Μεταγραφές Basketball 2026-2027

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις καλαθοσφαιριστών στην ομάδα μας...
paokspren

Re: Μεταγραφές Basketball 2026-2027

Δημοσίευση από paokspren »

Όσο το σκέφτομαι ο Όσμαν είναι πραγματικά εξαιρετική μεταγραφή. Είναι ο παίκτης που δένει το ρόστερ σαν ηγέτης και πρώτη επιλογή στην επίθεση. Αυτό κάνει όλους τους άλλους σπεσιαλίστες, και σ'αυτό μπορούν να είναι πολύ καλοί.

(συγγνώμη για την αμερικάνικη ορολογία)

Pass first PG: Καλάθης
Score first PG: Hudgins, Tyree, Τολιόπουλος, NML
Shooters: Τολιόπουλος, Foster, Hudgins
Transition: Osman, Tyree
Point forwards: Gray, Osman
Strech 4: Χουγκάζ, Osman
Rim runners: Alexander (νομίζω), Moore, Omoruyi
Offensive rebound: Moore

Έξτρα θετικό ότι οι περισσότεροι από αυτούς, ακόμα κι ο Οσμαν, μπορούν να παίξουν off-ball!

Πολύ πυροβολικό και πολύ ευελιξία, ο Τρινκιέρι μπορεί να κάνει παπάδες.

Η άμυνα όμως είναι εντελώς διαφορετική ιστορία. Ειδικά η περιφεριακή άμυνα είναι για τα πανηγύρια :lol: :lol:
These users thanked the author paokspren for the post:
SCIFO
Άβαταρ μέλους
katafraktos

Δημοσίευση από katafraktos »

Με Τολιοπουλο άρα λογικά θα πάνε Hudgins-Omoruyi εκτός της ελληνικής λίστας
These users thanked the author katafraktos for the post:
SCIFO
Άβαταρ μέλους
Unpsofable78

Δημοσίευση από Unpsofable78 »

john4serres έγραψε: Κυρ 12 Ιούλ 2026, 09:44 Σε μια άτυπη, επαναλαμβάνω άτυπη, παρομοίωση μπάσκετ και ποδοσφαίρου η μεταγραφή του Cedi Osman μπορεί να παρουσιαστεί πως η Villareal ή κάποιας παρόμοιας δυναμικότητας χτύπησε την πόρτα της Real Madrid, ζήτησε την υπογραφή του Vini Jr και παρουσίασε στον ίδιο τον παίκτη ένα πλάνο πως πάμε να τα γμησουμε όλα στην επόμενη τριετία.
Σαν επίπεδο ομάδων ναι.
Τα ποσά όμως έχουν τεράστια διαφορά.
Με 20 μύρια μπάτζετ στο μπάσκετ δημιουργείς ομάδα επιπέδου Ευρωλιγκα και διεκδικητή πρωταθλήματος πανεύκολα.

Στο ποδόσφαιρο; Να είμαστε λίγο σοβαροί. Λίγο, όχι πολύ.

Το έχω ξανά πει. Οσοι συγκρίνουν μπάσκετ με ποδόσφαιρο ή είναι άσχετοι ή επιτήδειοι και μην το πάρεις καθόλου προσωπικά.

Στα μεταγραφικά, εγώ επιμένω. Στα δικά μου μάτια αυτό που λείπει από την ομάδα είναι ένα stretch 4-5 και μακάρι να ισχύουν αυτά που λέει ο Κουλ.

Εξηγούμαι. Ο κυριότερος λόγος που ο Οσμαν θέλησε να φύγει από τον βαζελο, είναι η έλευση των Μπονγκα κατά κύριο λόγο και Γιαμπουσελε (μόνο για την θέση 4).

Είναι παίκτης που θέλει να παίρνει 30λεπτα. Σε εμάς θα τα έχει αυτά (σε δύσκολα ματς ίσως και 35λεπτα).

Στα εύκολα ματς της gbl μπορεί να ξεκουράζεται, να παίρνει πολύ χρόνο ο Περσιδης και να ανεβαίνει στο 3 ο Φοστερ.

Στο 4-5 αν και ποσοτικά είμαστε πλήρεις, λείπει το stretch.
These users thanked the author Unpsofable78 for the post:
Josey Wales
Άβαταρ μέλους
WestBlock4

Δημοσίευση από WestBlock4 »

Fireman 4 έγραψε: Κυρ 12 Ιούλ 2026, 08:56
WestBlock4 έγραψε: Σάβ 11 Ιούλ 2026, 22:03
OIKODOMOS έγραψε: Σάβ 11 Ιούλ 2026, 13:53 Εγώ παίδες να είμαι ειλικρινής δεν με αφήνω το όλο κλίμα να χαρώ μια τεράστια μεταγραφή με τις συνθήκες που γίνεται. Πείτε με Σαββιδικο ή όπως θέλετε αλλά δεν πρόκειται φέτος να δώσω ούτε ευρώ για το μπάσκετ. Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά που βλέπουμε κάθε κίνηση μεγάλη που γίνεται να προσπαθούν τρολλακια να πουν για την ΠΑΕ, να υπάρχει μια έχθρα ανάμεσα μας και δύο στρατόπεδα, να βγαίνει ο ΑΣ να λέει για απλήρωτες οφειλές επίσημα και το μόνο που να μας νοιάζει είναι πόσα λεφτά παίρνει ο Οσμάν σαν τους νεόπλουτους. Κρίμα πόλυ γιατί έτσι δεν πήγαμε πέρσυ πουθενά και όλη η τοξικότητα πιο πολύ μακριά σε κρατάει παρά σε φέρνει κοντά.
Κ πολυ καλα θα κανεις, μπιρεις να δώσεις τα ευρω σου και στο συμπολίτη, μπορει να σου ταιριάζει περισσοτερο εκει.
Ασε εμας να δίνουμε τα ευρω μας στην ΠΑΟΚΑΡΑ κ να γλιτώσουμε απο τύπους που σκέφτονται σαν κ εσενα .
Γειά σου ρε νεοπλουτε που στέλνεις κόσμο δεξιά και αριστερά σε άλλες ομάδες. Οικοδομε κλαιν ρε φίλε λίγοι είναι απλά κάνουν πολύ θόρυβο
Εγω δεν στέλνω κανεναν πουθενά εσεις επιλέγεται να απέχετε απο τον ΠΑΟΚ , ειμουν εδω κ οταν χάναμε απο χωριά κ θα ειμαι παντα στον ΠΑΟΚ κ οχι σε καποιο ονομα προέδρου. Εσυ μαλλον ανήκεις στο trend οποτε κ που σ απανταω πολυ ειναι. Κανε αποχή τωρα εσυ κ άραξε καναπε , δύσκολη η μόδα του Νέο ΠΑΟΚΤΣΗ
These users thanked the author WestBlock4 for the post:
Dimg5
Άβαταρ μέλους
WestBlock4

Δημοσίευση από WestBlock4 »

Parolos έγραψε: Κυρ 12 Ιούλ 2026, 08:12
WestBlock4 έγραψε: Σάβ 11 Ιούλ 2026, 22:03
OIKODOMOS έγραψε: Σάβ 11 Ιούλ 2026, 13:53 Εγώ παίδες να είμαι ειλικρινής δεν με αφήνω το όλο κλίμα να χαρώ μια τεράστια μεταγραφή με τις συνθήκες που γίνεται. Πείτε με Σαββιδικο ή όπως θέλετε αλλά δεν πρόκειται φέτος να δώσω ούτε ευρώ για το μπάσκετ. Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά που βλέπουμε κάθε κίνηση μεγάλη που γίνεται να προσπαθούν τρολλακια να πουν για την ΠΑΕ, να υπάρχει μια έχθρα ανάμεσα μας και δύο στρατόπεδα, να βγαίνει ο ΑΣ να λέει για απλήρωτες οφειλές επίσημα και το μόνο που να μας νοιάζει είναι πόσα λεφτά παίρνει ο Οσμάν σαν τους νεόπλουτους. Κρίμα πόλυ γιατί έτσι δεν πήγαμε πέρσυ πουθενά και όλη η τοξικότητα πιο πολύ μακριά σε κρατάει παρά σε φέρνει κοντά.
Κ πολυ καλα θα κανεις, μπιρεις να δώσεις τα ευρω σου και στο συμπολίτη, μπορει να σου ταιριάζει περισσοτερο εκει.
Ασε εμας να δίνουμε τα ευρω μας στην ΠΑΟΚΑΡΑ κ να γλιτώσουμε απο τύπους που σκέφτονται σαν κ εσενα .
Τί το τόσο κακό σου λέει για να τον στείλεις δηλαδή στο συμπολίτη?

Δεν συμφωνούν στο 1Μ το χρόνο για το Παλατάκι και ο "λαός" γράφει παντού έτσι τέλη μην τους δίνεις ούτε ένα ευρώ, επειδή έφερε τον Οσμάν.

Βρες το λάθος.
Δεν με ενοχλεί να μην συμφωνείς με τον μυστακιδη η το σαββιδη η όποιον δεν σ αρεσει. Το να λες ομως δε δίνω ουτε ευρω με τετοιο ύφος για τον ΠΑΟΚ μου θυμίζει οπαδους άλλης ομάδας. Ετσι το βλεπω εγω , εσυ μπορει να θεωρείς ολο αυτο λαθος. Αλλα αν θυμάμαι καλα κ με γουμένο κ με δροσο κ με όποιον περίεργο ήρθε για προεδρος εκει ειμασταν κ στηριζαμε την ομαδα το σύμβολο.
Κ εγω κρίνω το σαββιδη πλέον αλλα θα τον στηρίξω κ θα παρψ τπ διαρκειας μου κ θα παω στο γηπεδο για να στηρίξω τον ΠΑΟΚ.
These users thanked the author WestBlock4 for the post (total 2):
Dimg5, yakel
Άβαταρ μέλους
shearer4

Δημοσίευση από shearer4 »

Θα κάνω την καρδιά μου πέτρα γιατί προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι τον θέλει ο προπονητής, και ότι δεν είναι κινηση πικαρισματος των διπλα. Μέχρι να ανακοινωθεί βέβαια σιωπηλά μέσα μου θα παρακαλάω να μην ερθει. Αλλά να χαρείτε, μην μου βάζετε Τολιοπουλο στον άσσο σε depth, οπότε τον έχω δει εκει Εθνική και σε GBL κλαίει η μάνα του Σκοτ Σκαιλς.

Το παιδί ούτε δημιουργία έχει -όχι δεν έχει, είναι κακός- και είναι και χαμηλού επιπέδου αμυντικός. Μονοδιάστατος.

Ψάχνω την λογική, θες να κάνεις μπαμ, κάνε άνω κάτω τον γαύρο με τον Ντόρσεϊ κι αστον να ψάχνει Έλληνα SG, η να κυνηγάει κανέναν Φλιωνη από χαρτί για γκαρντ. Αν η λογική είναι να πας για 2 άσσους με διαβατηρια για Ελλάδα (Νικ, Μπαζινας) και 2 στα SG (ΝΜΛ και Ντόρσεϊ/Τολιοπουλο) για ροτεισον στους ξένους που θα τραβάνε κουπί Eurocup, είναι κρίμα τα ποσά για Τολιοπουλο. Οριακά κοροιδια. Θα μου πείτε εσύ τα δίνεις? Όχι, άλλα είναι τραγικό ποσοι μέτριοι Έλληνες παίρνουν παλαβά λεφτά μόνο και μόνο λόγω διαβατηρίου. Ναι, κοιτάω εσένα "κόμπρα" της κακιάς ώρας.Μεγαλη κουβέντα αυτή εντωμεταξυ, αλλά θα είναι ωραία συζήτηση.
These users thanked the author shearer4 for the post (total 6):
paokspren, gervasio artigas, nunies4, thios4, st4this, OvelixPAOK
Ριαν_Καπαγιαννιδης

Δημοσίευση από Ριαν_Καπαγιαννιδης »

Πριν ένα μήνα ήθελα πολύ τον Τολιόπουλο, θεωρώ ότι για 15 λεπτά θα είναι εξαιρετική προσθήκη. Πλέον που το ρόστερ στα γκαρντ έχει κλείσει, ίσως είναι λίγο αχρείαστη κίνηση, ειδικά με τόσα λεφτά. Ένας stretch ψηλός ή ένα αθλητικό τριάρι με κύριο προσόν την άμυνα νομίζω είναι οι μόνες προσθήκες που χρειαζόμαστε.

Επίσης όσο κι αν δεν μας αρέσει, αυτή την στιγμή ο Άρης έχει καλύτερο brand name από εμάς. Παρουσιάζει μια ιστορία με περισσότερους τίτλους, την οικογένεια Αντετοκούμπο, και κυρίως έναν θρύλο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ στον πάγκο του. Εμάς τα δυνατά μας χαρτιά είναι ο Οσμάν πλέον κι ο Τρινκέρι. Οπότε ίσως πάμε για άλλη μια κίνηση εντυπωσιασμού για να μεγαλώσουμε το όνομά μας και να μπορούμε του χρόνου να πούμε στην Ευρωλίγκα αν δεν πάμε τελικό Γιούροκαπ, ότι δεν γίνεται να αφήσεις μια τέτοια ομάδα εκτός.
paokspren

Δημοσίευση από paokspren »

Κι εγώ συμφωνώ ότι τα λεφτά παραείναι πολλά για τον Τολιόπουλο και δεν τα αξίζει.
Άβαταρ μέλους
paoki19

Δημοσίευση από paoki19 »

Εγώ έχω την αίσθηση πως ειναι ο παικτης που σε μας δεν θα εχει αυτήν την ευστοχία απο τα 6.75 ενώ αν παει στους διπλα στα μεταξύ μας θα τα βάζει απο το κέντρο... :D
These users thanked the author paoki19 for the post:
aivas19
gervasio artigas

Δημοσίευση από gervasio artigas »

Τα λεφτά που ακούγονται για ΤΟΛΙΟ γενικά ειναι "πεταμενα λεφτα" ειδικά αν ο ΠΑΟΚ πάιξει γιουρολίγδα
Ωστόσο στο γιουροκαπ ...δεν θα ειναι και τοσο πεταμένα και στα τελικα του αιλινικου πρωΚταθλήματος θα είναι ζαριά
Άβαταρ μέλους
SCIFO

Δημοσίευση από SCIFO »

Maurice_Escargot έγραψε: Κυρ 12 Ιούλ 2026, 08:50 Θεωρω πως με την προσθηκη Τολιοπουλου εχουμε κλεισει. Εκτος συγκλονιστικου απροοπτου. Δεν ακουω τιποτα για Μπαζινα δανεικο καπου - Φιλλιος,Ιατριδης, ναι.

July 12 | Depth Chart 🎯

PG - Hudgins, Calathes, Μπαζινας
SG - Tyree, Foster, Mitrou-Long
SF - Osman
PF - Gray, Χουγκαζ
C - Alexander, Moore, Omoruyi, Κακλαμανακης

Κλεισμενοι και προς ανακοινωση ⏳
PG - Φιλλιος (ανανεωση και μπορει να φυγει δανεικος)
SG - Τολιοπουλος
SF - Περσιδης (ανανεωση)
PF - Ιατριδης (ανανεωση και μπορει να φυγει δανεικος)
C -

Φημες (που μπορουν να θεωρηθουν ρεαλιστικες η/και βασιμες) 💭

PG -
SG - Poulakidas, Dorsey
SF - Jantunen
PF -
C -

Foreigners vs Greeks 🇺🇸🇬🇷

8 (Hudgins, Foster, Tyree, Osman, Gray, Alexander, Moore, Omoruyi)
vs
7 (Calathes, Μπαζινας, Τολιοπουλος, Mitrou-Long, Περσιδης, Χουγκαζ, Κακλαμανακης)

Πλανο για 8 ξενους και 7 ελληνες.
Παραθέτω το ποστ του Maurice για να δωσω την οπτική για το θέμα Τολιοπουλου σε όσους φιλους έχουν άλλη αποψη

Στη GBL η ομάδα θα έχει άλλο ρόστερ απ αυτό του Eurocup και θα είναι αυτό του
Depth Chart 🎯
Το ρόστερ που θα έχεις στη GBL ιδιως στα ντέρμπι και πλέι οφς θα είναι αυτο στην τελευταία παράγραφο
Foreigners vs Greeks 🇺🇸🇬🇷

Αρα με εξι ξένους να επιτρέπονται ποιον αφήνεις εξω πρωτο απο τους 8? Ομορούγι, ή εναν απο Gray, Alexander, Moore, Omoruyi, γιατι δεν γίνεται να κατέβεις στα ματς αυτά με λιγότερους απο τους τρεις
Δεύτερος? Οσμαν οχι, και ήδη έχεις καλύψει 4 ξένους και σου μένουν 2 για τα γκαρντς. Δηλαδή να διαλέξεις [ο Τρινκιέρι δηλαδη] μεταξύ Hudgins, Foster, Tyree τους δύο και να αφήσει τον εναν εκτός.

Σε αυτό κολλάει ο Τολιόπουλος γιατί αν δεν τον έχεις στην GBL η επιλογή και πάλι πρέπει να γίνει και να αφησεις τον εναν ξένο από τους Hudgins, Foster, Tyree έξω, με την μονη εξτρα επιλογή αντικαταστάτη που εχει η ομάδα τώρα να είναι ο Φίλιος που είναι άσσος όπως κύρια και ο Μπαζίνας.

Ο Τολιοπουλος δηλαδή (ή ο Ντορσει) πέρα απο το επικοινωνιακό της κίνησης, δεν μπερδεύει εσωτερικά την ομάδα, αντίθετα είναι αναβάθμιση του ροστερ για τη GBL και μια επιπλέον επιλογή για το Eurocup.

Ο Οσμάν ειναι μια πολύ κομβική μεταγραφή στο ρόστερ της ομάδας γιατι ενώ είναι ένα κλασσικό Scoring Small Forward 3 έχει ιδανικά χαρακτηριστικά Point Forward και ιδιως Combo Forward 3.4. Εννοείται οτι για την ποικιλία αυτή είναι ανώτερος του Χεζόνια, γι αυτό και έκανε ενα σπουδαίο για Ευρωπαίο πέρασμα αρκετών ετών στο NBA με εξαιρετικές χρόνιες, και σε μια ομάδα με απαιτήσεις όπως οι Καβαλίερς, οι οποιοι όμως λογω salary cap έπρεπε να ξεφορτωθούν το συμβόλαιό του τη χρονιά που υπέγραψε τη μεγάλη του ανανέωση ο Darius Garland το 2023 ενώ την προηγούμενη είχαν φέρει με σουπερ συμβόλαιο και τον Donavan Mitchell. Για όσους είδαν φέτος τους τελικούς της Ανατολής αντικαταστατης του Οσμαν στην τριπλη ανταλλαγη με Χιτ και Σπερς ηταν ο Max Strus από τους Χιτ. Ο Οσμάν έμεινε τη μία και τελευταία χρονιά του συμβολαίου που απέμεινε στους Σπερς, και μετά επέστρεψε Ευρώπη για να έχει προφανώς και την τύχη των επομένων συμβολαίων στα χέρια του.

Μετά την κίνηση δήλωση του Οσμάν, επειδή μπορεί να καλύψει πολλά χαρακτηριστικά θεσεων και σχημάτων, δεν εχω ξεκάθαρη εικόνα για το πού και σε τι ο Τρινκιέρι θα προτιμήσει αναβάθμιση με επιπλέον ξένο παίκτη. Αυτό όμως ειναι πολυ καλό και ενδιαφερον νομίζω!
These users thanked the author SCIFO for the post (total 5):
katafraktos, gervasio artigas, paokspren, Stelios Bagios, yakel
nunies4

Δημοσίευση από nunies4 »

Kostas_FI έγραψε: Κυρ 12 Ιούλ 2026, 09:28 Όχι δεν κατάλαβα, για πες
Μαλώνεις ρε μαλώνεις;;
These users thanked the author nunies4 for the post:
Kostas_FI
Άβαταρ μέλους
Metagrafakias

Δημοσίευση από Metagrafakias »

Αν ερθει τελικα ο Τολιοπουλος καταρχας θα σταλει δανεικος ο Μπαζινας,δεν υπαρχει αλλο σεναριο...
Εχω εκφραστει κι εχω πει δεν με τρελαινει ο Τολιοπουλος ειδικα με αυτα τα λεφτα....
Αλλα ξεκαθαρα ειναι τεραστια επικοινωνιακη νικη κοντρα στο σκουληκι,που παρατηρωντας χθες τα σοσιαλ τους, ηδη ξεκινησαν την κλαψα...
Καποιοι αρχισαν το κραξιμο οτι αλλαζουμε επιπεδο σαν ΠΑΟΚ κι εμεις δεν ακολοθουμε και καποια αλλα καυμενα παιδακια πανηγυριζουν που παιρνουν τον 36χρονο Γιοβιτς και τρελανε μας Σιαο,ποιος Οσμαν αυτος ειναι παικταρας κλπ....Καταλαβαινουν και οι ιδιοι οτι μενουν πισω απο τον ανταγωνισμο αλλα φοβουνται να το πουνε...
Γουσταρα Ντορσει, αλλα αν ο γαβρος ματσαρει την προταση μας θα μεινει εκει,αλλα τουλαχιστον θα τους κανεις ζημια οικονομικη και θα τους τη σπασεις...Θα αρχιουν και αυτοι να πληρωνουν υπεραξιες σε παικτες, διοτι θα εχουν το φοβο οτι ενας τρελος παραμονευει και χτυπατει οτι γουσταρει σε παικτη!!!
Στα γκαρντ ειμαι ΥΠΕΡΠΛΗΡΗΣ μετα,πραγματικα πονοκεφαλος για τον Τρινκιερι πως θα μοιρασει τον χρονο....
Εμενα δεν μου βγαινει απο το μυαλο οτι κατι ετοιμαζεται και σε ψηλο!!!
Άβαταρ μέλους
Unpsofable78

Δημοσίευση από Unpsofable78 »

Σε μπασκετική εκπομπή αναφέρθηκε πάντως ότι και ο βαζελος ενδιαφέρεται για Ντορσει.

Θέλει να τους κάνει ότι με Σλουκα.

Αυτή θα ήταν επικοινωνιακη και ουσιαστική νίκη εναντίον και των δύο βρυκολακων.Όχι του Τολιοπουλου με το σκουλήκι.
gervasio artigas

Δημοσίευση από gervasio artigas »

Unpsofable78 έγραψε: Κυρ 12 Ιούλ 2026, 12:47 Σε μπασκετική εκπομπή αναφέρθηκε πάντως ότι και ο βαζελος ενδιαφέρεται για Ντορσει.

Θέλει να τους κάνει ότι με Σλουκα.

Αυτή θα ήταν επικοινωνιακη και ουσιαστική νίκη εναντίον και των δύο βρυκολακων.Όχι του Τολιοπουλου με το σκουλήκι.
Ο dpg εχει σχεδον πει ευθεως οτι εχει "προσυμφωνο" υπογεγραμμένο με τον Ντορσει
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”