Το ποδοσφαιρο εδω και μια πενταετια (τουλαχιστον) εχει αλλαξει αρδην. Εχει παει ξεκαθαρα στο φυζικαλ γκεημ. Εμεις στον ΠΑΟΚ αρνουμασταν-αρνουμαστε να το καταλαβουμε. Περιμενουμε τον Τζιολη-Νομποα-Μαδουρο να παιξουν. Γι αυτο το λογο χαιρετιζω τη μεταστροφη του ΠΑΟΚ σε συγχρονη ομοδα.
Και εξηγουμαι. Προφανως και δεν ειναι κακο να εχεις 1-2 παιχτες που ξερουν κανταρια μπαλα στην 11αδα. Ομως, βασικο χαρακτηριστικο μιας ομαδας πρεπει να ειναι η ασταματητη πιεση, το τρεξιμο σαν να μην υπαρχει αυριο, το ταχυτατο τρανζισιον και η διαρκης κινηση. Αν μπορεις να το κανεις αυτο ακομα και με το Τζιολη-Νομποα-Μαδουρο μαγκια σου. Προσωπικη μου εκτιμηση ειναι πως δεν μπορεις. Ο μονος τροπος να το κανεις ειναι να υιοθετησεις την τακτικη της Μπαρσα με τις γραμμες τοσο κοντα που να μη φαινεται η αδυναμια του καθε Μπουσκετς να τρεξει σαν τρελος στην αμυνα.
Οσον αφορα τωρα στις αποδεσμευσεις που διαφαινονται εχω να πω τα εξης
- 5 χρονια πληρους ανοργανωσιας και μεταγραφων χωρις πλανο, συνεπαγεται και καποιων ακομψων κινησεων αν θες να φτιαξεις ομαδα μεσα σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα
- Σημαντικο ρολο παιζει το μενταλιτι των παιχτων. Σ αυτο ριχνει μεγαλο βαρος ο Ιγκορ και ο Αρνεσεν. Η ομαδα χρειαζεται παιχτες πολεμιστες και οχι βεντετες στην παρουσα φαση. Οταν θα δημιουργησουμε εναν σταθερο κορμο πολεμιστων, θα χωραει και η βεντετα που ευκολα θα μπορει τοτε να μπολιαστει στο αγωνιστικο πλανο της ομαδας.
ΥΓ Αυτοι που σημερα κραζουν για τις αποχωρησεις, ειναι οι ιδιοι που πριν 1,5 μηνα λεγανε ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ.
ΥΓ2 Τουντορ συνεχισε το ξεκαθαρισμα στην ομαδα χωρις να υπολογιζεις αντιδρασεις. Αν δεν σπασεις αυγα, δεν κανεις ομελετα.
ΥΓ3 Ολοι εχουμε τις αδυναμιες μας σε παιχτες. Ομως πανω απο ολους τους παιχτες, ειμαστε ΠΑΟΚ γαμω το κερατο μου