πάρει μόνος του τις επιλογές, εγώ τον διευκόλυνα με την απόφαση μου να φύγω. Τον ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσε. Την ευκαιρία να εργαστώ στην ομάδα που ανδρώθηκα ως παίκτης.

Προσπάθησα να είμαι σωστός στις αρχές που έχω σαν επαγγελματίας και άνθρωπος. Κάποια ιδανικά είναι αδιπραγμάτευτα. Πιστευω ότι η ομάδα είναι καλή και ελπίζω ο κόσμος να σταθεί στο πλευρό της. Αξίζει στον ΠΑΟΚ. Δεν θα μπορούσα να είμαι δούλος των χρημάτων και της ματαιοδοξίας. Μόνο δούλος των ονείρων».

Τέλος, ο Γιώργος Μπαλογιάννης, ο οποίος παραμένει στην ομάδα, δήλωσε: «Είμαι στεναχωρημένος με όλη τη σημασία της λέξης, γιατί κάναμε όνειρα το καλοκαίρι. Δεν εξέφρασα τις ενστάσεις μου για την αλλαγή προπονητή και το αγωνιστικό κομμάτι. Η ομάδα χρειάζεται χρόνο, οι ομάδες δεν φτιάχνονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Το Σάββατο θα είμαι εδώ. Οποιος δεν θέλει να είμαι στον ΠΑΟΚ, να έρθει και να μου το πει μπροστά μου».

http://www.metrosport.gr/?p=8860
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πρωτάθλημα 2008-2009”