Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Συζήτηση - Απόψεις - Σχόλια που αφορούν την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου...
thegrayscaleart

Re: Fernando Santos

Δημοσίευση από thegrayscaleart »

Άβαταρ μέλους
paoki_sweden

Δημοσίευση από paoki_sweden »

Kolokotronis_4 έγραψε:
paoki_sweden έγραψε:
Fernantu Santus

Fernando Santos λέγεται ο άνθρωπος
Και ο PΑΟΚ λέγεται PΑΟΚ όχι PAOOOOOOOOOK όπως το λέει ο άνθρωπος
Άβαταρ μέλους
GORDON

Δημοσίευση από GORDON »

teratios έγραψε: Let's stick στο παράδειγμα του Ολυμπιακού-Ηρακλή. Ως ΠΑΟΚτσής υπάρχουν 2 τρόποι να δεις το αποτέλεσμα. Ο ένας είναι αυτός που λες, αυτόν που έχετε αναφέρει τόσο πολλές φορές που πλέον κοντέυω να πιστέψω πως οφείλει ο Σάντος κάθε φορά που κάποιος να κόβει βαθμό από το ΠΟΚ να βγαίνει να ζητάει συγγνώμη. Υπάρχει όμως και άλλος, που εσείς αγνοείτε επειδικτικά, παρόλο που μέσω αυτής σας της στάσης δέχεστε πως ο ΠΑΟΚ παραλληλίζεται με τον "μικρό" από το ζευγάρι.

Εγώ λέω πως επειδή είμαι μεγάλη ομάδα δεν συγκρίνομαι με τον Ηρακλή, συγκρίνομαι με τον Ολυμπιακό. Και αυτό που βλέπω από το αποτέλεσμα του αγώνα είναι πως ο Ολυμπιακός χάνει βαθμούς στην έδρα του από μικρές ομάδες το ίδιο εύκολα, αν όχι πιο εύκολα από ότι ο ΠΑΟΚ. Και όταν βλέπω τον Ολυμπιακό να χάνει βαθμούς από τον Ηρακλή, την ΑΕΚ να χάνει βαθμούς από όλους αυτούς που αναφέρθηκαν στις προηγούμενες σελίδες κλπ. δεν καταλήγω στο γιατί όχι εγώ (δεν κερδίζω βαθμούς από το ΠΟΚ) αλλά στο πάλι καλά όχι έγω (δεν χάνω βαθμούς από μικρές ομάδες).
Χωρίς να θέλω να αναμιχθώ στο διάλογό σας, εξαιρετική προσέγγιση teratie...
Άβαταρ μέλους
vanroy

Δημοσίευση από vanroy »

teratios έγραψε: Let's stick στο παράδειγμα του Ολυμπιακού-Ηρακλή. Ως ΠΑΟΚτσής υπάρχουν 2 τρόποι να δεις το αποτέλεσμα. Ο ένας είναι αυτός που λες, αυτόν που έχετε αναφέρει τόσο πολλές φορές που πλέον κοντέυω να πιστέψω πως οφείλει ο Σάντος κάθε φορά που κάποιος να κόβει βαθμό από το ΠΟΚ να βγαίνει να ζητάει συγγνώμη. Υπάρχει όμως και άλλος, που εσείς αγνοείτε επειδικτικά, παρόλο που μέσω αυτής σας της στάσης δέχεστε πως ο ΠΑΟΚ παραλληλίζεται με τον "μικρό" από το ζευγάρι.

Εγώ λέω πως επειδή είμαι μεγάλη ομάδα δεν συγκρίνομαι με τον Ηρακλή, συγκρίνομαι με τον Ολυμπιακό. Και αυτό που βλέπω από το αποτέλεσμα του αγώνα είναι πως ο Ολυμπιακός χάνει βαθμούς στην έδρα του από μικρές ομάδες το ίδιο εύκολα, αν όχι πιο εύκολα από ότι ο ΠΑΟΚ. Και όταν βλέπω τον Ολυμπιακό να χάνει βαθμούς από τον Ηρακλή, την ΑΕΚ να χάνει βαθμούς από όλους αυτούς που αναφέρθηκαν στις προηγούμενες σελίδες κλπ. δεν καταλήγω στο γιατί όχι εγώ (δεν κερδίζω βαθμούς από το ΠΟΚ) αλλά στο πάλι καλά όχι έγω (δεν χάνω βαθμούς από μικρές ομάδες).
Εξαιρετική προσέγγιση teratie. Και θέλοντας να αναμειχθώ στο διάλογό σας, να συμπληρώσω ότι το περιβόητο επιχείρημα "τα μπάτζετ δεν παιζουν μπάλα" καλό θα ήταν να μην το ανασύρουμε μόνο σε απάντηση όσων λένε ότι χάνουμε από το ΠΟΚ γιατί έχουμε μικρότερο μπατζετ, αλλά να το θυμόμαστε και όταν γκελάρουμε από κάποιον μικρότερο.

Διότι όταν χάνουμε από το ΠΟΚ λένε "τα μπατζετ δεν παιζουν μπάλα", αλλά αν τυχόν φέρουμε ισοπαλία με τον Αστέρα, ή ενώ έχουμε κερδίσει τον Πανθρακικό και μας έκαναν 2-3 ευκαιρίες οι αντίπαλοι ακούμε "Το διπλάσιο μπατζετ διαχειρίζεσαι κύριε Σάντος, απαράδεκτο να μην νικάς ομάδες μικροτερου μπατζετ" ή "σιγά μην πω μπραβο που αποκλεισαμε τον ΟΦΗ, ήταν αυτονόητο να το κανει, η διαφορα μπατζετ είναι χαώδης".

Τον ΠΑΟΚ δεν τον μικραίνει η αυτογνωσία της κατάστασης του, θα τον μικρύνουν όμως οι υπέρογκες απαιτήσεις που απειλούν το πλάνο του Σάντος και της διοίκησης. Το παραδειγμα της αεκ44 η πτώση της και η διογκωση των χρεών είναι τόσο μα τόσο ορατό και όμως αρνούμαστε να το δούμε.

Συμφωνώ και συμφωνώ πολύ επίσης με τη δήλωση του Σαντος ότι βρισκόμαστε σε ανοδική τροχιά, μετά την προσωρινή οπισθοδρόμηση του Αυγούστου και φυσικά όλος αυτός ο διάλογος θα συνεχίζεται με την ίδια ένταση μέχρι να συμβεί το σπάσιμο του στατιστικού παράδοξου που θα δικαιώσει τη μία ή την άλλη πλευρά. Δηλαδή είτε να αρχίσουμε να κερδάμε :!: το ΠΟΚ, είτε να αρχίσουμε να γκελάρουμε με τις υπόλοιπες ομάδες. Πιστεύω ότι είναι θέμα λεπτομερειών να συμβεί το πρώτο και αν συμβεί αυτό, τότε η ανανέωση του συμβολαίου θα είναι μονόδρομος. Την απευκταία δεύτερη περίπτωση δεν τη βλέπω καθόλου μα καθόλου πιθανή.
Άβαταρ μέλους
ABOLEYTOI

Re: Προπονητής ΠΑΟΚ

Δημοσίευση από ABOLEYTOI »

Να πω και εγώ τη λακαμιά μου.

Γιατί κάνουμε αυτή την πολύ ωραία συζήτηση σε λάθος τόπικ; Όταν η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την εργασία του εν λόγω υπαλλήλου δεν θα έπρεπε να συζητάμε στο τόπικ του κυρίου προέδρου ή του κυρίου διευθυντή;

Εκτιμώ την προσπάθεια στήριξης του εν λόγω υπαλλήλου, μη χάσει και ο άνθρωπος τη δουλειά του. Είναι όμως ύποπτο να προσπαθούμε κάποιοι να τυφλώσουμε τη διοίκηση και να την κοιμίσουμε αποθεώνοντας τον υπάλληλο αυτό. Σας παρακαλώ να μεταφερθεί η συζήτηση στο σωστό τόπικ και να ανοίξει τα αυτιά της η διοίκησή μας που υπνωτίζεται από τα λόγια και τις υποσχέσεις του υπαλλήλου της. Προφυλάξτε τη διοίκηση, ανοίξτε της τα μάτια, σώστε την από έναν υπάλληλο που καλύτεροί του σίγουρα υπάρχουν.
kos

Δημοσίευση από kos »

ειμαι υποστηρικτης της δουλειας του σαντος αλλα δεν εχω κανενα προβλημα να παραδεχτω οτι εχει προβλημα με το ποκ. το προβλημα ειναι οτι ο ιδιος ο σαντος εχει λαθος προσεγγιση σε αυτα τα ματς.

δεν εχει ψυχολογια. θεωρει οτι εχει χειροτερη ομαδα και οτι η ηττα ειναι φυσιολογικη. η νικη για τον σαντος θα ειναι εκπληξη ακομη και μεσα στην τουμπα. εξαιρεση το ματς με την αεκ που το πιστεψε γιατι η αεκ ειναι πραγματικα αθλια.

ετσι οπως το βλεπω εγω οι νικες με το ποκ θα ερθουν μονο οταν πιστεψει οτι εχει καλυτερη ομαδα. μακαρι να παει καλα η ομαδα, να μεινει ο σαντος και να το καταφερει του χρονου.

για εμενα δεν ειναι προτεραιοτητα η νικη με το ποκ. την θελω σαν τρελος αλλα η ψυχρη λογικη λεει οτι δεν ειναι προτεραιοτητα. θεωρω την σταθεροτητα που εχει δωσει ο σαντος στην ομαδα πολυ πιο σημαντικη.
Άβαταρ μέλους
Isaak the Greek

Δημοσίευση από Isaak the Greek »

Συμφωνώ με τον kos

Για αυτό και είπα παλαιότερα πως θέλω να τον δω και να τον αξιολογήσω καλύτερα όταν πια αντικειμενικά θα έχουμε ΟΜΑΔΑ!

Γιατί όπως προείπα ο Santos ήθελε Nuno Αssis και Andrante κι εμείς (λόγο οικονομικής στενότητας) του πήραμε Cirilloκαι Φωτάκh.

Γι αυτό λοιπόν εάν θέλουμε να είμαστε 100% δίκαιοι θα πρέπει να τον κρίνουμε όταν θα έχει τους παίκτες που θέλει ο ίδιος στην ομάδα.Γιατί τότε δεν θα υπάρχουν άλλες δικαιολογίες.Αλίμονο εάν δεν πιστεύεις σε ανθρώπους τους οποιους εσύ ο ίδιος ζήτησες.

Οποτε οψόμεθα.
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

kos έγραψε: το προβλημα ειναι οτι ο ιδιος ο σαντος εχει λαθος προσεγγιση σε αυτα τα ματς.

δεν εχει ψυχολογια. θεωρει οτι εχει χειροτερη ομαδα και οτι η ηττα ειναι φυσιολογικη. η νικη για τον σαντος θα ειναι εκπληξη ακομη και μεσα στην τουμπα. εξαιρεση το ματς με την αεκ που το πιστεψε γιατι η αεκ ειναι πραγματικα αθλια.
Επέτρεψε μου να τα βλέπω τα πράγματα ακριβώς αντίθετα απο ότι τα βλέπεις φίλε kos.

Δηλαδή δεν υπάρχει θέμα ψυχολογίας για τα ντέρμπι καθότι επαγγελματίας ότι δεν θεωρεί ότι έχει χειρότερη ομάδα αλλιώς δεν θα καθόταν να δουλέψει σε εμάς και φυσικά δεν ψάχνει για το Χ στην Τούμπα με εξαίρεση το παιχνίδι με την ΑΕΚ που έχασε δίκαια.
Στο ματς με τον γάβρο έχασε με ένα 40-60 διαιτησία και με βάζελο με ένα 20-80.
Αν τα ξέχασες να στο θυμίσω το πως.

Είναι η κλασσική τακτική του νεοΈλληνα που ισοπεδώνει ότι ποιο άξιο και αγνό έρχεται στην χώρα και φροντίζει να το σπιλώσει και να το ποδοπατήσει σε φήμη σε όλα.
Ο λόγος ότι τα γνωρίζουμε όλα εμείς οι Έλληνες καλύτερα απο όλους τους υπόλοιπους.
Άβαταρ μέλους
Petm

Δημοσίευση από Petm »

στο θέμα τον προτεραιοτήτων. δε πρέπει σιγά σιγά τα ντέρμπι να αρχίσουν να έχουν προτεραιότητα? τh βάση τις ομάδας τh φτιάξαμε, σταθερότητα φαινομενικά έχουμε αποκτήσει.

Από εδώ και πέρα για να πας ένα βήμα παραπάνω πρέπει να πάρεις τα σημαντικά παιχνίδια. αν δε τα πάρουμε θα είμαστε στάσιμοι.Δε λέω τόσο για τα εκτος έδρας , αλλα τα εντός έδρας δεν υπάρχουν αλλα περιθώρια αποτυχίας
Άβαταρ μέλους
navigator11

Δημοσίευση από navigator11 »

"Τον ΠΑΟΚ δεν τον μικραίνει η αυτογνωσία της κατάστασης του, θα τον μικρύνουν όμως οι υπέρογκες απαιτήσεις που απειλούν το πλάνο του Σάντος και της διοίκησης. Το παραδειγμα της αεκ44 η πτώση της και η διογκωση των χρεών είναι τόσο μα τόσο ορατό και όμως αρνούμαστε να το δούμε."

οταν βρεθουμε αδερφε μου στην ιδια κατασταση με την αεκ,περιμενοντας τη "θεια απ'το σικαγο" να μας βγαλει απ'τα σκατα,μιας και "παοκ εισαι,φερε και κανεναν παιχταρα για τον κοσμακη που γεμιζει την τουμπα καθε κυριακη,μονο τα διαρκειας ξερεις να αυξανεις κ.βρυζα?",τοτε θα το δουμε μια και καλη!!εχουμε μαθει ολοι να αρεσκομαστε στο ευφημερο,στο πυροτεχνημα που μας δινει τη δυνατοτητα να πουλησουμε και μεις μια στο τοσο βλαχομαγκια σε φιλους,γνωστους,συγγενεις,συναδελφους αλλοθρησκους.ο αλλος σου λεει με οκκα και κουκελκα "αστεγους" ο αγγελαρας με εκανε πρωτο μαγκα,με πηρε κυπελλο.μου προσδωσε αυτοπεποιθηση σαν οπαδο.ασχετα αν αυτη γκρεμιστηκε λιγους μολις μηνες μετα.εχει να το θυμαται.με τον καρπουζα τι να θυμαται?οτι βγηκε δευτερος,οτι εκανε αμυντικο ρεκορ στην ιστορια του συλλογου ή οτι δε βγηκε εκτος στοχων απο οκτωβριο?οτι αποκλειστηκε στο κυπελλο απο το γαυρο με 9 για ενα ημιχρονο περιπου και στο 112?οπως ορθοτατα λεει ο τερατιος,η αναγνωση της παρουσιας του σαντος στον παοκ γινεται μονοπλευρα και μονον κακη τη προαιρεσει.πηρε λεει ο ηρακλης ισοπαλια απο γαυρο στο καραισκακη.οκ,με γκολ στις καθυστερησεις και τον ολυμπιακο να μην του εχει μετρηθει καθαρο γκολ.πολυ απλα δεν προλαβαινε ο γαυρος να ανατρεψει το σκηνικο μεσω του διαιτητη λογω ελλειψης χρονου!οι του ποκ χανουν βαθμους μονον οταν κανουν το σφαλμα να υποτιμησουν τον αντιπαλο.ε,με τον παοκ δε συμβαινει αυτο,αγωνιζονται σοβαρα γιατι ξερουν ποιον αντιμετωπιζουν,εχοντας προνοησει και για παν ενδεχομενο!!αλλα το ρολακι του να υποτιμαμε την ομαδα μας και τα μελη της το παιζουμε μια χαρα και μονοι μας,τί τους χρειαζομαστε τους αλλους??
Άβαταρ μέλους
sourmenetes
Moderator

Δημοσίευση από sourmenetes »

Αυτη η σταθεροτητα που επιδεικνυει η ομαδα στα παιχνιδια με τους "μικρους" ειναι δημιουργημα σαντος.Ο ΠΑΟΚ εχει 9 βαθμους απο την κορυφη.Αδικειται καθαρα σε 2 παιχνιδια.Η διαφορα θα ηταν γυρω στα 5 πονταλακια.Δε μιλαω για πρωταθλημα αλλα για πρωταθλητισμο.Ποιος ειναι αυτος που εχει σταθεροποιησει την ομαδα στις 3 πρωτες θεσεις???Εχει ιδιο υλικο με τους αλλους του ΠΟΚ και ιδια αβαντα απο τη διαιτησια???Η καβαλα που εφερε 2 ισοπαλιες με βαζελο και γαυρο και κερδισε την αεκ ειναι πιο πανω απο εμας???Μηπως αμα παρεις ολα τα "μικρα" παιχνιδια παιρνεις πρωταθλημα???Αρα δεν κρινουν τα ντερμπι το πρωταθλημα.Με προηγουμενους προπονητες κατεβαιναμε σε κατι ιωνικους,πανιωνιους και μαζευαμε πραμα.Το Χ ηταν επιτυχια...Αλλα κερδιζαμε το γαυρο και εγιανε ο πονος...Οταν θα χει ο προπονητης σε δυο τρια ποστα παιχτες ιδανικους θα χτυπαει και αυτα τα ματς..Αλλα απο την αλλη θα μου πεις οτι η δευτερη θεση την παιρναμε χρονια...Μια φορα φτασαμε μετα απο χρονια και "δεν εγινε και τιποτα"...Εδω δευτεροι δε βγαιναμε στις καλες εποχες που οι ιδιοι παραδεχοντουσαν την ανωτεροτητα μας...Και κατι τελευταιο..Ολες οι ομαδες βρισκουν ρυθμο και σταθεροτητα οταν υπαρχει καλη συνεννοηση μεταξυ ολων των κομματιων της ομαδας..Απο τον προεδρο μεχρι τον τελευταιο φιλαθλο.Αμα ο καθενας εκανε οτι γουσταρε θα το λεγανε καφενειο οχι ομαδα...Εμεις αφου πιστεψαμε σε ζαγορακη-ζηση και τους υπολοιπους συμφωνα με το πλανο τους θα πορευτουμε...Αμα δε θελαμε να φερναμε τους επιχειρηματιες που μας φτασανε στο χειλος του γκρεμου και στη αρχη της διχονοιας...
Άβαταρ μέλους
PABLO GARCIA1

Δημοσίευση από PABLO GARCIA1 »

teratios
Kατ' αρχήν χαίρομαι γιατί διαβλέπω ότι πάει να γίνει ένας διάλογος χωρίς πρόθεση να καταλήξει σε διαγωνισμό εξυπνάδας και ελπίζω να είναι ειλικρινής και χωρίς δεύτερες σκέψεις...εγώ τουλάχιστον θα το προσπαθήσω.

Λάτρης των στατιστικών όπως αναφέρεις δεν είμαι...κάπου λένε την αλήθεια και κάπου όχι...boring κλισέ αλλά το πιστεύω....αν και στην περίπτωσή μας δεν μιλάμε για στατιστικά αλλά για προιστορία.
Τα οποία και ξεκίνησαν όταν κάποιος εδώ σ' αυτό το topic μας είπει ότι σε 50 χρόνια με το βάζελο είχαμε μόνο 4 νίκες,"ξεχνώντας" τις ισοπαλίες και "ξεχνώντας" ότι δεν μιλάμε μόνο για τα εκτός αλλά ΚΑΙ για τα εντός.
Τα στατιστικά βοηθάνε κάποιες φορές αλλά με την απαραίτητη προυπόθεση να παρατίθονται όλα και όχι ένα μέρος αυτών επειδή έτσι βολεύει.
Φαντάζομαι εκεί αναφερόσουν όταν έλεγες ότι κάποιος που στηρίζει τον Σάντος χαρακτηρίζεται τσάτσος.....
Το παραπάνω για μένα είναι εμπάθεια απέναντι στο Σύλλογο και με εκνευρίζει απίστευτα και ειδικά όταν γίνεται από συν-οπαδούς για να στηρίξουν μιά άποψη ή κάποιον περαστικό απ' τον ΠΑΟΚ όποιος κι αν είναι αυτός.

Οπως μου είναι απίστευτα εκνευριστική και η λογική "δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε" όπως έλεγε και ένα άρθρο στην κεντρική σελ. πριν από το ματς με το βάζελο, με αυτόν ακριβώς τον τίτλο.
Πριν ακόμα και από μεγάλωμα του μπάτζετ,από οργάνωση,από προπονητές και τεχ. διευθυντές,από ξεχρέωμα η ταπεινή μου άποψη είναι ότι εκεί πρέπει να δουλέψει ο ΠΑΟΚ γιατί εκεί υστερούμε αφάνταστα σε σχέση με τους από κάτω...εφησυχασμένος στον ΠΑΟΚ δεν πρέπει να είναι ΚΑΝΕΙΣ.

Για το άρθρο που χαρακτήριζε πελάτη τον Σάντος.....
1.Οταν είδα το άρθρο δεν κοίταξα καν ποιός το γράφει άσε που και να κοίταζα τον συγκεκριμένο δεν τον ξέρω οπότε μη μου λες για ενστερνισμό απόψεων "αλλοθρήσκων".
2.Εξάπτομαι και σχολιάζω όταν ο άλλος μπορεί να μ' ακούσει ή να με διαβάσει....στο συγκεκριμένο άρθρο να κάτσω να γράψω σχόλιο που να μην το διαβάσει καν ο αρθρογράφος sorry αλλά δεν θα το κάνω, ότι μαλακία και αν γράφει.
3.Στα 6 ματς που αναφέρεται(έχει και ένα ως προπονητής του βάζελου -που επίσης το έχασε- οπότε εκεί δεν πιστεύω να έφταιγε πάλι η διαιτησία) σε ένα ματς αδικηθήκαμε...με Κάκο...ο Παμπορίδης θα έπρεπε να δείξει κόκκινη σε Μπασινά αλλά sorry τέτοια γίνονται συνεχώς και παντού και χαρίστηκαν και σε μας...δεν τον θεωρώ υπεύθυνο για το Χ...ας μάθουμε κάποτε να μην ρίχνουμε το φταίξιμο σε άλλους παρά μόνο όταν πρέπει και να μη στεκόμαστε σε τέτοια όπως κάνουν οι παραδίπλα γιατί τότε χάνουμε το δίκιο μας for sure.Και αυτό άσχετα με το ποιός κάθεται στον πάγκο.
20' λεπτά πειστικής εμφάνισης και γκολ και μετά as usual...εμένα αυτό μου φταίει όποιος και αν είναι υπεύθυνος γι' αυτό.
Πόσο μάλλον όταν την ίδια ομάδα την ίδια περίοδο δεν την κερδίζεις με 9..τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα την κέρδιζες με 10??
4.Και όπως βλέπεις στο κείμενο μου που παραθέτεις και το έχω και τονισμένο κιόλας λέω"στα ντέρμπυ δεν πάει καλά και όχι μόνο με ΠΑΟΚ"...δεν μπορεί πάντα και με οποιαδήποτε ομάδα να φταίει η διαιτησία που δεν τα πάει καλά στα ντέρμπυ.
5.Και ακόμα κι αν δεχτώ ότι γίνανε διαιτητικές σφαγές επί Σάντος ίδιες με των προηγούμενων-άρα αυτό είναι σταθερό-γιατί εκείνοι τα καταφέρνανε καλύτερα?? Ευθεία σύγκριση 2 ας πούμε ομοειδών καταστάσεων που είναι όμως σε βάρος του...εδώ για μένα τα στατιστικά λένε αλήθεια...σταθερές(να δεχτώ) οι σφαγές,υπέρ του το μπάτζετ,κατά του Σάντος τα αποτελέσματα....

Και αφού σου αρέσει να ψάχνεις τα post μου για να αποδείξεις ότι είμαι εμπαθης μαζί του θα σου προσφέρω ακόμα δύο,σχετικά πρόσφατα γραμμένα, καλοκαιράκι.....
PABLO GARCIA έγραψε:Tα πράγματα είναι πολύ απλά.....
Ο Σάντος έχει κατορθώσει να δημιουργήσει μία ομάδα υπόδειγμα σταθερότητας η οποία στα ματς με θεωρητικά κατώτερους αντιπάλους παίρνει σχεδόν πάντα αυτό που θέλει.
Αυτό το είδαμε αρκετά πέρυσι και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα το δούμε πολύ περισσότερο φέτος κάνοντας ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στα ματς με ομάδες από την 5η-6η θέση και κάτω.
Ολα αυτά βέβαια σε συνθήκες πρωτοφανείς για προπονητή του ΠΑΟΚ-πρωτοφανής διοικητική σταθερότητα και στήριξη του κόσμου στην ομάδα και μεγάλο μπάτζετ με την έλευση καλών ποδοσφαιριστών στην Τούμπα για τα δεδομένα μας-που όμως σε τίποτα δεν μειώνουν την συμβολή του στην αναγέννηση της ομάδας γιατί παραδείγματα προπονητών που με όλα τα παραπάνω έκαναν μιά τρύπα στο νερό είναι πολλά και πρόσφατα....
Αυτό που δεν μπόρεσε ο Σάντος να κάνει ήταν να σταθεί ο ΠΑΟΚ σαν ίσος προς ίσο στα ντέρμπυ με τους 3 της Αθήνας αν και είδα ότι στα play-off o ΠΑΟΚ κατέβηκε με καλύτερη νοοτροπία και με θέληση για νίκη άσχετα αν λόγω συγκυριών-αποβολές,τύχη και μειωμένες λύσεις-τα αποτελέσματα ήταν πολύ άσχημα.
Αν ο Σάντος κατορθώσει να κάνει τον ΠΑΟΚ να δει στα μάτια τους 3 της Αθήνας και ομάδες Ευρωπαικές ανώτερες απ' αυτόν όπως φαντάζομαι θα είναι αυτή που θα παίξουμε στον επόμενο γύρο του UEFA-ασχέτως αποτελεσμάτων- τότε θα μεταβληθεί από έναν σημαντικό προπονητή στον σημαντικότερο προπονητή στην ιστορία του Συλλόγου.......
PABLO GARCIA έγραψε:ο Σάντος ποτέ στην Ελλάδα δεν είχε την ευκαιρία να διαχειριστεί ρόστερ πολλών εκ. και πάντα πάλευε με άνισους όρους βλ.Κρασσάς και Μπούρμπος απέναντι σε Καρεμπέ και Τζιοβάνι...η μέρα με τη νύχτα....
Και από αυτήν την άποψη είναι λίγο έως πολύ αδικημένος.....
Θεωρώ ότι ως προπονητής του αποτελέσματος και όχι του θεάματος, θέλει χρόνο για να σου δείξει πράγματα....πρώτα θέλει να είναι σίγουρος ότι η ομάδα του πατάει καλά στα πόδια της.
Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να τον δούμε σε μιά ομάδα πολλών εκ. και τότε θα μπορούσαμε να τον κρίνουμε πολύ καλύτερα.
Και ο Κετσπάγια δείχνει αρκετά συντηρητικός και μη σε ξεγελάνε οι περυσινές 3άρες...του έκατσαν πολύ καλά και τα 2 ματσάκια.
Αλλά πάντως σε κάθε περίπτωση θα προτιμούσα τον real-one από την απομίμηση....
Στα υπόλοιπα...το γάβρος-γριά το είδα και με τους 2 τρόπους που λες...γίνεται και αυτό...όχι μόνο με τον έναν ή με τον άλλον αλλά και με τους 2...και έχεις δίκιο στον δεύτερο που στάθηκες...εγώ στέκομαι περισσότερο όμως στον πρώτο τρόπο γιατί εκεί θέλω να φτάσω...και δεν θέλω να κοιτάω τα χαμηλά αλλά τα ψηλά....να παίρνω αποτελέσματα απ' τις μεγάλες ομάδες και ας χάσω και κανα βαθμό απ' τις μικρές...αυτό θα με κάνει μεγάλη ομάδα και όχι να κερδίζω τη Λειβαδιά...ο γάβρος έφερε Χ με τα Γιάννενα αλλά ψιλορεζίλεψε το βάζελο...τι βαραίνει περισσότερο στη ζυγαριά?? τι τον ανέβασε περισσότερο?? τι του έδωσε τεράστιο ψυχολογικό αβαντάζ?? τι κάνει τα μικρά να γίνονται γάβροι?? το δεύτερο φίλε μου...το δεύτερο.
Το πρώτο σε κάνει απλώς σταθερό, το δεύτερο σε κάνει μεγάλη ομάδα.
Ασε που με γκολ στο 90' όπως με Ξάνθη και γριά η πιθανότητα να πάθεις στο μέλλον ότι έπαθε και ο γάβρος δεν είναι και πολύ λίγες ...και τότε δεν θα μπορείς να υπερηφανεύεσαι(σαν ομάδα εννοώ) ούτε καν γι' αυτό.
Και όταν η σταθερότητα αρχίζει να έχει χαρακτηριστικά εμμονής και δείχνει να υπερισχύει κατά κράτος της διάθεσης για υπέρβαση αρχίζει η παγίωση σ' αυτήν τη θέση ΚΑΙ ΜΟΝΟ που είναι και non acceptable για αρκετούς από μας.
Κάποιος που ασχολείται με managment θα μπορούσε να γράψει ολόκληρο κατεβατό για αυτό...

Οσο για τις ερωτήσεις σου....
1.Συνολικά επιτυχημένη αλλά ορατά τα σημάδια σε μένα ότι το αγωνιστικό μοντέλο του Σάντος έχει ταβάνι.
Και για να εξηγήσω τι εννοώ θα δώσω ένα παράδειγμα αναφερόμενος σε ένα ματς που μνημονεύεται αρκετά εδώ μέσα το 0-4 της ΑΕΚ επί Μπάγεβιτς στην Τούμπα.
Σε εκείνο λοιπόν το κωλομάτς το πρώτο τέταρτο-εκοσάλεπτο η ΑΕΚ σχεδόν δεν πέρασε σέντρα και χάνουμε 3-4 μεγάλες ευκαιρίες με τον Χιώτη σε μεγάλη μέρα...διάχυτη σε όλο το γήπεδο η εντύπωση ότι θα τους πατήσουμε, ότι τους "έχουμε"...στραβώνει το ματς με πέναλτυ και αποβολή(Κουλακιώτης αν θυμάμαι) πέφτει η ψυχολογία και 0-4
Ο κόσμος όμως φωνάζει γιατι κάτι βλέπει ...ότι εκείνη η ομάδα από λεπτομέρειες έπαθε αυτό που έπαθε(σαρδέλες στην άμυνα) και ότι αυτές οι λεπτομέρειες είναι εύκολο να διορθωθούν με λιγοστές κινήσεις...1-2 καλούς αμυντικούς.
Το δοκάρι και μέσα=θεός ενώ το δοκάρι και έξω=μ@λ@κ@ς δεν ισχύει πάντα και για μένα σχεδόν ποτέ.
Η νοοτροπία νικητή και η επιθετική λειτουργία δεν είναι λεπτομέρεια για μένα σε αντίθεση με την ικανότητα του να αμύνεσαι σωστά...το ένα είναι μέταλλο και ικανότητα, το άλλο είναι απλώς τακτική.
Και σήμερα δεν πιστεύω ότι είμαστε μόνο λεπτομέρειες από το επιθυμητό.
Πειστικές εμφανίσεις θέλω και ας μην έχω αποτέλεσμα για κάποιο διάστημα...θα έρθει και αυτό είναι σίγουρο.
2.Αρκετά μεγάλο.
3.Παρόλο που απάντησα ναι λόγω του αλλά θα πω ότι βλάπτουν τα πολλά μπράβο σε όλους και οι αποθεώσεις γιατί φέρνουν εφησυχασμό...ειδικά όταν απευθύνονται και σε ξένους που δεν καταλαβαίνουν ποιές είναι και οι απαιτήσεις μας από αυτούς. Ισως κάποιοι να νόμισαν ότι αν επαναληφθεί το περυσινό θα τους είμαστε και ευγνώμονες...και δεν αποκλείω να περιλαμβάνονται και Ελληνες.
4.Απόλυτος δεν είμαι και δεν ήμουν ποτέ αλλά σε πολύ μεγάλο ποσοστό θεωρώ πως θα τα πήγαιναν τουλάχιστον το ίδιο....και αναφέρομαι στους γνωστούς δύο για να μην μιλάμε και αόριστα.
Αν και ποτέ δεν ήμουν Αγγελόσκυλο όπως και κανενός είδους -όσκυλο θα μιλήσω γι' αυτόν-γιατί ο άλλος δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα για come back- με την απαραίτητη επισήμανση ότι προπονητές υπάρχουν πολλοί και άλλοι εκτός του Αγγελου και του Σάντος...δεν τελειώνει η ζωή σε αυτούς τους δύο.
Ο Αγγελος σαν προπονητής-για μένα πάντα-είναι κανα 2 κλάσεις ανώτερος του τωρινού....σαν coach,σαν μεταδότης νοοτροπίας,σαν προπονητής που μπορεί να παίρνει το 100% απ' τους παίκτες του και αυτό όσο και αν δεν μας αρέσει φαίνεται ακόμα και στην Κύπρο.
Οπως έχει και στραβά..όλοι τα ξέρουμε, όλοι τα ζήσαμε...και εκτός από στραβά προσπάθησε να επεκταθεί και σε άλλους τομείς πέρα απ' το καθαρά προπονητικό την τελευταία φορά που ήταν σε μας με καταστροφικά αποτελέσματα...όπως κάνει και ο Μπάγεβιτς τώρα στην ΑΕΚ με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα.
Ισως τότε δεν είχε άλλη επιλογή,ίσως κάπου το παρατράβηξε αλλά με Γούμενο ίσως δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς, ίσως μπλέχτηκε στην παλιοκατάσταση.
Αν ήμουν σίγουρος ότι όλα αυτά δεν θα τα (ξανα)κουβαλήσει στον ΠΑΟΚ, θα τον ήθελα γιατί μου έλειψε αυτό που μου έδινε τότε.
Πιστεύω ότι ακόμα και με τα ίδια αποτελέσματα βαθμολογικά με τον Σάντος, θα μου έδινε την ελπίδα ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει ορατό τουλάχιστον ταβάνι και μπορεί να κάνει υπερβάση και όχι διαχείριση και κλεφτοπόλεμο.
Για όσους ξεχνάνε υποδειγματική σταθερότητα είχαμε το 2003 και ρεκόρ νικών εκτός έδρας με τους μικρομεσαίους παράλληλα με νίκες και πειστικότατες-σε σχέση με το ρόστερ-εμφανίσεις κόντρα στο ΠΟΚ...
Και αποκλεισμούς από Θρασύβουλο είχε και ο Σάντος όπως και ο Αγγελος...αυτό δεν κάνει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ....Συνολικά τους βλέπω και όχι μεμονωμένα.

Δυό λόγια ακόμα...
Ο Βρύζας αποφασίζει...
Εγώ λέω απλώς την άποψη μου, όπως κάποιοι έχουν αντίθετες απόψεις και καλά κάνουν γιατί έτσι γίνεται κουβέντα μεταξύ συν-οπαδών και εκφράζονται προβληματισμοί, αγωνίες κ.λ.π.
Αποψη είναι και ούτε καν "καλοπροαίρετη κριτική" όπως κάποιοι ειρωνικά τη χαρακτηρίζουν...τέτοια θα ήταν αν είχα τον Βρύζα απέναντι μου και του τα έχωνα...δεν τον έχω, ούτε και θα θελα να τον έχω για να είναι ανεπηρέαστος κατά το δυνατόν στις αποφάσεις του γιατί αυτός έχει το βάρος των αποφάσεων και αυτός θα ακούσει τα μπράβο και το γιούχα και όχι εγώ....
Λέω να το κάνω και υπογραφή μπας και κάποιοι το καταλάβουν καλύτερα.
Και κάτι ακόμα...ακόμα και μιά μπαλαδόφατσα μπορεί και έχει το δικαίωμα στο λάθος...αν κάποιος άσχετος σε σύγκριση με αυτόν το καταλάβει πρώτος, δεν σημαίνει ότι άλλαξαν οι ρόλοι.
Τα παραδείγματα άπειρα...κάποιος Ντέμης π.χ.-μπαλαδόφατσα και αυτός- έκανε 5 χρόνια συμβόλαιο σε ένα προπονητή το οποίο μετα από κάποιο διάστημα αποδείχτηκε λάθος και μάλιστα μεγάλο....ας το θυμόμαστε.
Άβαταρ μέλους
teratios

Δημοσίευση από teratios »

Συμφωνούμε σε αρκετά και διαφωνούμε σε περισσότερα.

Συμφωνώ πως είναι απίστευτα εκνευριστική η λογική "δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε" όπως έλεγε και ένα άρθρο στην κεντρική σελ. πριν από το ματς με το βάζελο, με αυτόν ακριβώς τον τίτλο. Το είπα και στον αγώνα με την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ αν θέλει να πάρει πρωτάθλημα πρέπει να παίζει ντέρμπι με το ΠΟΚ. Και τα ντέρμπι ξεκινάνε με ποσοστά που να απέχουν ελάχιστα από 33-33-33, η λογική "δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε" είναι λογική ενάντια σε ομάδα ανώτερη απ' την δική σου, λογική που εκ των προτέρων αναγνωρίζει πως τα ποσοστά δεν είναι ισοσκελισμένα.

Να εξηγηθώ, συμφωνώ τώρα, τώρα, Δεκέμβριο του 2009. Ήμουν κάθετα αντίθετος πέρσι ή πρόπερσι γιατί είμαι υπέρ της λογικής να απλώνεις τα ποδάρια σου μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα. Αλλά όταν έχουμε βαλθεί όλοι, ένας ολόκληρος λαός μαζί με διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και παίχτες να ράβουμε να μεγαλώσουμε το πάπλωμα, δεν είναι κακό να το απλώσεις λίγο παραπάνω το γαμημένο το ποδαράκι να δεις μέχρι που σε παίρνει. Και ειδικά με την ΑΕΚ πίστευα και πιστεύω πως μας έπαιρνε να παίξουμε ντέρμπι και δεν το κάναμε. Κατεβήκαμε σαν αουτσάιντερ και το πληρώσαμε.

Σε αυτό συμφωνώ πως πρέπει να γίνουν βήματα. Αλλά διαφωνώ πως αυτά τα βήματα είναι να διωχθεί ο Σάντος, διαφωνώ πως αυτός είναι ο κύριος υπεύθυνος για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν παίζει ντέρμπι με το ΠΟΚ. Οι κύριοι υπεύθυνοι είμαστε όλοι μας. Από τους φιλάθλους που αν τους πεις πως πάμε για διπλό μες την αθήνα θα σου πούνε "χαμηλά την μπάλα αδερφέ" μέχρι την διοίκηση που δεν απαιτεί τίποτα από τους αγώνες με τις ομάδες του ΠΟΚ (και ειδικά μέσα στην αθήνα). Λογικό δεν είναι να περνάει ηττοπάθεια στην ομάδα όταν όλοι αντιμετωπίζουν αυτούς τους αγώνες σαν νομοτελειακά καταδικασμένους να χαθούν; Δηλαδή εμείς κατεβήκαμε μουτζαχεντίν μέσα στην αθήνα και ο Σάντος μας ξενέρωσε γιατί φοβήθηκε παραπάνω από ότι πρέπει; Αντίθετα, όταν από την Θεσσαλονίκη είχε δημιουργηθεί κλίμα ντέρμπι (όρα τον περσινό επαναληπτικό με τον γάβρο) είδαμε έναν ΠΑΟΚ να μασάει σίδερα, να θέλει πολλαπλή σφαγή με αποβολές και γκολ οφσάιντ για να αποκλειστεί στο 120.

Προπονητικά μάλιστα είδαμε έναν ΠΑΟΚ να κατεβαίνει στα μέχρι τώρα φετινά παιχνίδια πολύ καλύτερα από ότι πέρσι. Τόσο με την ΑΕΚ που, αντίθετα με πέρσι, έστω για 1 ημίχρονο είμασταν τα αφεντικά του αγώνα, όσο και με τον γάβρο που είμασταν καλύτεροι σε όλο τον αγώνα και η ήττα είναι μαγική εικόνα σε σχέση με την πορεία του παιχνιδιού. Και προφανώς δεν χωράει καμία σύγκριση μεταξύ της ήττας από τον βάζελο πέρσι και φέτος. Συνολικά, και στα 3 παιχνίδια φαίνεται να υπάρχει φέτος μια σημαντική αγωνιστική βελτίωση. Αυτό που λείπει είναι η ψυχολογία να διαχειριστείς τον αγώνα (ειδικά όταν στραβώνει) αλλά επαναλαμβάνω, με τι αρχίδια να μπεις να τα δώσεις όλα όταν ξέρεις πως στην τελική δεν έγινε και τίποτα, πως στην Θεσσαλονίκη περιμένουν από σένα "να παλέψεις για το Χ" και πως όταν θα γυρίσεις ηττημένος θα είναι απλά another day at work?

Όσο για την σχέση του Σάντος με τα ντέρμπι δεν μπορώ να μην παραδεχτώ πως φαίνεται να υπάρχει μια ανεξήγητη κατάρα που ελπίζουμε να λήξει σύντομα, δη μέσα στο Καραισκάκη ( :nairepaok: ). Αλλά δεν είναι τόσο αδικαιολόγητη όσο εμφανίζεις, ο Σάντος έχει πολύ περισσότερα ελαφρυντικά από όσα του αναγνωρίζονται. Πρώτα απ΄ όλα για προφανής λόγους είναι άδικο να του φορτώνονται τα παιχνίδια της σεζόν 2007-08. Επομένως το σερί του αφορά στην πραγματικότητα την περσινή χρονιά και τους 3 φετινούς αγώνες.

Δεύτερον, δεν ισχύει πως οι σφαγές που γίνοταν στο προσεχές παρελθόν επαναλαμβάνονται και σήμερα. Μην ξεχνάμε πως σε 1.5 χρόνο έχουμε παίξει 7 ντέρμπι με παίχτη λιγότερο. Δεν θυμάμαι να γινόταν αυτό τις δεκαετίες 90 και 2000 (για τα παλιότερα ρώτα τον Praktorino και τον Gordon). Όπως επίσης δεν θυμάμαι αυτή την εικοσαετία να υπήρξε άλλη χρονιά που την ίδια χρονιά σφαχτήκαμε καταφανώς σε αγώνες και με τις 3 ομάδες του ΠΟΚ. Όχι μόνο με την μία, και μες τις 3 και μάλιστα με κάποιες παραπάνω από μια φορές. Τρίτον αυτό το επιχείρημα για υποτίμηση του ΠΑΟΚ στα προηγούμενα χρόνια δεν είναι τόσο άστοχο. Γιατί, η τωρινή αναγέννηση του ΠΑΟΚ λογικό ήταν να αφυπνίσει την προσοχή των ομάδων του ΠΟΚ, ακόμα και μέσω του γοήτρου που πλέον έχει ξαναρχίσει να προσφέρει μια νίκη επί του ΠΑΟΚ (μην ξεχνάς πως οι αεκτζήδικες εφημερίδες κυκλοφόρησαν πανηγυρικά για την νίκη επί του ΠΑΟΚ. Δεν θα το κάναν αυτό π.χ. το 1999). Και βεβαίως, δεν έχει λείψει και η γκαντεμιά.

Όλα αυτά μαζί σε μια νέα οδοντόκρεμα πιστεύω εξηγούν εν πολλοίς τους λόγους του αρνητικού σερί του Σάντος. Ελάχιστοι είναι οι αγώνες που χάθηκαν από τακτικά λάθη, που θα μπορούσαν να φορτωθούν αποκλειστικά σε λάθη δικά του. Προσωπικά πιστεύω πως από όοοολα αυτά τα παιχνίδια που έχασε ο ΠΑΟΚ απ' το ΠΟΚ 100% ευθύνη έχει ο Σάντος μόνο στον αγώνα των πλέι-οφ με την ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα που ο Μπάγεβιτς τον κέρδισε με την μαγκιά του. Και όπως και να χει, δεν πιστεύω πως θα βελτίωνε τίποτα η αντικατάσταση του Σάντος, αντίθετα θα κατέστραφε το ήδη αρκετά χτισμένο οικοδόμημα που θα έπρεπε να ξεκινήσει ξανά από το μηδέν.

Γιατί ο ΠΑΟΚ έχει έναν δρόμο για να ξαναποκτήσει την αίγλη του παρελθόντος, να ξαναγίνει πειστική εναλλακτική πρόταση σε αυτές του ΠΟΚ. Και αν την δεκαετία του 70 αυτό έγινε μέσω ενός ρομαντικού υγιούς ερασιτεχνισμού τώρα πρέπει να γίνει από ίδιο και αντίθετο δρόμο, από έναν ρομαντικό υγιή επαγγελματισμό. Που θα πει, παιχνίδι μόνο με τους κανόνες προκλητικά αδιαφορώντας για το παρασκήνιο, ευρωπαικός τρόπος οργάνωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος, οικονομική εξυγίανση. Να γίνει ο ΠΑΟΚ η αντιπρόταση στην σαπίλα του ελληνικού αθλητισμού, να ξαναγίνει το περήφανο σύμβολο ότι υγιούς ασφυκτιά στον αιώνιο κι απέραντο ελληνικό βόθρο.

Στο δεύτερο μέρος αυτού του εγχειρήματος ο Σάντος έχει προσφέρει πολλά και έχει ακόμα περισσότερα, αφού προέρχεται από μια χώρα που είναι αιώνες μπροστά σε θέματα ποδοσφαιρικής οργάνωσης, και ο ίδιος έχει τύχει να φάει αυτή την οργάνωση με το κουτάλι. Γιατί σε αυτό το ευρωπαικό μοντέλο που θέλουμε για τον ΠΑΟΚ ο προπονητής δεν είναι αυτός που παίρνει το χαρτάκι από τον πρόεδρο και συμπληρώνει "πάμε γερά παιδιά" όπως συμβαίνει στον δύσμοιρο συμπολίτη, ο προπονητής είναι (μαζί με τον τεχνικό διευθυντή) το αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος που έχει λόγο για το τι συμβαίνει από τα τμήματα υποδομής 10ετών πιτσιρικάδων μέχρι τις μεταγραφές της πρώτης ομάδας.

Ο Σάντος με την βοήθεια πλέον του Κονσεισάο προσπαθούν να δημιουργήσουν στον ΠΑΟΚ μια ομάδα βασισμένη σε ευρωπαικά πρότυπα, την πρώτη και τελευταία στην Ελλάδα. Μαζί με τα ΠΑΟΚτσάκια που έχουν μαζευτεί στην διοίκηση που ασχολούνται με τα οικονομικής και οργανωτικής φύσεως και βεβαίως και τον κόσμο που στηρίζει την όλη προσπάθεια βαδίζουν στον μόνο δρόμο που μπορεί να φτάσει τον ΠΑΟΚ στο σημείο που αξίζει να βρίσκεται. Και βεβαίως, από τους διαθέσιμους προπονητές, ο Σάντος είναι ο μόνος που έχει αυτές τις δυνατότητες, οποιοσδήποτε άλλος της ελληνικής αγοράς θα ήταν ένα μεγάλο πισωγύρισμα, όχι τόσο γιατί δεν θα μπορούσε να κοουτσάρει τόσο καλά όσο ο Σάντος (αν και και σ' αυτό πιστεύω πως είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα) αλλά γιατί δεν θα έκανε απολύτως τίποτα πέρα από αυτό. Και όπως είπαμε, ο σύγχρονος προπονητής δεν φτάνει να αρκείται μόνο σε ένα κοουτσάρισμα μια φορά την βδομάδα και καθημερινή δουλειά 9 με 5, σαν δημόσιος υπάλληλος που βαράει κάρτα.

Και για να τελειώνω για να πάμε και για ύπνο (για ότι έμεινε αναπάντητο θα επανέρθω αύριο), πιστεύω πως ο Σάντος ως κάθε μηχανικός που σέβεται τον εαυτό του έχει καταγουστάρει με την ιδέα να συμμετέχει στο χτίσιμο από το μηδέν ενός συλλόγου με τόσο μεγάλες προοπτικές, για αυτό και έχει πέσει εδώ και 2+ χρόνια με τα μούτρα στην δουλειά και έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα, για αυτό και δεν θέλει να την κάνει με τίποτα και εκτός απροόπτου θα μείνει να προσφέρει κι άλλα τόσα κι άλλα τόσα κι άλλα τόσα, ενώ μετατρέπεται σιγά σιγά σε άρρωστο ΠΑΟΚτσάκι και μάλιστα του χειρότερου είδους, άρρωστος ΠΑΟΚτσης μηχανικός 8-) (έτσι δεν είναι συνάδελφε Φερνάντο;)...
Άβαταρ μέλους
Isaak the Greek

Δημοσίευση από Isaak the Greek »

Νομίζω πως ο teratios δεν θα μπορούσε να τα κάνει πιο λιάνα τα πράγματα....

Πάνω κάτω συμφωνώ με το όλο σκεπτικό γιατί εξηγεί το ρολο του Santos (και όχι οποιουδήποτε προπονητή σε οποιαδήποτε ομάδα , γιατί ως γνωστόν από σύλλογο σε σύλλογο ο εκάστοτε προπονητής έχει και διαφορετικές αρμοδιότητες) σε όλη του τη διάσταση.

Πραγματικά , ο προπονητής του Λεβαδειακού η της Καβαλας η του ΠΑΣ Γιάννενα , απλά προπονούνε την ομάδα.Ο Santos εκτος από coach είναι και manager της ομάδας.Για τους μη Αγγλομαθείς , δεν προπονεί την ομάδα απλά , αλλα συμμετέχει σχεδόν σε ο,τι έχει σχέση με το αγωνιστικό τμήμα.

Αυτή η σκέψη ήταν βασικά που με έκανε να αλλάξω γνώμη φιλε Maximus και φιλε Orwell.Νομίζω πως όχι απλά πρέπει να μείνει , αλλα τον έχουμε και ανάγκη , για το γενικότερο συμμάζεμα της ομάδος.Άσε που μαζί με Sergio είμαι σίγουρος πως θα βγάλουν πολλούς λαγούς απ το καπέλο.

Από την άλλη , αυτή η νοοτροπία πρέπει να εκλείψει από την ομάδα.Κι αφού αυτή η ομάδα ανθρώπων , μπόρεσε να πάρει τον ΠΑΟΚ μισοπεθαμένο , να τον ξυπνήσει από το κόμμα , να του μάθει να ξαναπερπατάει και να του μάθει να αγωνίζεται και πάλι , τότε έχω πολλές ελπίδες πως θα μπορέσει να ξεπεράσει κι αυτό το εμπόδιο.
Άβαταρ μέλους
novito

Δημοσίευση από novito »

Καλά ρε δε κουραστήκατε?? Τι νοημα έχει η κουβέντα??? Που θέλετε να καταλήξετε και τι θα κερδίσει ο ΠΑΟΚ απ όλη αυτή τη κουβέντα??
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου”