Με την ΑΕΚ ήταν ένα ματς στο οποίο ξεκινήσαμε με την πεποίθηση ότι μπορούμε να το κερδίσουμε. Πόσο μάλλον όταν βλέπαμε τα τελευταία αποτελέσματα, όπου είδαμε ξεκάθαρα ότι είχαμε βρει το δρόμο μας, βελτιωθήκαμε.
Σε ποιο ματς ακριβώς ειμασταν βελτιωμενοι σε σχέση με τις προηγουμενες φορές ή απο πέρσι; Στο ματς με τον Πανθρακικό; Που η εμφανιση ηταν ομαδας β εθνικης; Που εβαλε ο Γκαρσία ενα γκολ, που ουτε ιδιος ξερει πως εγινε αυτό; Στο ματς με την Ξανθη; Που βαλαμε γκολ στο 90; Που οι αλλοι ειχαν 2 ευκαιρίες κλασικοτατες να παρουν το διπλό; Στο ματς με τον Ηρακλή; Που βαλαμε παλι γκολ στο 90; Στα στατιστικά που δειχνουν ότι η αμυνα ειναι λιγο χειροτερη απο περσι ενώ η επιθεση ''σωζεται'' απο την τεσσαρα στο ρουλη;
Γενικώς, η ομαδα δεν πείθει...Και οταν παιζει με μια ισαξια της, φαινονται οι αδυναμιες της.Και ουτε πιστευω οτι εναν παιχταρα να φερναμε στην επιθεση, θα αλλαζε η κατασταση στην παραγωγη των γκολ...Και πάλι μονος του θα παιζει στην επίθεση με τις ευκαιριες να παραμενουν ιδιες σε καθε ματς, οσο εχει αυτη την φιλοσοφια η ομαδα...2-3 ευκαιριες σε ολο τον αγωνα...Και οσο και αν ο Μουσλι ποτε δεν εβαλε πολλα γκολ στην καριερα του, εντουτοις δεν μπορουμε να τον κρινουμε αν δεν τον δουμε σε μερικα ματς που θα εχει εναν επιθετικο ακομα διπλα του και μερικους παιχτες να γεμιζουν την περιοχη...Αλλα ειπαμε... εγώ δεν ειμαι προπονητης, ο Σαντος ειναι...Και πιθανως αυτός, επειδη γνωριζει και πιο πολλα, βλεπει την ομαδα βελτιωμενη...Πιθανως οι παιχτες να εφαρμοζουν καλυτερα τα αμυντικα του συστήματα...

Μια ομάδα είναι επιθετική όταν αναγκάζει τον αντίπαλο σε λάθη όταν αυτός έχει την μπάλα στα πόδια του. Και μετά πλέον με την μπάλα στα πόδια ξέρει τι πρέπει να κάνει και κυνηγάει το γκολ...-Για να είμαστε μεγάλη ομάδα πρέπει να αναγκάσουμε τον αντίπαλο σε λάθη....-Πιέζοντας τον αντίπαλο στην περιοχή του, αυξάνεις τις πιθανότητες για να του βάλεις γκολ...
Ξαναδιαβαζω και ξαναδιαβαζω τις συγκεκριμενες προτασεις και σε ενα συμπερασμα καταληγω...Οτι επιθετική και μεγαλη ομαδα ειναι αυτή που κανει αντεπιθεσεις! Αυτο δεν λέει; Κανω λάθος;
Ωραια, συμφωνω οτι σαν στρατηγικη (το να αναγκαζεις τους αντιπαλους σε λαθη) δεν ειναι ασχημη...Αλλωστε δεν υπαρχει ομαδα στον κοσμο που να αφηνει τους αντιπαλους ελευθερα να προχωρησουν προς την εστια

Αυτό λέμε στους παίκτες, να μη φοβούνται να πιέσουν ψηλά, να ανεβαίνουν...
Αρα...Οταν δειτε τον Σαντος να κανει την χαρακτηριστικη κινηση με το χερι του δειχνοντας του παιχτες να ανεβουν, δεν ειναι οτι θελει να επιτεθουν και να βαλουν γκολ, αλλά για να παιξουν....αμυνα πιο ψηλα!

ΥΓ.
Πιθανοτατα ειμαι εντελως λαθος στην προσεγγιση μου...Περιμενω τον Σαντος να με διαψευσει...