Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Συζήτηση - Απόψεις - Σχόλια που αφορούν την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου...
Άβαταρ μέλους
novito

Re: Fernando Santos

Δημοσίευση από novito »

Orwell έγραψε:H σωστή ερώτηση δεν είναι "που πρέπει να γίνει η κουβέντα" αλλά "αν πρέπει να γίνεται κουβέντα" γιατί βλέπω ότι ο mod novito είναι της άποψης ότι τέτοιες κουβέντες δεν εξυπηρετούν και μάλλον κάνουν κακό στην ομάδα...και έχω την εντύπωση να μην πω τη σιγουριά ότι έτσι σκέφτονται και πολλοί άλλοι όπότε αν αυτό είναι το γενικότερο κλίμα και σαν αποτέλεσμα αυτού εγώ θα ακούω αναθέματα είμαι πρόθυμος να κόψω την κουβέντα-παρόλο που διαφωνώ με αυτόν τον τρόπο σκέψης-για να τελειώνουμε.
...
Καταρχήν Orwell το "mod" τι το θελες?? Τα όσα έγραψα, δε τα γραψα σα παρατηρηση καποιου μοντ, απλα εχω εδω και καιρο την απορια που μπορει να βγαλει αυτη η κουβεντα αυτη τη χρονικη στιγμη. Επισης, δεν εγραψα οτι κανουν κακο στην ομαδα (ισως να κανουν, ισως κ οχι), απλα ειχα (κ εχω) την απορια σε τι βοηθαει τον ΠΑΟΚ η ολη κουβεντα-γκρινια γυρω απ τον Σαντος και μονο!! Τέλος, δε νομιζω να ακουσες αναυεματα απο μενα για το συγκεκριμενο θεμα...
Petm έγραψε:κάπου χάνεται η μπάλα στα μεγάλα posts. εγώ προσωπικά αδύνατο να τα διαβάσω, ίδιος αν έχω να μπω στο forum ας πούμε 10 ώρες και έχω να διαβάσω 3-4 σελίδες.

ο νοβιτο όταν δε κάνει spam , τα posts του είναι το maximum μιάμιση σειρά :lol:
είστε εμπαθής κύριε!!! :lol: :lol:
ποσοι νομιζεις διαβαζουν ποστ-σεντονια....?
sourmenetes έγραψε:Ολες αυτες τις αποριες,τις αντιθεσεις,τις γκρινιες το οτιδηποτε γιατι δεν πηγαμε να τις εκφρασουμε στη γενικη συνελευση που ηταν πριν 2 μηνες????Γιατι ολοι το παιζουμε μαγκες και εξυπνοι πισω απο την οθονη του υπολογιστη???Γιατι η συνελευση δεν ειχε πανω απο 100 μετοχους???Ποσοι ητανε ολοι οι μετοχοι-μηπως καμοια 10 χιλιαδες-???Γιατι δεν παμε(οσοι βεβαια εχουν τα παραπονα) να τα εκφρασουν εκει???Πραγματικα δεν το καταλαβαινω..Και ας δικαιολογησουμε τους εκτος θεσ/νικης ολοι οι αλλοι γιατι δεν πηγαν να πουν τον πονο(παραπονο) τους στη διοικηση και τα μελη???Για αυτο το λογο γινονται οι συνελευσεις αλλα εμεις ξερουμε να κραζουμε απο το σπιτι...και χωρις να ξερει κανεις ποιοι ειμαστε...Ετσι ολοι ειμαστε γαμαω...
+όσα θες.... γκρινιαζουμε για ολα, αλλα οταν μας δινεται το βημα να πουμε εστω τη γνωμη μας .... βαριομαστε!!!
Άβαταρ μέλους
sidpanos

Δημοσίευση από sidpanos »

μια χαρά τα είπε...έναν περιφερειακό θέλουμε και ένα δεκάρι...
Άβαταρ μέλους
eorptol

Δημοσίευση από eorptol »

ετσι ειναι και μακαρι να τους παρουμε αλλα και να μας βγουν γιατι ο ιανουαριος ειναι μια πονηρη και δυσκολη μεταγραφικη περιoδος καλη αρχη σερτζιο...... :opaokara: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Την εποχή της τραγιάσκας, του ζιβάγκο και της καμπάνας-παντελόνι ίσα που την πρόλαβα στα τελειώματα της. Πιτσιρικάς τότε 14-15 χρονών γύρω στα 1982.
Άρα -το λέω από την αρχή- οι αναμνήσεις που έχω είναι ενός δεκατετράχρονου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Τι θυμάμαι από τότε; Στο φουλ ο πόλεμος εναντίον του Παντελάκη από την Εφημερίδα –Ευαγγέλιο των ΠΑΟΚτσήδων, τα Σπορ του Βορρά. Στρατευμένοι στον ίδιο πόλεμο, στην ίδια γραμμή ένα μεγάλο και σκληροπυρηνικό κομμάτι του κόσμου, με προεξάρχουσα την Θύρα 4.
Και για να λέμε όλες τις αλήθειες η σύγκρουση ήταν ανάμεσα στα 2 κεφάλια της εποχής, του Hγέτη της ΠΑΕ και του Ηγέτη του Κόσμου: Του Γιώργου του Παντελάκη και του Μάκη του Μανάβη.
Τι σχήμα οξύμωρο! 2 άνθρωποι-Ηγέτες και στρατηγοί από γεννησιμιού τους, δυο μορφές του ΠΑΟΚτσήδικου Τρελλοχωριού να συγκρούονται και να πολεμούν ο ένας ενάντια στον άλλον για τον ίδιο παράφορο έρωτα, τα 4 ιερά γράμματα. Πραγματικά Τρελλοχωριό!

Θυμάμαι παιχνίδια στο Χαριλάου, πορείες με πέτρες και ξύλα στο μαγαζί του Παντελάκη στην Πυλαία αρχικά αλλά και στο άλλο στην Παπαναστασιου. Θυμάμαι αποχή και κράξιμο.
Γιατί όμως δεχόταν τον πόλεμο από την μερίδα του κόσμου του ΠΑΟΚ ο Παντελάκης?
Η ομάδα ήταν σε παρακμή τότε, σε πτώση μετά την μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του 70. Είχαν καλομάθει οι ΠΑΟΚτσήδες από τα κατορθώματα εκείνης της χρυσής ομάδας και είχαν μεγάλες απαιτήσεις. Την οποία όμως λησμονούσαμε ότι είχε μεγάλη συμβολή στη δημιουργία της ο ίδιος ο Παντελάκης. Είτε σαν εργάτης είτε σαν ηγέτης....

Θέλαμε λοιπόν τότε ηχηρές μεταγραφές, θέλαμε αυτό που λέμε σήμερα «μεταγραφές αεροδρομίου». Ο Παντελάκης αντίθετα, δεν ήθελε υπερβάσεις στον προϋπολογισμό.. Χαμηλών τόνων πρόεδρος ως προς την ενίσχυση της ομάδας. Δε θα ξεχάσω ποτέ μια δημόσια δήλωση του κάπου το 1980: «Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός είναι οι μόνες ομάδες που δεν χρωστάνε δραχμή σε κανέναν.» Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για μια μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ. Οι πιο ήπιες αντιδράσεις ήταν «Καλός Πρόεδρος αλλά έχει ένα ελάττωμα: δεν κάνει μεταγραφές και δεν απλώνεται»
Σε άλλους όμως δεν αρκούσε η «χρηστή διαχείριση». Η κλασσική ατάκα τότε ήταν σε στυλ «Τι να κάνω εγώ τα μηδέν χρέη αν δεν είμαι πρωταθλητής? Καλύτερα πρωταθλητής κι ας έχω κι ελλείμματα.»
Φαινομενικά ήταν σύγκρουση 2 ιδεολογιών. Η πρώτη άποψη από τον Παντελάκη ήταν της χρηστής διαχείρισης, του νοικοκυριού, απλώνω τα πόδια όσο φτάνει το πάπλωμα. Διαφυλάττω το μέλλον του Συλλόγου. Η άλλη η άποψη ήταν πιο μασίφ και σκληροπυρηνική «ντου σε μεταγραφές να τους φάμε». Κατά βάθος όμως και οι 2 ήταν για να υπηρετήσουν το μεγαλείο του ΠΑΟΚ. Εγώ τώρα πια έτσι το εισπράττω.
Άραγε, αυτή η «ιδεολογική σύγκρουση» ήταν μόνο στην εποχή του Παντελάκη?

Περιττό να πω ότι λόγω ηλικίας ήμουν με τη δεύτερη άποψη. Η ορμή του δεκατετράχρονου... Αυτά ήταν τα μυαλά μας τότε. Προσωπικά ταυτιζόμουν λοιπόν και εγώ με τη μάζα. Τα συνθήματα έχουν μείνει στην ιστορία από τότε: Από το «Πι, Άλφα, Όμικρον και Κόππα...» μέχρι το επικό «Ο ΠΑΟΚ θέλει μεταγραφαί και όχι καφενεία να τα πλερώνουμέ». Κοτρόνα βεβαία ποτέ μου δεν πέταξα, αλλά τα συνθήματα, τα κραξίματα και τα μπινελίκια τα έριχνα.
Τα χρόνια πέρασαν, από τις τραγιάσκες και τα ζιβάγκο πήγαμε στα fly και τα DocMartens. Σιγά σιγά αρχίσαμε να κατεβάζουμε λίγο μυαλό, να μιλάμε με μεγαλύτερους, να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι κάτι Βουλινούς κλπ μέχρι να καταλήξουμε στους Γούμενους. Εκεί άρχισα να καταλαβαίνω κάποια πράγματα. Άρχισα να κάνω τις αμείλικτες συγκρίσεις και παράλληλα -έστω και καθυστερημένα- να μελετώ και να μαθαίνω την ιστορία του ΠΑΟΚ. Η μεταμέλεια άργησε, αλλά ήρθε…

Για το έργο του Παντελάκη δεν έχει σημασία να αναφέρω εγώ ποτέ ξεκίνησε να ασχολείται με τον ΠΑΟΚ, την ιστορία με τον Κούδα ή τη χούντα, το ανάστημα που όρθωσε ο ΠΑΟΚ, τον τρόπο που διοικούσε και διάφορες άλλες παρόμοιες ιστορίες. Δεν έχει σημασία να πούμε για τον χαρακτήρα του, το αντριλίκι και αντί-σταριλίκι του, τη συμβολή του στο πρωτάθλημα του 1985 κλπ . Ήδη αυτά τα έχει καταγράψει η ιστορία.

Εγώ αυτό που συνειδητοποίησα ανακαλύπτοντας τον Παντελάκη, είναι ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν πραγματικά ΠΑΟΚ, κουβαλούσε αυτά που έχουμε μέσα μας όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες. Ουσιαστικά ο άνθρωπος αυτός, ο Ηγέτης, μαζί με τον άλλον τεράστιο Ηγέτη, τον Μάκη τον Μανάβη και τόσοι άλλοι εκείνης της γενιάς μεταλαμπάδευσαν σε όλους εμάς τις αξίες και τα ιδανικά αυτού του Συλλόγου. Αντίσταση, γροθιά στο κατεστημένο, προσπάθεια, ατόφιος αγώνας, πώρωση, ντομπροσύνη, εξέγερση και επανάσταση, ηθική ακεραιότητα, μοναδικότητα ψυχής, πίστη στο ανέφικτο, υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, εν τέλει αυτό που εχθροί και φίλοι ονομάζουν «ΠΑΟΚτσήδικη μαγκιά και τρέλα». Μια ζωή αφιερωμένη στον ΠΑΟΚ, μια ζωή υπηρέτης του ΠΑΟΚ και των ιδανικών του ο Γιώργος Παντελάκης.
Έχει 5 χρόνια που μένω δίπλα στο μαγαζί του και τον συναντούσα πολύ συχνά. 5 χρόνια ήθελα να του ζητήσω συγγνώμη.5 χρόνια ήθελα να αποκαταστήσω μέσα μου αυτό το λάθος που είχα κάνει πιτσιρικάς. 5 χρόνια κόλλωνα, μη ξέροντας τι να περιμένω να λάβω: συγχωροχάρτι ή κανένα πινελάκι. Τελευταία φορά το προηγούμενο καλοκαίρι ετοιμάστηκα να πάω να του ζητήσω επιτέλους την άφεση, πήρα φορά αποφασισμένος αλλά ένα σοβαρό τηλεφώνημα που δέχτηκε εκείνη τη στιγμή μ’ έκανε να το αναβάλλω για μια φορά ακόμα. Τελικά δεν πρόλαβα να ξορκίσω τα παιδικά μου λάθη και να του δώσω τη συγγνώμη και τον σεβασμό που του άξιζε. Κρίμα. Όχι γι αυτόν γιατί νομίζω ότι ήταν περήφανος άνθρωπος και δεν είχε ανάγκη ούτε επαίνους ούτε γλειψίματα.. Κρίμα για τη δική μου συνείδηση και το βάρος που ακόμα την πλακώνει.

ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Η κληρονομιά που μας άφησες είναι σε καλά χέρια. Και σε επίπεδο διοίκησης με τον Άξιο Θοδωρή και σε επίπεδο οπαδών με όλους εμάς από πίσω. Παίρνουμε στα χέρια μας αυτό που μας κληροδότησες και θα προσπαθήσουμε να το πάμε ακόμα πιο ψηλά. Πάντα με τις αρχές και τις αξίες που εσύ και οι προκάτοχοι σας μας διδάξατε. Ο ΠΑΟΚ ξαναγεννιέται, το όραμα παίρνει σάρκα και οστά. Ο Δικέφαλος άνοιξε τα φτερά του και θα πετάξει ψηλά Και πιστεύω ότι από κει πάνω που θα το βλέπεις, θα ησυχάζεις και θα το απολαμβάνεις. Όπως όλοι μας.

ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Έστω και τώρα σου ζητώ συγγνώμη και σε παρακαλώ να την δεχθείς.

ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Σου ζητώ συγγνώμη ΚΑΙ για λογαριασμό όσων σου σπάζαμε τις βιτρίνες και τα νεύρα. Είμαι σίγουρος ότι και αυτοί όπως και εγώ έχουν μετανιώσει.

ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΕΙΣΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ

Υ.Γ
Το κείμενο είναι απο το PAOKWORLD απο κάποιον χρήστη στις 3/2/2009 αναδημοσιευμένο στο ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ σήμερα.
Κάποια λόγια ακούστηκαν νωρίτερα απο τον Teratio και θα δείτε ότι μοιάζουν αρκετά πράγματα του σήμερα και με το παραπάνω κείμενο.

Οι συσχετισμοί δικοί σας.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται συνεχώς.
ariskatiforos

Δημοσίευση από ariskatiforos »

gash 4 αδερφε μου ψιλομπακαλιστικη η συλλογιστικη σου σχετικα με τη διαιτησια!
γιατι μη ξεχνας οτι και ο γαβρος αδικηθηκε στα ματς με καβαλα και ηρακλη οπου και πετυχε καθαρα γκολ και ακυρωθηκανε,και ο βαζελος με αστερα οπου δε του δοθηκε καθαρο πεναλτι,και η κουλα με καβαλα και ξανθη εκτος!
Φετος η διαιτησια ειναι αρκετα καλη!ειδικα με χανουμι ηταν αλλο πραμα!δεν θυμαμαι ποτε ειχαμε ξανα τοσο καλη διαιτησια κατω με ποκ!
μη κοιταμε τα πραγματα μονοπλευρα!
Η διαιτησια δε μπορει να αποτελει δικαιολογια πλεον αν θελεις να λεγεσαι μεγαλος!
τελειωνοντας ελπιζω να κανουμε δυο καλες μεταγραφες και να καταφερει ο σαντος να μας αποστομωσει με τη παρουσια της ομαδας!
Τωρα εχουμε μπροστα τρια ματσακια με λαρισα εντος και καβαλα και τελη εκτος!
αν καταφερει να παρει 3 επι 3 9 βαθμους θα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος!
Τοτε οντως θα πω χαλαλι οι ηττες με ποκ ,γιατι ναι κερδιζει ολους τους μικροτερους!θα κερδισει με το σπαθι του μεγαλη πιστωση χρονου!
Άβαταρ μέλους
eorptol

Δημοσίευση από eorptol »

ειδικα τις πετρες στο μαγαζι του τις θυμαμε σαν τωρα μας βαζανε θυρα 4 μαναβης και σια να κραζουμε και να πεταμε
πετρες βεβαια εγω πετρες δεν πετουσα δεν με αρεσει και αυτου του τυπου η αντιδραση αλλα εκραζα οπως ολοι
η ιστορια απεδειξε οτι ειμασταν βλακες λειτουργουσαμε σαν ρομποτ.....φυσικα και ο μαναβης προσφερε πολλα
για εκεινες τις εποχες αλλα στο θεμα παντελακη ηταν απαραδεκτος μεγαλο τεραστιο λαθος του....πιστευω οτι ο παντελακης προλαβε να δει να αναγνωριζετε η αξια του ακομη και απο τους διωκτες του και αυτο ηταν μια ικανοποιηση του....
Άβαταρ μέλους
eorptol

Δημοσίευση από eorptol »

δεν νομιζω οτι ο σαντος πρεπει να παιρνει πιστωση χρονου παιχνιδι με παιχνιδι στο τελος της σαιζον θα γινει η αποτιμηση εμεις απλα τωρα στηριζουμε με ολες τι δυναμεις μας και μετα τα ματς κανουμε κριτικη στην ομαδα
..... :nairepaok: :nairepaok:
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

ariskatiforos έγραψε:gash 4 αδερφε μου ψιλομπακαλιστικη η συλλογιστικη σου σχετικα με τη διαιτησια!
γιατι μη ξεχνας οτι και ο γαβρος αδικηθηκε στα ματς με καβαλα και ηρακλη οπου και πετυχε καθαρα γκολ και ακυρωθηκανε,και ο βαζελος με αστερα οπου δε του δοθηκε καθαρο πεναλτι,και η κουλα με καβαλα και ξανθη εκτος!
Φετος η διαιτησια ειναι αρκετα καλη!ειδικα με χανουμι ηταν αλλο πραμα!δεν θυμαμαι ποτε ειχαμε ξανα τοσο καλη διαιτησια κατω με ποκ!
μη κοιταμε τα πραγματα μονοπλευρα!
Η διαιτησια δε μπορει να αποτελει δικαιολογια πλεον αν θελεις να λεγεσαι μεγαλος!
τελειωνοντας ελπιζω να κανουμε δυο καλες μεταγραφες και να καταφερει ο σαντος να μας αποστομωσει με τη παρουσια της ομαδας!
Τωρα εχουμε μπροστα τρια ματσακια με λαρισα εντος και καβαλα και τελη εκτος!
αν καταφερει να παρει 3 επι 3 9 βαθμους θα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος!
Τοτε οντως θα πω χαλαλι οι ηττες με ποκ ,γιατι ναι κερδιζει ολους τους μικροτερους!θα κερδισει με το σπαθι του μεγαλη πιστωση χρονου!
Δεν το βρίσκω μπακαλίστικο.
Ίσα ίσα το τόνισα.
Ειδικά με την ΑΕΚ η διαιτησία ήταν κορυφή καμία σχέση μη τα ισοπεδώνεις όλα.
Όσο για τις αδικίες των άλλων δεν τις έβαλα όπως δεν έβαλα και του ΠΑΟΚ με Πανιώνιο τουλάχιστον όπως ανέφερα και Ατρόμητο ο Πανιώνιος φτάνει και περισσεύει.
Άβαταρ μέλους
Realcon

Δημοσίευση από Realcon »

Ο Σαντος διαβαζει ΠΑΟΚμανια!!! Δεν εξηγητε ολοι η αναλυση του στο τροπο παιχνιδιου κλπ.
Ο Σαντος γινετε... :opaokara: ΠΑΟΚ!!! :opaokara: :opaokara: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
Photis

Δημοσίευση από Photis »

Άρθρο από τον κατε με πολύ σοβαρό δημοσιογράφο Γιώργο Κουβεντίδη:

Ποιος να σε καταλάβει, ρε συ Φερνάντο...

Ο Φερνάντο Σάντος δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις τύπου. Αραιά και που το κάνει και συνήθως πριν από σημαντικά παιχνίδια ή όταν αισθάνεται ότι έχει να πει κάτι. Αυτή τη φορά, επέλεξε να μιλήσει μετά από την ήττα από την ΑΕΚ. Άλλη μία ήττα σε ντέρμπι, το αδύνατο σημείο του, όπως λένε.

Άλλος θα είχε λουφάξει, αυτός προτίμησε να βγει μπροστά στα μικρόφωνα. Ας όψεται η αυτοπεποίθηση, που δίνει η πρωτοφανής, είναι αλήθεια, για τα ελληνικά δεδομένα στήριξη και εμπιστοσύνη, που του δείχνει η ίδια η διοίκηση. Κι αυτή ακριβώς η αυτοπεποίθηση, του δίνει το δικαίωμα να γίνεται καμιά φορά τόσο κυνικός, που κάθε λέξη του να μοιάζει με σφαλιάρα σε κάποιον σβέρκο. Αυτών, που έχουν την ψευδαίσθηση ότι στο ποδόσφαιρο παίζουν οι φανέλες κι ο ΠΑΟΚ, που πριν δυόμισι χρόνια, ακροβατούσε στον γκρεμό, είναι σήμερα κάτι μεταξύ Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ και πρέπει να τους ισοπεδώνει όλους.

Αυτή την κυνικότητα, ο ίδιος τη λέει ρεαλισμό, γιατί όπως είπε σε μια από τις πρώτες συνεντεύξεις του όταν ανέλαβε τον ΠΑΟΚ, «δεν θα γίνεις ποτέ αυτός, που θέλεις να είσαι, αν δε συνειδητοποιήσεις πρώτα ποιος πραγματικά είσαι».

Από τη μέρα, που πάτησε το πόδι του εδώ, προσπαθεί να κάνει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να καταλάβουν ποιος είναι ο ΠΑΟΚ. Ήρθε ένας ξένος, για να τους πει ποια είναι η ομάδα τους! Κι αν ο ΠΑΟΚ έφτασε σήμερα εδώ, που έχει φτάσει, να θεωρείται δηλαδή αυτονόητη η παρουσία στις πρώτες θέσεις κι αποτυχία το ότι δεν παίρνει το πρωτάθλημα, συνέβη γιατί έχει κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Και εντός των αγωνιστικών χώρων και εκτός.

Πολλοί στέκονται στα ντέρμπι, που δεν κερδίζει, λίγοι έχουν προσέξει ότι φέτος και πέρσι, ο ΠΑΟΚ δεν έχασε από ΚΑΜΙΑ ομάδα, πλην Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ. Στην Τούμπα, μάλιστα, αν εξαιρέσει κανείς την περσινή ισοπαλία με τον Αστέρα, όταν λίγο έλλειψε να βγάλει δελτίο στον μεταφραστή του για να συμπληρώσει ενδεκάδα, δεν έκανε άλλη γκέλα. Ο ΠΑΟΚ του Φερνάντο Σάντος είναι μια σοβαρή ομάδα, που κάνει αυτό, που μπορεί να κάνει. Χωρίς εκπτώσεις και με συνέπεια. Για τα χαμένα ντέρμπι «φταίει ο Σάντος». Για την πορεία καταξίωσης και όλες τις άλλες νίκες «μπράβο στους παίκτες».

Όποιος τον παρακολουθεί στις συνεντεύξεις τύπου, μπορεί να μάθει πολλά πράγματα. Μπορεί να πάρει απαντήσεις σε ποδοσφαιρικές απορίες, μπορεί να καταλάβει λίγο καλύτερα, όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά την ίδια την ομάδα του. Αρκεί, βέβαια, να θέλει να καταλάβει. Κι όποιος τον καταλαβαίνει, μπορεί να τον κρίνει και καλύτερα.

Πολλοί αναρωτιούνται για παράδειγμα γιατί στον ΠΑΟΚ δεν παίζουν πολύ 20χρονοι όπως ο Κουτσιανικούλης ή ο Παπάζογλου, ή παλιότερα ο Αθανασιάδης κι ο Γεωργίου. «Γιατί στην Άρσεναλ και στην Μπαρτσελόνα παίζουν 17χρονοι κι ο Σάντος φοβάται να βάλει μικρούς", λένε. Προφανώς και δεν χρειάζεται να είσαι Αϊνστάιν του ποδοσφαίρου, για να καταλάβεις ότι άλλη ποδοσφαιρική παιδεία έχει ο 17χρονος, που δουλεύει πέντε χρόνια στην Άρσεναλ και στη Μπαρτσελόνα σε επαγγελματική βάση και στο μοντέλο της πρώτης ομάδας. Τι ποδοσφαιρική παιδεία έχουν οι 17χρονοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που συνήθως αναδεικνύονται κατά σύμπτωση;[/b]

Επί της ουσίας:

Ο Σάντος, που ούτε «παπατζής» είναι, ούτε προσωπικές δημόσιες σχέσεις κάνει, είπε σ΄ αυτή την συνέντευξη τύπου ότι οι μεγάλες ομάδες διακρίνονται από δύο πράγματα. Από την πίεση, που ασκούν στην αντίπαλη περιοχή για να οδηγήσουν τον αντίπαλο στο λάθος και να τον αποδιοργανώσουν, με ότι αυτό συνεπάγεται κι από την ικανότητα να ξέρουν τι θα κάνουν τη μπάλα, όταν την έχουν στην κατοχή τους.

Στο δεύτερο κομμάτι, ο φετινός ΠΑΟΚ βελτιώθηκε πολύ σε σχέση με πέρσι κι αυτή είναι η σημαντική του εξέλιξη. Στο πρώτο, έχει ακόμη πολλές αδυναμίες. Ίσως και γιατί δεν έχει ακόμη τους κατάλληλους παίκτες, σε ικανό αριθμό. Η Μπαρτσελόνα, που όλοι ζηλεύουν, μαγεύει γιατί κάνει πολύ καλά το πρώτο. Γιατί από κει ξεκινούν όλα.

Ο Σάντος είπε ακόμη, όσο πιο ανοιχτά μπορούσε, ότι για να κάνει ο ΠΑΟΚ το επόμενο βήμα, να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα, θέλει δύο τρεις παίκτες μεγάλης ποιότητας, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σ΄ ένα παιχνίδι. Δυο τρεις Σαλπιγγίδηδες ή Κατσουράνηδες, που είναι οι ποδοσφαιρικοί του έρωτες. Αυτούς τους παίκτες ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί ακόμη να τους αγοράσει κι αφού δεν μπορεί να τους αγοράσει πρέπει να τους δημιουργήσει (Βιεϊρίνια).

Αν είχε 4-5 εκατομμύρια παραπάνω διαθέσιμα σε ετήσια βάση, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Αφού δεν τα έχει (κι αυτό είναι ένα μελλοντικό θέμα συζήτησης), η πορεία προς το πρωτάθλημα, θα είναι πιο αργή. Κι αν δεν στραβώσει κάτι, κάποια στιγμή θα έρθει.

Αυτό, που ίσως δεν έχουν καταλάβει πολύ, είναι πως ο ΠΑΟΚ είναι σαν τις μετοχές του χρηματιστηρίου. Τα βαριά χαρτιά, ανεβαίνουν, χτίζουν μία βάση και συνεχίζουν την άνοδό τους, αργά αλλά σταθερά. Είναι, όμως, της υπομονής. Οι φούσκες, που ανεβαίνουν απότομα, γρήγορα γκρεμίζονται. Και κάποια στιγμή βγαίνουν απ΄ το ταμπλό. Τι προτιμάς λοιπόν; Τράπεζα της Ελλάδος ή Ιντερσάτ;

Οι εποχές που ο ΠΑΟΚ ήταν μια φούσκα, έχουν περάσει κι αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Σάντος. Αυτό θα το καταλάβουν όλοι όταν φύγει. Γιατί η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία το έχει καταλάβει. Απλά, οι «συμφωνούντες», δεν έχουν κανένα λόγο να φωνάζουν. Φωνάζουν οι «διαφωνούντες». Να δούμε μέχρι πότε...

Υ.Γ. Ένα επιχείρημα των «διαφωνούντων», είναι η αμοιβή του Σάντος. 600.000 ευρώ το χρόνο επί τρία, 1.800.000 ευρώ. Αυτός, τουλάχιστο, όταν φύγει, εκτός από καλή ομάδα, θα έχει αφήσει πίσω κι έναν Βιεϊρίνια. Χωρίς να πάρει ρέστα.

http://www.sentragoal.gr/article.asp?ca ... id=6541680

Για μένα καταπληκτικό άρθρο.Μπράβο σας κ.Κουβεντίδη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Photis την Πέμ 03 Δεκ 2009, 23:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
PABLO GARCIA1

Δημοσίευση από PABLO GARCIA1 »

Orwell έγραψε: Διαβάζω ότι η ομάδα στο α' ημιχ. ήταν στημένη αριστοτεχνικά και είχε κατοχή και άλλα τέτοια διθυραμβικά....
Οκ τους πνίξαμε στο α',τους εξαφανίσαμε,δεν μας απείλησαν, είχαμε κατοχή ΑΛΛΑ από κει και πέρα τι άλλο κάναμε?? και εννοώ επιθετικά...2 ευκαιρίες...η μία από κόντρες και η άλλη από μιά μπαλιά απ' την άμυνα που όντως απέφερε μιά πολύ καλή ευκαιρία που χάθηκε.
Σε ένα ημίχρονο που είχαν το μυαλό τους στην επίθεση γιατί καιγόταν για νίκη,που ήταν αρκετά ανοιχτοί πίσω,εμείς αντί να τους ρίξουμε κανά δυο, παίζοντας πιό ανοιχτά προτιμήσαμε να βγαίνουμε με 1-2 παίκτες πάντα στην επίθεση
και επίσης μας έλειψε ότι δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί στις επιθέσεις μας. Ναι μεν είχαμε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν πήγαμε πολύ πάνω στην εστία του αντιπάλου» δήλωσε αρχικά ο Σάντος
Όταν την έχεις αυτήν την κατοχή, δεν είναι δυνατόν να μη δημιουργήσεις περισσότερες ευκαιρίες, να μην πιέσεις τον αντίπαλο και να μην τον αναγκάσεις σε λάθη».
Με την ΑΕΚ ήμασταν πολύ καλά οργανωμένοι όταν δεν είχαμε την μπάλα στα πόδια, αλλά όχι όταν παίρναμε την μπάλα.
Πέστα Φερνάντο πέστα...συμφωνώ απόλυτα.
Πολύ μου άρεσε η προσσέγγιση του ματς.... στο καλό σου ημόχρονο που αυτοί πελαγοδρομούν δεν επιτεθήκαμε όσο θα έπρεπε και αρκεστήκαμε μόνο στο να έχουμε την κατοχή και να τους καταστρέψουμε το παιχνίδι.
εκεί χάθηκε το παιχνίδι...και όχι στις τρίπλες του Σκόκο.
Το γιατί έγινε αυτό, είναι το θέμα...
Σε ερώτηση για το αν ευθύνονται συγκεκριμένοι παίκτες, ο προπονητής του Δικεφάλου, ήταν απόλυτος: «Όταν υπάρχει ένα θέμα, αφορά όλους. Στο ποδόσφαιρο όλοι κερδίζουμε μαζί και χάνουμε όλοι μαζί. Δεν αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα το θέμα λοιπόν. Το άθλημα είναι ομαδικό, δεν είναι τένις. Οι ευθύνες είναι συλλογικές με πρώτη του προπονητή».
Εγώ είμαι ο υπεύθυνος για την ομάδα και στα καλά και στα άσχημα. Με τους παίκτες μαζί κερδίζουμε και χάνουμε. Σε όλες τις στιγμές είμαι παρών».
Πρώτη φορά τον ακούω να το λέει αυτό...
lefis έγραψε:Αναλαμβάνουμε την ευθύνη, κι εγώ πρώτος, ότι δεν έχουμε κερδίσει κανένα ντέρμπι, ούτε υπάρχει κριτική κακοπροαίρετη από τον κόσμο, το ξέρουμε αυτό,
Ωστε δεν υπάρχει κακοπροαίρετη κριτική απ' τον κόσμο....μμμμ...

lefis έγραψε:Για την ενίσχυση που σκέφτεται και ο ίδιος για την ομάδα, υποστήριξε: «Για να φέρουμε κάποιον παίκτη θα σημαίνει πως πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει άμεσα την ομάδα. Δε θα κάνουμε μεταγραφές απλώς για να κάνουμε. Οι παίκτες που θα έρθουνε θα κάνουν τον ΠΑΟΚ πιο δυνατό. Δε θα πετάξουμε λεφτά, απλά για να λέμε ότι θα κάνουμε μεταγραφές.
Μάξιμουμ θα φέρουμε δύο παίκτες, έναν που θα ανεβάσει την ομάδα επιθετικά, θα δώσει περισσότερο βάθος επιθετικά, αλλά θα είναι ξεκάθαρα πολύ καλός και ποιοτικά. Αν το βρούμε αυτόν τον παίκτη θα τον πάρουμε, και πολύ καλός και να μας δώσει επιθετικό βάθος».
και υπάρχουν και Έλληνες που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις».
Το the point....Δεν θέλουμε άλλους παγκίτες...ας είναι και ένας αλλά καλός.
Εσύ όμως είπες μπορεί και δυο αλλά περιέγραψες μόνο τον ένα...ο άλλος τι θα είναι??
Πολύ καλός και ποιοτικός που είναι επιθετικός και μπορεί να είναι και Ελληνας....ποιός να είναι?? ρε λες??
Άβαταρ μέλους
PAOK_RULEZ

Δημοσίευση από PAOK_RULEZ »

Ο ΣΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!ΔΕΝ ΓΛΥΦΕΙ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΟΥΤΕ ΟΠΑΔΟΥΣ!ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!!!
Καλό θα ήταν για την αισθητική του forum να μην γράφουμε ΚΕΦΑΛΑΙΑ!
Thx, Admin Team
Άβαταρ μέλους
eorptol

Δημοσίευση από eorptol »

για την ελλαδα ειναι μεγαλη αδυναμια......δυστυχως.....
Άβαταρ μέλους
sourmenetes
Moderator

Δημοσίευση από sourmenetes »

Φιλε eorptol η διοικηση αυτη οταν ξεκινησε εκτος απο ολο το νοικοκυριο που προσπαθησε να βαλει προσπαθει να αλλαξει και τη λανθασμενη φιλοσοφια του κοσμου.Δηλαδη,το παμε γερα με τσαμπουκα,πεταμε πετρες στο ματς,το τιμωρειται η εδρα χωρις να φταιει η ομαδα παψανε λογω της διοικησης.Αυτο φανηκε και στην τυφλη εμπιστοσυνη που δειξανε και δειχνουνε στο σαντος."Σαρδελες" τους ελεγε και καποιοι απο κατω κραζανε γιατι τους ελεγε την αληθεια.Στηριζει ο ζαγορακης.Ηττες απο ΠΟΚ-στηριξη ο ζαγορακης.Γκρινια ο κοσμος-στηριξη ο ζαγορακης.Ολα αυτα δειχνουν μεστοτητα,καθαρη και συγκεκριμενη σκεψη.Ηξερε τι εκανε,ποιον εφερε για να το κανει και μεχρι που θα το παει.Δεν ηταν προεδρος(οπως και ο ζησης) που με το που θα γκρινιαζε ο κοσμος θα τον αλλαζε.Αυτα δεν ωφελουν το καλο της ομαδας.Ειδες ο γαυρος αλλαξε προπονητη γιατι το ζητησε ο κοσμος.Ο κετσπαγια εφυγε αηττητος.Φερανε αλλον και τωρα δεν ξερουν απο που τους ερχονται οι τραυματισμοι.Ο ΠΑΟΚ ευχομαι ποτε να μην ξαναμπει σε τετοια τρυπακια.Εμεις και σαν ομαδα και σαν λαος αρχιζουμε να αλλαζουμε νοοτροπια.Ασε τους αλλους να μενουν στασιμοι.Εμεις αλλαξαμε σελιδα...
Άβαταρ μέλους
eorptol

Δημοσίευση από eorptol »

μακαρι αδερφε να αλλαξαμε μυαλα και να στηριξουμε την διοικηση γιατι βλεπω οτι αν δεν εισαι δημοσιοσχετιστας
προπονητης και εισαι και ξενος εισαι πολυ ευκολος στοχος ......
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου”