Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Συζήτηση - Απόψεις - Σχόλια που αφορούν την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου...
Άβαταρ μέλους
Maximus

Re: Fernando Santos

Δημοσίευση από Maximus »

Καταρχην πριν πω οτιδηποτε, να τονισω ότι θεωρώ τον Σαντος εναν φιλοσοφημενο τυπο με αρκετες γνωσεις περι της εργασιας του και συμφωνω με πολλα απο αυτα που λέει...Ειναι ομως 2-3 σημεια που θελω να σχολιασω (ναι,εγώ ο άμπαλος και ο προπονητης της κερκιδας :lol: )...

Με την ΑΕΚ ήταν ένα ματς στο οποίο ξεκινήσαμε με την πεποίθηση ότι μπορούμε να το κερδίσουμε. Πόσο μάλλον όταν βλέπαμε τα τελευταία αποτελέσματα, όπου είδαμε ξεκάθαρα ότι είχαμε βρει το δρόμο μας, βελτιωθήκαμε.

Σε ποιο ματς ακριβώς ειμασταν βελτιωμενοι σε σχέση με τις προηγουμενες φορές ή απο πέρσι; Στο ματς με τον Πανθρακικό; Που η εμφανιση ηταν ομαδας β εθνικης; Που εβαλε ο Γκαρσία ενα γκολ, που ουτε ιδιος ξερει πως εγινε αυτό; Στο ματς με την Ξανθη; Που βαλαμε γκολ στο 90; Που οι αλλοι ειχαν 2 ευκαιρίες κλασικοτατες να παρουν το διπλό; Στο ματς με τον Ηρακλή; Που βαλαμε παλι γκολ στο 90; Στα στατιστικά που δειχνουν ότι η αμυνα ειναι λιγο χειροτερη απο περσι ενώ η επιθεση ''σωζεται'' απο την τεσσαρα στο ρουλη;

Γενικώς, η ομαδα δεν πείθει...Και οταν παιζει με μια ισαξια της, φαινονται οι αδυναμιες της.Και ουτε πιστευω οτι εναν παιχταρα να φερναμε στην επιθεση, θα αλλαζε η κατασταση στην παραγωγη των γκολ...Και πάλι μονος του θα παιζει στην επίθεση με τις ευκαιριες να παραμενουν ιδιες σε καθε ματς, οσο εχει αυτη την φιλοσοφια η ομαδα...2-3 ευκαιριες σε ολο τον αγωνα...Και οσο και αν ο Μουσλι ποτε δεν εβαλε πολλα γκολ στην καριερα του, εντουτοις δεν μπορουμε να τον κρινουμε αν δεν τον δουμε σε μερικα ματς που θα εχει εναν επιθετικο ακομα διπλα του και μερικους παιχτες να γεμιζουν την περιοχη...Αλλα ειπαμε... εγώ δεν ειμαι προπονητης, ο Σαντος ειναι...Και πιθανως αυτός, επειδη γνωριζει και πιο πολλα, βλεπει την ομαδα βελτιωμενη...Πιθανως οι παιχτες να εφαρμοζουν καλυτερα τα αμυντικα του συστήματα... :lol:

Μια ομάδα είναι επιθετική όταν αναγκάζει τον αντίπαλο σε λάθη όταν αυτός έχει την μπάλα στα πόδια του. Και μετά πλέον με την μπάλα στα πόδια ξέρει τι πρέπει να κάνει και κυνηγάει το γκολ...-Για να είμαστε μεγάλη ομάδα πρέπει να αναγκάσουμε τον αντίπαλο σε λάθη....-Πιέζοντας τον αντίπαλο στην περιοχή του, αυξάνεις τις πιθανότητες για να του βάλεις γκολ...

Ξαναδιαβαζω και ξαναδιαβαζω τις συγκεκριμενες προτασεις και σε ενα συμπερασμα καταληγω...Οτι επιθετική και μεγαλη ομαδα ειναι αυτή που κανει αντεπιθεσεις! Αυτο δεν λέει; Κανω λάθος;

Ωραια, συμφωνω οτι σαν στρατηγικη (το να αναγκαζεις τους αντιπαλους σε λαθη) δεν ειναι ασχημη...Αλλωστε δεν υπαρχει ομαδα στον κοσμο που να αφηνει τους αντιπαλους ελευθερα να προχωρησουν προς την εστια :lol: ... Το θεμα ειναι οτι μετα τι γινεται... Οπως λεει και ο Φερναντο, με την μπαλα στα ποδια να ξερεις τι πρεπει να κανεις και να κυνηγας το γκολ...Και η ομαδα φαινεται οτι το μονο που ξερει να κανει ειναι σεντρες και γιομες και ειλικρινα δεν εχω δει και πολυ κυνηγι για το γκολ... :lol:

Αυτό λέμε στους παίκτες, να μη φοβούνται να πιέσουν ψηλά, να ανεβαίνουν...

Αρα...Οταν δειτε τον Σαντος να κανει την χαρακτηριστικη κινηση με το χερι του δειχνοντας του παιχτες να ανεβουν, δεν ειναι οτι θελει να επιτεθουν και να βαλουν γκολ, αλλά για να παιξουν....αμυνα πιο ψηλα! :lol: :lol:

ΥΓ.

Πιθανοτατα ειμαι εντελως λαθος στην προσεγγιση μου...Περιμενω τον Σαντος να με διαψευσει...
Άβαταρ μέλους
nikos55

Δημοσίευση από nikos55 »

Οταν ρωτησαν τον Henry ποιο ειναι το μυστικο της επιτυχιας της Μπαρτσα απαντησε αυτο που ειπε ο Φερναντο, δηλαδη η ασφυκτικη πιεση ψηλα που συνεπαγεται συνεχες κλεψιμο απο μπαλες. Πολυς κοσμος πιπιλιζει αφελειες για επιθετικο και αμυντικο ποδοσφαιρο. Η διαφορα του ενος απο το αλλο ειναι 10 μετρα στο γηπεδο. Αν καταφερεις να σπρωξεις τον αντιπαλο προς την περιοχη του θα γινεσαι επικινδυνος, θα κανεις φασεις, η μπαλα θα παιζει σε χωρο επικινδυνο για αυτον. Αν ομως σου παρει τα μετρα στο γηπεδο γινεται το αντιστροφο και ο αλλος λεει μετα οτι παιζει αμυντικα ο ταδε. Εκτος απο το ποσο δουλεμενη ειναι μια ομαδα, σε αυτο το μπρα-ντε-φερ που συμβαινει σε καθε αγωνα σημαντικο ρολο παιζουν τοσο η φυσικη κατασταση των ομαδων (π.χ. αγγλικες ομαδες), οσο και η τεχνικη καταρτιση των παιχτων τους (π.χ. αν πας να μαρκαρεις πολυ ψηλα την Βραζιλια, ουτε που θα καταλαβεις ποτε θα βγουν τετ-α-τετ).
Άβαταρ μέλους
Maximus

Δημοσίευση από Maximus »

Οκ...τοτε οπως ειπα στο ΥΓ μου...πιθανοτατα ειμαι λαθος και περιμενω απο τον Φερναντο να με διαψευσει...
Περιμενω να δουμε επιθετικο ποδοσφαιρο, να αρχισουμε να κανουμε φασεις και να βαζουμε γκολ...Κανω υπομονη...
Άβαταρ μέλους
diniko80

Δημοσίευση από diniko80 »

να πω και γω τη λακιαμα μου ομως....πριν 5-7 χρονια η μπαρτσα επαιζε τσουκου τσουκου μπολ και ενω πηγαινε καλα επαιρνει ενιοτε και τιτλο στην ισπανια, δεν ειχε το κατι παραπναω και δεν εβγαζε αυτη τη ποιοτητα στο παιχνιδι της.....τοτε λοιπον με επισης μεγαλους παικτες οπως ριβαλντο κλαουφερτ οφερμαρς αλλα και ενρικε τσαβι γεραρδ εβλεπα εκεινη την προσπαθεια κατοχης της μπαλας (εργο του φαν χααλ) που ομως δεν μετουσιωνονταν σε γκολ και κυριως σε ρυθμο-ταχυτητα......
2 παρατηρησεις λοιπον.....1) το πιο σημαντικο στο συγχρονο ποδοσφαιρο ειναι η πιεση ψηλα το κλεψιμο και το ξεδιπλωμα επιθεσης με ταχυτητα το τρανσισιον απο την αμυνα δλδ στην επιθεση)...ο ΠΑΟΚ εχει βελτιωθει σε αυτο φετος....εχει βελτιωθει και στην κατοχη....απλα δεν εχει την ποιοτητα να μετουσιωσει την υπεροχη του σε ευκαιριες και γκολ.....αμφιβαλλω οτι θα παιξουμε αναλογικα σαν τη μπρτσα, ομως χαιρομαι που εχουμε αυτο το προτυπο
2) οταν εβλεπα τον ινιεστα πιο παλια μου θυμιζε τον κουτσιανικουλη.....πεθαμενος μες το γηπεδο-ταλεντο ταχυτητα τριπλα αλλα ανυπαρκτος......μεσα απο την ομαδα μετα απο καποια χρονια εγινε απαραιτητος με κορυφωση την περσινη χρονια που ηταν ο συνδετικος κρικος των λειτουργιων που περιεγραψα πιο πανω.....η κακη του φετινη κατασταση εγκλωβιζει τη μπαρτσα σε ενα πιο στατικο παιχνιδι-πιο αργο απο περσι.......οταν ομως λυθει θα δουμε πραγματα εξωγηινα....
Άβαταρ μέλους
Olorin

Δημοσίευση από Olorin »

Maximus έγραψε: Μια ομάδα είναι επιθετική όταν αναγκάζει τον αντίπαλο σε λάθη όταν αυτός έχει την μπάλα στα πόδια του. Και μετά πλέον με την μπάλα στα πόδια ξέρει τι πρέπει να κάνει και κυνηγάει το γκολ...-Για να είμαστε μεγάλη ομάδα πρέπει να αναγκάσουμε τον αντίπαλο σε λάθη....-Πιέζοντας τον αντίπαλο στην περιοχή του, αυξάνεις τις πιθανότητες για να του βάλεις γκολ...

Ξαναδιαβαζω και ξαναδιαβαζω τις συγκεκριμενες προτασεις και σε ενα συμπερασμα καταληγω...Οτι επιθετική και μεγαλη ομαδα ειναι αυτή που κανει αντεπιθεσεις! Αυτο δεν λέει; Κανω λάθος;
Διαφωνω. Αλλο πιεζεις ψηλα και αλλο δινεις χωρο στον ατνιπαλο. Οι ομαδες που θελουν να παιξουν με αντεπιθεσεις κανουν το δευτερο, ωστε οταν κλεψουν την μπαλα να υπαρχει ανοιχτο γηπεδο μπροστα. Οι επιθετικες ομαδες (οπως τις εννοει ο Σαντος και συμφωνω) κλεινουν τον αντιπαλο στο μισο γηπεδο, δε βγαζουν αντεπιθεσεις. Αυτα περιληπτικα.

Και κατι προς τον Orwell: δεν ειδα καποιον να διαφωνει με αυτα τα συγκεκριμενα που ειχες πει (περι ελλειψης επιθετικοτητας οταν ειχαμε την μπαλα κλπ). Συμφωνουμε. Και εμ πασι περιπτωσι, γιατι κραζεις το Σαντος, αφου συμφωνεις μαζι του? Γιατι εχει δημιουργηθει η εντυπωση σε πολλους (και σε μενα...) οτι μια καποια εμπαθεια εναντι του την εχεις... Γιατι λοιπον αφου αναγνωριζει τα λαθη, να φυγει? Οταν καποιος βλεπει τα προβληματα, τοτε η λυση ειναι κοντα, το πιο δυσκολο βημα ειναι να δεις πρωτα το προβλημα και να το αναλυσεις. Δεν μπορω να σκεφτω αλλον καλυτερο προπονητη για να μας παει μπροστα αυτην τη στιγμη. Με το στυλακι "και δωστου και παμε και τους φαγαμε" του Αγγελου δε θα παμε μπροστα. Καλα ειναι ολα αυτα για να παρεις καποιο στιγμιαιο αποτελεσμα, αλλα μακροχρονια δεν προσφερουν κατι.
Άβαταρ μέλους
moican4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από moican4 »

Μαξιμε ειδες πουθενα να λεει την λεξη "αντεπιθεση"¨..? Εχει δικιο ο Ολοριν..Αλλο πρεσινγκ και αλλο αντεπιθεση...Βασικες αρχες του ποδοσφαιρου φιλε...Αν το διαβασες 2 φορες ,,διαβασε το αλλες 2 ..Θα καταλαβεις...
Άβαταρ μέλους
Maximus

Δημοσίευση από Maximus »

Ενταξει ρε παιδια...μην βαρατε!

Ειπα...Θα περιμενω και θα κανω υπομονη μεχρι το 2015 , την επιθετικη φιλοσοφια του να μας την δειξει και στο γηπεδο, οχι μονο στα λογια... :ugeek:
Άβαταρ μέλους
moican4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από moican4 »

Δηλαδη μεχρι τωρα δεν εχεις δει τιποτα..? :? ..Και πως βγηκαμε δευτεροι περσι και ειμαστε τριτοι μεχρι στιγμης..? Με αμυντικη φιλοσοφια? :lol: :lol: .. ..Αν παντως δεν εχεις ΤΙΠΟΤΑ ακομα ,ειναι ανησυχητικο να ξερεις..! :|
Άβαταρ μέλους
shark4

Δημοσίευση από shark4 »

Μεχρι τοτε θα εχει μεινει ελευθερος και ο Αγγελος απο την Εθνικη Κυπρου. Ο " μαιτρ" της επιθετικης νοοτροπιας. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
paok nafplio

Δημοσίευση από paok nafplio »

diniko80 έγραψε:να πω και γω τη λακιαμα μου ομως....πριν 5-7 χρονια η μπαρτσα επαιζε τσουκου τσουκου μπολ και ενω πηγαινε καλα επαιρνει ενιοτε και τιτλο στην ισπανια, δεν ειχε το κατι παραπναω και δεν εβγαζε αυτη τη ποιοτητα στο παιχνιδι της.....τοτε λοιπον με επισης μεγαλους παικτες οπως ριβαλντο κλαουφερτ οφερμαρς αλλα και ενρικε τσαβι γεραρδ εβλεπα εκεινη την προσπαθεια κατοχης της μπαλας (εργο του φαν χααλ) που ομως δεν μετουσιωνονταν σε γκολ και κυριως σε ρυθμο-ταχυτητα......
2 παρατηρησεις λοιπον.....1) το πιο σημαντικο στο συγχρονο ποδοσφαιρο ειναι η πιεση ψηλα το κλεψιμο και το ξεδιπλωμα επιθεσης με ταχυτητα το τρανσισιον απο την αμυνα δλδ στην επιθεση)...ο ΠΑΟΚ εχει βελτιωθει σε αυτο φετος....εχει βελτιωθει και στην κατοχη....απλα δεν εχει την ποιοτητα να μετουσιωσει την υπεροχη του σε ευκαιριες και γκολ.....αμφιβαλλω οτι θα παιξουμε αναλογικα σαν τη μπρτσα, ομως χαιρομαι που εχουμε αυτο το προτυπο
2) οταν εβλεπα τον ινιεστα πιο παλια μου θυμιζε τον κουτσιανικουλη.....πεθαμενος μες το γηπεδο-ταλεντο ταχυτητα τριπλα αλλα ανυπαρκτος......μεσα απο την ομαδα μετα απο καποια χρονια εγινε απαραιτητος με κορυφωση την περσινη χρονια που ηταν ο συνδετικος κρικος των λειτουργιων που περιεγραψα πιο πανω.....η κακη του φετινη κατασταση εγκλωβιζει τη μπαρτσα σε ενα πιο στατικο παιχνιδι-πιο αργο απο περσι.......οταν ομως λυθει θα δουμε πραγματα εξωγηινα....
μπραβο φιλε μου ποδοσφαιρικη αναλυση πολυ καλη συγχαριτηρια!!απο το μαναγερ οι γνωσεισ??
Άβαταρ μέλους
eorptol

Δημοσίευση από eorptol »

shark4 έγραψε:Μεχρι τοτε θα εχει μεινει ελευθερος και ο Αγγελος απο την Εθνικη Κυπρου. Ο " μαιτρ" της επιθετικης νοοτροπιας. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
θα φερουμε πισω και τον γιασεμακη και επιτελους θα παρουμε την ρεβανς απο τον αγροτικο αστερα για τον αποκλεισμο μας τοτε στο κυπελο ...... :opaokara: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
DimisK
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από DimisK »

Τον Αμαφούλε μην ξεχάσουμε.... 8-)

Κύριοι τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ απλά. Ο Σάντος θα κριθεί από το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ! Και το αποτέλεσμα θα φανεί τον Μάιο που θα κλείσει η πρώτη 3ετία. Αν μέχρι τότε έχουμε μια 3-4 θέση και - έστω - μια συμμετοχή στον τελικό κυπέλλου, τότε νομίζω ότι το ισοζύγιο θα είναι θετικό. Δεν το συζητάω αν πάρουμε και το κύπελλο.

Για μένα το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ τα τελευταία 15 χρόνια ήταν η έλλειψη σταθερότητας. Δεν μπορούσαμε να σταθούμε στην 4η θέση. Φέτος η ομάδα δείχνει να σταθεροποιήται στην πρώτη 4άδα. Κέρδος είναι αυτό.

Το μόνο που με ΠΟΝΑΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ είναι οι αδυναμίες στα ντέρμπι με το ΠΟΚ. Γι΄αυτό μετά απο κάθε ήττα μας με αυτούς, βγαίνω και τα χώνω σε όλους. Που θα πάει όμως, θα το ξεπεράσουμε κι αυτό.

Μετά την εντός έδρας ήττα με τον γαύρο βγήκα και ζήτησα το κεφάλι του Σάντος. Λάθος μου. Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό. Προς το παρόν...ακονίζω το ξυράφι! 8-)
Άβαταρ μέλους
Realcon

Δημοσίευση από Realcon »

Maximus έγραψε:Ενταξει ρε παιδια...μην βαρατε!

Ειπα...Θα περιμενω και θα κανω υπομονη μεχρι το 2015 , την επιθετικη φιλοσοφια του να μας την δειξει και στο γηπεδο, οχι μονο στα λογια... :ugeek:

...Κοίτα τι γράφεις παραπάνω θα κάνεις υπομονή εως το 2015, δηλαδή έξι χρόνια, η ειρωνεία σου δεν παίζεται με τίποτα αδερφέ και συγνώμη για το επιθετικό μου ύφος.

Άλλωστε...Ολοι μας αντιλαμβανομαστε διαφορετικά την μπάλα (και την ζωή) και δεν υπαρχει λόγος να νευριαζουμε για την διαφορετικη αποψη του άλλου...

Μας έχεις για κάτι... κάποιους εδώ μέσα, δεν πειράζει ο ΠΑΟΚ να κερδίζει και ίσως δεν θα λέμε τόσα πολλά ;)
Άβαταρ μέλους
Realcon

Δημοσίευση από Realcon »

DimisK έγραψε:Τον Αμαφούλε μην ξεχάσουμε.... 8-)

Κύριοι τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ απλά. Για μένα το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ τα τελευταία 15 χρόνια ήταν η έλλειψη σταθερότητας. Δεν μπορούσαμε να σταθούμε στην 4η θέση. Φέτος η ομάδα δείχνει να σταθεροποιήται στην πρώτη 4άδα. Κέρδος είναι αυτό.
Το μόνο που με ΠΟΝΑΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ είναι οι αδυναμίες στα ντέρμπι με το ΠΟΚ. Γι΄αυτό μετά απο κάθε ήττα μας με αυτούς, βγαίνω και τα χώνω σε όλους. Που θα πάει όμως, θα το ξεπεράσουμε κι αυτό.
Μετά την εντός έδρας ήττα με τον γαύρο βγήκα και ζήτησα το κεφάλι του Σάντος. Λάθος μου. Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό. Προς το παρόν...ακονίζω το ξυράφι! 8-)
Απλά τα πράγματα, πιο απλά δεν γίνεται!!!
:pano:
erevos187

Δημοσίευση από erevos187 »

+ και εγω DimisK γιατι οντως ο σαντος μας αναιβασε επιπεδο και μας σταθεροποιησε και δεν μπορει κανεις να αμφισβητισει τα νουμερα.

Οσο για το παραπανω αποψη μου ειναι οτι δεν μπορει γιατι τοσο πολλα ασχημα αποτελεσματα στα ντερμπι (με τον ποκ) δεν ειναι τυχαια.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου”