Μεταγραφές καλοκαιριού 2010 (μέρος δεύτερο ΛΑΙΜΑΙ)
Re: Μεταγραφές καλοκαιριού 2010 (μέρος δεύτερο ΛΑΙΜΑΙ)
Σωστός Bono σε γενικές γραμμές...
Αν θέλετε τη γνώμη μου, με τη μεταγραφή του Σαλπιγγίδη που ήταν ήδη κλεισμένη από νωρίς, θα έπρεπε να πάρουμε σε πρώτη φάση έναν επιτελικό χαφ κι έπειτα έναν αριστερό εξτρέμ.
Η άμυνά μας ήταν μια χαρά με τους υπάρχοντες, δεν υπήρχε λόγος για τέτοιες ανακατατάξεις.
Τέλος πάντων, τέτοια ώρα τέτοια λόγια...
Αν θέλετε τη γνώμη μου, με τη μεταγραφή του Σαλπιγγίδη που ήταν ήδη κλεισμένη από νωρίς, θα έπρεπε να πάρουμε σε πρώτη φάση έναν επιτελικό χαφ κι έπειτα έναν αριστερό εξτρέμ.
Η άμυνά μας ήταν μια χαρά με τους υπάρχοντες, δεν υπήρχε λόγος για τέτοιες ανακατατάξεις.
Τέλος πάντων, τέτοια ώρα τέτοια λόγια...
γενικα αυτο που θελω να πω ειναι οτι λαθη παντα θα γινονται αλλωστε δε μπορουν ολα να μας βγαινουν απο τη στιγμη που και τα περιθωρια οικονομικα ειναι στενα...αλλα τι να κανουμε..βλεπεις θελαμε μπακ απ αριστερο μπακ και τον γκονζαλεζ εφοσον περνουσαμε αλλα δεν περασαμε οποτε τι να το κανουμε...βλεπεις οτι ενω θελουν δεν μπορουν...Bono έγραψε:Και δε μιλάω μόνο για την πρόσφατη μετ. περίοδο αλλά και για παλαιότερες...στην πραγματικότητα και αν εξαιρέσεις τον ερχομό του Βιτόλο απ' την χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2009(με τον ερχομό Λίνο και Σορλέν) έχουμε να δούμε καλές επιλογές...και δεν μιλάω μόνο για πρόσωπα καθώς μπορεί να πάρεις παίκτη σε θέση όπου έχει γίνει σωστά η διαπίστωση ότι πονάει η ομάδα και να μη σου βγεί και το ίδιο σε προπονητή π.χ. Μπερέτα αλλά και για ανισοβαρή κατανομή του μπάτζετ μεταξύ των γραμμών.
ο βιερινια??ο σορλεν??ο κρεσιτς??δεν προσθεσαν ποιοτητα??περυσι καλιοκαιρι δεν αποκτηθηκαν??ο κοντος φετος??μην ξεχνας φετος εγιναν και 4 σημαντικες ανανεωσεις συμβολαιων..προσωπικα θεωρω οτι και ο τυνησιος μας ανεβαζει απο δεξια..οσο αναφορα την κατανομη θα ηθελα μια διευκρινηση...![]()
Ειδικά ο περυσινός καλοκαιρινός σχεδιασμός με τους 2 επιθετικούς, τα 2,5 εξτρέμ αλλά την πληθώρα των αμυντικών ήταν για Οσκαρ,αλλά η καλή πορεία της ομάδας κατάφερε και τον έκρυψε.
3 εξτρεμ + σορλεν...3 επιθετικοι...ο βαζελος ποσους ειχε??ο γαυρος??
Ακόμα βλέπω και μία πολύ συντηρητική φιλοσοφία σε ότι αφορά τις επιλογές παικτών(παίρνουμε παίκτες μόνο γνωστούς που τους έχουμε δει στην Ελλάδα,εξαίρεση ο Μπους επειδή δεν υπήρχε εγχώρια λύση)και σε αντίθεση με τη φιλοσοφία που υπήρχε και έφερε Μούσλι,Κοντρέρας,Γκαρσία κ.λ.π.παλαιότερα που έχει οδηγήσει και σε επιλογές βιαστικές και αμφιλεγόμενες.
τον μουσλι και το κοντρερας τους ηξερε προσωπικα ο ζησης..
Πέρυσι π.χ. καλώς ή κακώς θέλαμε και τρίτο δεξιό μπακ λόγω των τραυματισμών εκεί και καταλήξαμε στον Μούν δίνοντας 300χιλ.(200 συμβόλαιο + 100 ο βάζελος για τον δανεισμό) θεωρώντας ότι στον κόσμο ολόκληρο δεν υπάρχει καλύτερο δεξί μπακ σ' αυτά τα λεφτά που να μην δημιουργεί και τους γνωστούς συνειρμούς για σχέσεις με τον βάζελο ενώ θυμίζω ότι ήρθε και τραυματίας ενώ προ ημερών διάβασα και δήλωση του μάνατζερ του που έλεγε ότι ο παίκτης πέρυσι είχε σε όλη τη σεζόν πρόβλημα τραυματισμού και τώρα(φέτος το καλοκαίρι δλδ.)εγχειρίστηκε και είναι καλά πλέον![]()
στην επιλογη μουν ολοι συμφωνουμε οτι ηταν λανθασμενη..απο εκει και περα ο μανατζερ οτι τον συμφερει θα λεει
Ο Καρυπίδης που έπαιζε και τις δύο θέσεις δεν επιλέχθηκε άγνωστο γιατί,για τον ίδιο λόγο μάλλον που επιλέχθηκε ο Ζουέλα αντί για τον Μ.Α....όχι δεν θα μας ανέβαζε επίπεδο αλλά τα πλενεκτήματα του έναντι Σαβίνι(δεν είμαι βόας,δεν είμαι κροταλίας αλλά τα 300 τα τσαλακώνω) ή Μουν δεν χρειάζετε να αναφερθούν νομίζω.
για καρυπιδη κλπ δεν μπορουμε να μιλαμε μετα χριστων προφητες ολοι ειμαστε...εξαλλου δεν ξερουμε τι παιχτηκε..
το μονο που δεν μπορω να καταλαβω προσωπικα ειναι η παραμονη σαβινι και μπαλαφα ιδιως του πρωτου..αλλα ειδωμεν..
Αν σε αυτους συνυπολογισεις και τους Σορλεν και λιγοτερο του Λινο ( καθοτι επιλογη Σαντος ) ολοι οι προαναφερομενοι ηταν επιλογες υστερα απο σχολαστικο ελέγχο του Ζηση .Bono έγραψε:ε αντίθεση με τη φιλοσοφία που υπήρχε και έφερε Μούσλι,Κοντρέρας,Γκαρσία κ.λ.π
Και οταν μιλαμε για Βρυζα , μιλαμε για το μηλο της εριδος μεταξυ των ομαδων ... Ξερουμε ολοι ποσο θα ηθελαν να τον εχουν κατα Αθηνα μερια .
Απο περυσι ομως και καποιο σημειο και μετα " μπερδευτηκαν " ρολοι και θεσεις με αποτελεσμα να υπαρχει καποιου ειδους αποσυντονισμος .
Ρε συ Sera ο Βιέρι τρίτο χρόνο παίζει στην ομάδαSera4 έγραψε: ο βιερινια??ο σορλεν??ο κρεσιτς??δεν προσθεσαν ποιοτητα??περυσι καλιοκαιρι δεν αποκτηθηκαν??ο κοντος φετος??μην ξεχνας φετος εγιναν και 4 σημαντικες ανανεωσεις συμβολαιων..προσωπικα θεωρω οτι και ο τυνησιος μας ανεβαζει απο δεξια..οσο αναφορα την κατανομη θα ηθελα μια διευκρινηση...![]()
Ειδικά ο περυσινός καλοκαιρινός σχεδιασμός με τους 2 επιθετικούς, τα 2,5 εξτρέμ αλλά την πληθώρα των αμυντικών ήταν για Οσκαρ,αλλά η καλή πορεία της ομάδας κατάφερε και τον έκρυψε.
3 εξτρεμ + σορλεν...3 επιθετικοι...ο βαζελος ποσους ειχε??ο γαυρος??
Για την κατανομή τι διευκρίνηση θέλεις?
Πέυσι ο Παπ δεν υπήρχε σαν παίκτης,με 2 επιθετικούς παίζαμε,ενώ ούτε στον Κούτσια μπορούσες να βασιστείς καθότι πιτσιρικάς και στην πορεία σταματάει και ο Κόνσε και μένεις με Βιέρι και με Σορλέν που είναι κατ' ανάγκη εξτρέμ.
Και μιά ο λόγος για γαύρο...με 3 σέντερ-μπακ ήταν πέρυσι,το ίδιο και φέτος...που είχε και Ευρώπη,εμείς γιατί πρέπει να έχουμε πάντα 5 δεν έχω καταλάβει....
Φέτος πάλι μειωμένες οι λύσεις στα εξτρέμ και στον αντι-Ιβιτς αλλά πάλι πολύ σεντερ-μπακ αν και εμφανώς καλύτερα από πέρυσι αν ο κοντός λογίζεται σαν ακραίος και ο Μούσλι κορυφή.
Το κενό πίσω απ' τον Σέρβο πάντως παραμένει μεγάλο.
Για Καρυπίδη είχε γίνει μεγάλη κουβέντα και εδώ πέρυσι...ψάχναμε για σέντερ-μπακ και αυτός ήταν ελεύθερος.
Ok δεν είναι "κλάση" αλλά μήπως είναι κλάση κάποιος απ' αυτούς που έχουμε εκτός ίσως του Πάμπλο?
Και καλύπτει εν μέρει και το δεξί μπακ που θα θέλαμε.
Οσο για τον Μουν δεν είναι λόγια του μάνατζερ...τραυματίας είχε έρθει πέρυσι.
βιερινια και σορλεν ηταν δανεικοι περυσι το καλοκαιρι αποκτηθηκαν με μεταγραφη δεν πρεπει να τα ξεχναμε αυτα... :ugeek:(επειδη ειπες πως μονο ο βιτολο ηταν ποιοτικη μεταγραφη περυσι το καλοκαιρι) ο μουν ηταν στην αρχη τραυματιας οχι ολη τη χρονια...για τα 5 σεντερ μπακ ειπα και εγω δε βλεπω το λογο να μεινει ο σαβινι(ή τσιριλο) αλλα 3 ειναι ανεπαρκη σιγουρα...πηραμε και κριστιανο αριστερα μετα που σταματησε ο σερτζιο...και αντι-ιβιτς οπως φανηκε θα περναμε σε περιπτωση προκρισης...
Γεια αλλαγη φιλοσοφιας μιλησε ο Bono μεταξυ μεταγραφικων περιοδων.Ο Σορλιν και ο Βιερινια ειναι επιλογες 2008 και χειμωνα 2009 ασχετα αν αποκτηθηκαν με μεταγραφη περσι.Μετα απο τις επιλογες του Λινο και Σορλιν οι επομενες μεταγραφες ηταν μερα με την νυχτα οσον αφορα την λογικη τους και οσον αφορα και την επιτυχια τους.Μετα την σχεδον απολυτη επιτυχια πηγαμε σχεδον στην απολυτη αποτυχια και μαλιστα κανοντας υπερβαση στο μεταγραφικο budget.Η χρονια 2008-2009 τελειωσε κερδοφορα διατηρωντας 10 παικτες στην περσινη εντεκαδα και 8 στην φετινη μετα απο 16 μεταγραφες.Απο τους 16 δε καπου στους 13 ηταν απο το ελληνικο πρωταθλημα σε αντιθεση με πριν που στην πλειοψηφια τους ηταν απο μεγαλα πρωταθληματα της ευρωπης.Το γιατι εγιναν ολα αυτα δεν το ξερω ισως δεν ηταν ακομα ετοιμοι στην διοικηση να διαχειριστουν την επιτυχια της ομαδας του 2008, μιας ομαδας που οι ιδιοι εστησαν και δεν καταλαβαινω γιατι μοιαζουν να μην εμαθαν απο την επιτυχια τους.
την πετυχημενη ομαδα δεν την αλλαζεις αδερφε...την πρωτη χρονια χτιστηκαν οι βασεις με χαλκια κοντρερας γκαρσια ιβιτς και ζλαταν...το χειμωνα ηρθαν σορλεν λινο...σε τι υστερουσε ο ΠΑΟΚ??? αυτο που φανηκε περισσοτερο ηταν οτι δεν ειχες βαθος στον παγκο...οποτε τη δευτερη χρονια αυτοι οι παιχτες πλαισιωθηκαν με βιτολο βιερινια(την πρωτη χρονια δανεικος δεν ειχε παιξει ουσιαστικα) κουτσια(το μεγαλο στοιχημα) και καποιους παιχτες ρολιστες(ή ταλεντα) καποιοι δεν απεδωσαν...πλεον εμειναν φετος καποιες πινελιες να γινουν...εγινε υπερβαση με επαγγελματια στην επιθεση και καλυφθηκε το δεξι μπακ δωσαμε ογκο στην αμυνα με ζουελα θα δουμε αν θα βγει...τα οικονομικα δεδομενα σιγουρα δε βοηθανε μην ξεχνατε την πρωτη χρονια εχτιζες απο το 0 με ολο το μπατζετ στη διαθεση σου τωρα ειναι ηδη επιβαρυμενο...
γνωμη μου ειναι θελουμε εναν ρολιστα αριστερο μπακ(αντι του σαβινι δεν με νοιαζει αν προωθησουν και καποιον δικο μας που μπορει) και εναν ρολιστα αντι-ιβιτς με προοπτικη να ανταπεξελθει σαν ιβιτς στη συνεχεια...κατα τα αλλα ειμαστε καλυμενοι πιστευω...αυτη ειναι η γνωμη μου για να μην κουραζω κιολας...και η διοικηση εκει ειχε δειξει οτι θα κινουνταν σε περιπτωση προκρισης...
λαθη φυσικα και εγιναν και θα συνεχισουν να γινονται μεταγραφες ειναι δεν θα σου πετυχουν ολες...αλλα το να μενουμε σε 1-2 συγκεκριμενα πραγματα παραβλεποντας τα αλλα δε γινεται να εθελοτυφλουμε...
γνωμη μου ειναι θελουμε εναν ρολιστα αριστερο μπακ(αντι του σαβινι δεν με νοιαζει αν προωθησουν και καποιον δικο μας που μπορει) και εναν ρολιστα αντι-ιβιτς με προοπτικη να ανταπεξελθει σαν ιβιτς στη συνεχεια...κατα τα αλλα ειμαστε καλυμενοι πιστευω...αυτη ειναι η γνωμη μου για να μην κουραζω κιολας...και η διοικηση εκει ειχε δειξει οτι θα κινουνταν σε περιπτωση προκρισης...
λαθη φυσικα και εγιναν και θα συνεχισουν να γινονται μεταγραφες ειναι δεν θα σου πετυχουν ολες...αλλα το να μενουμε σε 1-2 συγκεκριμενα πραγματα παραβλεποντας τα αλλα δε γινεται να εθελοτυφλουμε...
Sera ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του,αλλά ας μη βαφτίζουμε κάθε ερχομό διπλό...μία όταν έρχεται και μία όταν ολοκληρώνεται η απόκτηση του
- georgedoulk
Ερωτηση :
Θα μας χαλούσε ο Κλέιτον που μένει ελεύθερος απο τον βαζελο;
Ουτε 300.000€ συμβόλαιο δεν έχει, ο 'ζελος θέλει να τον διώξει, για την αξία του μην ακούσω τπτ γιατί περσι σε δυο ματσάκια που τον έβαλε γ@μησε και εδειρε και σε ηλικία μικρός, νομιζω 28 και ακριβώς στη θέση που παίζει ο Ιβιτς.
Μου αρεσε ανέκαθεν απο την Καλαμαριά ακόμα. Με τα τυριά εβγαζε μάτια. Την πρωτη χρονιά στο 'ζελο ήταν καλός αλλα δεν πήρε ευκαιρίες. Μετά τον έφαγε η "σημαία" ο τυπάκος. Αυτά για τον χαρακτήρα του και τα ξενύχτια που ακούγονται δεν τα πολυπιστεύω. Δεν νομίζω οτι είναι ασχημη επιλογή ή οτι θα επιβαρύνει σημαντικά το μπάτζετ.
Ουτε 300.000€ συμβόλαιο δεν έχει, ο 'ζελος θέλει να τον διώξει, για την αξία του μην ακούσω τπτ γιατί περσι σε δυο ματσάκια που τον έβαλε γ@μησε και εδειρε και σε ηλικία μικρός, νομιζω 28 και ακριβώς στη θέση που παίζει ο Ιβιτς.
Μου αρεσε ανέκαθεν απο την Καλαμαριά ακόμα. Με τα τυριά εβγαζε μάτια. Την πρωτη χρονιά στο 'ζελο ήταν καλός αλλα δεν πήρε ευκαιρίες. Μετά τον έφαγε η "σημαία" ο τυπάκος. Αυτά για τον χαρακτήρα του και τα ξενύχτια που ακούγονται δεν τα πολυπιστεύω. Δεν νομίζω οτι είναι ασχημη επιλογή ή οτι θα επιβαρύνει σημαντικά το μπάτζετ.
κατσε ρε μπονο ιδιο πραγμα ειναι να εχεις δανεικο τον παιχτη???ο σορλεν οταν τελειωσε ο δανεισμος δε μας ανηκε...το ιδιο και ο βιερινια...τεθηκαν εκτος ομαδας τελος...μετα τους πηρες μεταγραφη...δεν ειναι κανενας διπλος ερχομος καμια σχεση...400000 στοιχησε η μεταγραφη του γαλλου(2 δοσεις των 200000) και 330000 ο βιερινια αν δεν κανω λαθος...λεφτα ειναι αυτα...
Για οποιον βλεπει μπαλα,δεν υπαρχει ποδοσφαιριστης κλειτον :ugeek:Θα μας χαλούσε ο Κλέιτον που μένει ελεύθερος απο τον βαζελο;
Αμφιβαλλω ακομα και για το αν ειναι βραζιλιανος
να τα πιστεψεις αδερφε...ειναι και επιχειρηματιας πλεον...georgedoulk έγραψε:Ερωτηση :
κοιτα αν μεινει ελευθερος και με ενα συμβολαιο χαμηλο τουλαχιστον για φετος δε θα ηταν ασχημα...αρκει να εχει διαθεση για μπαλα...παιχτης καλος ειναι...
Αυτο με το βαθος στον παγκο ειναι το μεγαλητερο ανεκδοτο που εχω ακουσει.Βαζελος και Γαυρος με υπερδιπλασια budget και στην 25δα τους εχουν 4-5 παικτες απο τους μικρους.Εμεις ξαφνικα επρεπε να εχουμε 25δα μεταγραφων.Και πιο αληθεια ηταν το βαθος που αποκτησαμε? Διωξαμε αναστασακο μπακαγιοκο για να παρουμε παπαζογλου φιλομενο(βαθος?).Θεσαμε εκτος ομαδας τον βερον για να φερουμε τον φωτακη και τον αμπουμπακαρι που δωσαμε δανεικο τον γεναρη (βαθος?).Πηραμε κουτσια και κρατησαμε και σερτζιο που διωξαμε τον νοεμβρη (βαθος?).Πηραμε τον Σαβινι για αριστερο μπακ στην θεση Δαρλα και μας βγηκε 5ο στοπερ (βαθος?).Πηραμε τον μουν 3ο δεξι μπακ που χρησιμοποιθηκε μονο ως δεξι χαφ (βαθος?).Κανενα βαθος δεν απεκτησε περσι αν εξαιρεσει κανεις την θεση του αμυντικου χαφ που βρεθηκαμε με 6-7 και στοπερ που βρεθηκαμε με 5 πριν διωξουμε μπιζερα.Μονο επιλογες παικτων στην θεση αλλων που απετυχαν σχεδον ολες.Κατι πηγε να διορθωθει τον γεναρη με κριστιανο και εντινιο αλλα απετυχαν και αυτοι.Ελεος με τον βιερινια και τον σορλεν, ειναι επιλογες προπερσινης περιοδου για ονομα,τοτε τους βρηκες τοτε τους επελεξες πετυχαν και αποφασισες να τους κρατησεις.Το μονο που πηγε να γινει περσι ηταν να χασουμε τον βιερινια παναγια μου αν δεν ανεβαζε τις απαιτησεις του ο ρεγκειρο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος joshua την Τρί 10 Αύγ 2010, 20:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
τζοσουα με το συμπαθιο κιολας μπαρουφες γραφεις αποψη μου βεβαια και δεν θα την αναλυσω γιατι βαριεμαι να επαναλαμβανομαι...εχουμε κανει αυτη τη συζητηση απειρες φορες...παντως μεγαλυτερο ανεκδοτο απο το οτι ο βιερινια ηταν πετυχημενος την πρωτη χρονια δεν υπαρχει αφου ετσι το θετεις...αλλο αν τον πιστευαμε ολοι...και τον κουτσαι τον πιστευαμε ολοι...
Αν μπεί και το οικονομικό στη μέση θα μπορούσαμε να πούμε πολλά αλλά εγώ κυρίως μιλάω για το πως χτίστηκε η ομάδα και για τη φιλοσοφία του χτισίματος....αν τα 300 και τα 400 φαντάζουν σήμερα πολλά,τότε που δόθηκαν μάλλον δεν ήταν και τόσο γιατί είμασταν τόσο άπλες να δίνουμε 1,5 για επενδύσεις...γι' αυτό άσε κατά μέρος το οικονομικό,για φιλοσοφία μιλάμε κυρίως.
Φέτος υπήρξε βελτίωση σε σύγκριση με πέρυσι αν και με το 1,3 που στοιχίζουν 4 παίκτες μέτριοι και αναφέρομαι σε Τσιρίλο-Σαβίνι-Ζουέλα-Φωτάκη θα μπορούσες να πάρεις 2 πρωτοκλασάτους και αναφέρομαι σε αμυντικό και μεσοεπιθετικό και ένα φθηνότερο αμυντικό και θα ήσουν κομπλέ.
2ες επιλογές δεν νοείται να σου στοιχίζουν 300 και 400 χιλ....υπερπολύτιμη λύση είναι ο Μίρο που καλύπτει 2 θέσεις αξιοπρεπέστατα και στοιχίζει μόλις 150 χιλ.
Φέτος υπήρξε βελτίωση σε σύγκριση με πέρυσι αν και με το 1,3 που στοιχίζουν 4 παίκτες μέτριοι και αναφέρομαι σε Τσιρίλο-Σαβίνι-Ζουέλα-Φωτάκη θα μπορούσες να πάρεις 2 πρωτοκλασάτους και αναφέρομαι σε αμυντικό και μεσοεπιθετικό και ένα φθηνότερο αμυντικό και θα ήσουν κομπλέ.
2ες επιλογές δεν νοείται να σου στοιχίζουν 300 και 400 χιλ....υπερπολύτιμη λύση είναι ο Μίρο που καλύπτει 2 θέσεις αξιοπρεπέστατα και στοιχίζει μόλις 150 χιλ.