Μεταγραφές καλοκαιριού 2010 (μέρος δεύτερο ΛΑΙΜΑΙ)
- Maximus
Re: Μεταγραφές καλοκαιριού 2010 (μέρος δεύτερο ΛΑΙΜΑΙ)
Για τον Σορλεν δεν ειμαι σιγουρος (πιθανως ηταν πιο ευκολη δουλεια) αλλα για τον Βιερινια θυμαμαι οτι το κρεμοταν απο μια κλωστή η υπόθεση και μερικες ομαδες τον "φλερταραν" απο την Πορτο... Θυμαμαι το κλιμα των ημερων... Αγωνιουσαμε για το ποτε και αν θα κλεισει θετικά... Αν θυμαμαι καλά, υπηρξε καποια μορφη πιεσης απο τη μερια του παιχτη και καταφεραμε και τον κλείσαμε... Οπως και να ' χει, ο Βιερινια λογιζεται ως μεγαλη επιτυχια της διοικησης που τον τσιμπησε εκεινη την περιοδο και ολοι προσκυνουσαμε διοτι πηραμε λαβρακι με 300.000 χιλιαρικα μονο... Αυτη μαλιστα λογιζεται ως μεταγραφη...
Απο την άλλη και εγω θα συμφωνησω με την πλευρα που λεει ότι θα χρειαζομασταν 1-2 πρωτοκλασατους με παραλληλη θυσία 4-5 "παγκιτων"...Διοτι στην παρουσα φαση ειναι ο μονος δρομος για μια, ας το πουμε, βελτιωση του ροστερ... Δεν καταλαβαινω τι χρειαζονται καποιοι Τσιριλοι-Μιριλοι, ειδικα στη περιπτωση οπου η ομαδα δεν θα παιξει ευρωπη ουτε και φετος, αρα τα παιχνιδια δεν θα ειναι περισσοτερα...
ΥΓ.
Γιατι δεν παιρνουν αντι-ιβιτς; Σκεφτονται λυση εκ των εσω ή μηπως θα το γυρισουν μελλοντικα σε 4-4-2;
ΥΓ2.
Οτι και να μου λετε, εγω συνεχιζω και εχω την αποψη οτι ο περσινος αποκλεισμος από την Χερενφεν ηταν μεγαλυτερη αποτυχια απο το οπως θετικα κατεληξε τελικως η χρονια... Οικονομικα μιλωντας παντα... Θα συζητουσαμε με αλλα δεδομενα τωρα, και μεταγραφικως αλλα και εξόδου στας ευρωπας φετος...
Απο την άλλη και εγω θα συμφωνησω με την πλευρα που λεει ότι θα χρειαζομασταν 1-2 πρωτοκλασατους με παραλληλη θυσία 4-5 "παγκιτων"...Διοτι στην παρουσα φαση ειναι ο μονος δρομος για μια, ας το πουμε, βελτιωση του ροστερ... Δεν καταλαβαινω τι χρειαζονται καποιοι Τσιριλοι-Μιριλοι, ειδικα στη περιπτωση οπου η ομαδα δεν θα παιξει ευρωπη ουτε και φετος, αρα τα παιχνιδια δεν θα ειναι περισσοτερα...
ΥΓ.
Γιατι δεν παιρνουν αντι-ιβιτς; Σκεφτονται λυση εκ των εσω ή μηπως θα το γυρισουν μελλοντικα σε 4-4-2;
ΥΓ2.
Οτι και να μου λετε, εγω συνεχιζω και εχω την αποψη οτι ο περσινος αποκλεισμος από την Χερενφεν ηταν μεγαλυτερη αποτυχια απο το οπως θετικα κατεληξε τελικως η χρονια... Οικονομικα μιλωντας παντα... Θα συζητουσαμε με αλλα δεδομενα τωρα, και μεταγραφικως αλλα και εξόδου στας ευρωπας φετος...
Maximus έγραψε: ΥΓ.
ΥΓ2.
θα κινουμασταν σε περιπτωση προκρισης(ακουστηκε ο ιγκνασιο γκονζαλεζ)...υπαρχει και η πιθανοτητα ο δερμιτζακης να θελει σε καποια φαση να το γυρισει και 4-4-2...συμφωνω επισης να διωξεις 3-4 παγκιτες για να παρεις 2 ποιοτικους αλλα πρεπει να σκεφτεις και τις αποζημειωσεις που πολυ πιθανον να ζητησουν για να λυσουν τα συμβολαια τους γιατι μονο ως ελευθερους υπαρχει η δυνατοτητα να τους παρουν...
σιγουρα ο περσινος αποκλεισμος απο την ολλανδικη ηταν ο,τι χειροτερο οικονομικα για την ομαδα...
την χερενφεν θα την πληρωνουμε πολλα χρονια τελικα........για μενα το ζητουμενο πλεον ειναι να μεινουμε ετσι οπως ειμαστε γιατι δεν τα βλεπω καλα(πλην των γνωστων μετριοοτητων)......
Ο Παναθηναικός αποδεσμέυει τον Κλέιτον και ο Ολυμπιακός δεν υπολογίζει τον Ντάρμπισαιρ. Και μεις δεν έχουμε φράγκο ούτε να τους βγάλουμε έξω για καφέ για να δούμε αν θέλουν να παίξουν στον ΠΑΟΚ......δύο πολύ καλές περιπτώσεις παικτών......τέλος πάντων.....
Επίσης διάβασα πως το συμβόλαιο του Σιμάο είναι 250.000 € ετησίως. Πόσα είπαμε παίρνει ο Σαβίνι; Πίκρα.

Επίσης διάβασα πως το συμβόλαιο του Σιμάο είναι 250.000 € ετησίως. Πόσα είπαμε παίρνει ο Σαβίνι; Πίκρα.

Κορυφαία ατάκα αδερφέcellophan έγραψε: Και μεις δεν έχουμε φράγκο ούτε να τους βγάλουμε έξω για καφέ για να δούμε αν θέλουν να παίξουν στον ΠΑΟΚ

- paoki_sweden
http://www.sportaction.gr/document.php? ... _id=169239
Why couldn´t PAOK sign this two very good greek players?
Αυτός ο Τζαβέλας ειδικά είναι μεγάλο πουλέν μου, έχει βρωμόποδο. Αλλά νομίζω ότι δεν πρόκειται να δούμε άλλη μεταγραφή φέτος.
- ΑποστόληςΑ
Η επιχείρηση μιας εταιρίας προϋποθέτει και κάποια ρίσκα. Εγώ δεν συμφωνώ καθόλου με την αντίληψη "πρώτα να προκριθούμε και μετά να κάνουμε μεταγραφές". Την θεωρώ ερασιτεχνική, για να μην πω αναχρονιστική και τελείως λανθασμένη. Σαν αυτούς στο ΥΠ.ΟΙΚ. που λένε "εφόσον θέλουμε έσοδα θα αυξήσουμε τον φπα".
Αν είναι να προκριθείς χωρίς μεταγραφές δεν υπάρχει λόγος να τις κάνεις μετά. Γιατί να τις κάνεις; Περιμένεις μήπως να πας στο final-four?
Η σωστή - κατ' εμέ - αντίληψη είναι: Αν μπω στους ομίλους θα τσεπώσω πχ 10-15 μύρια συνολικά. Ένα ποσοστό αυτών των εσόδων πρέπει να το ρίξω από πριν ΩΣΤΕ να καταφέρω να μπω. Το περυσινό παθημα με την Ολλανδική Χερενφεν δεν μας έγινε μάθημα. Αφήσαμε την άμυνα στα χέρια των Cirillo, Savini, και πήραμε μόνο τον Ζουέλα γνωρίζοντας ότι ο Contreras δεν θα προλάβαινε την προετοιμασία, λόγω Mundial. Δεν είναι αυτές μεταγραφές για Ch.L.
Ο Santos είχε πει, πολύ σωστά, ότι χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τρεις ποιοτικές μεταγραφές (επίθεση, άμυνα, χαφ) για να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Έγινε μόνο η μία, αυτή του Σάλπι, αλλά ήθελε ο παίκτης να έρθει αλλιώς δεν θα τον βλέπαμε ούτε με κυάλια.
Η ανάγκη για ένα ποιοτικό χαφ που θα συμβάλλει στον δημιουργικό τομέα ήταν αισθητή από πέρυσι. Δεν φάνηκε τόσο πολύ γιατί ο Ivic έκανε εκπληκτική σεζόν, ιδιαίτερα από τον Νοέμβρη και μετά. Ο Φωτάκης είναι φανερό ότι δεν μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο. Μπορεί να βελτιωθεί στη συνέχεια, αλλά ο σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει με ευχολόγια, αλλά με σοβαρές εκτιμήσεις - αναλύσεις. Ο Cristiano μάλλον δεν είναι ο άνθρωπός μας. Ένας παίκτης επιπέδου Jimenez ενδεχομένως να ήταν μία λυση.
Ο Garcia είναι φέτος μεγαλύτερος κατά ένα χρόνο, που σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να κουράζεται και θα πρέπει να ξεκουράζεται σε κάποια "εύκολα" παιχνίδια. Αμφιβάλλω αν αυτό το πρόβλημα λύνεται με τον Σώτο (εκ περιτροπής με Sorlin, Φωτάκη). Βέβαια δεν υπάρχουν λεφτά διαθέσιμα, οπότε θα πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις. Συμφωνώ. Αν είναι να πάρουμε τον Jimenez, ας μην δώσουμε άλλα λεφτά για χαφ, φέτος.
Η άμυνα χρειάζεται κάποιον καλό center-back. Αμφιβάλλω αν ο Ζουέλα είναι ο άνθρωπός μας. Σίγουρα δεν είναι, αν θέλουμε να μιλάμε για επίπεδο ομίλων Ch.L.
Τώρα, εδώ που φτάσαμε, θα αρκεστούμε σε ό,τι έχουμε. Οι ανάγκες βέβαια παραμένουν, αλλά λεφτά δεν υπάρχουν, όπως - ΚΥΡΙΩΣ - και διάθεση για επιθετική στρατηγική (=πρώτα αποκτώ και μετά μπαίνω σε ομίλους και εισπράττω)
Αν είναι να προκριθείς χωρίς μεταγραφές δεν υπάρχει λόγος να τις κάνεις μετά. Γιατί να τις κάνεις; Περιμένεις μήπως να πας στο final-four?
Η σωστή - κατ' εμέ - αντίληψη είναι: Αν μπω στους ομίλους θα τσεπώσω πχ 10-15 μύρια συνολικά. Ένα ποσοστό αυτών των εσόδων πρέπει να το ρίξω από πριν ΩΣΤΕ να καταφέρω να μπω. Το περυσινό παθημα με την Ολλανδική Χερενφεν δεν μας έγινε μάθημα. Αφήσαμε την άμυνα στα χέρια των Cirillo, Savini, και πήραμε μόνο τον Ζουέλα γνωρίζοντας ότι ο Contreras δεν θα προλάβαινε την προετοιμασία, λόγω Mundial. Δεν είναι αυτές μεταγραφές για Ch.L.
Ο Santos είχε πει, πολύ σωστά, ότι χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τρεις ποιοτικές μεταγραφές (επίθεση, άμυνα, χαφ) για να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Έγινε μόνο η μία, αυτή του Σάλπι, αλλά ήθελε ο παίκτης να έρθει αλλιώς δεν θα τον βλέπαμε ούτε με κυάλια.
Η ανάγκη για ένα ποιοτικό χαφ που θα συμβάλλει στον δημιουργικό τομέα ήταν αισθητή από πέρυσι. Δεν φάνηκε τόσο πολύ γιατί ο Ivic έκανε εκπληκτική σεζόν, ιδιαίτερα από τον Νοέμβρη και μετά. Ο Φωτάκης είναι φανερό ότι δεν μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο. Μπορεί να βελτιωθεί στη συνέχεια, αλλά ο σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει με ευχολόγια, αλλά με σοβαρές εκτιμήσεις - αναλύσεις. Ο Cristiano μάλλον δεν είναι ο άνθρωπός μας. Ένας παίκτης επιπέδου Jimenez ενδεχομένως να ήταν μία λυση.
Ο Garcia είναι φέτος μεγαλύτερος κατά ένα χρόνο, που σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να κουράζεται και θα πρέπει να ξεκουράζεται σε κάποια "εύκολα" παιχνίδια. Αμφιβάλλω αν αυτό το πρόβλημα λύνεται με τον Σώτο (εκ περιτροπής με Sorlin, Φωτάκη). Βέβαια δεν υπάρχουν λεφτά διαθέσιμα, οπότε θα πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις. Συμφωνώ. Αν είναι να πάρουμε τον Jimenez, ας μην δώσουμε άλλα λεφτά για χαφ, φέτος.
Η άμυνα χρειάζεται κάποιον καλό center-back. Αμφιβάλλω αν ο Ζουέλα είναι ο άνθρωπός μας. Σίγουρα δεν είναι, αν θέλουμε να μιλάμε για επίπεδο ομίλων Ch.L.
Τώρα, εδώ που φτάσαμε, θα αρκεστούμε σε ό,τι έχουμε. Οι ανάγκες βέβαια παραμένουν, αλλά λεφτά δεν υπάρχουν, όπως - ΚΥΡΙΩΣ - και διάθεση για επιθετική στρατηγική (=πρώτα αποκτώ και μετά μπαίνω σε ομίλους και εισπράττω)
Do you really ask, or do you ask yourself ??paoki_sweden έγραψε:http://www.sportaction.gr/document.php?category_id=393&document_id=169239
Αποστόλη, απάντηση σε όλα αυτά που γράφεις, έδωσαν τα δύο παιχνίδια με τον Άγιαξ....αλλού περιμέναμε το πρόβλημα και αλλού εμφανίστηκε (δε γράφω παραπάνω γιατί τα έχω ξαναπεί).
Αυτά για τα 5 μύρια των play-off του C.L. Για τους ομίλους του C.L. χρειάζονται πολύ περισσότερα από 1-2 καλές μεταγραφές....
Επίσης, το παράδειγμα της Χέρενφεν είναι ατυχές (και πολυχρησιμοποιημένο). Οι λόγοι που δεν "περάσαμε" πέρυσι δεν έχουν καμία σχέση με τις μεταγραφές που (δεν) κάναμε...
Θα γράψω κάτι off-topic, που όμως χρειάζεται συζήτηση μετά τα παιχνίδια με τη Φενέρ :
Η μεγαλύτερη συνεισφορά της παρούσας διοίκησης στην 3ετία (για μένα) είναι η (επιτυχημένη) προσπάθεια να αλλάξουμε νοοτροπία ως οπαδοί και αιμοδότες της ομάδας. Τα καθαρά αγωνιστικά δεδομένα στα οποία στηρίχθηκε το πλάνο των 2 τελευταίων ετών, δεν είναι για επίπεδο ομίλων C.L. Άλλα πράγματα πρέπει να κάνει μια ομάδα με τα στάνταρ του ΠΑΟΚ για να διακριθεί σε υψηλό επίπεδο και αυτά χρειάζονται χρόνο και υπομονή....Σταματάω εδώ, αλλά θα το ξαναπιάσω σε 10 μέρες...
Αυτά για τα 5 μύρια των play-off του C.L. Για τους ομίλους του C.L. χρειάζονται πολύ περισσότερα από 1-2 καλές μεταγραφές....
Επίσης, το παράδειγμα της Χέρενφεν είναι ατυχές (και πολυχρησιμοποιημένο). Οι λόγοι που δεν "περάσαμε" πέρυσι δεν έχουν καμία σχέση με τις μεταγραφές που (δεν) κάναμε...
Θα γράψω κάτι off-topic, που όμως χρειάζεται συζήτηση μετά τα παιχνίδια με τη Φενέρ :
Η μεγαλύτερη συνεισφορά της παρούσας διοίκησης στην 3ετία (για μένα) είναι η (επιτυχημένη) προσπάθεια να αλλάξουμε νοοτροπία ως οπαδοί και αιμοδότες της ομάδας. Τα καθαρά αγωνιστικά δεδομένα στα οποία στηρίχθηκε το πλάνο των 2 τελευταίων ετών, δεν είναι για επίπεδο ομίλων C.L. Άλλα πράγματα πρέπει να κάνει μια ομάδα με τα στάνταρ του ΠΑΟΚ για να διακριθεί σε υψηλό επίπεδο και αυτά χρειάζονται χρόνο και υπομονή....Σταματάω εδώ, αλλά θα το ξαναπιάσω σε 10 μέρες...
- sourmenetes
- Moderator
Να το θεσω και αλλιως...Αμα ειχαμε οχι 1 αλλα 3 μεταγραφαρες θα εβαζες και αλλα γκολ στον αγιαξ???
Δε νομιζω...Ειναι να σε θελει...Δε μας ηθελε οτι και να γινοτανε..
Σιγουρα ειναι καλο το ρισκο Αποστολη απλα οταν εισαι χρεωμενος δε νομιζω οτι ενδεικνυται..
Δε νομιζω...Ειναι να σε θελει...Δε μας ηθελε οτι και να γινοτανε..
Σιγουρα ειναι καλο το ρισκο Αποστολη απλα οταν εισαι χρεωμενος δε νομιζω οτι ενδεικνυται..
- ΑποστόληςΑ
Μπορεί να μην έβαζες άλλα γκολ στον Άγιαξ, σίγουρα όμως θα έτρωγες λιγότερα.
- ΑποστόληςΑ
Αν τα αγωνιστικά δεδομένα ΔΕΝ είναι για επίπεδο ομίλων γιατί συζητάμε ότι μία μεταγραφή θα γίνει μόνον αν περάσουμε; Γιατί κυνηγάμε στα play-off του πρωταθλήματος την πρώτη θέση ώστε να βγούμε Ch.L.? Να κάνουμε τι;niko70 έγραψε:Η μεγαλύτερη συνεισφορά της παρούσας διοίκησης στην 3ετία (για μένα) είναι η (επιτυχημένη) προσπάθεια να αλλάξουμε νοοτροπία ως οπαδοί και αιμοδότες της ομάδας. Τα καθαρά αγωνιστικά δεδομένα στα οποία στηρίχθηκε το πλάνο των 2 τελευταίων ετών, δεν είναι για επίπεδο ομίλων C.L. Άλλα πράγματα πρέπει να κάνει μια ομάδα με τα στάνταρ του ΠΑΟΚ για να διακριθεί σε υψηλό επίπεδο και αυτά χρειάζονται χρόνο και υπομονή....Σταματάω εδώ, αλλά θα το ξαναπιάσω σε 10 μέρες...
Αυτό πάντως που θέλω να εκφράσω είναι η διαφωνία μου με την αντίληψη "πρώτα να περάσω στους ομίλους και μετά θα κάνω μεταγραφές". Αυτό ακούστηκε και πέρυσι στα play-off του E.L. με την Χερενφεν, γι' αυτό και το ανέφερα.
Ο παραλληλισμός με το Υπ. Οικ. είναι λίγο ατυχής. Η ΠΑΕ δεν αύξησε τα έσοδά της (εισητήρια πχ) αλλά μείωσε τα έξοδά της (μεταγραφές) βασισμένη στις καλές επιλογές των προηγούμενων χρόνων.ΑποστόληςΑ έγραψε:Η επιχείρηση μιας εταιρίας προϋποθέτει και κάποια ρίσκα. Εγώ δεν συμφωνώ καθόλου με την αντίληψη "πρώτα να προκριθούμε και μετά να κάνουμε μεταγραφές". Την θεωρώ ερασιτεχνική, για να μην πω αναχρονιστική και τελείως λανθασμένη. Σαν αυτούς στο ΥΠ.ΟΙΚ. που λένε "εφόσον θέλουμε έσοδα θα αυξήσουμε τον φπα".
Από κει και πέρα, η πολιτική του κάθε επιχειρηματία διαφέρει. Άλλοι είναι πιο συντηριτικοί (αυτοί που κόντεψαν να πάρουν πρωτάθλημα φέτος) και άλλοι λιγότερο συντηριτικοί έως σπάταλοι και κακοδιαχειριστές. Aka Γούμενος & Μπατατούδης.