Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η πρόσληψη του Ντιέγκο Μαραντόνα, στην τεχνική ηγέσία της εθνικής Αργεντινής, η συγκεκριμένη είδηση επιβεβαιώθηκε από τον τεχνικό διευθυντή της Ομοσπονδίας, Κάρλος Μπιλάρδο. «Θα δουλέψω με τον Ντιέγκο που θα είναι ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας», είπε ο Μπιλάρδο, ο οποίος χθες το βράδυ είχε δηλώσει πως απομένουν ακόμα κάποια πράγματα να διευθετηθούν. Ο Μπιλάρδο ήταν προπονητής της εθνικής από το 1983-1990, όταν την τιμούσε αγωνιζόμενος ο Μαραντόνα. Μάλιστα, το 1986 είχαν πανηγυρίσει την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Σαν να μην το έχει πιστέψει ακόμα εμφανίστηκε ο «Ντιεγκίτο», με δηλώσεις που έκανε στην αργεντίνικη εφημερίδα «Clarin». «Πριν λίγες μέρες ένιωσα άσχημα, όταν αισθάνθηκα πως δεν θα θεωρηθώ ικανός για αυτό το πόστο. Σήμερα, όμως είναι διαφορετικά, διότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χούλιο Γκορντόνα με φώναξε για να μου πει πως θα είμαι ο νέος προπονητής της Εθνικής. Δεν το πίστευα και νόμιζα πως ήταν φάρσα της candid camera», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Μετά μου είπε πως είναι αλήθεια και πως μίλησε και με τον Μπιλάρδο. Είμαι άνετος ξέροντας πως έχει συμφωνήσει και αυτός. Δεν είναι ακόμα επίσημο, όμως σε λίγες ώρες αυτό θα είναι το δώρο γενεθλίων μου», είπε ο Μαραντόνα, ο οποίος αύριο γίνεται 48 ετών.
http://www.sport-fm.gr/article/152081