Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Συζήτηση - Απόψεις - Σχόλια που αφορούν την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου...
Άβαταρ μέλους
gash04

Re: Fernando Santos

Δημοσίευση από gash04 »

Ούτε ένα ταλέντο δεν έχει βγάλει η ακαδημία μας Νίκο το ξέρεις?
Προπονητικό φτιάξαμε αλλά τίποτα δεν έχουμε κάνει ακόμα!
Ούτε ένας παίχτης δεν έχει βγεί!! :o
Αυτό είναι σίγουρα πρόβλημα Σάντος. :ugeek:
Άβαταρ μέλους
moican4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από moican4 »

lefis έγραψε:
diniko80 έγραψε:Ι
πάντως δεν είπε να φύγει ο προπονητής.... είπε να ερθουν παιχταράδες :roll: :roll:
Που ξερει απο μπαλα αυτος...Εδω να ερθει στην Ελλαδα να μαθει απο μπαλιτσα... :|
Άβαταρ μέλους
Petm

Δημοσίευση από Petm »

Orwell έγραψε:για τον Βενγκέρ μιλάμε...i mention it just in case u forget it :roll:
καλά ηλεκτρολόγος και οικονομικά δε σπούδασε αυτός? προπονητής έγινε τώρα ?
Άβαταρ μέλους
diniko80

Δημοσίευση από diniko80 »

λαζογερμανος καρπουζας απο το strasburg ειναι.....

ΥΓ λιγα λογια για το συναδελφο.....
Άβαταρ μέλους
Maximus

Δημοσίευση από Maximus »

nikos55 έγραψε: Οι συνθηκες ηταν αθλιες απο καθε αποψη, οικονομικη, διοικητικη, αγωνιστικη. Χωρις καμια εξωτερικη οικονομικη βοηθεια, παραλληλα με το χτισιμο μεγαλης ομαδας, τελειωνουμε ενα προπονητικο κεντρο, οργανωνουμε τις ακαδημιες, βαλαμε ταξη στα οικονομικα του συλλογου. Και για οσους λενε για μπατζετ, να πω οτι παιζουν ρολο και οι προηγουμενες χρονιες. Οι αντιπαλοι μας ειχαν στρωμενη ομαδα σταθερα τα προηγουμενα χρονια, ενω εμεις επρεπε να χτισουμε πανω σε καμμενη γη. Καθιστε λιγο με τις απαιτησεις σας μερικοι. Μια ερωτηση: Ποσοι και ποιοι απο τους τωρινους παιχτες του γαυρου επαιζαν στον γαυρο πριν 2 χρονια? Στον βαζελο? Στο χανουμι? Πολλοι και καλοι. Σε εμας? Ο αναπληρωματικος κεντρικος αμυντικος, και τα 2 δεξια μπακ, θεση στην οποια ολοι παραδεχομαστε οτι χωλαινουμε. Δηλαδη τι περιμενουμε. Απο το απολυτο μηδεν με 6 εκ. περσι και 10 φετος να γαμαμε και να δερνουμε? Οι αλλοι μπρικια κολλανε?,ασε που ελεγχουν και το παρασκηνιο. Αυτο που εχει καταφερει αγωνιστικα ο Σαντος ειναι ενα θαυμα, ισως κανενας αλλος δε θα μπορουσε να ειναι τοσο αποδοτικος. Εχουμε την τυχη να εχουμε εναν απο τους καλυτερους προπονητες του κοσμου και καθομαστε και μιζεριαζουμε. Εδω ο ανθρωπος με μια απλη κινηση, να επιμενει και να φερει τον Βιερινια με 300 ψωροχιλιαρικα, εκτοξευσε την αξια της ομαδας στα υψη, αφου 3 μηνες μετα ο μικρος κοστολογειται οσο περιπου το χρεος μας στο δημοσιο. Και καποιοι συνεχιζουν να μιλανε για αγιους και αγγελους, τo γαϊδουρακι στην Τσιμισκη που λεει και ο αδερφος teratios.

Φυσικα με τα παραπανω γεγονοτα δεν περιμενω να συμφωνησουν ολοι, οχι μονο γιατι στη χωρα μας δεν υπαρχει η στοιχειωδης ποδοσφαιρικη παιδεια, αλλα κυριως γιατι για στατιστικους λογους θα υπαρχουν παντα και καποιοι περιεργοι.
Ολα τα παραπανω Νικο που αναφερεις...για τις αθλιες συνθηκες που βελτιωθηκαν, για το προπονητικό, για τις μεταγραφες κλπ κλπ τα εκανε 99% η διοικηση και οχι ο Σαντος...(με εξαιρεση την ελευση Βιερινια και ισως Κονσεισαο, αλλα δεν αποκλειω το ενδεχομενο να ερχοταν και χωρις τον συμπατριωτη του στον ΠΑΟΚ-αν θυμαστε σε ποια ομαδα βολοδερνε).

Ρε παιδια...πρεπει να καταλαβετε κάτι. Μιλαμε για το αυτονοητο δηλαδη...ΔΕΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ αλλά για τον προπονητή Σαντος και μονο! Μην καθεστε να υπερασπιζετε τον Φερναντο-ειμαι επιλογη της διοικησης-Σαντος αλλά δειτε την πραγματικότητα ως Φερναντο-ειμαι ενας απλος προπονητης-Σαντος! Ελεος δηλαδη...Ειπαμε, ειναι επιλογη της διοικησης, στηριζουμε την διοικηση, αλλα λεμε και την γνωμη μας... Αποκλειετε δηλάδη εσεις το ενδεχομενο η διοικηση να εκανε λάθος σε αυτο το κομματι ελέω και μόνο επιλογής Ζαγοράκη; Και αν δεν εκανε λάθος αλλα ηταν μια αρχικη επιλογή για να νοικοκυρεψει την ομαδα...τι σας κανει να πιστευετε οτι ο Σαντος ειναι αυτος που θα μας φερει το κατι παραπάνω στον αγωνιστικό τομέα; Που ξερετε εσεις οτι ο Βρύζας δεν σκεφτεται την απομακρυνση του το καλοκαίρι και θεωρειτε δεδομένο οτι θα μεινει και αλλα χρονια στον ΠΑΟΚ;

Και μια τελευταια ερώτηση.... Πως λετε οτι πάμε καλά ενώ η ομαδα είναι εμφανεστατα χειροτερη απο περσι; Τι θαυμα δηλαδη εχει καταφερει ο Σαντος; Αποκλειστηκαμε απο την ευρώπη απο ενα καφενειο, στατιστικά η αμυνα ειναι χειροτερη απο περσι, η επιθεση τα ιδια μαυρα χαλια οπως περσι (αν εξαιρεσεις το 4-1 του ρουλη, στατιστικα θα ειμασταν ακομα πιο ''κλαφτα χαραλαμπε'', ειμαστε 9 βαθμους απο την κορυφη και μολις 3 πάνω απο καβαλα και πανιωνιο! Αν δηλαδη εμεις ειμαστε καλά, τότε η καβαλα εχει κανει αθλο και εχει προπονηταρα! Δηλάδη ενας αλλος προπονητης στον ΠΑΟΚ ποσο χειροτερα θα πηγαινε; Θα ειμασταν κατω απο τον ρούλη; Το πρωταθλημα σαφως και δεν εχει τελειωσει αλλά δεν βλεπουμε σημαντικη βελτιωση απο αγωνιστικη σε αγωνιστικη...και εχει φτασει Δεκεμβρης!

(Δεν κρινω την διοικηση αλλα τον προπονητη...οφειλω να το ξαναπω,γιατι νομιζω οτι δεν εγινε κατανοητο ακομα)
Άβαταρ μέλους
Hideguti

Δημοσίευση από Hideguti »

Toν Ταλιμπανισμο μονο να προσεχετε συντροφοι.
Μην τυχον και γκρεμιστουν παλι οι θεορατοι Βουδες της Μπαμιάν, που εστεκαν φιλοτεχνημενοι πανω στον βραχο για περισσοτερα απο 1,500 χρονια.
http://en.wikipedia.org/wiki/Buddhas_of_Bamyan
Άβαταρ μέλους
nikos55

Δημοσίευση από nikos55 »

Εκτος απο καποιες περιπτωσεις οπου ηταν ξεκαθαρα προσωπικες επιλογες (π.χ. Βιεϊρινια του Σαντος, Κοντρερας του Ζηση κ.α.) στα πιο πολλα θεματα δεν ειναι ξεκαθαρο ποιος εισηγειται τι. Η τριανδρια Ζαγορακη-Βρυζα-Σαντος ενεργουσε απο κοινου. Ο Ζαγορακης δεν ηταν ο κλασσικος προεδρος, ουτε ο Ζησης ο κλασσικος τεχ. διευθ. ουτε ο Σαντος ο κλασσικος προπονητης. Συνεργαζονταν πανω κατω στα πιο πολλα θεματα. Ειμαι σιγουρος οτι π.χ. για το πως πρεπει να αναπτυξει η ομαδα τις ακαδημιες και πως πρεπει αυτες να λειτουργουν κατι ειχε να προσφερει ο πορτογαλος που εχει τοσες παραστασεις απο μεγαλες ευρωπαϊκες ομαδες και το πως λειτουργουν.
Η υπαρξη και μονο του Σαντος μεγαλωσε την ομαδα και την εκανε γνωστη στο εξωτερικο. Χωρις αυτον τσουκ Κονσεισαο, τσουκ Βιεϊρινια, τσουκ Λινο, τσουκ συνεργασιες με Πορτο (τεραστια ομαδα, υπαρχουν πολλες με 2 κυπελλα πρωταθλητριων, ΟΥΕΦΑ, τελικους κτλ) ουτε με Σπορτιγκ και Βελγιο τωρα που περιμενουμε τωρα τον Σεργιο να μας ψωνισει τιποτα, ουτε και καμπιονατο. Βλεπετε το ενα φερνει το αλλο, και η αρχη εγινε με τον Μηχανικο ο οποιος μετραει εξω. Τα θετικα του εκτεινονται εξω απο τις γραμμες του γηπεδου.
Απο την αλλη ειναι ο ιδανικος για να εκμεταλλευεται και να αναπτυσσει ταλεντα. Οσοι δεν πειστηκαν με τον Βιεϊρινια, ας κανουν λιγη υπομονη να δουν προσεχως και αλλους.
Οσο για το αγωνιστικο παμε πολυ καλα. Ολοι το πρωταθλημα θελουμε,ειναι δεδομενο. Αλλα το πρωταθλημα μπορει να το θελει και ο Ατρομητος, το θεμα ειναι τι κανεις για να πλησιασεις τον στοχο σου, ποσο κοντα εισαι και τι εφοδια διαθετεις. Για τα δεδομενα της ομαδας (που ηταν προσφατα, τι ποσα μπορει να διαθεσει, τι οπλα εχουν οι αντιπαλοι κτλ) παμε αριστα. Για να μιλησω και για τον τελευταιο αγωνα, δεν ξερω αν υπηρξε ματς στην Αθηνα τα τελευταια 25 χρονια που ο ΠΑΟΚ να εδειχνε τοσο εμφατικα οτι ειναι το αφεντικο οσο στα πρωτα 45 λεπτα. Βελτιωνομαστε, αυτο σε λιγο θα γινει 90 λεπτα.
Άβαταρ μέλους
Maximus

Δημοσίευση από Maximus »

Δεν αμφιβαλλω, ουτε αμφισβητω οτι εχει πολλες γνωσεις γυρω απο το ποδοσφαιρο και τα μοντέλα ομάδων,ακαδημιων...ουτε οτι μπορει να συμβαλει καθοριστικα στην εξελιξη ενος παιχτη...Με αυτα τα δεδομενα θα μπορουσε να γινει ενας αριστος Τεχνικος Διευθυντης ή ενας προπονητης ακαδημιων σε μια σοβαρη ομαδα...

...Αλλα εδω μιλαμε για την θεση του προπονητη και εδώ ειναι που πρεπει να εστιασουμε. Και σε αυτη τη θεση δεν μπορει κανεις να με πεισει οτι εχει τα εφοδια για να κανει μεγαλα πραγματα...Καποιος μπορει να πιστευει οτι ειναι απο τους καλυτερος προπονητες στον κοσμο...Εγώ εχω την γνωμη οτι ειναι ενας μετριος κοουτς με χτυπητες αδυναμιες για να μπορεσει να κανει κατι με αξιωσεις...Οκ, και ποιος ειμαι εγω που θα κρινω τον Σαντος; Οκ, εχετε δικιο...Ο καθενας εχει την γνωμη του και αλλοι συμφωνουν ή διαφωνουν...Δεν θα χαλαστουμε για αυτό.

ΥΓ.

Διαφωνώ στο οτι ο Σαντος μετραει σαν προπονητης στην ευρωπη ή εχει καποιο ονομα με βαρυτητα...
Άβαταρ μέλους
Isaak the Greek

Δημοσίευση από Isaak the Greek »

Η γνωμη μου για τον προπονητη μας ειναι λιγο - πολυ γνωστη.Αναγνωριζω την προσφορα του , θεωρω πως αυτη τη στιγμη που μιλαμε ειναι η ιδανικοτερη λυση , αλλα εαν αυτη τη στιγμη ειχαμε την οικονομικη ανεση , σιγουρα θα ηθελα καποιον αλλο στη θεση του.Βασικα εχω και καποιον αλλο στο μυαλο μου που ισως να κοστιζει και λιγοτερα απο τον Φερναντο.Το βασικοτερο ειναι ομως πως ο,τι και να πω εγω , ο Μαξιμος , ο Νικολας με το μπουκαλι αναποδα , ο Χιντε , ο Γκας , πραγματικα πολυ λιγη σημασια εχει.Αλοιμονο εαν ο Ζησης και ο καθε Ζησης επερνε σβαρνα τα φορουμ για να κοιταξει πως να μας κρατησει ολους ευχαριστημενους.

Μπορω να πω πως εχω πλεον συμβιβαστει με την ιδεα του Σαντος στην ομαδα και δεν με πειραζει και τοσο.Ουτε και η ηττα με την ΑΕΚ με πειραξε βασικα.Στο μυαλο μου αυτοι οι (χαμενοι) βαθμοι ειναι μεσα στο προγραμμα για φετος , μιας και πιστευω πως η χρονια εχει ηδη χαθει , ελεω αποκλεισμου απο το Γιουροπα λιγκ.Συνεπως το μονο που μενει , ειναι να φτασουμε πλευ οφφ οσο το δυνατον πιο ανωδυνα και χαλαρα και να ξαναρχισουμε απο το μηδεν κατα την ταπεινη μου γνωμη.

Αναρωτιεμαι ομως.Εγω εκτος απο τον ΠΑΟΚ τον οποιο λατρευω , εχω και τη δουλεια μου ,την καθημερινοτητα που με πνιγει με αλλα πραγματα και καποιες φορες με κραταει μακρια απο την ομαδα , οποτε ορισμενες στιγμες η χαλαροτητα μου δικαιολογειται ισως.Οι ποδοσφαιριστες μας ομως που η κυρια ασχολια τους ειναι η ομαδα (βγαζουν το ψωμι τους απο αυτην) δικαιολογουνται?

Θελω να πω πως : 1ον)Ειναι πληρωμενοι ολοι
2ον)Περα απο μεμωνομενες περιπτωσεις (και οχι κατ εξακολουθηση) , απολαμβανουν την αγαπη των οπαδων , διοτι οπως γνωριζουμε οι περισσοτεροι τα εχουν με τον Σαντος.
3ον)Δουλεβουν σ' ενα περιβαλον στο οποιο αποδεδειγμενα υπαρχει προοπτικη (βλ. προπονητικο κεντρο) για καλυτερα πραγματα.Επισης το γνωριζουν ΟΛΟΙ πως και σε περιπτωση φυγη τους απο την ομαδα , η ομαδα δεν θα τους πεταξει στον καλαθο των αχρηστων ετσι απλα , αλλα θα κοιταξει να βρει ο,τι το καλυτερο γι αυτους σε σχεση με τον επομενο τους σταθμο.

Οταν κρινω καποιον , παντα προσπαθω να βαλω τον εαυτο μου στη δικη του θεση.Οταν λοιπον βαζω τον εαυτο μου στη θεση του Φωτακη , του Ζλαταν , του Κουτσια κτλ. (τυχαια ειναι τα ονοματα) , σκεφτομαι πως εαν ημουν ενας απο αυτους , σκεφτομενος ολα τα παραπανω , θα κοιτουσα πως να το ξεπληρωσω , ΟΧΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ , αλλα στο γηπεδο.

Π.χ. στο συγκεκριμενο παιχνιδι με την ΑΕΚ μετα το γκολ που δεχθηκαμε , θα τα εδινα ολα για να ισοφαρισω και ισως να ανατρεψω το σκορ γιατι ξερω πως οι ανθρωποι που με στηριζουν (οπαδοι , διοικηση , προπονητης κτλ.) το αξιζουν.Χρειαζεται δηλ. να ερθει ο Σαντος και να μου πει να σκυλιασω???Δεν μπορω να το καταλαβω απο μονος μου????Δεν μπορω να εχω την αισθηση της ευθυνης απεναντι σε ολους αυτους τους ανθρωπους????

Αυτα περι νοοτροπιας....

Απο την αλλη ομως (για να μη τα βλεπουμε μονοπλευρα τα πραγματα) , εφοσον μερικοι το φιλοτιμο το 'χουν γραμενο εκει που δεν πιανει μελανι (καθως φαινεται) , μηπως ο προπονητης και η διοικηση θα επρεπε να ακολουθησουν μια αλλη τακτικη?Μηπως τελικα θα επρεπε να τους βαλουν και λιγο χερι?Μηπως τους εχουμε παραχαιδεψει?

Το ξερω πως απαντηση δε θα βρω , απλα θελησα να ριξω και μια αλλη αποψη στο τραπεζι και να μοιραστω τις σκεψεις μου μαζι σας.

Ευχαριστω.

Υ.Γ.:Καποιοι παιχτες μαλλον εξαιρουνται απο τους παραπανω (βλ. Βιειρινια , Γκαρσια)
Άβαταρ μέλους
shark4

Δημοσίευση από shark4 »

Μια ερωτηση μονο ? Θεωρεις οτι η ομαδα μας εχει καποιο ονομα με βαρυτητα στην Ευρωπη η' που συζητειται συχνα? Για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους. Μεχρι προτινος σαν μπαταχτζηδες μας ηξεραν.
Δεν ειμαστε και η Μπαρτσελονα που τους εφεραν τον Τεννε.
Ας βλεπουμε και λιγο την πραγματικη διασταση των πραγματων..
Άβαταρ μέλους
Isaak the Greek

Δημοσίευση από Isaak the Greek »

Σε ποιον απευθυνεσαι καρχαρια?????

Αν απευθυνεσαι σε μενα εχω να ρωτησω "που κολανε ολα αυτα???"
Άβαταρ μέλους
shark4

Δημοσίευση από shark4 »

στον πιο πανω απο εσενα , απλα δεν σε προλαβα . Για την ακριβεια σε ενα υστερογραφο :opaokara:
Άβαταρ μέλους
Maximus

Δημοσίευση από Maximus »

Isaak the Greek έγραψε:Ουτε και η ηττα με την ΑΕΚ με πειραξε βασικα.Στο μυαλο μου αυτοι οι (χαμενοι) βαθμοι ειναι μεσα στο προγραμμα για φετος , μιας και πιστευω πως η χρονια εχει ηδη χαθει , ελεω αποκλεισμου απο το Γιουροπα λιγκ.Συνεπως το μονο που μενει , ειναι να φτασουμε πλευ οφφ οσο το δυνατον πιο ανωδυνα και χαλαρα και να ξαναρχισουμε απο το μηδεν κατα την ταπεινη μου γνωμη.
Isaak the Greek έγραψε:Μηπως τους εχουμε παραχαιδεψει?
Αυτα τα δυο σημεια του ποστ σου φιλε Isaak δειχνουν την σημερινη κατασταση...Εχουμε συμβιβαστει σαν οπαδοι και μια ηττα ''μεσα στο προγραμμα'' απο την αεκ δεν μας πειραζει καθολου...Εκει φτασαμε...Να θεωρουμε λογική μια ηττα στην Αθηνα με κατεβασμενα χερια, ουτε καν να προσπαθησουμε... Καλή ηταν η πρώτη χρονιά...αναγνωρισαμε την προσπαθεια παιχτων και προπονητη, αλλα τωρα τεινει να γινει συνηθεια αυτη η κατασταση και να το δεχομαστε χωρις να λεμε τιποτα...
Άβαταρ μέλους
Maximus

Δημοσίευση από Maximus »

shark4 έγραψε:Μια ερωτηση μονο ? Θεωρεις οτι η ομαδα μας εχει καποιο ονομα με βαρυτητα στην Ευρωπη η' που συζητειται συχνα? Για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους. Μεχρι προτινος σαν μπαταχτζηδες μας ηξεραν.
Δεν ειμαστε και η Μπαρτσελονα που τους εφεραν τον Τεννε.
Ας βλεπουμε και λιγο την πραγματικη διασταση των πραγματων..
Τωρα μικραινεις τον ΠΑΟΚ για να μεγαλωσεις τον Σαντος; Δεν το καταλαβαινω...

Ειμαστε η μια απο τις 4 καλυτερες ομαδες στην Ελλαδα και δεν χρειαζομαι τον Σαντος να ερθει να με βγαλει 4ο και να με επιβεβαιωσει το αυτονοητο! 4ος θα βγω και με τον οποιοδηποτε! Θελω το κατι παραπανω αδερφε προπονητικα...Θελω εναν προπονητη να αποκλεισει την αρσεναλ οχι με οποιαδηποτε σαρδελα αλλά τουλαχιστον να αποκλεισω την χερενφεν με τον γκαρσια! :lol: Θελω εναν προπονητη να ριξει 4 γκολακια σε τελικο κυπελλου μεσα στην αθηνα, οχι να χανει συνεχομενα σε 20 ματς απο το ποκ ακομα και μεσα στην Τουμπα!

Μπορει στο μυαλο του ο καθενας να εχει τον ΠΑΟΚ ως μπαταχτζηδες....αλλα η ιστορια του ΠΑΟΚ δεν ξεκιναει το 2007 με τον Φερναντο Σαντος...Ειχε και παρελθον και πολυ ενδοξο μαλιστα με προπονηταραδες στον παγκο...
Άβαταρ μέλους
paokovia

Δημοσίευση από paokovia »

Άλλο 4ος 5 βαθμούς από τον 1ο και άλλο 4ος 35β. από τον 1ο...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου”