Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Re: Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

:mrgreen:
Άβαταρ μέλους
goran 64

Δημοσίευση από goran 64 »

Καλησπέρα στους απανταχού Π.Α.Ο.Κ.τσήδες...Μια χαρά καφές είναι κι ο σημερινός...Πικρός και παγωμένος!!!

Γιορτή λοιπόν εχθές για όλους μας, αλλά σήμερα βλέπω ότι πολλοί "επαναστάτες" μόνο που δεν μας καλούν να αναφωνήσουμε όλοι μαζί με βροντερή φωνή..."ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ, ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ", όπως ακριβώς μας καλούσαν ως παιδάκια του δημοτικού οι δασκάλοι κι οι διευθυντάδες μας ανήμερα της σημερινής ημέρας, μέχρι το '73!!!

Σιγά παιδιά, ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ!!! :oops:
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Γρηγόρη ο Στρατός και το Έθνος εμπεριέχονται στην έννοια της πατρίδος, επομένως, όσον αφορά εμένα, δεν έχω πρόβλημα να αναφωνήσω αυτά τα δύο. Πρόβλημα έχω με αυτούς που με κυβερνάνε που έχουν διαλύσει κάθε έννοια ανεξαρτησίας της χώρας, δημοκρατίας, παιδείας, υγείας και περίθαλψης. Αυτούς που έχουν κουρελιάσει το Σύνταγμα και φτωχοποιήσει μεγάλη μερίδα των συμπατριωτών μας, λέγοντας άλλα και πράττοντας ακριβώς τα αντίθετα.
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Για γιορτες ετοιμαζομασταν, σε κηδειες τρεχαμε.Τανα ζωη .Στα 100 τωρα.
Άβαταρ μέλους
goran 64

ΑποστόληςΑ έγραψε:Γρηγόρη ο Στρατός και το Έθνος εμπεριέχονται στην έννοια της πατρίδος, επομένως, όσον αφορά εμένα, δεν έχω πρόβλημα να αναφωνήσω αυτά τα δύο. Πρόβλημα έχω με αυτούς που με κυβερνάνε που έχουν διαλύσει κάθε έννοια ανεξαρτησίας της χώρας, δημοκρατίας, παιδείας, υγείας και περίθαλψης. Αυτούς που έχουν κουρελιάσει το Σύνταγμα και φτωχοποιήσει μεγάλη μερίδα των συμπατριωτών μας, λέγοντας άλλα και πράττοντας ακριβώς τα αντίθετα.
Αποστόλη μου αυτοί που μας κυβερνάνε δεν ήρθαν απ το πουθενά, ούτε καβάλα σε κανένα...........τανκ!!!

Ακολουθήθηκαν θαρρώ οι δημοκρατικές διαδικασίες ενός "κουρελιασμένου" Συντάγματος, όπου το μεγαλύτερο όπλο του λαού, την ψήφο του, δεν του το αφαίρεσε κανένας εδώ και 42 χρόνια!!!

Ας προσέχαμε λοιπόν εδώ και 42 χρόνια όσοι το είχαμε στα χέρια μας κι ας μην αφήναμε το όπλο μας να εκπυρσοκροτήσει στον κρόταφο μας!!!

Ό,τι κάναμε δεν αλλάζει εύκολα, αλλά οφείλουμε να δούμε πια τι θα κάνουμε στο εξής, γιατί, αν δεν το έχουμε καταλάβει, αυτό είναι πλέον το πιο σημαντικό!!!

Υ.Γ. Και δεν αφορούσε εσένα το point μου, είναι πολύ γενικότερο και "no offense" φυσικά... 8-)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος goran 64 την Παρ 22 Απρ 2016, 09:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Sfinas

Δημοσίευση από Sfinas »

τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας,που φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια τις χώρας, καλο θα είναι να κάνουν αυτοκριτική για τα κόμματα που ανεβοκατέβαζαν τόσα χρονια και ζούσαν σε βάρος τον επόμενων γενεών, και όχι να ζητάνε χούντα και αμερικανιές.

Δημήτρης Λιαντίνης αποχαιρετιστήριο γράμμα στην κόρη του πριν αυτοκτονήσει

Να ζήσεις απλά, σεμνόπρεπα, και τίμια, όπως σε δίδαξα. Να θυμάσαι ότι έρχουνται χαλεποί καιροί για τις νέες γενεές. Και είναι άδικο και μεγάλο παράξενο να χαρίζεται τέτοιο το δώρο της ζωής στους ανθρώπους, και οι πλείστοι να ζούνε μέσα στη ζάλη αυτού του αστείου παραλογισμού.
Η τελευταία μου πράξη έχει το νόημα της διαμαρτύρησης για το κακό που ετοιμάζουμε εμείς οι ενήλικοι στις αθώες νέες γενεές που έρχουνται. Ζούμε τη ζωή μας τρώγοντας τις σάρκες τους. Ένα κακό αβυσσαλέο στη φρίκη του. Η λύπη μου γι' αυτό το έγκλημα με σκοτώνει.

1η Ιουνίου 1998

ΥΓ τσοβολα δωστα ολα...
Άβαταρ μέλους
goran 64

Το πλέον λυπηρό γεγονός όμως είναι ότι τα ενίοτε καθεστώτα στην Ελλάδα, έχουν καταφέρει τον σκοπό τους, ο οποίος δεν ήταν ποτέ άλλος απ το να οδηγήσουν μεγάλο μέρος του λαού στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος της χώρας μας, ώστε να μπορούν με καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα να εκλέγουν κυβερνήσεις της αρεσκείας τους, είτε αυτόνομες, είτε ντεμέκ συνεργασίας (για την κουτάλα φυσικά πολλοί δείχνουν έτοιμοι να "συνεργαστούν" παρά τις ντεμέκ αντιθέσεις τους) με ένα "τρελό" (για αληθινά δημοκρατικές χώρες) ποσοστό, το οποίο δεν ξεπερνάει το 15 με 18% των εν δυνάμει ψηφοφόρων της χώρας!!!

Κι αυτό γιατί τα επαναλαμβανόμενα "πάρε-δώσε" τους κάτω απ το τραπέζι 30 χρόνια τώρα και η ατιμωρησία από μία κομματικά αλλοτριωμένη δικαιοσύνη μας οδήγησε στην απαξίωση και φυσικά στην αδιαφορία και τον ωχαδερφισμό που εκφράζουμε όλοι μας κάθε λίγο και λιγάκι με την ατάκα: "Έλα μωρέ, εγώ θα σώσω την Ελλάδα;"...

Ε ποιος θες-περιμένεις πλέον να την σώσει ρε φίλε όταν εσύ αδιαφορείς; Αυτοί οι ίδιοι που εδώ και 35 χρόνια την καταστρέφουν πλουταίνοντας άτιμα αλλά και ατιμώρητα οι οικογένειες και οι εκάστοτε "ημέτεροι" τους ή όσοι μεταναστεύουν για να "κοιτάξουν το μέλλον τους", δίχως να ξέρουν πια ακόμα και πότε γίνονται εκλογές στην χώρα τους, αδιαφορώντας ουσιαστικά για το όποιο μέλλον της ως έθνους;

Τροφή για σκέψη!!!

Υ.Γ. Το για άλλους "φωτισμένο" παράδειγμα του τέλους του καθ όλα σεβαστού ως φιλόσοφου μακαρίτη Λιαντίνη, με μια λέξη επιτρέψτε μου να το χαρακτηρίσω (πάντα προσωπικά βεβαίως και δίχως να θέλω να μπω σε κανενός είδους αντιπαραθέσεις) ως ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΡΙΨΑΣΠΙΔΟΣ και μάλιστα προς αποφυγήν!!! Η δε πρόβλεψη του για το μέλλον που αποδεικνύεται πάνσωστη, όχι μόνο δεν τον δικαιώνει, αλλά σχεδόν "ακυρώνει" όλο το φιλοσοφικό του έργο, μιας και "οι μεγάλοι φιλόσοφοι δεν δύνανται μόνον να προβλέπουν διά των λόγων τους, αλλά έχουν και την υποχρέωση-ικανότητα να προλαμβάνουν διά των πράξεων τους"!!!
Sfinas

Δημοσίευση από Sfinas »

καλο θα είναι να καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε, και όχι να διαβάζουμε ότι καταλαβαίνουμε.
Το "για άλλους φωτισμένο παράδειγμα" δεν επικροτούσε την αυτοκτονία, αλλα την γενναιότητα να παραδεχτεί την ευθύνη που φέρει η γενιά του, κάτι που δυσκολεύονται να κάνουν οι εν ζωη " μαχητες" συνομήλικοι του...
Άβαταρ μέλους
K_geo

Δημοσίευση από K_geo »

διαχρονικά μόνοι μας βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας... ώς λαός...

όλα τα άλλα, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

όταν με το καλό κατανοήσουμε τι σημαίνει η έννοια πολίτης, όταν κατανοήσουμε τι σημαίνει η έννοια εξουσιαστής, όταν κατανοήσουμε την άμεση συσχέτιση των δύο αυτών μερών, τότε ίσως δούμε άσπρη μέρα.

μέχρι τότε οι μεν πολίτες θα πετούμε τα σκουπίδια τους όπου βρούμε, θα παρκάρουμε όπου βρούμε, θα προσπαθούμε να κάνουμε την μικρολαμογιά όπου βρούμε, θα προσπαθούμε να ¨βολευτούμε" όπου βρούμε και γενικά όλα τα όμορφα που κάνουμε καθημερινά. Ώς συνέπεια την ιδίας συμπεριφοράς απο εμάς, έτσι και οι εξουσιαστές μας δεν πρόκειται να αλλάξουν αφού η συνταγή τόσων ετών....φαίνεται ακόμα να πετυχαίνει...

οι λεπτομέρειες της καθημερινότητας, κάνουν τη διαφορά στο σύνολο της ζωής μας.
Άβαταρ μέλους
goran 64

Sfinas έγραψε:καλο θα είναι να καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε, και όχι να διαβάζουμε ότι καταλαβαίνουμε.
Το "για άλλους φωτισμένο παράδειγμα" δεν επικροτούσε την αυτοκτονία, αλλα την γενναιότητα να παραδεχτεί την ευθύνη που φέρει η γενιά του, κάτι που δυσκολεύονται να κάνουν οι εν ζωη " μαχητες" συνομήλικοι του...
Φίλε μου @ Sfinas, δεν πήγαινε φυσικά σε σένα, αλλά σε πολύ μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού!!!

Σε πληροφορώ ότι πολλοί των παλαιότερων γενεών έχουν καταλάβει τα λάθη τους αλλά δυστυχώς αυτό που παλεύουν ακόμα, είναι πως να φιλήσουν καμιά κατουρημένη ποδιά για να "βολέψουν" τα παιδάκια τους ακόμα και στα 35-40 τους, μπας και δουν και κανένα εγγονάκι εν ζωή!!!

Δυστυχώς το σύστημα κατ αυτόν τον τρόπο διατηρείται και μεγεθύνεται και μόνο ανεξάρτητες νέες γενιές μπορούν να το αλλάξουν με μεγάλους αγώνες!!!

Αυτές όμως, δυστυχώς κατά πλειοψηφία, ζουν την εικονική τους πραγματικότητα πίσω από κάποιου είδους οθόνη, κινητού (γι αυτό άλλωστε τα έχουν κάνει σαν τηλεοράσεις, ενώ κάποτε όλοι ψάχναμε να πάρουμε το πιο μικρό και βολικό που χωράει στην τσέπη μας δίχως να μας ενοχλεί), tablet, i pad, p.c. laptop, ακόμα και τηλεόρασης ή d.v.d. player (είδες πόσων ειδών οθόνες υπάρχουν πλέον για να εξυπηρετούν την προπαγάνδα που έχει ευσχήμως μεταφραστεί σε "ενημέρωση";) και αφήνουν το μέλλον τους στον μπαμπά, την μαμά, τους θείους και "τα κονέ" τους!!!

Γενναιότητα λοιπόν για παραδοχή υπάρχει από πάρα πολλούς, διάθεση ρεαλιστική για μεγάλους αγώνες και προσωπικές θυσίες που θα αρχίσουν να φέρνουν επιθυμητά αποτελέσματα λείπει παντελώς!!! 8-)

Υ.Γ. @ K_geo, συμφωνώ με όσα γράφεις φυσικά, το θέμα όμως είναι να γίνει κάποτε μια αρχή για "να αλλάξουμε" ως πολίτες!!! Κι αυτήν την αρχή μπορούν πολύ πιο εύκολα να την κάνουν άτομα των νέων γενιών ακόμα κι αν χρειαστεί να θυσιάσουν αρκετές απ τις φαινομενικές ανέσεις που τους προσφέρει το σημερινό σύστημα!!! Θα γίνει όμως ποτέ αυτό; Ίδωμεν...
Άβαταρ μέλους
sn0ufel4
Moderator

Δημοσίευση από sn0ufel4 »

αυτο το σχολιο ηθελα να το κανω χθες ανημερα της επετειου των 90 χρονων της ΠΑΟΚαρας μας αλλα δε πειραζει το κανω σημερα.....

αυτο λοιπον ειναι το 1000 μου ποστ στο φορουμ! απο τον δεκεμβριο του 13 οταν και γραφτηκα μεχρι σημερα εδω μεσα εχουμε ζησει ολοι πολλα ευχαριστα και δυσαρεστα! σας ευχαριστω ολους εναν εναν γιατι ειστε ολοι ανεξαιρετως κομματι πλεον της ζωης μου καθως δεν υπαρχει μερα που να μην μπαινω στο φορουμ να σας διαβαζω και να συζηταμε ολοι μαζι!

Σας ευχαριστω λοιπον ολους που με ανεχεστε το νιανιαρο και σας ευχαριστω που μου μαθαινεται καθημερινα τι ειναι Π.Α.Ο.Κ.!

Για το μονο που λυπαμαι ειναι που δεν εχω γνωρισει κανεναν σας προσωπικα αλλα που θα παει θα γινει και αυτο καποια στιγμη!

Να στε ολοι καλα και μακαρι συντομα να πανυγηριζουμε τιτλους και επιτυχιες ολοι μαζι σε ολα τα αθληματα!
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

K_geo έγραψε:διαχρονικά μόνοι μας βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας... ώς λαός...

όλα τα άλλα, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

όταν με το καλό κατανοήσουμε τι σημαίνει η έννοια πολίτης, όταν κατανοήσουμε τι σημαίνει η έννοια εξουσιαστής, όταν κατανοήσουμε την άμεση συσχέτιση των δύο αυτών μερών, τότε ίσως δούμε άσπρη μέρα.

μέχρι τότε οι μεν πολίτες θα πετούμε τα σκουπίδια τους όπου βρούμε, θα παρκάρουμε όπου βρούμε, θα προσπαθούμε να κάνουμε την μικρολαμογιά όπου βρούμε, θα προσπαθούμε να ¨βολευτούμε" όπου βρούμε και γενικά όλα τα όμορφα που κάνουμε καθημερινά. Ώς συνέπεια την ιδίας συμπεριφοράς απο εμάς, έτσι και οι εξουσιαστές μας δεν πρόκειται να αλλάξουν αφού η συνταγή τόσων ετών....φαίνεται ακόμα να πετυχαίνει...

οι λεπτομέρειες της καθημερινότητας, κάνουν τη διαφορά στο σύνολο της ζωής μας.
Άβαταρ μέλους
goran 64

Καλημέρα σε όλους!!! Ωραίος ο καφεδάκος και σήμερα αλλά μας τέλειωσε από νωρίς!!!

" 'Εννοια πολίτης" είπες @ K_geo και επεσήμανες με μεγάλη γραμματοσειρά κι εσύ @ kat5;

Ας γελάσω δυνατά!!! :lol: :lol: :lol:

Σας ενημερώνω για κάτι που όλοι μας χρησιμοποιούμε πολύ συχνά στην καθημερινότητα μας, δεν τιμάει κανέναν από εμάς κι όμως δεν του δίνουμε πλέον καμία καν σημασία:

Λοιπόν κύριοι, εμείς οι Έλληνες, εμείς που ως λαός εφηύραμε κάποτε την έννοια και την λέξη "δημοκρατία" (μεγάλη κουβέντα βέβαια κι αυτή και δεν θα την ανοίξω τώρα), την οποία χρησιμοποιεί ολόκληρος ο πλανήτης και μέρος της οποίας είναι και η έννοια "πολίτης", εμείς λοιπόν είμαστε εδώ και πάρα πολλά χρόνια ένας απ τους ελάχιστους λαούς παγκοσμίως που φέρουμε τον τίτλο "ΥΠΗΚΟΟΣ" κι όχι "πολίτης"!!!

Μάλιστα κύριοι, έχουμε όλοι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ, είμαστε ΥΠΗΚΟΟΙ, δηλαδή ΥΠΑΚΟΥΟΙ (σε ποιον ή σε ποιους άραγε;), όπως μεταφράζεται από την αρχαία γλώσσα στην νεοελληνική, όχι πολίτες!!! Πουθενά στην κατά τα άλλα "δημοκρατική" μας"Αστυνομική Ταυτότητα", το επίσημο κρατικό έγγραφο που διαθέτει ο καθένας από εμάς για την αναγνώριση της ύπαρξης του ατόμου του σε κάθε μα κάθε του νόμιμη συναλλαγή, δεν αναφερόταν ποτέ η "έννοια πολίτης", παρά η "ιδιότητα" μας του υπάκουου, δηλαδή η ελληνική μας υπηκοότητα!!!!!!!!!!!!!!!!

Βέβαια αυτό δεν έχω ακούσει να ενοχλεί κανέναν μας ή κάνω λάθος; Σας λέει κάτι μήπως αυτό; :?

:idea: Μετά σου λένε.............."ποια προπαγάνδα ρε σύ τώρα;" (ποια AMSTEL ρε συ τώρα;)... :cry: & :P
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος goran 64 την Παρ 22 Απρ 2016, 10:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Καλημέρα σε όλους μας!
Άβαταρ μέλους
nikolasf
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nikolasf »

Καλημέρα παιδιά!!!! Αρχίζει μια μικρή περίοδος ανάσας για εμένα σήμερα.
:opaokara: :opaokara: :opaokara:
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”