" Aureliano Buendia @navigator 11pilotos έγραψε:Ο λεοβατς είπε ότι έκανε βλακεία. Δεν είπε ότι έκανε πέναλτι...
Κλασικός ασπροκωλης... Αφήνει τα πάντα στο κέντρο, δεν σφυρίζει καθόλου κι ένα πέσιμο μετά από αγγιγμα στη φανέλα το σφυρίζει.
SM-G935F
Είχε προδιάθεση ο διαιτητής, ναι. Υπήρξαν τουλάχιστον 3 φάσεις με διαφορετικά μέτρα και σταθμά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ μου φαίνεται κραυγαλέο ότι ούτε αυτός ούτε ο επόπτης είδαν το χέρι στη φάση της μόνης ευκαιρίας του Άγιαξ.
Καταλαβαίνω το νόημα των όσων γράφεις, αλλά η ουσία είναι ότι ο διαιτητής είχε προαποφασίσει να δώσει πέναλτι ΑΝ του δίναμε την αφορμή. Μέσα σε ένα ματς, όπου παίρνονται αποφάσεις σε κλάσματα δευτερολέπτου, υπάρχουν αφορμές αναπόφευκτες και αφορμές που γίνεται να αποφευχθούν. Το πέναλτι του Λέοβατς ανήκει, κατ᾽ εμέ, στις δεύτερες."
Βλακεία δεν αντιλέγει κανείς πως ήταν. Μια βλακεία, που επαναλαμβάνεται σχεδόν δεκάδες φορές ανά κάθε αγώνα ποδοσφαίρου. Καλώς λοιπόν το σφύριξε κατά κάποιους. Το δέχομαι. Αντίστοιχα κι αυτοί, προφανώς, αποδέχονται ότι ο παλίκαρος αυτός είχε ΠΡΟΘΕΣΗ. Μέση λύση δεν υπάρχει. Συμφωνώ πως σαν αφορμή μπορούσε να αποφευχθεί. Συμβαίνει να μην αποφεύγεται και από πολύ πιο πεπειραμένους και ακριβοπληρωμένους ομολόγους του Κροάτη. Πιο κολάσιμο πάντως στα μάτια μου είναι η ΑΡΧΙΜΠΑΣΤΑΡΔΙΑ του (εκάστοτε κακοπροαίρετου) διαιτητή.
Δε συζητάω για σκληρά μαρκαρίσματα που ήταν καραμπινάτες κίτρινες για τους άλλους. Τον Χαρίση τον λυπήθηκε η ψυχή μου κάποιες στιγμές. Σηκώνει δε η επιστήμη τα χέρια ψηλά με τη ΧΕΡΑΡΑ, που κανείς από τους "αρμόδιους" ΔΕΝ ΕΙΔΕ. Εκεί τι να σχολιάσεις. Ωχριούν τα λόγια.
Όπως είπε κι ο κατηραμένος, κατά τα λοιπά πάντως κρίνεται μέχρι και άριστος.